Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-04-2009, 02:56
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Cehennem

Cehennem,ceza olarak yanma kavramının geçtiği yer olarak hafızlara kazınmış durumda
peki neden yanmak?daha mantıklı cezalar yok mudur?
yoksa,arabistan sıcakları,ortadoğu insanına cehennemin nasıl bir yer olması gerektiği hakkında yorum mu yaptırmıştır?
izlandadaki bir adama,yanma cezası verirsen,adam bunu alaya alıp,oh be sonunda sıcakları öldükten sonra göreceğiz demez mi?
bu ütopik dünyanın kökenleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum

saygılarımla
Alt 01-04-2009, 03:11
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger dr.humanist;

Bende, daha once ayni seyi dusunmustum. Tum ibrani dinlerinin ortak olarak; ciktigi cografya, sicak bir iklime sahip. Dolayisiyle, insanoglunun sicaga karsi bir bikkinligi soz konusu. O zaman, en guzel ceza; cehennemin temeli olarak; sicak ve sicagin yakma ozelligi oluyor. Cennette buna paralel olarak; tam bir yasanacak yer olarak tarif ediliyor. Hem cografya, hem de; insanogluna sagladiklari olanak bakimindan.

Eger, ibrani dinlerden biri ya da hepsi; Sibirya'da cikmis olsaydi; eminim, cehennem o zaman, cok soguk ve dondurucu bir ozellige sahip olacakti. Insanoglu, bu seferde yanmakla degil; donmakla korkutulacakti. Gerce; cennet'in durumu Sibirya'ya da uyuyor. Demekki cennet; tum insanoglunun, kabullenebilecegi bir cografya ve olanak sunuyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 01-04-2009, 03:22
Kıdemli Üye

kesinlikle sevgili evrensel insan;

eğer ki bu peygamber kutuplara yakın yere gelseydi,cehenemde dondurulacaksınız,buz küplerinin içine atılacaksınız diyecekti diye düşünüyorum

saygılarımla
Alt 01-04-2009, 06:59
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

diri diri yanarak ölmek bu dünyada hemen hemen tüm insanlığın isteyeceği en son şeydir sanırım..

yanmak insan zihninin en acı çektiği bir kavramdır..

olayın önemini;

kişilerin yaşadığı acılar karşısında "yandım" ifadesini kullanması..

ortaçağda en şiddetli cezanın insanları diri diri yakılarak verilmesi..

günümüzde bir insanın yaşadığı haksızlıkların sonunda olayı protesto etmek için intihar yolunu herkesin içinde kendini yakması veya bu tehditle ortaya çıkması olarak görebilirsiniz..

o yüzdendir ki.. bir çok dindeki, cehennem kavramında yanma vardır.. amaç sadece korkutmanın şiddetini maximumda tutmaktır..

Alt 01-04-2009, 10:10
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

bana kalırsa dr. haklısın
arabistan ve çöl sıcakları adamı delirtip hayaller görmesine sebep oluyor
dolayısıyla insanların en çok bundan korkacağı düşünülerek kurana bu tarz yanma hikayeleri konmuştur.

"Varsan,çarp!!!"
Alt 01-04-2009, 11:56
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger paslicivi;

Diri diri yakilmakla; olum sonrasinin inancsal spekulasyonu olan, cehennemde yanmak; ki neyin yandigi-ruh mu, beden mi?- bile belli degil, cok farkli seyler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 01-04-2009, 14:00
byspy byspy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

daha önce bende böyle bir başlık açmıştım sanırım, cezaların cezası fiziksel mi olmalı diye,

Bana en büyük acıyı beyin olarak rahatsızlık verir bundan kastım fiziksel bir rahatsızlık değil eğer ben huzursuzsam ,rahat değilsem sürekli bir panik haline bürünmüşsem ateş neymiş.

dahada somutlaştırmak gerekirse benim ailem den yada sevdiğim insanlardan herhangi birini bir şekilde rahatsız,huzursuz yada acı çekerken görmek bana öylesine bir acı verirki yerim ben ateşi.Yani o cehennemde beni yakıp bana acı çektirmek isteyen zihniyet bilmiyorki, orda benim sevdiğim kimsenin yanmasını görmek bana daha çok acı verir

hani cem yılmazın dediği gibi hafif bronzluk her zaman iyidir. birde şu yönden bakın beğendiğiniz kim varsa -kendi adıma- hepsi cehennemlik,ne işimiz var cennette

koşullu şarlandırma her şekilde işe yarıyor işte cennet de yalan cehennemde,Kıyamet gelsede kopsak

Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...
Alt 01-04-2009, 14:51
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kişilerin yaşadığı acılar karşısında "yandım" ifadesini kullanması..

ortaçağda en şiddetli cezanın insanları diri diri yakılarak verilmesi..

günümüzde bir insanın yaşadığı haksızlıkların sonunda olayı protesto etmek için intihar yolunu herkesin içinde kendini yakması veya bu tehditle ortaya çıkması olarak görebilirsiniz..

o yüzdendir ki.. bir çok dindeki, cehennem kavramında yanma vardır.. amaç sadece korkutmanın şiddetini maximumda tutmaktır..
Tamamen katılıyorum katılmaktayım. Tüm bunlara birde Arabistan´ın sıcakları eklenince ayrılmaz ikili cehennem-cennetin oluşmasına ortam hazırlamış olmuş.
Alt 01-04-2009, 16:45
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Selamlar,

Bence "cehennemde yakılmak" coğrafyadan kaynaklanmıyor. O zamanlarda da donmanın nasıl birşey olduğu biliniyordu sanıyorum. Ancak yanılmıyorsam Kur'an'da "cehennemde yakan" Allah günahkarların derileri kavrulduktan sonra onlara yeni deriler giydiriyor ve yanma devam ediyor.

Oysa donan insan ölümden önce bir noktada uyku (bilinçsizlik) haline geçer. Bu noktada çekilen acı yok olur - paslıçivi bu konuda daha net bilgi verebilir sanırım.

Kur'an'ın andını takip edersek Allah dondurduğu günahkarı yeniden uyandırmalı ve donma işlemi devam etmelidir ... bu, Kur'an gibi bir kitaba koymak için bana biraz karmaşık bir süreç gibi geldi - yanmak daha direkt ve etkili.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 01-04-2009, 17:13
Kıdemli Üye

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar,

Bence "cehennemde yakılmak" coğrafyadan kaynaklanmıyor. O zamanlarda da donmanın nasıl birşey olduğu biliniyordu sanıyorum. Ancak yanılmıyorsam Kur'an'da "cehennemde yakan" Allah günahkarların derileri kavrulduktan sonra onlara yeni deriler giydiriyor ve yanma devam ediyor.

Oysa donan insan ölümden önce bir noktada uyku (bilinçsizlik) haline geçer. Bu noktada çekilen acı yok olur - paslıçivi bu konuda daha net bilgi verebilir sanırım.

Kur'an'ın andını takip edersek Allah dondurduğu günahkarı yeniden uyandırmalı ve donma işlemi devam etmelidir ... bu, Kur'an gibi bir kitaba koymak için bana biraz karmaşık bir süreç gibi geldi - yanmak daha direkt ve etkili.

A.

sevgili azınlık;

3. derece yanıkta da acı yoktur,sinirler harap olmuştur

saygılarımla

Önerilen Siteler