Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-02-2009, 23:29
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Namaza yasak getiren Avrupalı belediye

İtalya'da bir belediye kendi sınırları içinde Müslümanların ibadet etmesine yasak getiriyor. Belediye sınırları içinde peçe ile dolaşmak da yasaklanacak...

İtalya'nın Friuli Venezia Giulia Bölgesi'nde yeralan Pordenone kentine bağlı Azzano Belediyesi'nde uygulanmaya hazırlanan karar tepki topladı.

İSLAMİ İBADET YASAKLANACAK

Hükümetin ırkçı uygulamalarıyla dikkat çeken ortağı Lega Nord (Kuzey Ligi) Partisi'nden olan Belediye Başkanı Enzo Bortolotti, basın açıklamasında bulunarak, belde kapsamında İslami ibadeti yasaklayacaklarını dile getirdi.

HER BELEDİYE KENDİ KARAR VERECEK

Başkan Bortolotti, yine Lega Nord partisinden olan İçişleri Bakanı Roberto Maroni tarafından uygulamaya konulan yeni güvenlik paketi sayesinde belediyelere karar serbestisi tanıdığını anlatarak, “Bu sayede her belediye güvenlik adına gereken adımları daha serbest atabilecek” dedi.

CAMİ YAPILAMAYACAK

Daha sonra önümüzdeki hafta kesinleçecek karar kapsamını açıklayan Bortolotti, şunları söyledi: “Belediye sınırları içindeki kamu alanları ve alanlarda ibadet yapılması kesinlikle yasaklanacak. Bunun yanında hiç kimse peçe ile dolaşamayacak. Belediye sınırları içinde yeni cami yapılmayacak.”

Bortolotti ayrıca, camide ibadetin de sadece İtalyanca olabilmesi için parlementerlerle çalışma yürüttüklerini bildirirken, “Camilerde İtalyanca ibadet edilmesi için yasa çıkartılmasına çalışıyoruz. Çünkü camilerde, kiliselerde olduğu gibi sadece ibadet edilmiyor, politika yapılıyor” iddiasında bulundu.

KARAR BU KEZ UYGULANACAK

Bortolotti bundan 4 yıl önce de, Müslüman kadınların belediye sınırları içinde peçe kullanmasını yasaklarken karar İl Genel Meclisi tarafından geçersiz kılınmıştı. Bu kez Lega Nord Partisi'nin hükümette, başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere önemli bakanlıklara sahip olması nedeniyle, bu uygulanmaların engellemeyle karşılaşmayacağı belirtildi.

CAMİNİN HALILARINI KALDIRDILAR

İtalya’da Müslümanlara yönelik tartışmalı bir karar da Emilia Romagna Bölgesinde yeralan Parma kentinde Belediye geçen yıl belediye Müslüman cemaatin cami olarak kullanması için endüstri bölgesinde bir bina tahsis etti. Gerekli izinler alındıktan sonra gerekli halı ve mobilyalarla döşenen bina, cami olarak kullanılmaya başlandı. Ancak, geçen gün itfaiye uzmanlarınca yapılan kontrolden sonra “Halıda sentetik karışım olması nedeniyle yangın riskini arttırıyor” denilerek, binadaki halı ve tüm mobilyalar boşaltıldı. Binada sadece birkaç Kuran- ı Kerim dışında hiç bir şey kalmadığını belirten cemaat başkanı Farid Mansouri, “Kullandığımız halı, İtalya genelindeki camilerde kullanılan standart halı. Ayrımcılığa maruz kaldık. Bu kararın arkasında bize karşı nefretin yattığını düşünüyoruz” dedi. -

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 04-02-2009, 23:33
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Müslümanların protestoları olumsuz algılamaları uç noktaya taşıyor. Milano'da katedral önünde Müslümanların İsrail'i protesto amacıyla kıldığı toplu namaz, "Hıristiyan değerlere meydan okuma" şeklinde algılandı. İslam fobisini bir siyasi malzeme olarak en çok kullanan Kuzey Ligi Partisi'nden İçişleri Bakanı Roberto Maroni, kiliselerin önünde, meydanlarda toplu namaz kılınmasını yasakladı. Yasak yayıldı, yine Kuzey Ligi Partisinden bir belediye "kamu ve özel alanlarda namaz kılmayı" yasakladı. Kendi deyimiyle bundan sonra "Müslümanların ibadetleri izinsiz olarak, meydanlarda yapılamıyacak". Kuzey Ligi Partisi üyeleri de ağır ve ırkçı söylemlerde yabancı düşmanlığını ve İslam fobisini körüklüyor. Başbakan Silvio Berlusconi ise her zamanki "şakacı" tavrıyla bunları da hafife alıyor. Son olarak Lampedusa Adası'ndaki 1600 mültecinin kamplardaki isyanı da İtalya'nın yeni trajedilere gebe olduğunu gösteriyor...

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 04-02-2009, 23:42
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şimdiki toplumsal-ekonomik düzende insanların kulaklarından tutsan, secdeye inmelerine mani olsan ya da bir şekilde sosyo-ekonomik koşullara değinmeden bunu becersen, insanlar bu sefer de saçma sapan ruhlara, yaratıklara, ucubelere inanmaya başlayacaktır. Ezilen insan daima bir güce inanmaya ihtiyaç duyacaktır kendisinden başka. Dolayısıyla sosya-ekonomik sorunlara değinmeden <<insanlık elden gidiyooooor>>, <<irtica kapıyı sardıııııııı>>, <<çağdaş görüşlü, bilime inanan bir insanlık istiyoruuuuuuzzz>>, yok efendim <<laiklik elden gidiyooooooorrrr>>,<<bu ülke de Harun Yahya vaaaaaaaar>> diye avazın çıktığı kadar bağrınmak boşunadır. Böyleleri ya cahil yahut akıl hastasıdır, ya da açıkgöz.
Alt 05-02-2009, 02:19
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ne iyi etmis belediye baskani aferin.

Ben hiristiyan bir sehirin belediye baskani ve dürüst bir insan olsaydim aynisini yapardim.... Hatta daha radikal kararlar uygulardim. Ne camii nede ibadet...Neden mi?

Kurani ve müslümanligi yaymak icin Allah tarafindan görevlendirilmis peygamberin söylediklerini, bir güzel okuyup ögrendikten sonra; Benim sehirimin sinirlari icerisinde, inanclarina uymadan yasamak isteginde ve arzusunda olan insanlarin; riyakarliklarina asla izin vermezdim.

Sepeti koluna, herkes yoluna...

Bu kadar basit ve net... Itiraz eden; acar bakar, inandigi kitabin icine.

Saygilar.
Alt 05-02-2009, 12:28
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bakın işte demokratlığınız hemen belli oldu yasaklara kendi başınıza gelince ağlarsınız başkasının derdi hiç ama hiç umrunuzda değil işte siz bu yüzden hiç bir ülkeyi yönetemez bir devlete sahip olamazsınız sovyet örneği var elimizde camiler,kliseleri yıktı ama kendisi yıkıldı birden camiler kliseler yapılmaya başlandı.

İnsanların iç dünyalarını,maneviyatlarını yasaklamak da ne oluyo buna hepimiz karşı çıkmalıyız ben bir budistin iç dünyasını dinini yasaklayamam buna tek kelimeyle zulüm derler
Alt 05-02-2009, 14:09
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Her kim hangi inanca sahip olursa olsun bu tür yasaklamaları doğru bulmuyorum

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 05-02-2009, 18:12
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Karadenizli,
Hep aynı şeyi yapıyorsun. Bütün ateistleri aynı kefeye koyup hepiniz böylesiniz diyorsun. İtalyadaki ırkçı-ayrımcı uygulamalardan bizim forum ahalisine nasıl fatura çıkarabiliyorsun anlamak güç

İnsanlar üzerinde inanç/inançsızlık ekseni üzerinde kurulmak istenen her tür baskıya senin gibi ben de karşıyım. ve artık din üzerinden insanların birbirini öldürmesi son bulsun istiyorum

Ancak,
Baskı(fitne)yı kaldırmanın yolu onla baskıcı bir yöntemle savaşmak değildir. Eğer çözüm bu olsaydı 1430 yılda barışa çoktan ulaşmamız gerekirdi.
Bu baskı ve düşmanlığın sebebi zaten din iken onun yine din tarafından kaldırılacağını düşünmek saf-dillik olur.
Alt 05-02-2009, 19:22
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İtalya'nın Friuli Venezia Giulia Bölgesi'nde yeralan Pordenone kentine bağlı Azzano Belediyesi, bizim örneğin Elazığ iline bağlı Karakoçan ilçesinin Sarıcan belediyesine benziyor.
Yani, İtalya'nın binde biri kadar bile olmayan küçük bir belde belediyesi.
Yasak gelmemiş bile. Uygulamaya konulacakmış.
Müslümanlar bu belediye başkanına şükran borçlular aslında.
Bir tasarıyla tüm İtalya'da hatta dünyadaki birçok ülkede İslam'ı gündemdeki konular arasına almış, müslümanlara mazlum edebiyatı yapma olanağı sağlamış, insanların ilgisini İslam'a çekmeyi başarmıştır.
O bölgedeki belki 200-300 müslümanla ilgili konu milyonlarca müslümanı ilgilendirir hale gelmiş, milyonlarca müslüman olmayan insanın da etkilenmesine sebep olmuştur. Bırakın o bölgedeki müslümanları, İtalya'daki tüm müslümanlar seslerini duyurmak için bir etkinlik yapmaya girişseler bu kadar ses getiremezlerdi.
Alt 06-02-2009, 02:51
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

karadenizli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bakın işte demokratlığınız hemen belli oldu yasaklara kendi başınıza gelince ağlarsınız başkasının derdi hiç ama hiç umrunuzda değil işte siz bu yüzden hiç bir ülkeyi yönetemez bir devlete sahip olamazsınız sovyet örneği var elimizde camiler,kliseleri yıktı ama kendisi yıkıldı birden camiler kliseler yapılmaya başlandı.

İnsanların iç dünyalarını,maneviyatlarını yasaklamak da ne oluyo buna hepimiz karşı çıkmalıyız ben bir budistin iç dünyasını dinini yasaklayamam buna tek kelimeyle zulüm derler

Demokrat demedim. Hiristiyan bir belediye baskanim olursam.

Sözümün arkasindayim. Ayrica ne diyorum iyice dikkat ederek oku.

Hem hiristiyan ülkesinde yasayacaksin, para kazanacaksin, patronun kafir olacak, alisverisini hem gavurlarla, kafirlerle yapacaksin. Gavurun sana verdigi bütün olanaklardan, afiyetle yararlanirken, aklinin ucundan bile müslüman oldugun ve kuranda nelerin yazdigi gecmeyecek.

Üstelik Müslüman ülkelerde, birak farkli ibadet edebilmeyi, kendini ifade bile edemiyeceksin.Köse bucak saklanacaksin. Yasadigin ülkede ki camii ve diger ibadethaneleri sayi olarak bir karsilastirsana... Birde okul ve hastane sayilarinada göz ativer bu arada.

Ondan sonra sen gel benim kasabamin sinirlari icinde müslümanliktan, ibadetten bahset...Yok öyle yagma müslüman karadenizli. Bende; kuran da yazilanlari, karadenizli müslümandan daha iyi bilen, bir hiristiyan belediye baskani olarak, senin gözünün önüne acarim ayetleri.

Gene de kalmak istiyormusun kasabamda? O zaman inandigin gibi yasa karadenizli derim.

Türkiye' de, Kayseri sehrinde; üzerlerinde hac isareti olupda, film ceviren insanlarin üstüne cullandilar be... Garibim Türk müslüman figuranlar, canlarini zor kurtardilar.

Kartlari acik oynayalim... Bak benim elimdekilerin hepsi seffaf ve net...
Alt 07-02-2009, 02:45
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ya karadenizli yine bol keseden atmaya başladın en yahu yine sovyetler camileri kiliseleri yıktı atalar bi söz sölemiş büyük lokma ye ama büyük söz konuşma hangi camiler ve hangi kiliseler miş bunlar?? isim belge video sunarmısın?? ikinci dünya savaşında yıkılan yerleri sovyetler yıkladı naziler yıktı bunu bil önce!!
sonra buraya belge video bişey koy görem o yıkılan yerleri rusyada hala sovyet dönemine ait cami , kilise var be ancak şunu belirteyim gereksiz yerede cami yada kilise sovyetlerde asla yapılmadı belki hiç yapılmamıştır!
senin muhammedinin islamı nasıl yaydığını biliyoruz savaşlarını biliyoruz iranda dinden dönenlere ne yapıldığını biliyoruz daha saymıyacağım sana
sakın kendinizle karıştırmayınız!

ÖRGÜTLENİN!!!

Önerilen Siteler