Ateizm tanrı inancının olmamasıdır. Bir şeyin olduğunu düşünen o şeyin var olduğuna dair deliller kanıtlar ileri sürebilir ama buna inanmayan birinin herhangi bir şeyi ispatlaması gerekmez. Gerekmediği gibi mümkün de değildir. Bir şeyin olmadığını ispatlayamazsınız. Neden en azından Agnostik de olmadığıma gelince kendi hesabıma şunu söyleyeyim tanrı konusunda Agnostik olmam için Uşan Spagetti Canavarı konusunda da goblinler konusunda da Agnostik olmam gerek çünkü bunların da yokluğu kanıtlanmamış. Aksi takdirde tutarlı olamam. Başka Ateistler ne der bilmem. Yok kanıtlanmaz var kanıtlanır. Burada eleştirdiğim Deizm ya da Agnostizm değil asıl anlatmak istediğim bu forumlarda en az bin kez rastladığım haydi kanıtlayın tanrının olmadığını, şeklinde tuhaf lafın mantıksızlığıdır. Karşımıza bir iddia geliyor ne diyor iddia "Tanrı vardır." Sonra da arkasından şunu diyor:"Haydi yoksa kanıtlayın olmadığığnı." Hiçbir delil hiçbir kanıt göstermeden bir tanrıya inananlar inanmaya devam edebilir ama ortada bir iddia varsa bu iddiayı kanıtlamak da iddia sahibine düşer.
çok haklısın Atlas
bu kanıtlama olayı beni de sinir eder her zaman.
öyle ya varsa inanan kanıtlasın?
varolmayan birşey zaten kanıta ihtiyaç duymaz çünkü zaten varolmamıştır....
mantıksızlık had safhada oluyor bazen....
Konu komik olacağa benziyor. Bari kafeye taşınacak kadar sapmasa konu.
Biz USC ye iman etmişleriz. Biz varlığı kanıtlanmadığı halde inanıyoruz. İmanın en hayırlısı cenneti kendi gözlerinle bile görsen artmayan ve azalmayandır. Yaşasın USC! Kahrolsun diğer tanrılar! Heil USC!
Atlas söylediklerinde haklısın ama bir agnostik olarak bir noktada sana katılmaya bilirim. Benim agnostik düşüncem sadece Tanrı üzerine yani tamamen bir bilinmezlik değil. Her konuda agnostizmi savunsam sana USC konusunda katılırdım. Tabi yokluğu kanıtlanmamış bir şeyi yok sayamazsın ama varlığıda kanıtlanmadığı içinde var sayamazsın ve sonuç seni çıkmaza götürür. Benim dinlere inanmayaşımın bir sebebide dogma olmasıdır ve yaşarken ispatlayamacağım bir Tanrı düşüncesinide kesin olarak yoktur demek yani ateistlikte bir nevi dogma içeriyor. Burda önemli olan insanların Din hastalığından kurtulmasıdır. Spagetti deyince de gecenin bu saatinde canım çekti şimdi.
...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
yoksa onlar hala uçan spagetti canavarına inanmıyorlar mı?nasıl görmezler nasıl bilmezler?o ,gerçekten mucizevi bir şekilde uçtu.ona inanmayanları dost edinmeyin,hatta onlar inanana kadar onlarla savaşın.savaştan aldığınız makarnaların 1/6 sını çocuklarınıza 1/3 ünü eşinize,3/4 ünü ise kendinize ayırın.uçan spagetti canavarı şüphesiz merhametlidir.
biz,spagetti uçtu dediğimizde güldüler.uçan spagetti canavarı isteseydi ona herkes inanırdı.şunu bilin ki uçan spagetti canavarına inanmayanları sonsuz kaynar su azabı beklemektedir.ona inananlar ise eşsiz ketçaplı makarnaları hakedeceklerdir.şüphesiz uçan spagetti canavarı affedendir..
uçan spagetti canavarını kanıtlayın dediler.oysaki biz onlara binlerce kanıt verdik,hala nasıl inkar ederler?sofradaki tuza yemin olsun ki,biz, her sofraya çatal kaşık ve tabak verdik.yemeklerin en güzeli uçan spagetti canavarına iman etmek için,gökyüzündeki yıldızları saymaları yeterliydi,ama onlar inkar yolunu seçtiler.inkar edenlerin vay haline!
Tabi yokluğu kanıtlanmamış bir şeyi yok sayamazsın ama varlığıda kanıtlanmadığı içinde var sayamazsın ve sonuç seni çıkmaza götürür. Benim dinlere inanmayaşımın bir sebebide dogma olmasıdır ve yaşarken ispatlayamacağım bir Tanrı düşüncesinide kesin olarak yoktur demek yani ateistlikte bir nevi dogma içeriyor.
Biz occam razor'a göre bunu diyoruz. Nedir ? En basit açıklama her zaman doğrudur. Bu durumda çelişki doğmaz.
Demekkim usc senin gözüne perde çekmiş..
onun mucizesini görmeni ona iman etmeni istemiyo..
nası ya mucizeyi görmüyonmu sen...
kalp gözünle bakmayı filan dene