Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-04-2009, 17:33
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Dini Eğitim Alandan Devlet Adamı Olur mu?

dini eğitim alan adamdan devlet adamı olurmu sorusunun en bariz cevabı OLMAZ'dır.
çünkü böyle okulllarda okuyan adamın bakış açısı din merkezlidir.
siz aksi bir şey söylediğinizde aha allahın kitabında böyle yazmıyormu?
deyip önünüzü kapatır. sizde ahali önünde dogmalarla devlet yönetilmez deyip
karşı çıkamazsınız . işiniz zordur.
imam hatip lisesinde okurken olan enteresan bir şey olmuştu anlatayım
bir arkadaşımızın sürekli beti benzi bir halde okula gelmeye başladıilim yayma cemiyetinin yurdunda yatılı okuyordu yurtta okul yetmezmiş gibi gecede
yurtlarda gece beyin yıkama ya devam edilirdi.bu garib arkadaşımız
verilen dini gazlardan aldığı etkiyle cinsel gücünü etkisiz hale getirmek için ilaçlar almaya başlamış (bunu zorla söylettik) ve bu tutumundan vazgeçiremedik sonundas hastanelik oldu.
şimdi düşünün bu kafa yapısı nasıl bir sonuca ulaşır ? kendi doğrularından başka bir doğru tanırmı. başka fikirdeki insanları sevip kucaklayabilirmi ?kesinlikle hayır.
hocalar ,beyninizi o kadar sarıp sarmalıyorlarki bu okulların formatına uymayan
her şeye düşman hale geliyorsunuz .bunu harimi ismetinize yapılmış bir saldırı sayıyorsunuz. tabi saldırı hissettiğinizde bok böceği gibi derdest olup saldırıya geçiyorsunuz. önünüzdeki domino taşlarını yıkmaktan ne utanıyorsunuz nede haya ediyorsunuz.
okul yetmiyor. fikri yapınıza uygun ve daha radikal dergi ve yayınları takip edip
dahada radikalleşiyorsunuz. bu haller geçen zaman içinde kişide beyinsel travma haline geliyor. ve sizi tahmmülsüz haline getiriyor
yıllarca sana anlatılan doğruları hayatın gerçeği sanıp başka pencerelerin
bırakın varlığını düşünmeyi yanına bile yanaşmıyorsunuz.
kendi beyninizde kurduğunuz küçücük dünyada bir kulube inşa edip orda oturmaya başlıyorsunuz.
sizin tek ölçünüz var islama hizmet. dini mübini ayakta tutmak buna muhalif herşey batıldır yok edilmeyi hak etmiştir. ve sizin yönteminiz bu yönden bakıldığında haklıdır . hırsızlığınız bile allah rızası!!! gösteriyorsa haklıdır.
bu yazdıklarımın ışığı çerçevesinde başbakanı düşünün ve yorumlayın
yazacak daha çok şey var ama burda keseyim.
şimdi düşünün ve söyleyin teoloji okumuş bir adamdan devlet adamı olurmu?

ismeti harim=kutsal sayılan ve korunması gereken yer. veya kutsal herşey

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Konu ozgur_beyin tarafından (03-04-2009 Saat 17:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-04-2009, 00:36
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

valla özgür beyin dini eğitim alan adamdan gelecek vadeli hiçbişeyin olacağını düşünmüyorum. İmam olur müftü olur bulursa doğru yolu adam olur yoksa kepaze olur...
Din e bulaşan insandan hayır gelmıyorki bürokratlığından hayır gelsin.. Devlet yönetmeyi saltanatlaştırıp ulemayla tahta geçerse devlet adamı olur, ancak o devletin hali nice olur....

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 06-04-2009, 09:49
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

din eğitimi alandan ne köy olur ne kasaba
bi tek camiye sap balta olur o kadar
üstteki yazıda ilgimi çeken kısım arkadaşının cinsel duygularını yok etmek için ilaç alması
demek bi çok beyni yıkanan ya böyle yapıyor
ya da duygularını tamamen bastırıyor
e ondan sonra bi yerde bu bastırılmış duygular gün yüzüne çıkarak bize tecavüz sarkıntılık olarak geri dönüyor.

"Varsan,çarp!!!"
Alt 20-04-2009, 23:07
eylemsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eylemsel eylemsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

dini egitim alandan devlet adamı olmaz. türkiyede bu durumu yaşıyoruzda, nerde nasıl davranmasını bilmeyen hoşgörüsüz, kendileri yaptıkları yolsuzluklarla zenginleşirken bunu toplumun dini duygularını istismar ederek yapıyorlar. zaten halk da çok megilli bu duruma. dini egitim almış devlet adamlarının objektif olmasınıda bekleyemeyiz
Alt 20-04-2009, 23:47
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Dini eğitim alandan değil de bu eğitimi alıp ta bu saçmalıklara inanan kişiden devlet adamı olmaz,olur gibi görünür ama o zaman da devlet devletlikten çıkar zaten,laçka olur,güven duyulmaz olur,devlet güven duyulmayan bir şey olamaz.Güven duyulmayan bir kurum devlet olamaz.
Alt 28-02-2010, 03:48
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bu ekolden geldiğim için başlıktaki söylemim gerçekleşti.
tayyip ve islam muhalefete katlanmazbunu aykırı şair KAB. ADLI ŞAİRİN ÖLDÜRÜLMESİNDE GÖRDÜK TAYYİPTE AYNI KAFADA hitler gibi aykırı sese tahammülü yok
burdaki müslümanlar eğer bunu kabul ederlerse(köşe yazralrıyla ilgili beyanı) onların ervahlarınada yuh..... ondan sonrada müslüman arkadaşlrımız ateizmi tenkit ediyorlar kardeşim önce sen müslümanları bir anla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
şunuda söylemem gerekir bende aynı ekolden geliyorum ve bu zırtapozları iyi tanırım

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 28-02-2010, 13:10
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder

Ekonomi eğitimi alınca illa ki liboş olmak zorunluluğu mu var ?
Din eğitimi alanlardan birisi de TuranDursundur.
Alt 28-02-2010, 15:48
Laqrma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Laqrma Laqrma isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neden olmasın..?

Üniversitedeki ilk dersimde hocamız aramızda ateist olup olmadığını sormuştu (Arkeoloji bölümünde) bir tek ben el kaldırmıştım. Sınıfın %90'ı nur evlerinde kalıyordu.

Düşünün geleceğin arkeologları nur evlerinden çıkıcak.. Tabi kaliteli bir arkeolog olmadılar o ayrı..

Yani kim ne okursa okusun kökü ne olursa olsun sonunda olacağı tezat bir durumsa, -kaliteli olmasada- kişi o tezat durumda olacak.. Bir arkeologun nur evlerinden çıkması gibi.. ?!

'Okuyan Çocuk'
Alt 28-02-2010, 16:12
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

tayyare´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ekonomi eğitimi alınca illa ki liboş olmak zorunluluğu mu var ?
Din eğitimi alanlardan birisi de TuranDursundur.
Ekonomi eğitimi alınca, eğer okulda verilen bilimsel eğitimi benimsemek isterse Liberal olur.. Ama bu bilimsel eğitimi reddeder ise başka bir şey olur.. Benimsediği bu görüşü de büyük ihtimalle hiçbir akademik çevre ciddiye almaz.

Din eğitimi ise çok daha farklı bir şeydir.. Çünkü din ile bilimi bir arada düşünemeyiz.. Din sadece kişinin manevi alanda kendini tatmin etmek için kullandığı bir araçtır..

Din eğitimi alıp da, dindar olduğu halde üst düzey bürokraside çalışanlar da olabilir, başka alanlarda da.. Bir insanın din eğitimi alıp dindar olması veya dinsiz olması önemli değildir.. Önemli olan yaptığı işi layıkıyla yerine getirmesidir.. Zaten bu alanlarda çalışması için ülkemizde sınav sistemi vardır.. Bu alanlarda çalışması için belli bir yeterlilik düzeyini geçmesi gerekir.. Eğer bu kişi bu yeterlilik düzeyini geçtiyse, orada çalışmaya hak kazanmış demektir.. Bizim ise bu saatten sonra bu adamın orada çalışmaya yeterliliği konusunda tartışmamızın önemi yoktur.. Bu açıkça abesle iştigal etmektir.

Din eğitimi alan insanları veya din eğitimi almayan insanları bu şekilde ayırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.. Her iki eğitim sisteminden çıkan insanların yeterliliği konusundaki cevabı, bırakın da bu yeterliliği ölçen sınav sistemi versin.. Zaten siz isteseniz de, istemeniz de cevabını veriyor.
Alt 28-02-2010, 16:55
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Din eğitimi alan insanları veya din eğitimi almayan insanları bu şekilde ayırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur..
Türbanlarının üzerlerine garip aynı zamanda komik peruklar takıp, erkek hastalara bakmak istemeyen doktor demeye dilimin varmadığı insanları görünce her türlü ayrımı yapmaya hakkımızın olduğunu düşünüyorum.

Önerilen Siteler