18-09-2005, 16:09
|
|
Üye
|
|
|
|
Allah ve Din İnancı İnsalığa Zararlı mıdır?
Allah inancının masum ve dinlerin yararlı ve gerekli kurumlar olduğu söylenir. İslam’ın insanlara iyi ahlak sahibi olmalarını emrettiği vurgulanır. Öldürmemeyi, çalmamayı, zina yapmamayı, iftira atmamayı, yalan söylememeyi, fakir ve yetimlere yardımı, köle azadetmeyi, okuyup öğrenmeyi emreden bir din kötü olabilir mi? İslam ahlakı sorgulanabilir mi? Allah’a inanmanın ne gibi bir sakıncası olabilir?
Bunları ve benzer konuları bu başlık altında tartışmak istiyorum.
HACI
|

18-09-2005, 16:38
|
|
|
hacı kardeş beni artık muhatap almıyorsun bak negüzel bir soru başlığı ... bak bunları öğrenmek tartışmak istiyorsan sana kısa bir cümle yazıcağım ... cenabı allah cennetle cehennemi yaratdı ... benim kanunlarıma uyan cennete uymayan cehenneme .... bunların arasında günah sevap ... doğru yanlış ... pozitif olayların negatifinide yaratmış ... bu doğrular iyilikler yapılırken ister istemez insan kötülüklere de bulaşmıyor değil ... onun için kim zerre kadar iyilik yapmışssa bunun mükafatını görecek veye tam tersi kim ki zerre kadar iyilik yapmış onun cezasını çekecek ... şimdik senin bu yazmış olduğun mesaj anlamayan biri için senin inançlı bir insan olduğunu düşünür ... burda gizli fitne var ama herkez bunu göremez güya tuzak kuruyorsun ? hacı efendi boş işleri bırak sana yakışmıyor ...
|

18-09-2005, 16:45
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu mu senin katkın bu önemli soruna..
Hacı'yı herkes tanıyor. Senden başka..
Kimsenin aklına senin aklına gelen gelen fitne gelmez.
Burada bir fitneci varsa o da sensin..
Bunu sana söylemek istemezdim ama, hak ettin. İstersen katılımcılara bir sor.. Kim Hacı'yı bilmiyor? Kim Hacı'nın bu başlığından onun gizli bir fitnenci olduğunu düşündü?
Böyle lüzumsuz işlerle iştigal edeceğine, erkek ol.. Dürüst şekilde konuya katkın olsun.. Polemik yapma.. Konuyu bulandırma ve saptırma...
Bunları yapabilir misin?
HACI
|

18-09-2005, 17:00
|
|
|
ben bu cümlelerle senin ne anlatmak istediğini çok iyi biliyorum ... Allah inancının masum ve dinlerin yararlı ve gerekli kurumlar olduğu söylenir. İslam’ın insanlara iyi ahlak sahibi olmalarını emrettiği vurgulanır. Öldürmemeyi, çalmamayı, zina yapmamayı, iftira atmamayı, yalan söylememeyi, fakir ve yetimlere yardımı, köle azadetmeyi, okuyup öğrenmeyi emreden bir din kötü olabilir mi? İslam ahlakı sorgulanabilir mi? Allah’a inanmanın ne gibi bir sakıncası olabilir?
biri çıkıcak ve diyecekki allaha inanmanın ne sakıncası olabilir herşeyin iyiliğini emreden bir dinin sakıncası olurmu ? sonra sen başlıyacaksın iyide kardeşim allah öldür diyor ayette vs... gibi şeylerle yola çıkacaksın ... geçmiş yazılarında olduğu gibi ... umarım ben yanılıyorum ... böyle düşünmüyorsan ben yanıldım ozaman özür dilerim .. ben buraya yazılcak olanları merak ediyorum uzaktan inceleyeceğim ... sonra katkıda bulunurum ... son olarak allah kalplerinizden geçirdiklerinden haberdardır ....
|

18-09-2005, 17:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Görünüşe göre senin de aklında bazı şüpheler var. Onları belirtmekten çekiniyorsun. Benim de aklımda tonla kuşku var ve ben onları belirtmekten çekinmeyeceğim. Unutma burası ateist forum ve biz genel olarak dinleri, özel olarak ise İslam'ı tartışıyoruz. Tabii kendi yeteneklerimize göre..
Allah inancı masum bir inanç mıdır? Evvela ondan başlayalım istersen.
Evet. Allah inancı son derece masum bir inançtır. Bunu kim reddedebilir? Evrenin bir yaratıcının eseri olmasında ne gibi bir kötülük ve kusur olabilir, değil mi?
Bence olamaz. Bu düşünce bu haliyle masumdur. Yararlı ve gerekli midir, bilemem. Orası ayrı bir konu. Yararlı ve gerekli olması bile mümkündür. Çünkü bilimsel bulgulara bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır. Daha doğrusu bilim Allah ve Tanrı kavramlarına karşı bir alternatif olarak çıkmıştır. Tanrı kavramının geçmişi insanlığın geçmişi kadar eskidir.
Tabii bu kavramın bile zararlı olduğunu düşünenler olacaktır. Hatta ben bile o kavramların yanlış olabileceği bazı senaryoları biliyorum. Onlara da gelecek yazımda değinirim.
HACI
|

18-09-2005, 19:36
|
|
|
Daha doğrusu bilim Allah ve Tanrı kavramlarına karşı bir alternatif olarak çıkmıştır. yani bilim allahı reddediyor bu değişle ... buarada zamanım biraz kısıtlı inanan insanlara özellikle ailenin kandilini kutlar allahdan bütün insanların barış içinde olmalarını dilerim ... bu gecede allah insanların geçmiş günahlarını bağışlar kalben dua edersen saygılar...
|

18-09-2005, 20:02
|
|
|
.
Bu soruya kanımca şöyle cevap verilebilir:
"Din inancı insanlığa zararlı mıdır?"
Evet bazen zararlıdır..
"Tanrı inancı insanlığa zararlı mıdır?"
Hayır kesinlikle değildir...Tam tersi insan ruhuna çok fayda sağladığı görülmüştür.. insanların bazen ruhunu tatmin etmektedir bazen de bazı insanların boşluğun ver anlamsızlığın içinde bunalıma düşmesini engellemektedir...
Saygılarımla;
|

19-09-2005, 00:35
|
|
|
Affetmek fazîlettir. Kararlı olmak metâ'dır, sahip olunan maldır. Kararsız olmak ise zâyi olmaktır. Doğruluk emânet, yalancılık hıyânettir. İnsâf rahatlık, şer küstahlıktır. Emânete hıyânet etmemek, îmândandır, güler yüzlülük ihsândandır. Doğruluk kurtarır, yalan felâkete sürükler. Kanâat insanı zengin yapar, yerinde kullanılmayan zenginlik azdırır. Dünya aldatır, şehvet kandırır. Lezzet oyalar, nefsin arzuları alçaltır. Hased yıpratır, nefret çökertir.
işte dünya hayatı insanı aldatır ne mutlu yüz çevirene ...
|