Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-12-2008, 22:20
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart TRT Şeş Piroz Be!

Dün TRT 6'nin test yayinini seyrettim. Ne yalan söyleyeyim, sanki Türkiye'de devrim olmus gibi geldi bana. 1980'li yillari hatirliyorum da, gazetelerde Kürt sözcügü yazilmazdi, kimse Kürt, Kürtce, Kürt dili gibi ifadeleri kullanmazdi. Kullanana da terörist gözüyle bakilirdi. Kürtlerle ilgili birsey söylenmek isteniyorsa Güneydogu denirdi. Zaten Kürt diye bir ulusun da olmadigi sadece Genelkurmay yayinlarinda gecen birsey degil, sol örgütlerin tartismalarinda bile kullanilan bir argümandi. Bazi sol gruplar acikca Kürt ulusu diye bir ulus oldugunu reddederlerdi. Kürt dili de Türkce'den bozma bir dildi.

20 yilda ne cok sey degisti. Simdi TRT Kürtce yayin yapan bir televizyon kurdu ve Kürtlerin yogun yasadigi sehirlerde ilgiyle takip ediliyor. Bu gelisme Türkiye'nin cagdas uygarlik seviyesine ulasmasinda önemli bir adimdir. TRT'nin bu adimini büyük bir mutlulukla karsilayanlardanim. Yüzyillardir birlikte yasadigimiz kardes Kürt halkinin da dilini özgürce kullanabildigi cagdas, modern ve demokratik bir Türkiye icin diyorum ki

TRT Şeş Piroz Be!

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 28-12-2008, 22:40
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aynı şaşkınlık ve sevinci paylaşıyorum. Bende bir kac saat takip ettim. Kanalın yeni kurulumundan dolayı yurdun dört bir yanından yorumlar toplamaya özen göstermiş yayın sorumlusu ve dikkatimi yorumlarda kullanılan kürtçe çekti. Türkce ve kürtce girift biçimde. Dilin, bozulmaya yüz tuttuğu aşikardı ve içimi sızlattı. Mehmet Uzun'u yadettim ve umdum ki; bu üstadın benimde gözlemledigim dilin unutuluyor oldugu noktasındaki emek sarfeden çalışma ve ikazları yerinde bir kitleye ulaşabilsin. Kürtçe özgür bir dil olarak, özgün ve tarihin yasaklı sayfalarında boğdurulan kelimeleri ile tekrar hayat bulsun...Taze bir solukla dirilsin...

Ülkemiz ve tüm yaşayan insanlarımız için umut dolu bir haber ve önü açık gelişmelerin müjdecisi olsun bu kanal...
Alt 28-12-2008, 22:51
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Oldukça yetersiz ve gecikmiş olmasına rağmen bunca acının çekilmesi mi gerekiyordu?
Yazık...
Alt 28-12-2008, 23:53
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hayırlı uğurlu olsun ,Allah tamamına erdirsin inşallah!

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 29-12-2008, 10:01
Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cem Cem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Başarı Ödülü Başarı Ödülü Başarı Ödülü Onur Üyeliği 

Sargon'un ve mea'nın duygularını paylaşıyorum. Ben de sevinçle karşıladım bu gelişmeyi ve Kürt kimliğinin tanınması konusunda çok önemli bir adım olarak görüyorum bunu.

AKP'yi tebrik ediyorum. Her partinin her uygulaması ayrı değerlendirilmelidir. AKP'yi başka konularda eleştirmem bu konuda yaptığım tebriğe engel olamaz. Ne CHP'nin (1950'den önce) ne de DSP'nin koalisyonla da olsa iktidar olduğu dönemlerde başaramadığını AKP başardı. Kendisini soldan sayanların değil sağdan sayanların başardığı bir uygulama bu. Bu nedenle bence tebriğe değer.

Şimdi sanırım liberal solun neden CHP veya ulusalcı "sol" a oranla AKP'ye daha yakın durduğu anlaşılmıştır.
Alt 29-12-2008, 10:48
thh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thh thh isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kürtler ile Türkler bu vatanı beraber kurtardı beraber savundu.. hiç bir zaman aralarında sürtüşme olmadı ama ne zaman ki sömürgeci şerefsiz ülkeler Kürtleri kandırmaya başladı (Şerif Hüseyin'i kandırıp Araplara Türkleri katlettirdiği, Ermenileri kandırıp Erzurum'da Ermenilerin insanlık dışı- hamile kadının karnını yarıp çocuğu çıkartmaları- işkenceler yaptırması ve aklıma gelmeyen daha bir çok öreneği gibi) işte ondan bu yana kardeşi kardeşe kırdırıyorlar.. Ve maalesef Şuan Filistin örneği yani arapların ihanetin bedelini nasıl ödediğini görmeyen bazı Kürt kardeşlerimiz korkunç bir oyunun içinde olduğunun hala farkında değil...
Sömürgeci zihniyet önce devlet kurdurur sona sömürür işkence eder.

lütfen Kürt kardeşlerimiz Arapların halini görün ve birlğiimizi bozacak kansızca oyunlara gelmeyin..

Trt 6 umarım bu yolda atılmış güzel bir adım olur.
ama Kürt milliyetçiliğinin hatta ırkçılığının biraz daha dirilip DTP ve PKK nın işine yarayağından korkmuyor değilim..

saygılar..

çocuklarımıza, gençlerimize, arkadaşlarımıza iyi kul olmayı değil de iyi insan olmayı öğretirsek ne savaş kalır ne de fesat.. çünkü iyi kul çıkarcı ve korkaktır.
Alt 29-12-2008, 11:59
janti janti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Doğru bu ülkeyi Türkler ve Kürtler kurtardı , nikahları hayırlı olsun, Bir yastıkta kocasınlar, Tanrı tamamına erdirsin.

sen ki bilirsin kır çiçeklerini.. hangi rüzgar dağıtırsa dağıtsın yeniden çoğalırlar.. ve bir gün güneşin suları öptüğü zaman.. özgürlük renginde sevgiyle açılırlar...
Alt 29-12-2008, 16:01
Ratiönalism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ratiönalism Ratiönalism isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu kanalın açılmasıyla bakın biz ayrım yapmıyoruz,onlara da değer veriyoruz anlamına gelmiyor.

Çünkü,Kürtçe kanal açıldı o zaman Ermeniler için TRT 7,Rumlar için TRT 8'de açılmalı

Sırf siyasi propaganda işte
Alt 29-12-2008, 16:08
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Kürt kardeşlerimizin Roj tv izleyip zehirlenmesindense TRT6 izlemeleri çok daha iydir.
Alt 30-12-2008, 20:32
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

Değerli Arkadaşlar
düşüncelerinze katılmıyorum.Bu tv'nin açılması tamamen bir seçim yatırımıdır başka da hiçbirşey değildir.Bunu göremiyorsanız diyecek birşeyim yok.....

"Varsan,çarp!!!"

Önerilen Siteler

Etiket
trt 6 kürt