Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-01-2009, 03:43
salyangoz tüccarı salyangoz tüccarı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart allahın şımarık çocukları: İsrailoğulları

biz türkler olarak; hadislerde bile var mıyız yoksa yokmuyuz tartışması yaparken israiloğulları kuranda ammada çok yer kaplıyorlar.

allah hem niye sürekli onları kayırmış anlamadım. madem hepimiz sınav oluyoruz, onlara niye hep kopya vermiş, hemde onlar kopya istemediği halde başına vura vura al bu kopya demiş ki...

bakara:47
Ey israioğulları! size verdiğim nimetimi ve (bir zamanlar) sizi cümle aleme üstün kıldığımı hatırlayın.

bu ayeti okuyunca insanın aklına ister istemez; ben insan değil miyim? ben kulun değil miyim şarkısı geliyor? neden bütün peygamberler israiloğullarına gelmiştir, 125.000 peygamberden bahsedildiği halde. hep diğer toplumlar mı unutmuş, kayda geçmemiş de israiloğulları kayıt altına almış.

dikkat edelim ey karadenizliler demiyor allah!!! ey israilliler diyor!!!

adamlar koskoca allahla dalga geçiyorlar, valla musa kardeş biz görmezssek inanmayız, yok öle yağma, eğer gösteriyosan hadi, yoksa bırak daha altından buzağı filan yapacağız diyorlar. allah tabi yahudinin allahı; seni beni görmez ama onları görür. hemen bir yıldırım çarpar. hepsinin dil iki karış dışarı çıkar. ölürler. allah bununla da yetinmez. bir reenkarnasyon olayı yapıp geri diriltir. musa gördünüz mü lan olum!!!hadi bakayım secde edin lan musa abinize der!!!

allah bununla da yetinmez tabi. israiloğulları için yemez yedirir, en tatlı kudret helvalarını, en lezzetli bıldırcınları yaratır ama tadına bile bakmadan israioğullarına sunar. güneşten kendisini değil sevgili yahudicikleri korur. üzerlerinde bulut gezdirir. (bu bulut olayı tanıdık geliyor. allah neden şezlong filan yaratmamış da sürekli bulutla uğraşmış) günler bitiyor ama allahın israiloğullarına mükafatları bitmiyordu. bu seferde susamışlar; kıçlarını bile kaldırmaya gerek duymadan musadan su istemişlerdir. musanın vuruşuyla 12 pınar çıkar ve 12 yahudi boyu bu sudan beslenir. tabi allah bu sırada dünyanın kalanıyla ilgilenemiyor çünkü yahudiler tüm zamanını alıyor. sürekli adamlarla yazışıyor, haber yolluyor, haber alıyor filan. çok yoğun yani. saçını süpürge ediyor da yine yaranamıyor ama. koskoca kızıldenizi ikiye bölüyor da bana mısın demiyorlar. neyse ki allah sinirleniyor artık. bir cumartesi günü yasakları dinlemeyenlere maymun olun deyiveriyor. insan maymundan mı geldi sorularına böylece yanıt veriyor.

allah nedense sürekli israiloğullarıyla irtibatta olmuş. kesilecek bir öküz için bile, rengine, cinsine, nasıl olduğuna varıncaya kadar sormuşlar. ve koskoca allah lan manyaklar ister inanın, ister inanmayın, inanmazsanız yanarsınız dememiş, hep onlarla uğraşmış...neden???????

müslüman arkadaşlara soruyorum...allah bir milleti üstün yarattığını itiraf ediyor...siz ne diyorsunuz?

not: anlattıklarım, uydurma değildir( benim uydurmalarım değildir ) bakara suresinin 45. ayetinden başlayıp 74. ayetine kadar anlattıklarımı aynen görebilirsiniz.
Alt 27-01-2009, 04:15
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Tevekkeli degil; Museviler, evengalizm eliyle; bosuna muslumanligi "asimiye" edeceklerini dusunmuyorlar!

Kuran, bunlari yazdiysa; peygamber hic bir sey goremediyse, gelecekle ilgili; en azindan, bunu gormus! Birde, "adam ileriyi gorememis" diyordunuz.

En azindan, dini mentalitede" museviligin uzerine baska bir din tanimam" demis. Demekki, kendi ortaya attigi dine de; fazla guvenememis. Sonucta, bu peygamberler arasi bir dayanismami acaba? Ne demisler; "it, itin; kuyruguna basmaz"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 27-01-2009, 06:57
kaancan
Üye Değil

umarım mesajı alması gerekenler almıştır...
eline sağlık büyük tüccar ama kıskandım benden önce davranmışsın;iki hafta önce yazmıştım bu konuyu "ilizyonist musa ve kekeme olmayan kardeşi harun" başlığı altında "Ayık Kafayla" adlı konuda tüm ayetleriyle beraber enine boyuna yazacaktım...
neyse önümüzdeki hafta farklı bir hikayeyi işlemek farz oldu...
reklam serbestmi bilmiyorum ama haftaya oğlunu kurban eden ibrahimin kardeşinin oğlu,sadomun efsanevi peygamberi,ayet şampiyonlarından Hz.LUT peygamberi işlemeyi düşünüyorum senin israilliler dolaylı olarak orada da yerini alıyor...
sadom-gomere git gel altı saat bakalım hikayedeki abilerin hatası neymiş
Alt 28-01-2009, 20:02
nehir nehir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Casiye 16:
Biz,İsrailoğullarına kitab'ı,hükmetme yetkisini ve peygamberlik verdik.Onları temiz rızıklardan rızıklandırdık.Onları kendi zamanlarının toplumlarından üstün tuttuk.

Allahın israiloğullarına olan ilgisi ve sevgisi bu ayettede açık,hatta onlara kitabı,hükmetme yetkisini ve peygamberlik verdiğini söylüyor,sanki bütün bunlar onlara özel gibi bir izlenim var burda ,zaten diğer toplumlardan üstün tuttuğunu yine belirtmeden edememiş!Allahın ne yapmaya çalıştığını anladım diyemiyorum bu ayetler varken, üstelik kuranda !,ozaman kurana ne gerek vardı? kitabı zaten israiloğullarına verdiğini söylüyor ozaman onların kitabını korusaydın(hani müslümanların iddiasıdır ya ,diğer kitaplar bozuldu,insan sözü karıştı vs.diye) da tekrar bir kitap gerekmeseydi
Alt 28-01-2009, 20:09
nehir nehir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sonra birden karar değiştiriyor ,israiloğullarına feci kızmış herhaldeki ,''dur sen ben bu Araplara biraz önem vererek onlara bir din ve kitap vereyim ''mi demiş acaba?
Yusuf 2:
Biz onu,düşünüp anlayasınız diye,Arapça bir Kur'an olarak indirdik.

!?!
Alt 29-01-2009, 23:16
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Salyangoz Tüccarı gerçekten çok ilginç bir konu seçmişsin. Tebrikler

Kuranı okuduğumda eski peygamberlerden Musanın ve İsrailoğulları kıssalarının bütün peygamberlerden daha fazla yer aldığını, buna karşın (kendisinden önce) son peygamber olmasına rağmen İsanın Kuranda çok az yer bulduğunu görüyorum.

Açıkçası Kuranın İsa hakkında yüzeysel bilgiler ve bazı tartışmalar hariç hiç bir bilgi vermemesine karşın Musa hakkında bu kadar detaylı ve yoğun bilgi vermesi bana tuhaf geliyor.

Bu durumu peygamberlik geleneğinin sadece İsrailoğullarına ait bir gelenek olması Yahudilerin dini yazıtlarını iyi korumalarına bağlıyorum.

Bu da olduğu gibi Muhammedin kitabına yansımıştır diye düşünüyorum...
Alt 30-01-2009, 07:21
salyangoz tüccarı salyangoz tüccarı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili kaancan ve sinner bende çok teşekkür ederim... müslüman arkadaşlardan hala bir yorum veya sorumuza cevap gelmedi.
Alt 31-01-2009, 17:01
Anyon€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anyon€ Anyon€ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

O ayetler Allah'ın, insanoğlu karşısında ki aczini anlatıyor ve kendi beceriksizliğinin özeti.

Dinlerden Özgür Olduğunu Sanan;bağımlı dinler üyesi.

Önerilen Siteler