Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-01-2009, 03:22
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Devlet bürokrasinin beyinleri: Encümen-i Danis Dosyasi

Ergenekon sorusturmasinda Tuncer Kilinc'a yöneltilen soru ile gündeme geldi. Benim de fena halde ilgimi cekti. Adini daha önce duymamistik. Demirel'e göre eski dostlar bir araya geliyor, yarenlik ediyormus. Hepsi devlet mekanizmasinda önemli görevler üstlenmis kisiler. En büyük grup eski askerler, sonra büyükelciler ve politikacilar geliyor. Bürokrasi halkasinda yargi ayagi eksik kalmis gibi görünüyor. Ama 15 günde bir düzenli toplaniyor ve Cumhurbaskanlarina falan mektup gönderiyorlar. 40 kisiden olusuyor ve üye olmak oldukca zor. Uyeler olunceye kadar uye. Simdiye kadar gözlerden uzak kalmis bir grup.

Ben gazeteci yada arastirmaci olsaydim, oturur bu grupla ilgili kitap yazardim. Sabetayistler hakkinda cilt cilt kitaplar yazip, bu gizli emelleri olan ve devlet üzerinde cok ciddi bir gücü olduguna inandigi grubu teshir etmeye calisan Yalcin Kücük, acaba simdiye kadar böyle enteresan bir "yaren grubuna" ilgi göstermedi.

Onumuzdeki günlerde cokca tartisilacagini düsündügüm icin bu konuda bir dosya acmanin iyi olacagini düsündüm. Kökeni Osmanli'ya kadar giden bu bürokrasi grubunun üyelerini tanimak Türkiye'nin gercek güc sahiplerini tanimamizi saglayacaktir eminim.

Konu hakkinda kisa bir internet turundan buldugum en kapsamli yazilar simdilik bunlar. Ikisi de islami yayin organi.

http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=12628

http://zaman.com.tr/haber.do?haberno...-ust-kurulu-mu

Yakinda bu "Danisma Meclisi"ni destekleyenler de cikip yazacaklardir eminim. Ben Demirel ile baslayayim.

http://www.sabah.com.tr/2009/01/17/h...4715CB7B8.html

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 18-01-2009, 05:04
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben gazeteci olsaydım olanı biteni ve gelmekte olanı yazardım,
Yaşlı bürokrat insanların bir araya gelip memleket meselelerini konuşması ve ülkemizin gidişatından dolayı ,Cumhuriyet kazanımlarının yok edilişinden dolayı rahatsızlık duymalarından rahatsız olmaz,onların uyarılarına cevap veremeyen ve gerekli önlemleri alamayanları suçlardım.
Demokrasi yokmu bu insanların fikirlerini beyan etmeleri suçmu?
Êncümen-i Danış yada heryerekon gibi uydurulmuş örgütlenmeleri değil var olan ve ülkeyi adım adım ele geçiren milli görüş çizgisindeki,tarikatçı örgütlenmeleri deşifre ederdim.

Faaliyetleri 1980’lerin sonunda kamuoyuna yansıyan Encümen—i Daniş, özellikle 1995’te Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Tansu Çiller’e gönderdiği bir mektupla dikkat çekti. Encümen—i Daniş’in o zamanki üyeleri mektupta, “Uzun zamandan beri açıkça ve pervasızca, anayasaya dayalı demokratik ve laik düzenimizi kökten tahrip etmeyi ve yerine şeriata dayalı devlet düzenini zorla uygulamayı amaçlayan beyan, eylem ve davranışlara girildiği görülmektedir. Türkiye’yi temelinden yıkmak, ülkeyi ve milleti bölmek isteyen sorumsuz kurum ve kişilere karşı şu yasal, idari ve yargıya yönelik ciddi tedbirlerin alınmasını öneririz” demekteydi. Cumhurbaşkanı ve Başbakana önerilen tedbirler şöyleydi: “Cumhuriyetin temel nitelikleri ve laikliğin korunması, Tevhid—i Tedrisat Kanunu’nun tavizsiz uygulanması, Kur’an Kursları ve İmam Hatip liselerinin sayılarının azaltılarak sıkı denetime alınması, bu amaçlarla çağdaş ve laik her türlü önlemin alınması.”

Gayet yerinde önerilerde bulunmuşlar,suçmu işlemişler?

Karşılarında ki örgütlü güç ise devlet yönetimine ve bürokrasiye hakim olmuş adım adım ülkeyi islam cumhuriyesine dönüştürmek için çalışmaktadır.

Milli Görüş,Nur cemaati ,İsmail oğlu cemaati,Gülen cemaati,yıllardır islama dayalı bir devlet düzeni kurmak ve Cumhuriyetin tasfiyesi için çalışmaktadır.
Bakın Yeniden Milli Mücadele'dekiler hangi koltuklara oturmuşlar.

''Yeniden Milli Mücadele, örgütlenme yapısı ve örgütlenme modeli bakımından neredeyse Hizbü’t-Tahrir’in bir izdüşümü, bir kopyası gibiydi. Fikri beslenme kaynakları, özellikle akaide ilişkin yaklaşımları; kavramsal çerçeve, hiyerarşi ve politik retorik biri diğerini çağrıştırıyordu. İkisi de ‘gizli’liği esas alıyor ve son derece dinamik gençleri içlerine katıp muazzam bir enerjiyi harekete geçirebiliyordu. ''

http://www.haber10.com/makale/237/

Bizim "eski camia", biraz böyledir...

Bir tarafta "İskenderpaşa Dergáhı" kardeşliği vardır... "Dergáhtan olsun da isterse odundan olsun" sloganı işler orada...

Bir tarafta "Eski MTTB'li kardeşliği" vardır... Birbirlerini kollarlar...

http://www.timeturk.com/Ahmet-Hakan-...21-yazisi.html

Şimdi bürokratik oligarşi olarak hangisini tercih edelim,eski derin devlet tasfiye edilecek yerine daha daha derini tesis edilecek bu arada da ahlak zabıtası tesis edilecek her tür faşizan uygulamalar yapılacak ,ılımlı islam zulümlü islama dönüşecek.
Bu arada arkadaşlarımız da demokratikleşiyoruz derin devlet tasfiye ediliyor sanacaklar.
Evet tasfiye ediliyor ,tasfiye edilen ülkemizdir,Atatürk'tür,Cumhuriyettir.
Gelen gideni aratır bundan hiç şüpheniz olmasın,onun için ki geçmişte Atatürk'ü sağda gören Sosyalist arkadaşların bir çoğu ,ülkenin daha da eski çağlara gittiğini görerek ulusalcılığı ve cumhuriyeti savunma çizgisindedirler.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 18-01-2009, 14:45
Onur Üyesi

Tesekkürler aydoe. Yazin ve verdigin linkler bahse deger bu "Danisma Meclisi"ni destekleyenlerin verdigi ilk tepkiler gibi görülüyor. Bizim yaren grubumuz varsa sizin de kardeslik gruplariniz var. Hangisini destekleyeceginize karar verin tarzinda bir savunma kuruluyor gibi geldi bana.

Bu gruplarin hic biri benim acimdan sorun degil. Elbete herkes bir "yaren grubu", bir "eski arkadas grubu" kurabilir. Onemli olan bu gruplarin ne islerle istigal ettigidir. Encümen-i Danis icin henüz bir suclama da yok. Sadece 28 Subat öncesinde Tansu Ciller'e gönderdikleri mektuptan bahsediliyor. 28 Subat sürecini daha o zamandan zorlamaya baslamislar. (1995)

Bildigim kadariyla Ergenekon ile su ana kadarki tek baglantisi Sener Eruygur'un da Encümen-i Danis icinde olmasi. Son gözaltina alinan Levent Tuncer Kilinc da bu grubun üyesiymis.

http://www.bugun.com.tr/haber.aspx?i...-50-yillik-sir

Benim merak ettigim sey su. Bugüne kadar 1000'den fazla toplanti yapmis, 100'den fazla onemli rapor yazmis olan bu grup hakkinda neden simdiye kadar birsey bilmiyorduk..

Mısırlı bir gösterici

Konu sargon tarafından (18-01-2009 Saat 14:55 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-01-2009, 16:04
Kıdemli Üye

''Benim merak ettigim sey su. Bugüne kadar 1000'den fazla toplanti yapmis, 100'den fazla onemli rapor yazmis olan bu grup hakkinda neden simdiye kadar birsey bilmiyorduk.. ''

Psikolojik savaş,gayrinizami savaş konusunda ne biliyoruz ki?
Neden Ergenekon ,Neden Encümeni Danış şimdi dllendiriliyor.2001 yılında yazılmışlar ,1995 te söylenmişler neden şimdi gündeme geliyor?
Neden Atatürk ,Mustafa yapılıyor ,ordu neden yıpratılıyor ve bölünüyor?

Darbeyi sadece askerler mi yapar

Düşünmek ve olanı biteni görebilmek gerekli!

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Konu aydoe tarafından (18-01-2009 Saat 19:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-01-2009, 17:33
Onur Üyesi

sevgili aydoe, elbette ortada bir soguk savas yasandigi acik. Bunu herkes zaten kabul eder. Sen neden simdi Encümen-i Danis denilen grubun adini duydugumuzu acikliyorsun. Dogru bir aciklama. Ama ben neden simdiye kadar bu grup hakkinda hicbirsey bilmedigimizi soruyorum. Neden simdi ögrendigimizi degil.

Mısırlı bir gösterici
Alt 18-01-2009, 20:43
Kıdemli Üye

14 mart 2008 Takvim gazetesi
http://74.125.77.132/search?q=cache:...nk&cd=10&gl=tr

Medyayı ve güncel politikayı kim yönlendiriyor?
1995 Tansu Çiller bu grubun mektubunu basına sızdırıyor ,böyle bir grubun olduğu bilinmekte.
Ergenekon kapsamında Encümeni Danış'ın gündeme getirilmesi ,İslami yayın organlarının servisidir.
28 şubatın intikam sürecidir,28 şubatçıların tasfiye operasyonudur.

Alt 19-01-2009, 10:46
Onur Üyesi

Aydoe'cim, bunu bütün gazeteler yaziyorlar zaten. Bu Encümen-i Danis'in adi ilk olarak 1995'te anilmis. Tansu Ciller kendisine gönderilen mektuptan rahatsiz olup basina sizdirmis. Bunu biliyoruz. Sonra yine eskisi gibi ölü sessizligi. Bu kadar etklili insanlarin biraraya geldigi bir gruptan kimse yine yillarca sözetmiyor. Ben gazeteci olsam 40 tane en önemli zatin biraraya geldigi toplantiyi haber yapmak icin cop kutularinin icine bile girerdim. 95'te ogrendik de neden ondan sonra bugüne kadar hicbirsey yazilmadi yine. Ben mi basini takip edemiyorum acaba? Hadi diyelim herkes bu grubu 95'ten sonra artik taniyordu da ben yetersizmisim. Peki 95'e kadar neden bilmiyorduk. Adamlar yillardir calisiyorlar, Türkiye'nin en önemli konularini konusuyorlar ve Cumhurbaskanlarina, Genelkurmay Baskanlarina, Basbakanlara mektuplar yaziyorlar. Bundan hic mi rahatsiz olmuyorsun Aydoe. Ben kendi partimin üstyönetimi bile olsaydi ve benden gizli toplantilar yapip, mektuplar yazsalardi, bir defa olsun ne oluyor yahu derdim. Bu kadar karsiliksiz güven duymazdim kimseye.

Mısırlı bir gösterici
Alt 19-01-2009, 22:38
Kıdemli Üye

Sevgili Sargon,
Bizde bazı gruplar konuşuyoruz ,gerekirse başbakana ,cumhurbaşkanına mektuplar yolluyoruz.
Memlekette konuşmak suç olmamalı,bu gizli bir örgütlenme değil,yasadışı illegal işlerle iştigal eden insanlar değil.
Bak bizde bu forumda konuşuyoruz yazılar yazıyoruz ,suçmu işliyoruz?
DÖ diye bir grup kurmuşuz orda bişeyler konuşuyoruz,suçmu işliyoruz?
Senin kafanda yaratmış olduğun İttihak ve terakiye dayanan ve bugüne kadar gelmiş olan devlete egemen bir bürokratik diktatörlük var ve bu örgütlenmeyide bunun bir parçası olarak görüyorsun.
Ergenekon 'u da bu bürokratik diktatörlüğün tasfiyesi olarak görüyorsun.

''Adamlar yillardir calisiyorlar, Türkiye'nin en önemli konularini konusuyorlar ve Cumhurbaskanlarina, Genelkurmay Baskanlarina, Basbakanlara mektuplar yaziyorlar. Bundan hic mi rahatsiz olmuyorsun Aydoe. ''

Ne için çalışıyorlar?Amaçları ne?
Türkiyenin önemli konuları konuşulmasınmı?
Devlet yöneticilerine mektup yazmalarından neden rahatsız olalım yazdıkları mektupta bizi rahatsız edecek ne var?
Ben Sincan'daki gösteriyi izledim beni rahatsız etti,irtica konusunda uyarılmak ise beni hiç rahatsız etmiyor.
Demokrasi diye diye şeriatmı gelseydi,kadayıfın altı iyicemi kızarsaydı ,kanlımı kansızmı olsaydı?
Bu ülkenin başbakanı millet istiyorsa tabiki şeriat gelecek demiştir.
Şimdi halk oylaması yapalım % 55 şeriat isteyenler oy alsın,milli irade demokrasi diye şeriatla yönetilmeye başlayalım!
Şeriatta demokrasi varmı?Azınlıkların hakları ne olacak ben gibi kafirlerin durumu ne olacak?
28 şubat kararlarına bir bak biz bugün bunları sitemizde savunuyoruz.

Kararlarda, laiklik için yasaların uygulanması istendi, tarikatlara bağlı okullar denetlenmeli ve MEB'e devredilmeli, 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmeli, Kuran Kursları denetlenmeli, Tevhidi Tedrisat uygulanmalı, tarikatlar kapatılmalı, irtica nedeniyle ordudan atılanları savunan ve orduyu din düşmanıymış gibi gösteren medya kontrol altına alınmalı, kıyafet kanununa riayet edilmeli, kurban derileri köktencilere verilmemeli, Atatürk aleyhindeki eylemler cezalandırılmalı, deniliyordu.

http://tr.wikipedia.org/wiki/28_%C5%9Eubat_s%C3%BCreci

Zaman Gazetesi ne diyor bakalım
Cumhuriyet için büyük tehdit: 28 Şubat!http://www.zaman.com.tr/dizi.do?dizino=8

Zaman gazetesinin her ilçede her beldede irtibat büroları var.
Nur cemaatinin ,Gülen grubunun her mahallede mahalle sorumlusu var.
her ilde ışık evleri var kampları var ,ne yaparlar ne konuşurlar biliyormusun?
Amaçlari laik sosyal demokratik T.C ni ve hukuku korumak ve kollamak olmalı.
Peki böyle bir örgütlenme ve arkasında büyük bir dış ve maddi destekle neyi amaçlıyor?
Gülen kendi konuşmalarında söylüyor amacı zaten,onun için halen yurt dışında ama örgüt günden güne güçleniyor.
Şimdi de nihai amacın önündeki engellerin ortadan kaldırılması için son temizlik ve olası müdahaleleri önleme operasyonu yapılmakta.
Zaman gazetesi okumayı da bırak lütfen ben ev kapılarına ücretsiz bırakılan gazeteleri kimse okumasın diye toplatmaktayım.

Alt 20-01-2009, 03:07
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Bir de Avrupa'yi ekleyelim

Zaman gazetesinin her ilçede her beldede irtibat büroları var.
Nur cemaatinin ,Gülen grubunun her mahallede mahalle sorumlusu var.
her ilde ışık evleri var kampları var ,ne yaparlar ne konuşurlar biliyormusun?
Amaçlari laik sosyal demokratik T.C ni ve hukuku korumak ve kollamak olmalı.
Peki böyle bir örgütlenme ve arkasında büyük bir dış ve maddi destekle neyi amaçlıyor?
Gülen kendi konuşmalarında söylüyor amacı zaten,onun için halen yurt dışında ama örgüt günden güne güçleniyor.
Şimdi de nihai amacın önündeki engellerin ortadan kaldırılması için son temizlik ve olası müdahaleleri önleme operasyonu yapılmakta.
Zaman gazetesi okumayı da bırak lütfen ben ev kapılarına ücretsiz bırakılan gazeteleri kimse okumasın diye toplatmaktayım.

Sevgili aydoe;

Bunlara birde yurt disinda olan faliyetlerini ve en cok yogun olduklari Avrupa' da ki örgütlenmelerini ve calismalarini eklemek gerekiyor. Cünkü AB ülkelerinden gelen paranin, asagi yukari senelik 1 milyar euro oldugunu tahmin ediyorum.

Demokrasinin kimyası yerle bir!

Verdigin linkde bulunan basliklardan biriside bu! Bu demokrasi kelimesinin arkasina saklana, saklana bütün emellerine ulasiyorlar.

Avrupa ülkelerinde kimselerin almaya cüret edemiyecegi büyük binalari alip, buralari dershane haline getiriyorlar. Bu dershaneler ayni zamanda; toplanti, disaridan gelen ziyaretciler icin misafirhane,yemekhane, kermes ve sohbet amacli olarak da kullaniliyor.

Kandirmayi basardiklari insanlar önce zaman gazetesine abone yapiliyor, sonra cocuklarina özel dersler önerileri ile diger faaliyetler zinciri ile sürüp gidiyor.

AB ülkesi pasaportu tasiyan biri olsaniz bile Türkiye' den yapmis oldugunuz hayat arkadasi seciminiz; esinize ve size yillarca sürecek bir iskenceye dönüsecektir. Fakat bu örgütün naylon diplomali insanlari, buralarda ellerini kollarini rahatca sallayarak dolasmaktadirlar. Ne bir iste calisirlar, nede bir yabanci dil bilirler.
Ne satiyorlarsa iyi para kazaniyorlar dogrusu.
Amerika' da Anglikan kilisesinden ayrilan Episcopal Church' a yardim eden Mister F. kac para yardim etmistir dersiniz? 2 milyon dolar... USA da 77 milyon üyeli, Ïngiltere Anglikan kilisesine bagli Episcopal Church lezbiyenler ve gaylarin papaz olmasinda bir sakinca görmeyip karar alinca, Anglikan kilisesi Episcopal Churchu kabul etmedi. Bu kilisede kendi ayaklarinin üzerinde durmaya karar verdi... Dolayisi ile nurcu kardeslerimiz; lezbiyenler ve gaylar kilisesine, hocalari vasitasi ile 2 milyon dolar bagis yaptilar...
Sempozyumlarinda Saidi Nursi ve F. Gülen cemaati ile birlikte ortak kararlar alindi ve devamli isbirligi icindiler.
Not: Mevlana ile ugrasan nurculara duyurulur!

Kaz gelecek yerden, tavuk esirgenirmi aydoe?

Bu adamlar heryerekonda, danisde, yargida,emniyette,bakanliklarda heryerdeler artik... Bir TSK kaldi, birde Cumhuriyet gazetesi.

Humeyni gibi geri dönebilmek icin ömrü yeterse bende dönecegim; onunla birlikte.

Sevgiler.
Alt 20-01-2009, 08:16
Kıdemli Üye

Sevgili Cigi,
Zaten operasyon TSK ve Atatürk Cumhuriyet üzerinde yoğunlaştırlmıştır.
Halkın TSK' ya güvenini sarsmak,Cumhuriyet'in kuruluşunu sorgulamak ve Atatürk'ü yıpratmak amaçlı sürdürülmektedir.
Ulusalcılıkta terörle mücadele kapsamında suç örgütlenmesi kapsamına sokulmuştur.

Sevgiler

Önerilen Siteler

Etiket
encümen-i danis