Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-02-2009, 02:27
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Standart Çelakıl'a cevaplar

Memlekette okadar aptal geri zekalı varki, bir ara bende bu aptallar arasındaydım. Bu tür safsatalara nasılda inanmışız. Dinleri bırakır bırakmaz aklımız daha iyi çalışıyormuş bunu anlamış bulunuyorum. Buda "allah'ın" bize bir lutfu olsa gerek.

Madem bu kadar insan buna inanıyor, bu âlim geçinen zatı dikkate alıp cevaplar vereceğim. Zamanla tüm safsatalarını cevaplandıracağım. Neyse başlıyalım..

Not: Lütfen konu dışı yorumlar yazıp kirletmeyelim burayı. Derli toplu bir konu olmasını istiyorum. Yardımcı olup diğer tezlerini çürütecekler bana destek olabilir.

Yalnışlarım varsa, uyarıp düzeltin lütfen. Yazacaklarım kendi sitemdede yazılıdır. (deizm.net) Copy/paste olarak algılanmasın.

Konu dr humanist tarafından (17-02-2009 Saat 05:18 ) değiştirilmiştir. Sebep: hakaret
Alt 17-02-2009, 02:27
Onursal Bedirhan
Üye Değil

İddia: DENİZ - KARA ORANI]

Zatı muhterimin sitesinden aynen aktarıyorum
Kur'an-ı Kerim'de geçen "Deniz" ve "Kara" kelimelerinin sayıca birbirlerine oranı, bugün modern bilimdeki oranla birebir aynıdır. Halbuki o yıllarda henüz kıtalar keşfedilmemişti ve kara-deniz oranının bilimsel olarak tespit edilmesi mümkün değildi. Örneğin Amerika gibi büyük bir kara parçasının varlığı Kuran'dan yüzyıllar sonra 15. yüzyılda keşfedilmiştir.

Kur'an'da toplam 13 defa "Kara (berr, yabas)" ifadesi geçmektedir. "Deniz (bahr)" kelimesi ise 32 defa geçmektedir. Yani deniz oranı 32/45, kara oranı ise 13/45 olarak verilmektedir. Yüzdelere çevirdiğimizde deniz oranı yüzde 71, kara oranı ise yüzde 29 çıkmaktadır. Modern bilimin bulgularına göre de denizler Dünya'nın yüzde 71'ini, karalar ise yüzde 29'unu kaplamaktadır. Günümüzde bilimadamları bu tür ince hesaplamaları uydu fotoğrafları ve bilgisayarlar ile yapabilmektedir.
Safsataya Cevap:
Burada tek doğru satır, deniz ve karaların yüzdelik oranıdır. Onuda Kuran değil bilim söylüyor. Diğer yazılanlar ise yalnış değil yalandır!

Deniz-Kara oranının günümüzdeki değerinin % 71' e, % 29 olduğunu doğru olduğunu söylemiştik, lakin bu değişken bir değerdir. Küresel ısınma ile kutuplardaki buzulların erimesi ile deniz oranı kuşkusuz artacaktır, buna göre değişken bir değerden dolayı mucize çıkarmak saçma olduğu kadarda komiktir.

Yine Çelakıl bir gaf daha yaparak o yıllarda kıtalar keşfedilmemişti diyor. Bu iddia komik olmuş, zira kıtalar bilinen bir gerçekti, Amerika'da zaten insanlar vardı, en azından kızılderililer vardı! evet o zamanki adı Amerika değildi ama o kıta vardı ve orada canlı hayatta devam ediyordu. Yine ayrıca bu zat, Amerika'nın kuran'da bildirildiğini yazmış, ne garip oysaki ne yazdıkları arasında nede kuran'da böyle bir iddia yok. Kendisi zaten deniz - kara oranlarını hesaplamış, ne alaka amerika keşfi ile !

Şimdi gelelim Karaların hareketliliğine, tırnaklarımızın uzama hızında karaların hareket ettiğini biliyormuydunuz? Bundan 250 milyon yıl önce dünyanın tek bir kıta halinde olduğu biliyormuydunuz?

Evet bundan milyonlarca yıl önce Dünya üzerinde sadece pangea kıtası vardı. Zaman içinde kıtalar bir birinden ayrılıyor ve bu ayrılma tırnaklarımızın uzama hızı kadardır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Pangea

Fazla uzatmadan gelelim en can alıcı noktaya, cehaletin verdiği cesaret ile çok saydığı ve saygı duyduğu Kuran hakkında yalan yazmaktanda geri kalmamıştır.

13 defa Berr, yabas ifadesinin geçtiğini iddia etmekte. Öncelikle bu adamın arapça bilgisinin hiç olmadı çok açık anlaşılıyor, "Berr" kelimesi kara anlamına gelmemekte. "Berr" berrak demek, açık net anlamında kullanılır. Ve "berr" kelimesi Kuran'da sadece Tûr suresinin 28. ayetinde geçmekte. Başkada hiçbir yerde geçmemektedir. Yabas kelimesi ise Kuran'da tek bir yerde bile geçmemektedir. Demekki Berr sözcüğü kara anlamında değilmiş ve kuran'da 13 defa geçmiyormuş.

Elim değmişken bu işi düzelteyim bari. Kuran'da kara anlamına gelen kelime "Berzah, Berzehun, Berzahun" dir. Yani engel yani kara anlamına gelmektedir. Bir başka kara anlamına gelen kelime ise "Berri"dir, dikkat edilmesi gereken nokta berr ile berri'nin bir birine anlam bakımından uzaktan yakından alaksı yoktur, yani sonradan eklenen "i" harfi bir ek değil.

Şimdi gelelim kara anlamına gelen kelimelerin kuran'da kaç defa geçtiğine.

Berzah, Berzehun, Berzahun'den başlayalım; Kur'an'da sadece 5 yerde geçmektedir. (MU'MİNUN 99, MU'MİNÛN 100, FURKÂN 53, RAHMÂN 20, EN'AM 98 )

"Berri" kelimesi kaç yerde varmış bakalım; RÛM 41, ANKEBÛT 65, LOKMÂN 32, EN'ÂM 59, EN'ÂM 63, EN'ÂM 97, NEML 63, İSRÂ 67, İSRÂ 68, İSRÂ 70, YÛNUS 22, MÂİDE 96, burdada 12 adet varmış.

Hadi burada Berri yazacağına eli sürçmüş berr yazmış varsayalım, "berri" kelimesi bile 13 adet değilki.

Hem 12 adet "Berri" ile, 5 adet "Berzah" kelimesini toplarsak toplamda 17 yapar. Demekki mucize yokmuş.

Şimdi gelelim Deniz sayısına, gerçi kara sayısının yalan olduğunu çıkardık, deniz sayısı doğru olsa ne yazar diyeniniz olacaktır. Tüm yazılanların yalan olduğunu söylemiştim ve ispatlayacağım..

"Bahr" yani deniz kelimesinin deniz anlamına geldiğini söylemiş evet doğru "bahr, bahri" deniz anlamına gelmekte.

Şimdi gelelim Kuran'da hangisi kaç kere geçmiş.
"Bahr" kelimesi; (ŞUARÂ 63, EN'ÂM 59, EN'ÂM 97, YÛNUS 22, ) sadece 4 yerde geçiyor.

"Bahri" kelimesi; RÛM 41, İSRÂ 66, İSRÂ 67, KEHF 61, KEHF 63, KEHF 79, İBRÂHÎM 32, RAHMÂN 24, HACC 65, A'RÂF 163, LOKMÂN 31, TÛR 6, ŞÛRÂ 32, NEML 63, İSRÂ 70, MÂİDE 96, TÂHÂ 77, EN'ÂM 63, BAKARA 164 görüldüğü gibi "Bahri" kelimesi 19 kere geçiyor.

Toplmada 19+4= 23 etti hani 32 idi, Çelakıl sayıları ters çevirmiş ve utanmadan yalan söyleyip 32 var demiş.

İlerki günlerde bir başka sayfatasını yerlere sermek için, şimdilik hoşçakalın

Konu dr humanist tarafından (19-02-2009 Saat 22:02 ) değiştirilmiştir. Sebep: düzenlendi
Alt 17-02-2009, 02:29
Onursal Bedirhan
Üye Değil

İddia: SİRİUS YILDIZI VE 49 SAYISI

Çelakıl'ın sitesinden aynen aktarıyorum
"Doğrusu Şi'ra (Sirius) yıldızının Rabbi O'dur." (Necm suresi, 49)

Arapça karşılığı Şi'ra olan Sirius yıldızının Kuran'da sadece 49. ayette geçmesi,gerçekten ilgi çekici bir durumdur. Çünkü bilimadamları Sirius yıldızının hareketlerindeki düzensizliklerden yola çıkarak onun bir çift yıldız olduğunu keşfetti ve gözle görülemeyen diğer yıldıza Sirius B ismini verdi.Teleskopsuz görülemeyen Sirius B yıldızının, Sirius A etrafındaki dolanım süresinin de 49 yıl olduğunu tespit etti.
Safsataya Cevap:

Öncelikle şunu belirtelim Sirius B yıldızının, Sirius A etrafında bir tur atması 49 yıl diye kesin bir bulgu yoktur. Sadece bazı astronomlar bir turun 49,9 yıl olduğunu "tahmin" ederler.

Yine ayrıca tarihte Sirus yıldızını kutsal sayan bir çok kavim var, bunlar;
“Sothis” (Eski Mısırca adının Grekçe’ye uyarlanmış hali)
“Sigi” (Dogonlar’da)
“Sigo” (Bambara’larda)
“Şira” (Araplar’da)
“Seirios” (Hellenler'de)
“Sirius” (Romalılar’da)
“Kak-si-sa” veya “Kak-si-di” (Asur-Babil’de)
“Kak-si-si” (Hititler’de)
“Tistirya“, “Tishtrya” veya “Tiştria” (Farsça: Zerdüştçülüğü benimsemiş kavimlerde)
“Sima Kayne” (Bozolar’da)
“Sirona” (Galyalılar’da)
"Hu-Şi" (Çinliler’de )

Yine ayrıca, putperest araplarda Huzaa kabileside Şi'ra (sirius) yıldızını kutsal sayardı.

Fala uzatmadan gelelim asıl konuya

Neye göre 49 yıl ? Hangi takvime göre? tabiki rumi Takvime göre.. Birde islam'ın kabul ettiği hicri takvime göre hesaplayın bakalım 49 yılmı çıkacak..

Kameri ay 29.5 günden 44 dakika 3 saniye daha uzun olduğundan 12 Kameri ayın belirlediği 354 günlük kuramsal Kameri yıldan 8 saat 48 dakika 36 saniye daha uzundur. 30 yılda bu hata 11 gün 0 saat 18 dakika 0 saniye olacağından eşzamanlılığı sağlamak için 30 yıl boyunca 19 adet 354 gün süreli ve 11 adet 355 gün süreli yıl oluşturulur. 355 günlük yıllar son aya bir gün ilave edilerek gerçeklenir. Böylece eşzamanlık sağlanır ve ancak 2400 yılda bir takvime tekrar 1 gün ilave etmek gerekir.

Kameri yılın ortalama vakti günlerin yıllara göre dağılımından (19x354+11 x 355) / 30=354 gün 8 saat 48 dakika olarak hesaplanır.

Hicri takvim ile hesaplarsak bu tur 47,5 yıl çıkacaktır.

Mucize nerde ?

O.Bedirhan

Hicri Takvim - Vikipedi
Sirius - Vikipedi
Alt 17-02-2009, 13:28
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çelakıl ve Çelakıl gibiler zamanlarını ve enerjilerini doğru işlere yönlendirse fena mı olurdu?Adamların ömrü hesap kitapla geçiyor ama sonuç dünyaya bir gıdım faydaları dokunmuyor.
Alt 17-02-2009, 16:02
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yine Çelakıl bir gaf daha yaparak o yıllarda kıtalar keşfedilmemişti diyor. Bu iddia komik olduğu kadarda, bu zatın soytarı kişliğini ön plana çıkarmaktadır. Kıtalar bilinen bir gerçekti, Amerika'da zaten insanlar vardı, en azından kızılderililer vardı! evet o zamanki adı Amerika değildi ama o kıta vardı ve orada canlı hayatta devam ediyordu.

Bu kısmına katılmıyorum... Amerika kıtası Muhammedin zamanında Muhammedin yaşadığı yerlerde bilinmiyordu.

Konu Güçistenci tarafından (18-02-2009 Saat 00:34 ) değiştirilmiştir. Sebep: Konuyla alakasızdı düzelttim...
Alt 17-02-2009, 18:26
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Cok eglenceli bir yazi disizi olmus. Gücistenci'nin belirttigi noktayi cikarmis oldugumuzu varsaysak bile diger bölümler Celakil'in isini bitirmis durumda. Bu kadari bile yeterli ama inanan bir gözün cokca cürütülmeye ihtiyaci oldugunu bildigimiz icin devamini bekliyoruz.

Sevgili Onursal Bedirhan, calisman cok guzel, hatta bir kitap yada brosür olabilecek guzellikte. Sadece bir konuya dikkatini cekmek istiyorum. Bildigin gibi Harun Yahya ile aylarca ugrastik. Site hakaret nedeni ile kapatilmak istendi. Biz de aslinda hakli oldugumuz halde HY'ye yönelik hakaret sözlerini bulup temizledik. Davayi kazanmamiza ragmen hala tam olarak heryerden girilemiyor. Bu sefer de Omer Celakil ile bu yüzden papaz olmayalim diyorum. Anlayisina siginarak hakaret iceren söyleri kullanmamani, hepimizin sitesi olan bu siteyi korumamiza yardimci olmani diliyorum. Umarim yazdiklarim yanlis anlasilmaz, beni anlayisla karsilarsin.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 17-02-2009, 20:54
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yine Çelakıl bir gaf daha yaparak o yıllarda kıtalar keşfedilmemişti diyor. Bu iddia komik olduğu kadarda, bu zatın soytarı kişliğini ön plana çıkarmaktadır. Kıtalar bilinen bir gerçekti, Amerika'da zaten insanlar vardı, en azından kızılderililer vardı! evet o zamanki adı Amerika değildi ama o kıta vardı ve orada canlı hayatta devam ediyordu.
Bende aynı yere itiraz edeceğim ama öncelikle bir soru sormam lazım. Çelakıl kıtaları işin içine hangi iddiası için soktu? Kıtaların hareket hızıyla tırnak uzamasındaki hız arasındaki ilişkide mi yoksa kara-deniz oranında mı?

Eğer bunu kara-deniz oranı için kullandıysa, iddiasını güçlendirmek için "Bakın işte daha o kıtalar bilinmiyorken hesaba katılmış. Arap yarımadasındaki bir tüccar bunu nasıl bilebilir?" kurnazlığına soyunmuş olabilir. Ama kendi iddiası içerisinde tutarlıdır bana kalırsa.

Kıtalar için kullanmışsa yanlıştır elbet. Zira Muhammed'in yaşadığı zamanda zaten bilinen dünya arasında 4 kıta vardı.

Saygılar
Alt 18-02-2009, 00:18
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ

İbrahim /24

Görmedin mi Allah nasıl bir misal getirdi: Güzel bir sözü, kökü (yerde) sabit, dalları gökte olan güzel bir ağaca (benzetti).

Meal de '' Güzel '' ( Tayyip ) kelimesi geçiyor..Ama Türkiye ve Ankara kelimesini bulamadım?
Arapçasında da benzer harfler yok !

Sevgili onursal ;

Kuran da mucize de yoktur şifrede ..Btür sarlatanlar ancak inancı zayıf, okumayan arastırmayan okuduğunu anlamamakta direten insanların aklını çelebilir..Şahıs Diyanet ve ilahiyatçıların bile tepkisini çekmekte..

Yazılarının devamını beklıyorum ..

saygılarımla..

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 18-02-2009, 00:36
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

prozac02´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran da mucize de yoktur şifrede ..Btür sarlatanlar ancak inancı zayıf, okumayan arastırmayan okuduğunu anlamamakta direten insanların aklını çelebilir..Şahıs Diyanet ve ilahiyatçıların bile tepkisini çekmekte..

Yazılarının devamını beklıyorum ..

saygılarımla..
Sevgili prozaco2;

Aslinda sevgili Onursalin calismasi insanlara biraz da arastirmalarini, her duyulana ve izlenilene inanmamak gerektigini de anlatiyor. Güzel bir calisma olmus.

Sahis neden diyanet ve ilahiyatcilarin tepkisini cekmekte?

Diyanet ve ilahiyatcilar isin aslinin safsata oldugunu gercekten biliyorlar ve aciklayamiyorlar.

Karsilarinda degisik türden bir rakip görmek istemiyorlar. Ben bir kac tartisma programinda Celakil'in sakinligi, nerdeyse ( ismini su anda hatirlayamadim) diyanet temsilcisine; ya kardesim bu kuran insan yazmasidir,birak bu sacmaliklari, dedittirecek hale getirdi.

Herkes müslümanlik adina bir yol tutturmus gidiyor iste. Gelsin paralarda, nasil gelirse gelsin.

Sevgiler.
Alt 18-02-2009, 11:20
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili arkadaşlar;

sadece bir not ekleyim dedim,konuyla pek alakası olmasa da,ömer çelakıl tıp fakültesinden arkadaşımdır böyle konularda dava açacak biri değil,aksine,farklı görüşleri duymak onun hoşuna gider.karşıt görüşleri her zaman saygıyla dinlediğine şahit oldum.kendisi tübitak matematik olimpiyatları türkiye birincisi olduğu için,kafayı biraz matematikle bozmuş biri,olay böyle olunca insan her yerden şifre çıkarır nasıl ki kuranın öncesi tevratsa,kuranın şifresinin öncesi de tevratın şifresidir,yine bir esinlenme mevcut

saygılarımla

Önerilen Siteler