Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-12-2008, 13:26
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Exclamation Yeni Parti

Değerli Arkadaşlar

bizkackisiyiz.com hareketi en sonunda en uç noktasına vardı ve pazar günü ilk olağan kongresini gerçekleştirip siyaset sahnesinde yerini aldı.Tuncay Özkan başkan seçildi bildiğiniz gibi.Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum;Yeni Parti AKP'ye karşı nasıl oy alır CHP'nin belli bi oyunu kendine kaydırabilir mi kısacası nasıl bir oy alır ve Türkiye açısından iyi olmuşmudur?

p.s.:bu arada bende iki yıldır ilk olarak marmara kanaltürk gönüllüsüydüm daha sonra bizkackisişiz.com kurulunca oraya geçtim.....

"Varsan,çarp!!!"
Alt 30-12-2008, 14:08
janti janti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Biz kaç kişiyiz'i başlangıcından beri takip etmekteyim bir ara forumlarında canlı sohbetlerinede katıldım. İlçe örgütlenmelerinide gözlemledim.

Sohbetlerde göze çarpan Ankara ağırlıklı Ülkücü faşistlerle , diğer bölgelerden çeşitli sol franksiyonlardan gelmeler arasındaki tartışmalardı. Tartışmalar genellikle M.Kemal ve etnisiteler üzerindendi. Malum herkes bildiğini okuyor her kafadan bir ses çıkıyor sonuçta uzlaşma yok.

İlçe yapılanmalarına gelince genel olarak ilçe başkanları Altyapısı olmayan , örgütlenme-örgütleme tecrübesi olmayan acemilerden oluşuyor. Çok emek sarf ediyorlar ama acemilikleri insanlara güvensiz geliyor.

Tuncay Özkan henüz politikacı değildir oda acemidir.İşbirliği yapmaya çalıştığı kişilerin ( örn: Yaşar OKUYAN Eroin kaçakçısı Mhp'li faşist ) geçmişini önemsememektedir amaca giden her yol mübahtır bakış açısındadır. Türkiye halklarına verdiği izlenim tek hedefinin Gerici AKP iktidarını devirmek olduğudur yani ileriye dönük belirli ve net bir politika koymamıştır.

Politik kimliğin oturması yorucu ve bir hayli zaman alacaktır.

Sevgiyle Kalın.

sen ki bilirsin kır çiçeklerini.. hangi rüzgar dağıtırsa dağıtsın yeniden çoğalırlar.. ve bir gün güneşin suları öptüğü zaman.. özgürlük renginde sevgiyle açılırlar...
Alt 30-12-2008, 15:51
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İşin içerisine Yaşar Okuyan girdiyse olay zaten bitmiştir..Kendisini yakinen tanırım..Ve kimse beni onun iyi bir şeyler yapacağına da ikna edemez..Çok büyük hata..
Alt 30-12-2008, 16:57
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bende BKK ya üye olmuştum.Geçenlerde bir mesaj geldi memleketini sevenler derneği diye toplantısı varmış,kimmiş bunlar diye gittim.Tuncay Özkan'cılarmış YP nin kurulacağı ve dernek çalışmaları hakkında konuşuyorlar.20-30 kişi kadar ve çoğu orta yaşın üzerinde insanlar.
Tuncay Özkan 'a tv yi satması çok puan kaybettirdi,sonra Mümtaz hoca ile birleşecekti o da olmadı.Alacağı oy% 1-2 seviyesinde kalır.
Tüm yurtseverleri toplayacak bir önderlik oluşturulamadığı sürece bu iş başarılı olamaz.
Türkiye'de solun oyu %30 dur,bunun %20 sini chp alır geri kalan %10 da irili ufaklı 20 partiye dağılmaktadır.
Chp'de devrim şarttır, yeni bir yönetimle yeni bir açılımla tüm yurtseverleri bünyesinde toplayacak bir parti oluşturulmalıdır.
Tuncay Özkan Chp ye müracaat etti genel sekreterlik istedi ama avcunu yaladı.Partinin tepesindeki dinazorlar ,dinazorların neslinin tükendiğini anlayamamaktadırlar.
Dsp,Chp,Shp,Emep,Tkp,Tip,Ödp gibi partilerin hepsi demokrasi ve yurtseverlik çizgisinde birleşecek,demokratik açılım yapacak ,Dtp ile de anlaşılacak ve Yurtsever devrimci bir cephe ve demokratik programla ortaya çıkılacak,o zaman % 50 oy alırlar.
Amerika'ya Nato'ya hayır diyecek,AB'ye restini çekecek.
İthale dayalı ekonomiyi üretime dayalı ekonomiye çevirecek ,biz üreteceğiz bir paylaşacağız diyecek.
Yokluta olsa sıkıntıda çekilse ekonomik bağımsızlığımızı kazanacağız sosyal devlet ,halkçı yönetim diyecek.
500 milyar dolar borcu 25 sene de yılda 20 milyar dolar olarak 25 senede öderim diyecek,İMF yi kovalayacak,dış borç almayacak.Her türlü tasarrufu yapacak.
Vergi adaletini sağlayacak,her türlübireysel özgürlüğü verecek .
Herkese iş ,köylüye toprak ve halka hürriyet verecek bir yönetim iş başına gelecek.
Oligarşi tasfiye edilecek ve gerçek halk iktidarı demokrasi kurulacak.
Bu başarılamadığından millet dine ve tarikatlara yönelmektedir.
Bakın Akp iktidarı Kürtçe tv yayınını hemen yerel seçimlerden önce başlatıyor,doğuda ev ev fettuhlahçılar çalışıyor.
Her ismini biraz duyuran bir parti kurup bölünmeyi çoğaltıyor,şu aşamada birşey olacağı yok ama ileri doğru sistem zorunlu olarak bu cepheyi ve önderliği oluşturacaktır.
Başka türlü kurtuluş yok,bizim için çizilmiş olan yolda gitmeye devam etmekteyiz.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 30-12-2008, 17:13
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

sn. Janti
bkk'nin geçmişi yeni değildir öncelikle.BKK kurulmadan önce de bizim çalışmalarımız vardı marmara kanaltürk gönüllüsü olarak.Ayrıca yaşar okuyanın partide olacağı yok benim bildiğim kadarıyla.Tuncay Özkan değerli bir insandır ve ona şans tanınması gerektiğini düşünüyorum.CHP ile birlikte olmasını isterdik bölünme olmaması açısından ancak deniz baykal buna fırsat vermedi ki bundan dolayı bir siyasal oluşuma gerek duyuldu.

Ayrıca bahsetmiş olduğunuz kişiler -faşist vb.-zaten tek tek sistemden ayıklandı .Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak genel seçimlere daha çok var ama ben bu partinin fark yaratacağını düşünmek istiyorum....

saygılarımla

"Varsan,çarp!!!"
Alt 30-12-2008, 21:57
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Tuncay Özkan'ı beğenirim. İyi çocuktur
Alt 31-12-2008, 19:00
BASKALTURK
Üye Değil

Ulkemizde kurulmasi gereken parti bence sert soylemlere girmelidir.Ilimli davranmayi insanlarimiz taviz vermek olarak anlamaktadirlar.2.istiklal mahkemelerini kuracak bir parti bence %70 oy alir.esenlikle
Alt 08-03-2009, 20:35
eylembaba eylembaba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

placebo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşin içerisine Yaşar Okuyan girdiyse olay zaten bitmiştir..Kendisini yakinen tanırım..Ve kimse beni onun iyi bir şeyler yapacağına da ikna edemez..Çok büyük hata..
ben bizkaçkişiyiz adana örgütünün yönetim kurulunda ve gençlik kolu başkanlığında görev almama rağmen hala yaşar okuyan katilinin neden bu oluşumda olduğunu çözemedim.

birgün Tuncay Özkanla toplantımızda bunu ilettim.ve Tuncay beyin yanıtı bende çok olumlu bir etki bıraktı.(oluşuma karşı olumlu bir etki bıraktı)

o toplantıda bize gazetecilik mesleğini ne kadar çok sevdiğini neler yapmak amacı taşıdığını anlattı. ve akp nin faşist baskıları artık bizim şehitlere olan ahde vefa görevimizi bu şekilde yerine getirmemizi gerktirdi. ve ister istemez bu gibi adamlarlada yüz göz olmamız gerektiğinin mecburiyetine değindi.

özellikle vural savaş hocam bu oluşuma sonuna kadar güvenmemiz gerektiğini her seferinde anlatıyor.

bende bu oluşma gönülden en büyük destekleri veriyorum.kurulduğundan beri.

ve başarılı olacağımıza inanıyorum.

eğer olumlu yada olumsuz eleştirileriniz varsa severek dinlemek isterim.

saygılar.
Alt 08-03-2009, 20:37
Üye

unbelieving´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sn. Janti
bkk'nin geçmişi yeni değildir öncelikle.BKK kurulmadan önce de bizim çalışmalarımız vardı marmara kanaltürk gönüllüsü olarak.Ayrıca yaşar okuyanın partide olacağı yok benim bildiğim kadarıyla.Tuncay Özkan değerli bir insandır ve ona şans tanınması gerektiğini düşünüyorum.CHP ile birlikte olmasını isterdik bölünme olmaması açısından ancak deniz baykal buna fırsat vermedi ki bundan dolayı bir siyasal oluşuma gerek duyuldu.

Ayrıca bahsetmiş olduğunuz kişiler -faşist vb.-zaten tek tek sistemden ayıklandı .Bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak genel seçimlere daha çok var ama ben bu partinin fark yaratacağını düşünmek istiyorum....

saygılarımla

((.Ayrıca yaşar okuyanın partide olacağı yok benim bildiğim kadarıyla.))

en son antalya toplantısına katılmayınca bıraktı diye düşünmüştüm ama kanalda görünce hüsrana uğradım

zaten baştan beri partide etkin rol almayacağını ve yol gösterici olduğunu söylüyordu.

saygılar.
Alt 08-03-2009, 20:44
Üye

YENİ PARTİYE GÜVENİN

02 01 2009 Tarihli sözcü gazetesinde yayınlanan,
şuanda tutuklu olan Tuncay Özkan'ın genel başkanı olduğu '' YENİ PARTİ'' hakkında yazdığım yazıyı, şu cümlelerle tamamlamıştım :

'' Ülkemizin kurtuluşu, bu partinin desteklenmesi ve katılımların hızla artmasına bağlı ... İnanın kurtuluşumuzun tek çaresi de bu ...''
Gerçekten atatürkçü bir parti olmadan , sorunlarımızı çözmemiz olanaksız. Böyle bir partinin özlemini Erol Manisalı, hepimizin hislerine tercüman olarak şöyle dile getirmişti :
- Bir parti istiyorum ; Bu işçi benim işçim, bu çiftçi benim çiftçim , bu memur benim memurum desin; onların sorunları benim sorunlarım, onların refahı toplumun refahı desin. Benim önceliklerim bunlardır düşüncesi içine sinmiş olsun ...
_ Bir parti istiyorum ; Ulusal sanayicinin yanında olsun, üretime destek versin, ithalatı değil ihracatı özendirsin; Teknolojik gelişmelerin öncüsü olsun; Beyin göçünü tersine çevirebilsin...

_ Bir parti istiyorum; Türkiye’nin vahşi kapitalizmin boyunduruğu altına nasıl sokulmakta olduğunu anlamış olsun; İşçinin bu nedenle işsiz kaldığını , çiftçinin bu nedenle ürününü değerlendiremediğini görebilsin...

_ Bir parti istiyorum ; Çok uluslu şirketlerin Türkiye'yi , ekonomisini, siyasetini nasıl '' bir ahtapot gibi '' sarmakta olduğunu görsün ; Bu canavarlara karşı savaş açsın ; Açsınki insanımız iş, aş bulabilsin; Ulusal sanayicimiz yatırım, ihracat yapsın, teknolojik atılım yapsın.

_ Bir parti istiyorum '' Türkiye'yi Avrupa Birliğine tek yanlı bağlayıp bu ülkeyi arka bahçe yapmak isteyenlere savaş açsın '' ; Halkı arkasına alarak gayri millilere karşı , Avrupa Muhipleri'ne karşı, 1919 daki gibi Ülkeyi yabancılara satmak isteyenlere karşı koysun...

_ Bir parti istiyorum ; Siyasetin, halkı kandırmak değil, bu Ülke'nin çıkarlarını korumak olduğunu anlamış olsun . Halkın içinden çıksın, Halkla beraber yürüsün, halkın partisi olsun...

-Bir parti istiyorum; Yabancıların buyruklarını değil , bu Ülke halkı'nın isteklerini yerine getirsin; Bu Ülke'nin partisi olsun...

Halk bunları istiyor, insanımız bunların özlemi içinde. Halk yabancılara hizmet veren, dar bir sermaye tekelinin güdümündeki sistem partilerine , politikacılarına artık hiç güvenmiyor. Bunların itibarları hiç kalmamış, sıfırı tüketmişler.

Bunlar Türkiye'nin , Halkımızın, insanımızın partileri olmaktan çok uzaklaşmışlar. IMF nin , Dünya Bankasının, Avrupa Birliği'nin Partileri olmuşlar. İnsanımız Türkiye'nin Partisini istiyor, yabancıların değil.
(Cumhuriyet Gazetesi/31 05 2002 ).
Ocak ayı (2009) sonunda, Antalya- Göynük te Yeni Parti'nin kurucu ve örgüt yöneticileri'nin katıldığı iki gün süreb bir toplantıya davetli olarak katıldım.
Çoğunluğunu kadınlarımızın ve gençlerimizin oluşturduğu; Çağdaş, inançlı, birbirlerine sımsıkı bağlanmış cıvıl cıvıl bir toplulukla bir arada olmanın zevkini yaşadım.

Beni en çok şaşırtan Parti'nin genç bilim adamlarının '' Diyarbakırın okonomik sorunları ve çöüzm yolları'' ve '' Yabancılara toprak satışı '' konularında yaptıkları sunumlardı... Yeni kurulan bir Parti'nin , bu kadar kısa sürede, bu kadar önemli sorunlara bilimsen , gerçekçi ve çözüm yollarını da göstererek sunum yapabilmeleri; Askerimizin deyişiyle '' her türlü taktirin üstünde ''.

Onlara yaptığım konuşmalarda: '' sizler gerçek Kemalistlersiniz''. Sakın kendinizi başka şekilde tamamlamayın. Böyle bir partiyi dejenere etmek, önünüzü kesmek için herşeyi yapacaklardır...Üye kaydederken çok dikkatli olun ...''Dedim.
Erol Manisalı'nın özlemini çektiği Parti, Siyasi hayatımıza gerçekten bir Güneş gibi doğdu.

Hayatım boyunca, doğru yerde durmaya ; hiçbir çıkar gözetmeden doğru insanları desteklemeye çalıştım.

- Tek kişide kalsam Yeni Partiyi desteklemeye devam edeceğim. Türkiye'yi bu duruma, '' Atatürk 'ün kemiklerini sızlatan partiler'' getirmedi mi ? O çeşit partileri destekleyenlerin, hiçbirşeyden şikayete hakları yok. Utanç duymaları için aynaya bakmaları yeter.
VURAL SAVAŞ
Onursal Yargıtay C.Başsavcısı

Önerilen Siteler