Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-12-2008, 16:58
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Şüphe Tohumları ne zaman başladı

Herkes ateist oluşunun hikayesini kısa bir şekilde anlatsın.Bu şüpheler nereden başladı.Ayrıca ateist olmadan önce nasıl bir müslümandınız buda benim için önemli.Ailenizin inanç konusunda düşünceleri nedir.Ateist oluşunuzu nasıl karşıladırlar veya biliyorlarmı.

Benim için önemli bir araştırma ciddiye almanızı rica ediyorum(Deistlerde yazsın)
Alt 24-12-2008, 17:42
mep
Üye Değil

Karadeniz abim...
Nerdesin yav özledim seni...
bak bi başlık açtın ilk ben atladım..nası sazanım ama..

Abi ben varya 3 sene önce bu siteye girdim adamları müslüman edeyim diye..
...Edemedim.!!!
Bilmediğimiz o kadar çok şey varmışki...
Yalannn...! dedim bazen içimden
araştırdım yalan değildi...
yalan olan inanç diye benim kafama doldurulanlardı..
sonrası malum..
Alt 24-12-2008, 17:51
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ben ateist olalı 1 yıl oldu.
Daha öncede 13-14 yaşından beri materyalisttim,hiçbir zaman dindar olmadım.
Ailemde de dindarlık yoktur.
Tanrıyı reddetmem 7. sınıfta 14 yaşında materyalist olmamla birliktedir.
Din benim için önemsizdi ,ateizmi de bilmiyordum ,hatta ateist arkadaşlarla tartışırdım.
Onlara siz bir şeyi reddediyorsunuz ,birşeyi reddetmek için onun var olduğunu kabullenmek gerekir ki reddedesin derdim.
Benim için ise hiç yoktu yani dinlerde ,tanrıda anlamsız ve önemsizdi .
Onun için ateist değilim derdim.Siteye üye olduktan sonra bu konuda bilgilendim,ateizmin anlamını daha iyi kavradım ,şu an gönül rahatlığıyla ateistim diyebilmekteyim.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 24-12-2008, 17:54
Ratiönalism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ratiönalism Ratiönalism isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Benim Rasyonalist olman nedeni

*Aile
*İslam'ın kendisi

Ve benim öğrenme merakım

O yüzden boşuna açtın
Alt 24-12-2008, 18:32
ateist90 ateist90 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

cok eskiden beri evde turan dursun un kitapları bulunurdu
ben ortaokuldaydım ve birgün babama sordum ne okuyorsun diye
bana bu kıtabı okumamamı soyledi çelişkide olmak ve zor durumda kaldıgında "tanrım" diyememek kötü birşey demişti.. o zamanlar pek aldırmamıştım kıtabıda fazla merak etmedım acıkcası ama evde ne zaman gorsem gozume takılırdı herneyse aradan bırkaç yıl gecınce bu tur kıtapları okumaya başladım ınternette araştırdım
Ve şimdi babamın soyledıklerini düşünüyorum babam yanılmış. yalnız kaldıımda tanrım deme ıhtıyacı hıssetmıyorum.. kendımı celıskı ıcerindede gormuyorum tam tersine çelıskılerden kurtuldum..
din beyni uyuşturan birşey.. hastalıklı beyinler dine ınanır!
ama müslüman bir aileden gelseydım düşüncelerim boyle olurmuydu bunu bilemem..
ben 18 yaşındayım sayın karadenizli kaç yaşındasınız bilmıyorum ama emınım bazı seyleri sizden daha iyi gorebılıyorum. ve bu sitede bulunan müslüman arkadasların ateizm hakkında bu kadar bılgı sahıbı olup bu forumlara girdiği okudugu halde nasıl olurda ufacık olsun bır sacmalık yada celişki goremıyorlar merak edıyorum..
saygılarımla..
Alt 25-12-2008, 00:10
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

karadenizli. ben de 13-14 yaşında falan dindar oldum. o zamandan veri taaa ki 17 ye kadar namazımda orucumda teravih namazlarında bile neredeyse hiç eksiğim yoktu. her şeyi Allah putu için yapıyordum. hatta bir kaç kişiyi de namaza başlattım. şimdi kendime küfrediyorum. daha sonra eve internet alındı. işte o zaman araştırma başladı. şimdi yaş 18. bence karadenizli dinini kaybetmek istemiyorsan internetini kapat. yoksa senin de dinin gider yakında.

gidip bu insanları nasıl dine sokarım düşüncesiyle, dinsizlerin düşüncelerini daha net anlamaya çalıştım. derken inançta bir bir kırılmalar oldu. ilk başta nisa 11,12 deki matematik hatası kafamı çok karıştırdı. sonra Muhammedin kadınları, şehveti kafamı karıştırdı. sonra kuranda mucize falan olduğunu sanıyodum. eğer kuranda hata varsa mucize de olmaması lazım diye düşündüm. bu sitenin dışında mucizelere net yanıtlar veren başka bi site yok. bunun için bu siteye ayrıca bi minnettarım. kuranda mucize falan da kalmadı. sonra hatalar, çelişkiler bir bir açığa vurdu kendini kurandaki. kuran inancı gitti. kuran inancı gidince otomatik olarak peygamber, melek, ahiret inançları da çöpe gidiyor.

bu arada inancı bırakırken insan delirecek gibi oluyo. kendini bi şeye odaklayamıyo. içmiş gibi oluyo.

sonra deist oldum. bi tanrının olması gerekli diye. ya da monoteisttim. tam bilemiyorum. sonra baktım ki; tanrı bana emir vermediği müddetçe hiç bi işe yaramaz. o zaman tanrı inancını da çöpe atalım gitsin. zaten çelişkisiz bir tanrı tanımı da mümkün değil. hem tanrı bir inançtır. yani kanıtlanabilir bir şey değil. napiyim hayal ürünü şeyleri. değil mi? tanrı konusunda görüşüm yok. belki agnostik ateistim. belki başka bi şeyim. gelecekte de değişik tanrı görüşleri çıkar saten...
Alt 25-12-2008, 02:00
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Ben sabah namazlarında uyanır camiye namaza giderdim (her zaman değil ama sık sık yaptığım bişeydi, her genç müslüman sabah namazına camiye gitmez). Hatta ölümü hatırlamak için sık sık mezarlıklara gidip bir tur atardım. Din ve dini hükümler dışına çıkmamak için.. gerisi sen düşün nasıl bir dindardım artık..

Ama inan gönlüm okadar rahattıki, maddi bir sıkıntıya girsem bile hiç önemsemezdim, hatta dine daha sıkı sarılırdım. Bazen diyorumda keşke bu siteyle hiç tanışmasaydım, saf bi inanır olarak ölüp gitseydim..

Bende 3-5 ay önce mubarek! bir gecede, arkadaşımın " bu site, bu mubarek gecede yayında, şunu kapatsana" demişti. Turan Dursun adını bile ilk defa o gece duymuştum. İçerisinde neler yazıldığına hiç bakmadan iki gün boyunca siteye saldırmıştım. Sonra kafama takıldı bu siteye gelip okumaya başladım, hatta üyeleri dine döndürmek için mesajlar yazıyordum. Hala o mesajlarım sitede duruyor zaten

Sonradan boşuna direnmenin bir anlamı olmadığını anladım, direndikçe daralıp şıkışıyordum. En sonunda yıllarca inandığım bir tabunun boş bir inanış olduğunu anladım.

Deist'im şuan, Ateist olmayı hiç düşünmedim. Yaratıcının olmamasına ihtimal vermek, korkunçluk verici. Kısaca öldükten sonra yine var olmak istiyorum, bu yüzden deist'im.

Ve bence varsa öbür bir dünya ve mukafat nefsimizden sorulur diye düşünüyorum. Fakat yaratıcıya inanmayan ama hayatı boyunca insan gibi yaşamış bir ateist'in bile cezalandırılacağını sanmıyorum. Diyorum ya varsa bir hesap günü nefsimizden sorulur diye. Saf bir şekilde dinine bağlı kalıp insan gibi yaşayıp, insan gibi davrananlarında cezalandırılacağını düşünmüyorum.

Çünkü yaratıcı şu kainatı yaratmışsa onun bizim, ona ibadet etmemize veya onun varlığına inanıp - inanmadığımızla bizi cezanlandırmaz. Tekrar ediyorum: varsa bir hesap günü nefsimizden sorulur..
Alt 25-12-2008, 15:01
Anyon€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anyon€ Anyon€ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Anlatalım bakalım karadenizli,

Önce istediğin ön koşullardan bahsedelim,

Annem dindardır,(namazı,niyazı eksik etmez) babam da cumaları kaçırmaz iş,güç olmasa beş vakit kılacağını da düşünüyorum.Dedem babaannem hactan geçen yıl geldiler.Diğer aile fertleri ekonomik durumları,sosyo-kültürel durumları,yaşadıkları çevre onları ne kadar dindar yapıyorsa o kadar dindarlar.

Benim olayım,

Bir gün kuzenle tartışıyorduk msnde -ateisttir-benim iman konusunda ateşli olduğum zamanlardı.(FEM'in, öğrencileri üzerinde ki etkisi)Bu ne kadar mantıklı cevaplar verirse versin dinlemediğim gibi bağırıp çağırıyordumda.Öyle böyle derken muhabet kapandı ama ben buna daha makul cevaplar vereceğim diye bu mevzuları araştırmaya başladım.(kaleyi içten fethetmek)Ben araştırdıkça içeride biryerlerde birşeyler değişmeye başladı dinden soğumaya başlamıştım ama Tanrı korkusundan bunu henüz kendime dahi itiraf edecek gücüm yoktu.Buhranlı gecelerden sonra en sonun o tüm din alayışının yerini hayal kırıklığı aldı ve hayal kırıklığının getirdiği kızgınlık,aldatılmışlık...daha şevkli araştırmaya başladım sonra madem bu işin içine girdik birşeyler eksik kalmamalıydı,deizmi seçtim sonra oldukça mantıklı gelmişti bana.

Gelelim nasıl ateist oldum, bilmiyorum! bence ateizm seçim değil sonuçtur

Orta birde hatim etmiştim 4 5 yıl Kuran eğitimi aldım.Arapçam oldukça akıcıydı(ne yazdığını anlamıyordum tabi) ama artık okuyamam unuttum oldukça zor bir dil.

Dinsizlik sana ne kazandırdı dersen:''Farkındalık'' sanırım en büyük getirisi.Ayrıca dindarken yaratıcısı olduğuna inandığım evrini,ateistken kavrayabilmemde işin ironik kısmı sanırım

sevgilerle..

uzundur yazmıyordum sana kısmetmiş

Dinlerden Özgür Olduğunu Sanan;bağımlı dinler üyesi.

Konu Anyon€ tarafından (25-12-2008 Saat 15:18 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-12-2008, 17:41
emrekalkavan emrekalkavan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

doğduğumdan beri müslümanım ..hiç bir zaman şüphe içine girmedim . islam ı keyif alarak yaşıyorum. rabbim kısmet ederse de müslüman olarak ölücem. kafamda hiç bi soru işareti yok .her şey oturmuş.bana sadece uygulamak kalıyo. çok şükür.

müslüman olmamdaki en büyük etken iran islam devrimi ve kurucusu ayetullah humeynidir.

aileme gelince ..babam inanır sadece ..namaz kılmaz ..ramazanda oruç tutar. yılın diğer zamanlarında hemen hemen her akşam içer.
abim ateisttir.koyu ateist ..örnek aldığı şahsiyet vladimir ilviç lenindir..
annem son 3-4 senedir dine çok sıkı sarılmaya başladı.5 vakit namazı kılar hep.

bu kadar..

insan,cennete de cehenneme de kendi emeğiyle gider.
Alt 25-12-2008, 17:49
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın emre kalkavan merak ettimde siz şii misiniz

Humeyni şii dirde

Önerilen Siteler