Sevgili arkadaslarim;
28 Mart 2009 saat 11:00 de baslayan bu toplantiya bende katildim. Yaklasik 50 yada 60 katilimci vardi. Cok demokratik bir tartisma sonucunda bu partinin artik Hollanda' da gerekli olduguna oy birligi ile karar verildi.
Parti lideri sn. Vandongen, özgür düsünce dernegi baskani ve diger katilimcilar ile birebir faydali konusmalarim oldu. Bu toplantida tek yabanci uyruklu bir katilimci olmamdan ve düsüncelerimi ifade etmemden cok mennun oldular.
Katilimcilar arasinda karsit görüsler olarak davet edilen, diger bütün partilerin temsilcileri ile kilisedende bir temsilci bulundu.Bu toplantida demokratik bir tartismanin, tarifi zor keyfini yasadim.Bu keyfi yasarken sitemizde saga sola yobazca yazilar yazarak sadece kendi görüslerini dayatmaya kalkan demokrasi fakirleri aklima geldi.
Diger partilerin icinde bulunan ateist milletvekilerinin iki yüzlülügü bu toplantida alti cizildi.Partinin kurulma asamasinda yasanacak zorluklari arastiran ve bunlari bir muhalefet konumunda görev alan sn. Sara Strouse herkesi bilgilendirdi. Yaptigi calismayi bana mail ile yollayacak.
Bu partide görev alacak her kisinin siyasi görüsü ne olursa olsun tek bir anafikir etrafinda birlesilmeye karar verildi.Bunun gerekli oldugunun alti kalinca cizildi.
Söyle devam edildi:
Ayrica biz hic kimseye düsman degiliz fakat gercek demokratik ve laik bir yasantidan gittikce uzaklasmaya baslayan Hollanda ülkesi ve dolayisi ile halki bundan rahatsizlik duymaya baslamistir. Kendi inanclarindan olmayan düsünceleri eritme cabalari gittikce artmaktadir. Kilise ve camiilerin yapilmasina artik bir son verilmelidir.Cünkü gereginden fazla bulunmaktadir.
Belediyelerden alinan gereksiz yardimlar ile bunlara bagli kuruluslar, bizlerin verdigi vergiler ile yasatilmaktadir. Bu kesinlikle kabul edilemez ve bunlar hakkinda yapilan sorusturmalarin önünü Hristiyan Demokratik Partisi ve basbakani dolayli olarak engellemektedirler.
Kendi inandiklari dinin kitabi kurana göre bizim ülkemizde yasamamalari gereken inancli insanlarin sokaklarda diger insanlara karsi baski yaptiklari hissedilir bicimde cogalarak artmaktadir. Buna diger siyasi partilerde göz yummaktadirlar.
Bütün okullarda evrim teorisi ders olarak verilmeli ve her türlü din dersi kaldirilmalidir. Tv de God hakkinda siyasi bir parti temsilcisi konusamaz ve konusmamalidir.Basbakanin bu cagda hala God'a inandigini etrafina anlatmasinin geri zekalilik olarak algilandigi dile getirildi.
Bu arada simdiye kadar Hollanda'da, 8000 kisinin God'a nasil telefon ettiklerinin kanitlari sunuldu.
Bu partinin kurulma calismasi asamasinda ilk önce lobi faaliyetleri, internet ve medya ile desteklenmesinin cok faydali olacagina oy birligi ile karar verildi.
Turan Dursun ismini ve sitemizi bu toplantida tanitmaktan, özel kisilerden her konuda destek sözlerini ve adreslerini almaktan ise ayri bir keyif aldim. Bunlari gerekli olan yere yazmayi düsünüyorum.
Konuyu fazla dagitmadan konusulanlarin özetini yazmaya calistim. Sorusu olan arkadaslarima daha detayli bilgileri yazarim.
Saygilar.