Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-01-2009, 15:53
kaancan
Üye Değil

Standart Dinden Döndüren Cezalar

Dinden Döndüren Cezalar:

bakara178.
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır.

cezanın mantığına bak! paran varsa öldür yoksa .... tuttun

nisa15.
Kadınlarınızdan zina edenlere karşı, içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar, şahitlik yaparlarsa, bu kadınları, ölüm alıp götürünceye kadar veya Allah onlara bir çıkış yolu açıncaya kadar evlerde hapsedin.

bak sen şu allahın işine! çamur at izi kalsın 4 kişi getir ölene kadar içeri atalım delile gerek yok...

nisa16.
İçinizden fuhuş yapan her iki tarafa ceza verin; eğer tevbe eder, uslanırlarsa artık onlara ceza verip eziyet etmekten vazgeçin; çünkü Allah tövbeleri çok kabul eden ve çok esirgeyendir.

bu tür bir psikoloji içinde eziyet veren cezaları düşünmek beni korkutuyor...

nisa25.
İçinizden, imanlı hür kadınlarla evlenmeye gücü yetmeyen kimse, ellerinizin altında bulunan imanlı genç kızlarınız (sayılan) cariyelerinizden alsın. Allah sizin imanınızı daha iyi bilmektedir. Hep aynı köktensiniz (insanlık bakımından aranızda fark yoktur). Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost da tutmamaları şartı ve sahiplerinin izni ile onları (cariyeleri) nikahlayıp alın, mehirlerini de normal miktarda verin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa onlara, hür kadınların cezasının yarısı (uygulanır). Bu (cariye ile evlenme izni), içinizden günaha düşmekten korkanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir

cariye ise iş değişir onlara cezanın yarısı;ticaret resmi kurumlarda alabildiğine yasal

nur2.
Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.

vurun zındıklara! acımadan vurun! yuzerkez vurun!

nur4.
Namuslu kadınlara zina isnadında bulunup, sonra (bunu isbat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar

ayşenin dedikodusunu yapanlar sizi unutmadım! vurun kafirlere seksenkere vurun!

nur8.
Kadının, kocasının yalan söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ve şahitlik etmesi,kendisinden cezayı kaldırır.

güzel olupta ayşanin dedikodusunu yapanlar yemin edin kocanıza ceza verelim siz bana kalın!

nur11.
(Peygamber'in eşine) bu ağır iftirayı uyduranlar şüphesiz sizin içinizden bir guruptur. Bunu kendiniz için bir kötülük sanmayın, aksine o, sizin için bir iyiliktir. Onlardan her bir kişiye, günah olarak ne işlemişse (onun karşılığı ceza) vardır. Onlardan (elebaşlık yapıp) bu günahın büyüklüğünü yüklenen kimse için de çok büyük bir azap vardır.

her halukarda ben ayşeyi aklarım ama siz varya sizi asla affetmeyecem!

nahl126.
Eğer ceza verecekseniz, size yapılan işkencenin misliyle ceza verin. Ama sabrederseniz, elbette o, sabredenler için daha hayırlıdır.

size yapılanın on katını yuz katını bin katını yapın kafirlere! hani hak-adalet ?hani eşitlik?hani adil yargılanma? gücünüz yetmiyosa sabredin)))

maide38.
Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir

asın! kesin! yakın! taşlayın! kırbaçlayın! (başka sadistlik başka işkence kaldımı?)

Konu kaancan tarafından (25-01-2009 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.
Alt 25-01-2009, 22:36
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

zaten kuranı her okuduğunuzda hep bu tarz dehşet verici korkutucu ve cezalandırıcı sözlere rastlamak mümkün.....her zaman dediğim gibi korkuyla din iman olmaz olmuyor....

"Varsan,çarp!!!"
Alt 25-01-2009, 22:36
michaud michaud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ayşe Muhammetle hangi şartlarda evlendi bilmiyorum, ama evlendiğinde daha çocuktu. Büyüyüp erginliğe ulaştığında ise kendinden yaşça çok büyük birine bağlı kalmamsı çokda şaşırtıcı olmasa gerek. Kararı senin yerine başkaları versin, daha sonra sen kendi kararlarını verecek çağa gel ama yaptıkların yadırgansın. Bundan iki ay önce İngilterede bir Türk karısını öldürmüştü. Cinayet sebebi ise karısını internet kafede çetleşirken yakalamak. Kadın öldürüldüğünde 23 yaşındaydı, adamla ise 14 yaşında evlenmiş. Bu kadın suçlumu şimdi kocası altadaığı için, hoş aldattığıda kesin değil. Evlilik kararını kendisi vermemişki.
Alt 26-01-2009, 00:05
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ayşe 9 yaşında evlendi ve 18 ya da 19 yaşında dul kaldı ve peygamber karısı Kuran'a göre "bütün müminlerin anası" olduğu için ve peygamber öldükten sonra bile onlarla evlenmek Kuran'da yasak olduğu için 18'inden ta ölünceye kadar kocası olmadı. Oysa Muhammed evlatlığının karısıyla bile evlenmişti. Bu ne yaman çelişki böyle.
Alt 26-01-2009, 05:46
kaancan
Üye Değil

nasıl yani? trafikte kazayla adam ezdim adamın yakınlarıda benimi ezecek bile bile?
üstüne üstlük paramda yok yani ben yırtamayacammı?
bile bile göz göre göre ölmek istemiyorum!!!
bana kimse yardım etmeyecek mi? benim tek tesellim cennetteki kız çocukları ve yaşlanmayan oğlanlarmı???
ÖLMEK İSTEMİYORUM!!!!
:P
Alt 26-01-2009, 05:55
kaancan
Üye Değil

yukarda ki şu alaycı yazıyı yazmamın çok önemli bir nedeni var:
g.doğuda sıklıkla yaşanan garib bir olay vardır;bazen paraya sıkışan çok çocuklu aile babaları çocuklarını bilerek arabaların önüne atar ve bu arabaların şöförlerinden büyük ve ciddi miktarlarda KAN PARASI istenir!!!
o zamanlar anlam veremediğim bu olayın nerden köken aldığını zamanla anladım ama bu durumu sizinle paylaşmadan geçemezdim...
değerlendirme sizindir....
Alt 26-01-2009, 15:34
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Her sistemde her ideolojide ceza vardır.

Bu cezalar olmasaydı bu sefer sizin ne diyeceğinizide biliyorum "Ne kadar sorumsuz bir din hiç bir şeye bulaşmıyor"
Alt 26-01-2009, 15:36
Super Moderator

Başarı Ödülü 

sn. Kaancan
sadece g.doğuda değil bu zihniyete sahip her yerde bu kan parası isteniyor bildiğim kadarıyla.Hatta birkaç zaman önce RTE de diyetini öderler gibi bi laf etmişti.....

"Varsan,çarp!!!"
Alt 26-01-2009, 15:37
Super Moderator

Başarı Ödülü 

karadenizli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Her sistemde her ideolojide ceza vardır.

Bu cezalar olmasaydı bu sefer sizin ne diyeceğinizide biliyorum "Ne kadar sorumsuz bir din hiç bir şeye bulaşmıyor"
iyi de sn. karadenizli
bir insan canının karşılığı parayla ödenebilir mi sizce?ölümün hiçbir karşılığı olamaz bana göre....

"Varsan,çarp!!!"
Alt 26-01-2009, 15:51
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yanlışlıkla birini öldüren kişininin öldürüleceğinide nerden çıkardınız böyle birşey yok.Evet kan parası istenir hiç evlat acısı yaşadınızmı konuşmayın o zaman adam kaza yapmış ama adamında gözü gibi büyüttüğü çocuğu ölmüş kolaymı

Önerilen Siteler