Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2005, 19:25
burkay
Üye Değil

Standart zman yaklaşıyor

gelin allaha teslim olun
Alt 14-09-2005, 19:27
burkay
Üye Değil

kim sana garanti ederki yarın ölmiyeceksin ? o zaman gelip çattığında bazılarına göre hayat biter ... fakat hayat ozaman gerçek anlamda başlar ...
Alt 15-09-2005, 02:31
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslam'ı korkutarak yaymak Muhammed'le başlayan bir gelenektir.
Önceleri bu korku Arap kılıcı idi. Allah değildi. Sonraları bu korkunun yerini Allah korkusu aldı.
Bu dehşetli korkuyu İslam çok sık kullanır. Bu korku çok etkilidir. Daha çok Müslüman'lara yöneliktir Allah korkusu. Müslüman olmayanlar bu korkuyu anlayamazlar. Ben annem dahil, birçok akrabam Müslüman olduğu için, bu korkuyu çok iyi anlayabiliyorum. Bu korku Müslüman'ların İslam'ı terketmemesi için gereklidir.

İlkel ilkeler üzerine kurulmuştur İslam. Korku onların en başında gelir.

HACI
Alt 15-09-2005, 19:02
burkay
Üye Değil

allah şöyle buyuruyor ... biz seni ancak bir müjdeci ve uyarıcı olarak yeryüzüne gönderdik ... biz inanan insanlar allahın bize vermiş olduğu bu binlerce nimetin hakkını veremiyeceğimizden korkarız ... inanmayanlar zaten inanmayıp korkulacak şey yok diyecek kadar aciz dirler ... sen hatırla bakalım zor anlar yaşadığında , hastalık olur kaza olur ... bu durumlarda sen hiç allahım kurtar beni bu dertten demedinmi ? doğru ol cevap ver ...
Alt 15-09-2005, 19:27
burkay
Üye Değil

seni yetiştiren annen ve baban : oğlumun ileride nasıl bir insan olucağını bilebilirmi ? acaba kötü bir insan mı yoksa iyi bir insan mı ? hiçbir anne ve baba çocuğunun kötü olmasını istemez ... sana iyiliği öğretirler ... kötülük asla istemezler ... hiç bir ana baba oğlum hırsız olsun oğlum adam öldürsün diye onu eğitmez ... eğer çocuk hırsızlık yaparsa onu korkutur döver veya akıl derecesiyle onu cezalandırır ... allah aynı şekilde ben insanlara zulum etmem insanlar kendi yaptıkların cezasını çeker... yani şurda eğer anladıysan ana baba çocuğunu kötü yola gitmesin diye bazı korkutucu uyarılar yapıyor ... islam dinide bu tür uyarılar korkutmalar yapıyor diye : islam insanı dine karşı korkuyla yaklaştırıyor diyebiliyorsun ... yoksa kötü işleri sana iyi göstern bir inanca mı sahipsin ? hayır sen onada inanmıyorsun ... sen neye inanıyorsun ?
Alt 15-09-2005, 19:31
burkay
Üye Değil

bir müslümanın dinden çıkması size ne yarar sağlar ?
Alt 15-09-2005, 19:31
burkay
Üye Değil

bir müslümanın dinden çıkması size ne yara sağlar ?
Alt 15-09-2005, 19:32
Üye

Allah'a inanmayan bir insan O'ndan yardım beklemez. Başa gelen çekilir. Biliyorum ki bu dünyada her şey insanlar içindir. Siz herşeyin Allah'dan geldiğine inanıyorsunuz. Ben ise herşeyin yaşamın bir cilvesi olduğuna inanıyorum. Dostlarımın, ailemin, arkadaşlarımın başına gelen felaketler beni üzer. Perişan eder. Ağlarım. Matem tutarım. Köpeğimin ölümünü bile yıllarca unutmamış, onun için matem tutmuşumdur. Ama Allah'dan bir şey beklemem. Onu sorumlu da tutmam sizler gibi.. İnandığınız Allah sapığın tekidir. Siz kendi hayalinizdeki bu sapığın elinde oyuncaksınız..
Ne kadar acıklı bir manzara sergiliyorsunuz benim için biliyor musunuz?
Sizin için de üzülüyorum..
Sizin için de empati duyuyorum. Ama elimden bir şey gelmiyor..
Korku pek sağlıklı bir tepki değildi. Umarım ondan kurtulursunuz.

HACI
Alt 15-09-2005, 21:07
burkay
Üye Değil

allahın spık olduğunu söylüyorsun sen inanmadığın bir allaha ozaman varsayımla yaklaşıyorsun ... senin içinde ozaman çok büyük bir sıkıntı var ... hem allah yok diyorsun sonra sizin uydurduğunuz dediğin allahı sapık yapıyorsun .... eğer spıklık yapmış dediğin o allah peki ne gibi spıklık yapmış açıklarmısın ? bak böyle bir kelimeyi başka insanların inancına saygı göstermediğin açıkca belli oluyor biz seana spık falan kelimeler kullanıyormuyuz... kendini bilmez bazı insan lar çıkar sana karşılık verir ... ben sana küfürsüz cevap veriyorum ...
Alt 15-09-2005, 21:26
Üye

Sapık olan Allah sizin yarattığınız Allah'dır.
Siz öyle bir Allah imgesi yaratıyırsunuz ki o resmen sapık. Ama bunu siz göremiyorsunuz.
Allah korkutuyor. Allah tehdit ediyor. Allah cezalandırıyor. Allah insanı istediği gibi yaratıyor ama, yine de onu cehennem odunu yapıyor. Allah küfrediyor. Allah yemin ediyor. Ve daha niceleri..
Eğer bu Allah sapık değilse, sapık kelimesi ne anlama geliyor?

Bir yaratıcıyı bu şekilde ben değil, sizler nitelendiriyorsunuz..
Ben ona sapık demişim çok mu?

HACI

Önerilen Siteler