Hayber'in alınışından sonra müslümanlar kentte kendilerine bir sofra hazırlatır. Yemekleri ise öldürdükleri kentin ileri gelenlerinden Haret'in kızı Zeyneb'e hazırlatırlar.
Zeyneb yemeğe zehir katar. Muhammed'in yanındaki Beşir yemekten bir lokma alır ve çiğneyip yutar. Anında kıvranmaya başlar ve ölür. Muhammed ise yemekten bir lokma almış ama yutmamıştır, hemen tükürür*.
Zeyneb'e neden böyle birşey yaptığı sorulduğunda cevabı şu olur: "Onun peygamber olarak gücünü sınamak istedim; eğer Muhammed gerçekten peygamber ise yemekte zehir olduğunu bilir ve yemezdi. Eğer değilse zaten bir şarlatan demektir ve ölmeyi haketmiştir".
Sizce Zeyneb'in yaptığı Muhammed'in peygamber veya şartlatan olduğunu ortaya çıkartmak için geçerli bir yöntem midir?
A.
* üç yıl sonra Muhammedin ölümünün bu zehirden dolayı olduğunu söyleyenler var.
Sizce Zeyneb'in yaptığı Muhammed'in peygamber veya şartlatan olduğunu ortaya çıkartmak için geçerli bir yöntem midir?
Kadın, bu cevabı vermiş olsa bile doğru olamaz.
Çünkü bu kadının kocası, erkek kardeşi, babası ve amcası, müslümanlar tarafından öldürülmüştü.
Ailesi yokedilen bir kadının öldürenler hakkında daha şüphesi kalır mı?
İntikam amacıyla yaptığı belli.
Yöntemi dogru mu degil mi bilemem artik. Kadinin bütün ailesini öldürmüsler, intikam almak istemesi gayet normal birsey. Ancak gerekce olarak getirdigi sey oldukca da akilli oldugunu gösteriyor. Basitce "intikamimi aldim" demekle yetinmiyor, bir de "eger peygamber olsaydi, icinde zehir oldugunu anlardi" diyor. Kisaca cevresindekilerin aklina kusku tohumlari düsürüyor.
"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor