Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-02-2009, 15:58
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart ÖDP Ufuk Uras'tan Kurtuldu!

Aşkın ve Devrimin partisi ÖDP, devrim yolunun 13. yılındaki coşkulu kongresinde Ufuk Uras'ı genel başkanlıktan aldı.
Genel başkanlığa Hayri Kozanoğlu getirildi.

ÖDP’yi gergin kongreye götüren gelişmeler, Uras’ın 22 Temmuz 2007 seçimlerinde DTP’nin desteğiyle milletvekili seçilmesiyle başladı. Ergenekon operasyonları ise partide başka bir tartışmayı getirdi. Parti Meclisi’nde Ergenekon operasyonlarının iki grup tarafından farklı yorumlanması üzerine Uras bazı gazetelere, ÖDP’de Ergenekon’a sıcak bakanların bulunduğuna dair açıklamalarda bulundu. Uras’ın bu açıklaması parti içerisindeki gerilimi daha da artırdı. PM, Uras’ı sert bir dille eleştirirken Uras, 5. Olağanüstü Konferans ve Büyük Kongre’yi toplama kararı aldı.
Ve 443 oya karşın 407 oyla 2. Kozanoğlu dönemi başladı.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=78

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10905320.asp
Alt 02-02-2009, 16:10
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

IP, acikca milliyetci hatta sovenist bir parti haline gelmis durumda. Arkasindan TKP geldi. Kürt sorunu ile baslayan kayma, giderek TKP'yi de milliyetci bir cizgiye getirdi. ODP de siraya girmis durumda. Ufuk Uras partide milliyetcilige kayisa karsi duran isimlerden biriydi. Onun baskanliktan düsmesi neyi gösterir o kadar iyi bilemiyorum. Partinin icinde olmak lazim. Ama Melih Pekdemir'in cizgisinden gidersek ODP kafasini daha cok taslara vurur.

Asagi yukari IP cizgisinde oldugunu düsündügüm Pante'nin Ufuk Uras'in baskanliga tekrar secilememesini alkislarla kutlamasi anlasilir birsey. Ancak bunu "kurtulmak" olarak degerlendirmesi icin biraz erken. Acaba ODP'liler milliyetcilige karsi olan herkesin ayni zamanda partiden gitmesini de mi istiyorlar. Bilmiyorum, ama bunu da yapmaya kalkarlarsa asil sosyalist sol onlardan kurtulmus olur. Cunku IP'ten yada TKP'den bir farklari kalmaz.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 02-02-2009, 18:42
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sevgili sargon,

Yunan mitolojisinde demirden tabutu olup insanları tabuta uydurmaya çalışan mitolojik
kahraman kimdi ?

Nedense birden aklıma düştü.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 03-02-2009, 02:16
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Oguzhan Müftüoglu (yani eski Dev-Yol) çizgisinin milliyetçi bir çizgi izleyecegini sanmıyorum. Gerçi araştırmadım, süreci pek de takip etmedim, açıkçası neden hırlaştılar ayrıntılı bilgim pek de yok. Bu konuda Sargon vari degerlendirmeler de okuyorum.

Gerçi Ödp de ilk ayrışma degil bu. Ödp Dev-Yol'un asla toparlanamaması sonucu kurulmuştu. Ancak daha sonra tekrar eski Dev-yol cular tarafından diger taban tasfiye edilerek devyolculaştırıldı. Ödp yi bundan sonra daha dikkatli izlemek gerek her halde.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 03-02-2009, 02:58
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Oguzhan Müftüoglu (yani eski Dev-Yol) çizgisinin milliyetçi bir çizgi izleyecegini sanmıyorum. Gerçi araştırmadım, süreci pek de takip etmedim, açıkçası neden hırlaştılar ayrıntılı bilgim pek de yok. Bu konuda Sargon vari degerlendirmeler de okuyorum.

Gerçi Ödp de ilk ayrışma degil bu. Ödp Dev-Yol'un asla toparlanamaması sonucu kurulmuştu. Ancak daha sonra tekrar eski Dev-yol cular tarafından diger taban tasfiye edilerek devyolculaştırıldı. Ödp yi bundan sonra daha dikkatli izlemek gerek her halde.

saygılarımla
Onların hepsi 80 de bitti. Yani bütün sol bitti sadece DY değil, kendileri gitti adları kaldı yadigar.

O nedenle kimin neyi tasfiye ettiğinin pek bir önemi kalmadı,
PKK karşıtlığı nedense sürekli milliyetçi çizgiye oturtulmaya çalışılıyor, PKK'nın savunulacak bir tarafı olmayınca, ister istemez karşıtı üzerinden savunma yapmak daha kolay, milliyetçilik suçlamasıda bunun için biçilmiş kaftan.

Selamlar.
Alt 03-02-2009, 03:11
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onların hepsi 80 de bitti. Yani bütün sol bitti sadece DY değil, kendileri gitti adları kaldı yadigar.
Aynı düşüncedeyim.
Ama yeni düşüncelerin üretilmesinde ve ortaya konmasında DY'liler daha çok ümit veriyor. 80 öncesinde de bu farkları belli oluyordu. Dünyadaki bu değişim onlar için kabuklarını kırmanın bir fırsatı olmalı. Sağ ve sollarındaki benzer düşüncelerin baskısından sıyrılabilmeliler. Bunun içinse tek yol var, geçmişi silip atmak ve yeni bir sayfa açmak. Bunu yapabilirlerse başarılı olma şansları solun diğer fraksiyonlarından çok daha fazla. Üstelik ellerinde aşkın ve devrimin partisi var. Her ne kadar aşk da, devrim de önceki yönetimin elinde biraz yozlaşmışsa da tamiri mümkün.
Alt 04-02-2009, 00:21
michaud michaud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Belkide ÖDP nin en büyük hatası ilk kuruluşundaki yaptıklarıydı. Eski solcuları bir araya getirip ve sosyalist bir parti kurma çalışması. Parti kurulduktan sonra girdiği ilk seçimlerde 250.000 yakın oy aldı, ki bu 90 lı yıllarda Türkiyede bir sosyalist parti için çok önemli bir sayıydı. Pariteye değişik bakış açıları vardı, bazıları eski devyolcuların dev-yolun çizgisinden saptığını bazıları partinin Türkiye için yeni bir açılım yaratacığını düşünüyordu. Siyaseten parti tam bir sapmalar yaşadı, ilk başta DEHAP la birlikte haraket etti, eğlemlerde DEHAP la yan yana yer aldı. Sonra Özgürlükçü sol anlayışı, Emeğin Avrupası ile birşeleceğiz tezi ile AB ye sıcak bakışı, aşkın ve özgürlüğün partisi. Son olarakta Ufuk Urasın DTP nin desteği ile meclise girmesi, burda şunu belirteğim kişisel olarak ilk oyumu Ufuk Urasa verdim. Partide eski dev-yol çizgisinde ki devrimciler partinin artık sol adına siyaset üretemediğinin farkındaydı, Ufuk Uras'ın mecliste gösterdiği başarısızlık ise buna eklenince böyle bir bölümmenin olacağı kesindi. Gerçi fiziki bölünme hala gerçekleşmedi, ama partiyi ileriki günlerde zor günler bekliyor bu kesin.
Alt 07-02-2009, 02:30
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili sargon çok enteresan bir yazı yazmışsın cidden ip nin milliyetçi olduğunu herkes bilir gerek porgramından dolayı gerek parti açıklamalarından gerek kızıl elmalarından üç hilalle yürümelerinden v.s ödp içerisinde de kötü şeyler olmaktaydı milliyetçilik ama olmadı! libaralizme kayıldı ufuk urasın takımı diyelim buna libaraldi ancak ödp içindeki dev yol geleneği devrimciliğinden bişey kaybetmedi aksini ispatlıyabilirmisiniz?? hadi bunu da geçtik tkp ne zaman milliyetçi oldu bunun kanıtı nedir hangi siyasi öngörünüz bunu düşündürdü sie yada tkp nin hangi yaptığı?? bunların cavabını almak isterim....

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 07-02-2009, 02:42
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Üzüldüm.
Ufuk uras demokratik bir insandı
Alt 07-02-2009, 09:36
mep
Üye Değil

ÖDP 5. mevsimi yaratamadı..
"Anne bak kral çıplak" diyemedi bir türlü.
Büyük bir mirası yedi tüketti..
Devrimci yol'un indiğince inemedi halkın içine..
Muhalefet yokluğunda..
Bir muhalefet olup sahiplenemedi halkını..
neredesiniz "askıcılar",gün sizin gününüz.

Önerilen Siteler