Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-03-2009, 19:23
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart İsa Mesih: Barış değil Kılıç Getirmeye Geldim !

34«Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil, kılıç getirmeye geldim. 35Çünkü ben oğulla babasının, kızla annesinin, gelinle kaynanasının arasına ayrılık sokmaya geldim. 36`İnsanın düşmanları, kendi ev halkı olacaktır.' 37Annesini ya da babasını beni sevdiğinden çok seven, bana layık değildir. Oğlunu ya da kızını beni sevdiğinden çok seven, bana layık değildir. Matta-10

30«Benden yana olmayan bana karşıdır. Benimle birlikte toplamayan dağıtıyor demektir. 31 Matta-12

Tanrı=Sevgidir sloganını şiar edinen Hıristiyan arkadaşların İsa Mesih’in yukarıdaki sözlerini nasıl yorumladıklarını merak ediyorum ?

Bizleri sevene kanıyla günahlarımızdan özgür kılarak Tanrı ve Babası için bizleri bir rahipler krallığı yapan İsa Mesih’e Ona çağlar çağınca yücelik ve güçlü egemenlik olsun! Vahiy–1

Ayrıca merak ettiğim bir nokta daha var:
Hristiyalık ilk zamanlarında barışçı ve mazlum bir karakter sergiliyorken sonra ne olmuş da işi Haçlı seferlerinde Müslüman avına dönüştürecek kadar ileri götürmüş ?

Beni tespitim kısaca şu:
Devlet otoritesine sahip olmayan din barışçı
Devlet otoritesini elegeçiren din ise baskıcı karakterlidir.
Alt 04-03-2009, 20:52
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beni tespitim kısaca şu:
Devlet otoritesine sahip olmayan din barışçı
Devlet otoritesini elegeçiren din ise baskıcı karakterlidir.
Sanki başka bir dini çağrıştırıyor bu bana ...

Birader bunların hepsi aynı tornadan mı çıkma? İnsan biraz yaratıcı olur ...

Muhammed de nedense Medine'ye göçten (Hicret) sonra alıverir kılıcı eline. Yoksa Medine'lilerle bir anlaşma mı yapmıştır?

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 04-03-2009, 21:43
Paolo Paolo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Paolo - MSN üzeri Mesaj gönder

Yine bir çarpıma daha!Gerçekleri açıklayalım.MESİH İSA burda savaş getirdiği mesajını vermiyor.RABBİN sözünün,yolunun ailenle aranı kılıç gibi ayıracağını söyler.Örneğin ben imanlı olursam ailem tepki gösterir.Dışlarlar.Rabde bunu kastediyor zaten!Haçlı seferlerinin İSEVİLİKLE alakası yoktur.Orda dini sömürge için kullandılar alet ettiler çıkarlarına.Zaten Kutsal Kitabı ve RAB MESİH İSAYI bilen insan bunları idda etmez.
Alt 05-03-2009, 19:05
Kıdemli Üye

Paolo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yine bir çarpıtma daha!Gerçekleri açıklayalım.MESİH İSA burda savaş getirdiği mesajını vermiyor.RABBİN sözünün,yolunun ailenle aranı kılıç gibi ayıracağını söyler.Örneğin ben imanlı olursam ailem tepki gösterir.Dışlarlar.Rabde bunu kastediyor zaten!Haçlı seferlerinin İSEVİLİKLE alakası yoktur.Orda dini sömürge için kullandılar alet ettiler çıkarlarına.Zaten Kutsal Kitabı ve RAB MESİH İSAYI bilen insan bunları idda etmez.

sn paolo,
Dikkat ederseniz orada yorumsuz bir soru sormuşum. Çarpıtmayı bence siz yapmışsınız. Çünkü İsa Mesih'in sözleri çok açık: Ben barış getirmeye gelmedim... Muhammedin kitabında da buna benzer ayetler var:

Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır. Onlardan sakının. (Tegabün-14)

De ki: "Eğer babalarınız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, az kâr getireceğinden korktuğunuz ticaret ve hoşunuza giden evler, sizlere Allah'tan, O'nun Resûlü'nden ve O'nun yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyedurun. Allah, fasıklar topluluğuna hidayet vermez. (Tevbe-24)

Görüldüğü gibi dinler insanlığa barış getirmek bir yana en yakın akrabayı bile birbirine düşman edecek karakter taşıyor.

Siz ateistlerle ile müslümanları aynı kefeye koydunuz ama; aslında siz dindarlar aynısınız farkında değilsiniz
Alt 05-03-2009, 20:35
vesper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vesper vesper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Öncelikle bu ayetin abartılı olduğunu ben kabul ediyorum. Kutsal Kitaplar çoğu zaman sert, keskin abartılı bir dil kullanmış benzetmeler yapmıştır. Benzetmelerin yapılması insanların üzerinde düşünmesi için gereklidir. Kutsal Kitaplardaki pek çok ayet açıktır ancak açık olmayanların üzerinde düşünülmesi gerekir. İşte bu sayede insan kendi karakterini de anlar. Yorumlar her Hristiyanda farklı olabilir. Siz öncelikle kendi yorumunuzu yapın sinner. Yorumunuz büyük ihtimalle olumsuz olacaktır. Hatta ne saçma diyeceksiniz. Ancak bu da tabi sizin yorumunuzdur. kabul edilemez değil.

Mesih kendini dünyadaki herkesten fazla sevmemizi istiyor. Neden çünkü o bizce TAnrı ve insan arasında köprü olan kişi. O insan özünü ve Tanrı sözünü bir arada tutan kişi. O kurtarıcı. elbette bu sevgi bilinçli olmalıdır. Ben Mesih İsa'yı gerçekten seviyorum(Tanrıya şükürler olsun) İsa'yı yaşam merkezinize koymanız gerekmektedir. Bu da ailenizi dostlarınızı hatta bazen kendinizi ikinci plana atmanızdır. (gerçi bunu kimse yapamıyor pek) Mesela ben bu şekilde yorumladım. Ancak elbette sizin sorunuzda sizin yanıtlarınız her şeyden önemlidir.

Haçlı seferi... Kardeşim lütfen bununla gelmeyin. Bunu asla desteklemiyoruz. Bakın ben Protestanım. Katolik ve Ortodoks Kiliselerini bu noktada çok yanlış görüyorum. Protestanlık niye çıkmıştır sizce... Çünkü bu yapılanlar eleştirildi. Kutsal Kitaba dayalı bir anlayış istendi. Yalnızca Kutsal Kitaba... Çünkü Katolik ve Ortodokslarda Kutsal Kitap kadar kilise de önemlidir. Bizce ise değildir. Kutsal Kitap Kutsal ruh ve sizin aklınız. Haçlı seferleri zaten Mesih İsa adına savaş açtığından Katolik ve Ortodoks kiliselerinin tarihteki en büyük hatasıdır. İncil bellidir. cihat için savaşda dahil her türlü savaş yasaktır. Ancak bu uygulanmıyor. Ben bu konuda üzgünüm. Ancak bunun kendimle bir ilgisini görmüyorum. Klişeye kaçıp onlar Hristiyanlığı bilmiyor yanlış uyguluyor da demek istemiyorum ancak bir inanışta öğreti bellidir. Siz alırsınız ya da almazsınız. Ya da belki aldığınızı sanıp hata yaparsınız. Katolik ve Ortodoks kardeşlerime bir şey demek istemem elbette. Ancak onlar da herhalde kiliselerinin tarihindeki bu büyük hatayı kabul ediyorlardır.

Sevgilerle...

Eğer insanlar sadece cezalandırılmaktan korktukları ya da ödüllendirileceklerini umut ettikleri için iyilik yapıyorlarsa o halde gerçekten acınacak haldeyiz.(albert einstein)
Alt 05-03-2009, 21:51
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vesper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesih kendini dünyadaki herkesten fazla sevmemizi istiyor. Neden çünkü o bizce TAnrı ve insan arasında köprü olan kişi. O insan özünü ve Tanrı sözünü bir arada tutan kişi. O kurtarıcı. elbette bu sevgi bilinçli olmalıdır. Ben Mesih İsa'yı gerçekten seviyorum(Tanrıya şükürler olsun) İsa'yı yaşam merkezinize koymanız gerekmektedir. Bu da ailenizi dostlarınızı hatta bazen kendinizi ikinci plana atmanızdır. (gerçi bunu kimse yapamıyor pek) Mesela ben bu şekilde yorumladım. Ancak elbette sizin sorunuzda sizin yanıtlarınız her şeyden önemlidir.

Halelujah.

Neden Tanrı yada İsa mesih kendini ikinci plana atmıyor, neden eşitlikçi değil, neden hep fedakarlığı insanlardan bekliyor, kardeşim bi adım da o atsın, hep bana, rab bana.

Diyeceksin ki her şeyi o verdi. Bana mı sordu verirken, belki almayacaktım.

Verdiyse bile buna kaşıkla verip sapıyla gözünü çıkarmak denir.

Kimileride inithar ederek "al atını, EDİT tımarını" diyor zaten.

Selamlar.
Alt 06-03-2009, 01:13
Yasaklandı

Sinner çarpıtan sensin.Ok?Herşey göründüğü gibi değildir.Bazen kelimenin görünmeyen kısmınada bakmak lazım!Hep istediğiniz şekilde görüp anlıyorsunuz!Vesper kardeşimde açıklamış zaten.Birşey sormak istiyorum.Hani idda ediyorsun ya.Güya savaş getirdi.Nerde kılıç kullanmış peki?Gösterebilir misin?Hayatında!Fedarkalığı zaten MESİH İSANIN kendisi yaptı.Günahlarımızı,suçlarımız O yüklendi.Ödedi.Bundan büyük fedakarlık olur mu?MESİH İSA sadece itaat ve iman bekliyor.
Alt 06-03-2009, 01:16
Yasaklandı

Bu arada İSEVİ olmak İSEVİLİK çok farklı!İsevilik din değil!Yaşama biçimi,izleme yolu RABBİ.Aynı zamanda kişisel bir ilişki RABLE.Sonuç olarak dine inanmıyoruz.Din vaay etmiyoruz insanlara.Sonsuz yaşam vaat ediyoruz.
Alt 06-03-2009, 01:51
Kıdemli Üye

Paolo,
Ben sadece inandığınız İsa Mesihin sözleri ile savunduğunuz yaşamı arasındaki çelişkiyi ortaya koyuyorum...

Öte yandan inandığınız ve mutlak bir gerçekmiş gibi savunduğunuz şeyler bana pek mantıklı gelmiyor. Daha doğrusu aklım almıyor bu gibi şeylere nasıl inanabiliyorsunuz.
İsa Kudüse kıral olmaya kalkmış ama bu başarısız bir devrim olmuş. Düşmanları olan Yahudiler tarafından Romalılara şikayet edilmiş suçlu bulunup çarmıha gerilerek idam edilmiştir.

İsanın ölümünün gerekli olduğu, o ölmese insanlığın günahının bağışlanmayacağı, onun hayatını insanlığın kurtuluşu için feda ettiği gibi şeyler... onun takipçilerinin sapkın yorumlarından ibarettir.

Şimdi bir soru:
İsa Mesih, incilde devamlı anlatıldığı gibi ölmeye o kadar gönüllüydü de niye ölmeden önce Rabbine şu şekilde yakardı ??

Eloi, Eloi, lama sabaktani ?
(Tanrım, Tanrım beni niye bıraktın !!) Markos-15
Alt 06-03-2009, 02:01
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

''Günahlarımızı,suçlarımız O yüklendi.Ödedi.Bundan büyük fedakarlık olur mu?MESİH İSA sadece itaat ve iman bekliyor.'' Paolo

Günahlarımızı (her neyse bu günahlar,neden günah sa) RABB yüklenmiş ve bedelini ödemiş,bizim için büyük fedakarlık yapmış Allah razı olsun Rabb'den.
Karşılık olarak ta itaat ve ona inanmamızı bekliyor.
Karşımızda bizden beklenti içinde olan fedakar bir Rabb var.
Rabbin neden bizden beklentileri var karşılık beklemeden de bazı fedakarlıklar yapılabilmeliydi.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler