Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun > Turan Dursun

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 17-09-2005, 04:54
hyt hyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 14 Sep 2005
Mesajlar: 98
Standart Turan Dursunun yazısında bir açık buldum

Turan dursunun kendi yazısından bir alıntıyı size sunmak istiyorum. Bu yazıda peygamberin cinsel hayatı anlatılmaya çalışılırken her zaman olduğu gibi aşağılamalara ver verilmiştir. Yani bu maksatla yazılmış ve uslup tutturulmaya çalışılmıştır. Kanıt olarakta bu yazının bir yerinde durumu açıklayabilmek için Allah'ın var olduğu kabul edilmiş. Bu yazıda önemli olan ne konu ne de olayların gelişimidir. Lütfen bu alıntıyı hedeften sapmadan okumaya çalışalım.

İşte burası:
Muhammed, Zeyd'e "karısını boşamamasını" söylerken içinde bir şey saklıyordu. Bunu da sonradan Tanrı açığa çıkaracaktı
Yazının içeriğinde Allah'ın varlığı birkaç yerde daha kabul ediliyor. Farketmek için dikkatlice okuyalım

Turan Dursun un başka yazılarında da Allah ın varlığını kimi yerde kabul ettiğini buldum. Uzun olmasın diye onları şu an için eklemiyorum. Şayet kaşınan arkadaşlar olursa onları da eklerim... Turan Dursun kaptırmış kendini ve bazı ayrıntıları gözden kaçmış
Hadi okuyun:

*Zeyneb Bint Cahş, Muhammed'in oğulluğu Zeyd'in karısıdır. Zeyd'i Muhammed kcndisine "oğul" edindiği için herkes ondan "Muhammed'in Oğlu (Zeyd Ibn Muhammed)" diye söz eder.

Muhammed bir gün, Zeyd'i görmek için onun evine gider. Zeyd'i bulamaz, Zeyd'in karısı Zenneb'le karşılaşır. Birden tutulur Zeyneb'e. Bir kadına Muhammed'in ilgi duyması, o kadının başka erkeğe -bu erkek kocası da olsa- uygun olmaktan çıkması ve dolayısıyla Muhammed'in olması gerektiği sonucunu doğurmaktadır. Bu nedenle Zeyd durumu ögrenir öğrenmez Muhammed'e gidip konuşur.

Zeyd:

-Karımdan ayrılmak istiyorum.

Muhammed:

-Neden? Seni kuşkuya düşürecek bir şey mi yaptı?

Zeyd:

-Vallahi hayır. Beni kuşkuya düşürecek hiçbir şeyi olmadı.Onun iyilikten başka birşeyini görmedim. (Zeyd' in eşini boşamak istemesinin nedeninin Müslümanların dediği gibi geçimsizlik değil de Muhammed' in onu arzu etmesi olduğunu ispatlayan cümleler)

Muhammed:

- Öyleyse karını bırakma, Tanrı'dan kork!

Muhammed "karını bırakma" derken, gerçekte sevdiği Zeyneb'in boşanmasını istiyordu. İstiyordu ki Zeyd onu boşasın da kendisi alsın.

Ama bu isteğini ve sevgisini içinde gizliyordu.

İşte bunun üzerine, Ahzab Suresinin 37. ayeti gelir. (Bkz. Taberi, Camiu'l-Beyân, 22/10-II.) "Tabakatu İbn Sa'd"da daha geniş olarak yer alan bu aktarmayı, doğubilimciler ele alıp eleştiri konusu yapıyorlar diye, gerçekleri örtme ya da ters yüz etme pahasına da olsa İslam'ı kurtarma çabasına girişmiş görünenler "iftira" diye niteliyorlar. Bu öykü, yüzyıllar boyu "hadis" kitaplarında ve tefsirlerde yer ala gelmiş olduğu halde. Şimdi ayete bakalım. Ayetin anlamı şöyle: (Çeviri, Diyânet'in)

"Ey Muhammed! Allahın nimet verdiği ve seninde nimetlendirdiğin kimseye: "Eşini bırakma, Allah'tan sakın!' diyor; Allah'ın açığa vuracağı şeyi içinde saklıyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Oysa Allah'tan çekinmen daha uygundu. Sonunda Zeyd, eşiyle ilgisini kesti- ğinde onu seninle evlendirdik. Ki, evlatlıkları eşleriyle ilgilerini kestiklerinde onlarla evlenmek konusunda müminlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin. Allah'ın buyruğu yerine gelecektir." (Ahzâb, ayet: 37.)

Bu ayette anlatılanlar:
1- Muhammed, Zeyd'e "karısını boşamamasını" söylerken içinde bir şey saklıyordu. Bunu da sonradan Tanrı açığa çıkaracaktı. Muhammet'in içinde sakladığı neydi?

Yukarıdaki öyküye göre, bu sorunun iki karşılığı olabilir:

1- Muhammed'in içinde sakladığı şey, Zeyneb'e olan aşkıyla birlikte, Zeyd'in onu boşaması ve kendisini almasına olanak sağlamasını istemesiydi. Yukarıdaki öyküyü "uydurma ve iftira" diye niteleyenlerse; Muhammed'in içinde sakladığı ayette bildirilen şey için şu karşılığı veriyorlar: Onun sakladıgı şey, yalnızca, Zeyd'in karısının boşanması ve onunla kendisinin evlenmesi isteğiydi.
Oysa bunlar hep iç içe şeyler. Çünkü Muhammed Zeyneb'e tutulmuşsa, kocasının onu boşamasını ve kendisinin almasını istemesi doğaldı. Bu yoldaki isteğini gizlemesiyle aşkını da gizlemiş oluyordu.
2- Muhammed'in içindekini gizlemesine, insanlardan korkup çekinmesine yol açıyordu.

Peki bu korkuya, çekinmeye yol açan neydi? Yani Muhammed, içindekini açığa vurduğu zaman insanların ne yapacaklarını düşünüyordu ki, onun korkusunu taşıyordu? Bu soruya şu karşılık veriliyor: Muhammed, oğulluğunun karısını almaya kalkıyor diye dedikodu yapılmasından çekiniyordu. Çünkü gelenek, böyle bir duruma elverişli değildi. Oğulluğun karısıyla evlenmek çirkin karşılanırdı. (Bkz. Muhammed Ali Sabuni, Safvetu't-Tefasir, 2/527-528 ve öteki tefsirler.)
Öyküye göre şu karşılık da verilebilir: Muhammed, hem Zeyd'den, hem de öteki insanlardan çekiniyordu. Başkasının, üstelik de "oğulluğu"nun karısına göz koyduğu için... Bir süre bu nedenle durumu açığa vurmamıştı. Ama sonra, "ayetin gelişi" sorunu çözmüştü.

3 - Muhammed'in, oğulluğundan boşanan Zeyneb'i alması bu yönde herkese bir kapı açmasına yöneliktir.

Ayette ileri sürülen gerekçe bu.Yani, herkes oğulluğunun boşanan karısıyla rahat evlenebilsin diye Muhammed'in Zeyneb'le evlendirildiğini açıklıyor.' Bu açıklama karşısında da bir soru beliriyor:

- Bu evlilik olmadan da soruna çözüm getirilemez miydi? Örneğin, bir ayetle, herkese böyle bir yola gitmenin "helal" olduğu bildirilirdi; sorun kalmazdı. Neden bu çözüm yolu seçilmedi de, ille de Muhammed'in Zeyneb'le evlendirilmesi gerekli görüldü? Bu sorunun karşılığı yok.

(Admin' in Notu: Turan Dursun'un buraya kadar anlattığı öykünün devamını Arif Tekin' in "Kuran'ın Kökeni" adlı kitabın 166. sayfasından itibaren görelim:

".. Muhammed, Zeyd' i çağırıp bu ayeti (ahzap, 37) anlattıktan sonra ona şu görevi veriyor: "Git Zeynep' e bu olayları anlat ve onu bana iste.. Zeyd, kapıya varınca içeri giremiyor ve yüzünü çevirerek, -kendi anlatımına göre-ter içinde, sanki dünya başına yıkılmış gibi bir ruh hali içinde kendisinin Muhammed'in elçisi olduğunu ve onu istemeye geldiğini söylüyor. Zeynep ise o sırada hamur işi yapmaktadır. Zeyd'i dinledikten sonra olumlu yanıt vermiyor ve "düşünmem lazım" diyerek ibadet odasına çekiliyor. Zeyd, bu olumsuz haberi Muhammed' e bildirince Muhammed artık buna dayanamıyor ve doğruca Zeyneb'in evine giderek ona el koyuyor. Gerekçe, o sırada inen Ahzab Suresi'nin 37. ayetindeki "Ey Habibim, Zeyneb'i biz sana nikahladık" cümlesidir. *
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 17-09-2005, 14:04
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart

hyt,
Bu bahsettiğin bir anlatım üslubudur. Ben de forumlarda bazen o üslubu kullanırım. Allaha inanmaktan kaynaklanan bir anlatım şekli değildir o. Ancak Tanrı kelimesi çift tırnak içine alınsaydı daha iyi olurdu tabiki.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 17-09-2005, 15:38
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 09 Nov 2004
Mesajlar: 830
Standart

Evet Cem'e katılıyorum.
Ayrıca bir de şurası var. Allah kavramını gündeme getirmeden Muhammed'in davranışlarını açıklamaya olanak yoktur. Turan Dursun Allah'a inanmıyor ama, inanan birinin bakış açısından bakmadan sorunlara bir açıklama getirmesi olanaksız olduğu için, inanıyor gibi davranıyor. Bu durum sadece olgulara açıklık kazandırmak için gerekli bir yaklaşım. Bizler de bunu sıklıkla yapıyoruz. Asıl eleştirilen olmayan bir Allah değil. Muhammed'in veya Müslüman'ların aklındaki Allah. O Allah'ı eleştirmek için önce onu kabul etmek gerekiyor. O Allah pratik olarak mevcut olan Allah. Biz O'nu Müslüman'ların O'nun için kullandığı sıfat ve isimlerden yararlanarak elle tutulur daha somut bir yaratıcı yapıyor ve sonra kolaylıkla eleltiriyoruz. Çünkü olmayan bir şeyi eleştirmek pek akıllıca bir şey değildir. Değil mi?

HACI
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 27-09-2005, 16:46
hyt hyt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 14 Sep 2005
Mesajlar: 98
Standart

Muhammed, Zeyd'e "karısını boşamamasını" söylerken içinde bir şey saklıyordu. Bunu da sonradan Tanrı açığa çıkaracaktı

Yeniden okuyun bakalım... Elbette yokluktan bahsedilemezdi. Fakat Benim burda konu ettiğim kısım, Allah kelimesi veya Tanrı kelimesi değil, Allah'ın gizli olan (Hz. Muhammed (SAV) düşüncelerinde olan) bir şeyin sonradan ifşa edilmesidir. Şayet Allah yoksa nasıl ve kim açığa çıkaracakta bu gizli şeyi. Burda uslup falan zırvalığını bırakalım. Zaten Allah olmasa idi mevz-u bahis konu olmazdı.


Ha zaten turan dursun inançsız gitmiş. benim sorunum değil zaten. Ama başkalarını etkilemeye çalışması bi garip. Aziz Nesin de inanmıyordu fakat kimseye bu fikirleri böylesine izah etmiyordu.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 27-09-2005, 18:18
Da Vinci Da Vinci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 19 Feb 2005
Mesajlar: 154
Standart

bence bu sözlerde bir sorun yok ama sonuçta Turan Dursun da Muhammed gibi bir insan. nasıl Muhammed'in yazdığı Kuran'da birçok açık varsa Turan dursun'un yazılarında da açıklar olabilir. o kadar kitap yazmış adam elbette aralarda mantık hatası yaptığı yerler olabilir. ama bence yukarda gösterdiğin sözlerinde bir çelişki veya mantık hatası yok.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 06-10-2005, 16:55
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 21 Jun 2005
Mesajlar: 106
Standart

Da Vinci ne kadar da haklı.Turan dursun ciltlerle kitap yazdı bir hata buldum diye seviniliyor (orada hata filan yok aslında)Kuranda ise 1. sureden başlıyor hatalar.Fatiha suresinde 1-4 ayetlerde Allah konuşuyor daha sonraki ayetlerde ise kul allaha hitab ediyor.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 06-10-2005, 17:15
burkay
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart

SIZ KENDINIZI BU SEKILDE AVUTUN BEYLER ... KANI NEDE GÜZEL KURANI AÇIKLIYORSUN BRAVO BUKADAR MI BASIT BIR AÇIKLAMAN VAR KUL ALLAHA NASIL HITAP EDIYOR YAZARMISIN ?
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 06-10-2005, 17:52
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 21 Jun 2005
Mesajlar: 106
Standart

burkay
fatiha 5-7
Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.
Bizi doğru yola,nimete erdiediğin kimseleringazaba uğramayanların,sapmayanların yoluna eriştir.
bunları kim kime söylüyor? Allah insanlara mı söylüyor yoksa İnsanlar allahtan dilekte mi bulunuyorlar?
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 06-10-2005, 18:15
burkay
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart

BURDA CENABI ALLAH INSANLARA SÖYLÜYOR AMA SEN BU INCELIGI ANLAYAMIYORSUN ... NASIL ANLARSINKI IÇINDEKI DÜSÜNCENLE .. BURDA FATIHA DA GEÇEN AYET INSANLARIN ALLAHA NASIL DUA EDECEGI BIÇIMIDIR ... ALLAH AYETI BU SEKIL CEBRAIL ALEYHISSELAM VASITASIYLA PEYGAMBERIMIZE INDIRIYOR ... PEYGAMBERIMIZDE AYNEN AYETI OKUYOR ... ANLAYA BILDINMI SIMDIK ?
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 06-10-2005, 18:42
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 21 Jun 2005
Mesajlar: 106
Standart

İndirilen apaçık kitap bu ise İnsanların Kuranda şifre araması ve zırvalar icad etmeleri normal karşılanmalı!!!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:38 .