Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-03-2009, 04:56
kaancan
Üye Değil

Standart hz.muhammedin(s.a.v) 1438.yaş günü kutlu olsun

dertliyim ayrılalı çok zaman oldu o büyük insandan...
dertliyim onun yaş gününü onsuz kutluyorum bu akşam...
dertliyim onun yolundan gidenler nerdeyse kalmadı...
dertliyim rabbimin şehadet getirecek bir kulu yok artık...
dertliyim kimsenin ne cariyesi kaldı ne kölesi...
dertliyim kimseler evlatlıklarının karılarıyla ilişkiye girmez oldu...
dertliyim kafur ırmağının,tesnim ırmağının suyundan yapılan şarpların tadını unutanlar oldu...
dertliyim zencefilli şarablar içilmez oldu...
dertliyim kafa kesenler,kol bacak çaprazlama kesenler kalmaz oldu...
dertliyim sabah,öğle,yatsı çıplak gezen kalmadı...
dertliyim allah adına konuşacak,muhabbet edecek,animasyon yapacak adam kalmadı...
yaşasaydıda ardında kalan ,kurduğu dini tüm güzellikleriyle yaşayan müminlerin nasıl yetiştiğini beyinlerinin nasıl yıkandığını görseydi...
belki bu mesleğe hiç bulaşmazdı...bilebilirmiydiki kurduğu din insanları bu kadar yozlaştıracak ve bu kadar çağ dışı bırakacak bence bilemezdi...
keşke yaşasaydı keşkeeee...allah rahmet eylesin...
nur içinde yatsın.
Alt 10-04-2009, 22:10
Whiteface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Whiteface Whiteface isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kaancan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
keşke yaşasaydı keşkeeee
Muhammed keşke yaşasaydı da, 2000li yıllarda peygamberliğini ilan etseydi...

ne güzel olurdu..

haber manşetlerini bile şimdiden tahmin edebiliyorum.
Alt 10-04-2009, 23:27
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yaşasaydı fethullah gülenle aralarında problem çıkardı

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 11-04-2009, 04:14
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder
Thumbs down başlığa bak içeriği çöpe at

Ya arkadaşlar!!!
Ben bir şekilde bu foruma üye oldum ve bana tahammül edildiği sürece de burda kalıp sizlerle seviyeli tartışmalar yapmaya azmü cezmü kastettim ama sizin bu şekildeki abuk subuk sataşmalarınızı görünce nasıl sabredeceğim bilemiyorum.
Düşününkü komşunuzun veya iş arkadaşınızın yoluna kurban olacağı bir babası var ama siz bu adama gıcık oluyor hatta nefret ediyorsunuz. Siz bu komuşunuz veya iş arkadaşınızın yüzüne karşı bu nefretinizi ortaya döker misiniz? Alaya alır mısınız?

Ne demek ''evlatlıklarının karılarıyla ilişki''?, ortada bir ilişki değil evlilik var herşeyden önce. Dinsiz biri için bu fark pek önemli olmasa da gerçekte nikahlı olmakla olmamak arasında dağlar kadar fark var. Evlatlık denilen bir kurum zaten yok dil uzattığın peygamberin lügatinde.

Ne demek ''çıplak gezen''? Banyo yaparken bile peştamal tutan bir inanca bu kadar basit iftira mı atılır?

Biraz insaf biraz empati diyorum.
Alt 11-04-2009, 06:55
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne demek ''evlatlıklarının karılarıyla ilişki''?, ortada bir ilişki değil evlilik var herşeyden önce. Dinsiz biri için bu fark pek önemli olmasa da gerçekte nikahlı olmakla olmamak arasında dağlar kadar fark var. Evlatlık denilen bir kurum zaten yok dil uzattığın peygamberin lügatinde.
ne demek "bu fark pek önemli olmasa da"?
evlilik kurumu tüm dinlerden önce de vardı..İnsanın doğasında olan şeyleri niye dine bağlarsın?islamiyet mi getirdi evlilik kurumunu..ya da islamiyet mi düzeltti?asıl soru şu;yoksa çok eşliliği getirerek bozan islamiyetmiydi?

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...
Alt 11-04-2009, 07:53
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili abdülkadir eğer nikahlamak evlenmek bazı şeylerin çözzümü ise yani tapusunu al istediğini yap mantığı yeşeriyor ise bence burda sizin biraz empatiye ihtiyacınız var 4 kadın al ve evlendiğin için istediğini yapma hakkı doğsun...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 11-04-2009, 15:35
abdulKADİR abdulKADİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

abdulKADİR - MSN üzeri Mesaj gönder

zeitgeist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne demek "bu fark pek önemli olmasa da"?
evlilik kurumu tüm dinlerden önce de vardı..İnsanın doğasında olan şeyleri niye dine bağlarsın?islamiyet mi getirdi evlilik kurumunu..ya da islamiyet mi düzeltti?asıl soru şu;yoksa çok eşliliği getirerek bozan islamiyetmiydi?
Tüm dinlerden önce derken???
İslamı, kelime kökeninden çıkarak bir teslimiyet ve barış dini olarak ele alırsak, bu manada bütün peygamberlerin Allah'a teslim olmuş müslümanlar olduğunu belirttiğimizde ve bu dinin ilk insanlarla başlangıç yaptığını da ifade ettiğimizde ''dinler önecesi'' diye bir zaman dilimi gösterebilir miyiz?
İlk evlilik Adem ve Havva'nın evliliği, ilk kanun ''bu ağaçtan yemeyeceksiniz'' değil mi? İslam fıtrat dini olarak, Nuh'tan itibaren çokeşliliği meşru görmüş ama emretmemiştir. Tevrat'ta adı geçen birçok peygamber ve kral çok eşliydi. İnsanın tabiatına en uygun olan da bunu yasaklamamak ve bir düzene bağlamaktır. Çokeşliliği islamiyetin getirdiğini söylemek bir dil sürçmesi olsa gerek.

kızılordu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili abdülkadir eğer nikahlamak evlenmek bazı şeylerin çözzümü ise yani tapusunu al istediğini yap mantığı yeşeriyor ise bence burda sizin biraz empatiye ihtiyacınız var 4 kadın al ve evlendiğin için istediğini yapma hakkı doğsun...
Evlilik sosyal/dini bir anlaşmadır. Anlaşmanın her iki tarafının belirlenmiş veya belirlenecek hakları vardır. Evlilik aşamasında taraflardan biri bu hak ve ödevlerin dışına çıkarsa zulüm olur. Bu zulmü erkek yapıyorsa bunu tek eşliyken de yapar çok eşliyken de.
Nihai çözüm, aile içinde Allah'ın öngördüğü muhabbet ve adalet ortamını oluşturmakla sağlanacaktır. Ama bunun yolu öncelikle nikahtan geçer.
Alt 11-04-2009, 15:59
kaancan
Üye Değil

sevgili abdulkadir;
bende örümcek beyinlerle,tarikat bağlantılı asosyal yaşayan cumhuriyet ve atatürk düşmanlarıyla herşeyim pahasına mücadele etmeyi her ortamda azmen ve cezmen(azmü ve cezmü) görevbilmiş birisiyim!

1-ben bu başlığı insanların riyakarlığı yüzünden açmıştım;millet kendi doğum günerinde su gibi alkol tüketip türlü yerlerde eğlence yaparken koskoca muhammed mustafanın doğum gününde tık yok! ben o gece eğlendim onun için şişelerce beyaz ve kırmızı şarap içtim gerçi içine kafur ve tesnim ırmağı suyundan katamadım ama olsun,gitar çaldım,arkadaşlarla eğlendik sohpet ettik bol bol onu andık,hatırladık....

2-birde devamlı değişen doğum tarihi için onun adına ben üzülüyorum;şunu sabite alma şansımız yokmu diye sormak istemiştim?

nice doğum günlerine...
Alt 11-04-2009, 17:57
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili kaanacan belki bu sitede defalarca yazmışımdır.
tekrar söylüyorum.
bırak muhammedin doğum gününü yılı bile tartışmalıdır muhammedin miladi 570/le 571 yıllları
arasında doğduğudur. yılı belli olmayan doğumun günü nasıl belli olur? bu handikaptır.
ayrıca takvim şemsi değil kameridir. kameri aya göre muhammedin doğumu nasıl hep aynı güne gelir? bu zorlama değilmi ?
ayrıca burda sana kimse hakaret etmez. sadece inançların sorgulanır. buda, bu sitenin konseptidir. şikayet etme hakkın yoktur.ayrıca şunu iyi bilmen gerekir. kureyş kabilesinde muhammed yaşadığı dönemde doğum gününün önemli hale gelecek bir ağırlığı yoktur.
yetim züğürt bir adamdı.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 11-04-2009, 21:29
kaancan
Üye Değil

sevgili özgür ne yapsaydım?dertlendim,kederlendim biraz zencefilli beyaz birazda kırmızı şarab içtim;mabutuma yaklaştım...
hatta topraktan çıkan yeşil otuda kurutup,taneli taneli...
neyse...buruk bir doğum günü kutladım kendi kendime,bu arada kimseyide suçlamıyorum,hiç bişeydende şikayetçi değilim...
kimseye hadi gelin bir barda veya cafede doğum günü partisi yapalım diye teklifte etmiyorum;isteyen ebu lahebin elleri kurusun,zeyd karısını boşasın muhammed alsın diye sabahlara kadar duada edebilir ama ne zeyd kaldı ortada ne zeydin karısı nede ebu leheb ;zeyd zaten karısını boşamış muhammed zaten karısını almış ben nediye olmuş bişey için hala dua edeyim?
yada elalemin yazdığı mevlüd yerine ben yazarım peygamberime en güzel şarkıları

Önerilen Siteler