Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-01-2009, 04:47
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Muhammed'i mağaraya kapanmaya iten sebebler

Hepimizin bildiği gibi Muhammed Cebrail'den ilk vahiy'i hira mağarasında aldı. Vahiy almadan öncede kendi belirli günlerini mağaraya kapanarak geçiriyordu. Peki Muhammed'i belli bir yaşa geldikten sonra mağaraya kapanmaya iten sebebler.Günlerini tek başına bir mağarada geçirmek normal bir insan davranışımıdır yoksa bunu yapmasının nedeni nedir? Bazı rivayetlere göre düşünmek için mağaraya kapanıyordu bazılarına görede hanif inancına göre ibadet etmek için kapanıyordu.Bunun gerçek sebebi nedir?

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 31-01-2009, 04:55
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Onun mağaraya kapanış dönemini bir düşünme, (peygamberliğe) hazırlık ve planlama dönemi olarak değerlendiriyorum.
Alt 31-01-2009, 05:00
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şimdi O na küçükten söylemişler sen peygamber olacaksın diye.
Yaş olmuş 40 bakmış olmuyor ,Hatice hanım da 55 yaşında en iyisimi ben dağlara vurayım kendimi, bir mağarada kafa dinleyeyim demiştir.
kafayı dinlerken dinlerken şimşek çakmışştır muhakkak ki ve bu şimşekte Cebraildir,
Oku eşek olma geç bu sürünün başına demiştir,O da okumuş dinlemiş biriktirmiş başlamış yazmaya.
Her yazarın bir okuru her inancın takipçisi olur,bizde titancılar bilem vardı bir ara ,yeterki sen ganimetten haber ver.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 31-01-2009, 12:19
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

hatice yaşça ondan büyük olduğundan ondan kaçmak için kapanmış olmasın????

"Varsan,çarp!!!"
Alt 31-01-2009, 14:17
mep
Üye Değil

...! ..! Nası yani..
Muhammed karı dırdırından kurtulmak içinmi mağaraya sığınıyodu..?
Ahhh...! hatice ana be..! n'aptın sen bize yav..! bıraksana otursun
adam evinde köşesinde..Amaa..! zaten diyo muhammed..
"Cehennemin çoğunluğu kadınlardır" diye..
bide "kadınların fitnesi büyüktür" filanda diyodu..
Belli çok çekmiş Hatice ana'dan..
Alt 31-01-2009, 14:38
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Neden dağa çıkıyordu, bu konuda söyleyeceklerimiz varsayımdan öteye gitmeyecektir. Ama varsayımları da kanıtlarla desteklemek gerek. Şurası bir gerçek ki ibadet etmek için dağa çıkmaya ihtiyaç yoktur. O sıralar Musevi, İsevi, Hanif ve Putperest Araplar bir arada yaşıyor herkes ibadetini özgürce yerine getiriyordu. Ara sıra kabileler arasında küçük çaplı sorunlar çarpışmalar yaşanmıyor değildi ama sorun din temelli değildi. (Mülk kavgası, kan davası vb.) Kaldı ki böyle bir baskı olsa dahi kapısını kapatıp ibadetini evinin içinde yapandan kimsenin haberi olmaz.
Muhammed, ticaretle uğraşıp çok gezmiş çok insan tanımıştır. İncil ve Tevrat'ı ayrıca Hanif inancını öğrenmiştir. Tevrat'a göre Musa Allah'tan 10 Emir'i Sina Dağı'nda almıştır. Muhammed Tevrat'ı iyi bilirdi. Kendisine Allah'ın bir işaret göndereceğini düşünmüş olabilir ya da Kafasında Kuran'ı tasarlıyor olabilir yahut öğretmenleriyle buluşuyor da olabilir. Birinden İsevilikle Musevilikle ilgili bilgiyi insanların içinde alamaz evine girip çıksa görülüp duyulur en kuvvetli ihtimal sonuncusudur ama bu da bir ihtimaldir diğerleri gibi. Bu konuda kesin bir bilgi ileri sürülemez.
Alt 31-01-2009, 16:17
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kendine musa'yı model almıştır,tek düşüncem bu..

saygılarımla
Alt 31-01-2009, 20:21
penguen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
penguen penguen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu konuda bir din öğretmeni aynen şu şekilde cevap vermişti:
"Birşeylerin geleceğini hissetmiş olmalı."

Bana göre orada bir Meleği değil ilham perisini bekledi ayetleri oluşturmak için
Alt 31-01-2009, 20:52
placebo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
placebo placebo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Muhammed dağ başında ve böyle bir karanlık mağarada uzun zaman içeren, bazen 1 aylık sürelerle inzivaya çekilirmiş..Doğal olarak kimselerle görüşmeden,sessiz,karanlık bir ortama uzun süre maaruz kalanlarda görülenlerde olduğu gibi hallüsinasyonlar görmeye başlamıştır..Böyle bir ortamda ruh sağlığının normal kalması zaten düşünülemez..

Zaten kendisi de bunu ele vermiş..Aşşağıda ki hadiste mesela taşların ona selam verdiğini zannetmekte;

***“Ben Mekke’de bir taş bilirim ki peygamber olarak gönderilmeden evvel bana selâm verirdi. Onu(n yerini)şimdi de biliyorum.” buyurmuşlardır. (Müs*lim, Fedâil, 2) (bu hadisi vahiy dönemleri için zikretmekte)

Bir örnek daha..Doğal olarak ışıklar görüp sesler işitiyor;

***Fahr-i Kâinât -aleyhi efdalü’s-salevât- Efendimiz halvette iken ışıklar görür, sesler işitirdi. Bunların cin ve kehânetle alâkalı şeyler olduğunu zannederek korkardı. Hazret-i Hatîce’ye:

“–Ey Hatîce! Kâhin olacağım diye korkuyorum. Vallâhi, şu putlardan ve kâhinlerden nefret ettiğim kadar hiçbir şeyden nefret etmem!” der, o da:

“–Ey amcamın oğlu!108 Öyle söyleme! Allâh Sen’i hiçbir zaman kâhin yapmaz…” diyerek tesellî ederdi. (İbn-i Sa’d, I, 195)

Konu placebo tarafından (31-01-2009 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir.
Alt 02-02-2009, 15:45
Realist Realist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mağarayı ilk kez ekşın adam sadettin Teksoy'un proğramında izledim.O an Güvercin yumurtası,örümcek ağı yalanının mümkün olmadığını anladım.Zira bu mağarayı böyle eni konu bayağı büyük bir mağara olarak tasavvur ederdim.Oysa bu mağara denen tilki ininde iki adam yanyana zor namaz kılıyordu.

REALİST

Önerilen Siteler