Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-04-2009, 17:40
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Evrim Paneli Gerçekleştirildi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde, Bilim ve Gelecek dergisinde de yazarlık yapan Alaeddin Şenel'in katılımı ile bir "Evrim" paneli düzenlendi.

2 saate yakın konuşma yapan Aleaddin Şenel'le beraber provokasyonun ne kadar örgütlü bir şekilde yapıldığına tanık olduk. Öğrenci-Öğretim Görevlisi demeden gericiliğin ne boyutlara ulaştığını bir kez daha gözlemleme fırsatı da bulduk.

Konuşma daha bitmeden salonun terkedilmesinden tutun da konuşma sonrasında gerici güruhun gelip karşı evrimci tezler için söz isteyenleri alkışlamalarına kadar çeşitli terbiyesizliklerle karşılaştık.

Söz alan akıllı tasarımcıların cehaleti ise dillere destandı.

6 gün hikayesinin kuranda olmadığından tutun da, Newton'un meşhur saatçisi gibi klasik örneklemelerle akıllı tasarım fikrini savunanların ne derece çıkmaz içinde olduğu tüm katılımcılar tarafından görüldü.

Bu durum karşısında Alaeddin Şenel, "Tıp fakültesine mi geldim yoksa İlahiyat fakültesine mi geldim, inanın bilemiyorum." diyerek şaşkınlığını ifade etti ve panel sonrasında bu şekilde bir anlatımın bir işe yaramayacağını, emeklerinin boşuna gittiğini düşündüğünü ve kitap çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.
Alt 04-04-2009, 17:47
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Üzüldüm aslında ama bu tür panellerle toplumu ve izleyicileri de alıştırmak lazım diye düşünüyorum. Tek söz sahibi olarak kendilerini görmemeli akıllı tasarımcılar ve kendilerinden farklı düşünenler olduğunu da bilmeliler, öğrenmeliler, görmeliler, hazmedebilmeliler nihayetinde.

Keşke Alaeddin Şenel'in şevki kırılmasaydı. Kitaplarını okuyacak olan kitle belli ve bu kitle salondakiler değil ne yazık ki. Asıl orada onu protesto eden kitlenin o bilgilere ihtiyacı var.

Söz alan akıllı tasarımcıların cehaleti ise dillere destandı.
bunu biraz açar mısın İmho?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 05-04-2009, 01:44
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olarak diyebilirim ki;fethullah evleri inanılmaz yaygındır.Anatomi kitabındaki genital organları post-it'le kapatanlara bile gözlerimle şahit oldum.Bu tepkiye o yüzden şaşırmıyorum.
bu zihniyetteki insanların tıp bilgisine sahip oldukları da işin garibi
sen o kadar histoloji,embriyoloji dersleri oku,anatomiyi fizyolojiyi öğren ,sonra git evrimi inkar et
garip..
Alt 05-04-2009, 16:23
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Evrimi inkar etse ne olur hümanist birden eski çağlaramı döneriz.

Ama sana bir sır vereyim siz kanser konusunda veya buna benzer hastalıklarda çalışmalar yapmassnız işte o zaman geriye gideriz.

Ben şu ana kadar kanser illetinden 2 yakınımı kaybettim uzaktan akrabalar hariç...

Bilim insanlara faydalı olandır bırakın evrimi mevrimide bunlara bakın.
Alt 05-04-2009, 18:17
Ki-Adi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ki-Adi Ki-Adi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Karadenizli insanlar evrimi değilde dine bukadar önem vermeği bırakıp hastalıkların tedavilerini dua ederek bulmayıp bıraksalar asıl ozman kanser ve bir çok hastalığın tedavisi daha kolay bulunur.

...sonuç olarak, şu ya da bu, bir zamanlar yoktan varolmuş zorundaydı...
Alt 05-04-2009, 18:44
mesihisa mesihisa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

üzülüyorum ve aglıyorum bugünun ınsanına .ınananların ve ınanmayanların tanrısı onlar farkında bıle olmasa tanrıları para olmuş peygamberlerı mal olmuş.nimet olmuş tanrı.
evrim;size bir şey vaat edıyım tüm insanlar şahıtım olsun ki benı yaratan rab şahıtım olsun kı bu evrım hep teorı halınde kalacak.bılım ın bır tarafı evrim i desteklerken diger tarafı yıkmaya çalışacak.(güzel bir sınavdasınız hepınız)çıkacak fosıl kayıtları bazıları atalarımız dıyecek bazıları onlar farklı canlı grubu dıyecek ve bu böyle devam etmıyormu.
farkındamısınız evrımcıler bıle ınananlar gıbı bir çok parcaya ayrılmışlardır.bunların 2 sini söylemek isterım.
1-atalarımız şempanzeler olduguna ınananlar:bu grubu en çok yıkan soru ve 2. kısmın meydana gelmesıne sebep olan unsur.hiçbır canlının kromozom sayısı degişmemesidir.bır canlıda degişse bile o canlı hasarlı olur ve dölden aktarımı sıfır dır.pekı bızler nasıl 48 kromozomlu şempanzelerden 46 kromozoma dönüştuk?
2-maymunlarla beraber ortak atadan gelmesini savunanlar:
-evren yoktan var edılmedıyse şuan var olan herşeyı yapanlar varsa(hiç kendı halıne yapılan bır ev gördunuz mu?)neden evrenı var eden olmasın kı?
-yaratan yoksa bizler neden yaşıyoruz?
-pekı evrım süresince neden insanoglu en gelişmiş varlıkta bınlerce hayvan türünden bir gelişim gösteren yok?
Alt 05-04-2009, 18:56
Kıdemli Üye

Mesihİsa kaç kişiye sordum cevap alamadım sanada sorayım belki sen cevap verirsin bizde aydınlanmış oluruz. İlk öncelikle Adem ne zaman yaratıldı kaçbin yıl önce. Evrime inanmadığın için bulunan homo fosillerine insan diyeceksin. en eskilerine değil insan olduğununa ısrar edilen Turkana çocuğu olarak bilinen meşhur homoergaster fosilini insan olarak kabul edelim. Bu fosil 1.8 milyon yaşındadır. Eğer Adem 1.8 milyon yıldan daha önce yaratılmıştır demektir. Bilinen en eski medeniyete ait kalıntılar 10bin yıllık senin güzel hatrın için 20bin yıllık kabul edelim. Peki aradaki sürede Tanrının herşeyi öğrettiği Ademden bugüne kadar ne olduda insanlık 1.8 milyon yıl boyunca bir arpa boyu bile gelişme kat edemedi fakat ne gariptir 20bin yıl önce uygarlık kurmaya başladılar. Arada geçen 1.78 milyon yılı bana mantıklı bir biçimde açıklar mısın? Bana sakın insanlık 6bin yada 8bin yıllık demeye kalkma.

Alt 05-04-2009, 19:23
Üye

güzel kardeşım asıl sorularıma cevap veremedınız ve veremezsınızde evrım ı savunan bılımadamları bıle buna hala cevap bulamadılar ben bazıları gıbı google dan bak demıyorum gıt araştır üniversıtelerde ve evrımı savunan hocalara gıt ve sor bu soruları.
gelelım senın sorularına dıyorsunkı ılk medenıyet 10 bın yıl önce var olmuş.sen bu soruyu sormadan önce bılım ınsanlık tarıhı kaç bınyıldan beri var oldugunu araştırmalısın bence bunu google dan araştırabılırsınız.bazı bılım ınsanlarına göre ve tarıhçılere göre ınsanlık tarıhı 300-500bın yıldan berı var.(mu adası hakkında bılgın varmı?yoksa araştırınız veya ataturk un evındekı kutuphanede bu konu ıle ılgılı 3 kıtap var)ve yıne bazı bılım ınsanları ve tarıhcılere göre insanlık tarıhı 1 mılyon yıldan berı var.(bu bılım ınsanları ve tarıhçıler arasında evrımcılerde baya çok)
gelelım adem konusuna ;tarıh de bir olgu vardır.en basıt olarak ılk yazılı antlaşma.tarıhçıler hiçbır zaman ilk tarıhı antlaşma şu ülke tarafından yapılmiştır demezler.bılınen ılk antlaşma derler.yanı araştırmalar devam edıyor belkı kadeş antlaşmasından daha önce yapılmiş antlaşmalar bulunabılır.
herkese seslenıyorum mu adasındakı yaşamı araştırın ve orda yaşanan ılım ı ögrenın.mu adası 300binlık bır tarıhe dayanır.
rab adem e birçok şey ögretmiştir.bugün nası geçmişte yapılan birçok şey hakkında kesın bır bılgı yoksa bir düşünun
Alt 05-04-2009, 20:14
Kıdemli Üye

300-500 bin yıl diyorsun ama bunlarla ilglili hiç bir arkeolojik kanıt yoktur malesef. Mu kıtası ile ilgili iddalar ise 12 bin yıl önce sular altında kaldığıdır, Tarihinin ise 80 bin yıl öncesine götürülüyor. James Churchward'ın bulduğunu idda ettiği tabletler ise 12bin yıllıktır.Ayrıca Mu kıtası bilimsel olarak varsayımdan öteye geçememiştir. Gene bulunan kalıntılar 20bin yıldan daha eski değildir. 1 milyon yıl öncesine dayandığına dair ise hiç bir kanıt yoktur. Büyük ihtimalle insanın atalarının kalıntılarını insana ait diye adlandırdıkları için böyle bir varsayım olabilir.İster Mu kıtası olsun ister Atlantis olsun idda edilen en eski tarihi 100bin yıldan daha eski değildir buda 150-200 bin yıl önce ortaya çıkan insan için bu tür uygarlıkları kurmak için uygun bir süredir. Kaldıki hepsini kabul etsek bile arada gene 800bin yıllık fark kalıyor. Bu fark ta çok büyük bir farktır. Bugün bırak 1 milyon yılı 1000 sene sonra bile nasıl bir teknolojiye sahip olabileceğimiz hayal bile edilemiyor.Ama ne gariptir 1.78 milyon yılda insanlığın geldiği nokta çok fazla değildir.

Bende sana sesleniyorum Sende Sümer mitolojisini biraz araştır. Uzaydan gelen Tanrıları sonra bu tanrıların nasıl ibrahim dinlerinin tanrıları oldularını biraz araştır.

Alt 05-04-2009, 20:18
Üye

mu kıtası desene evrım gıbı.ayrıca mu kıtası 12bın yıl önce degıl 70bın yıl önce bakmıstır.vikipedi den bakabılırsın .sana cevap vermıyorum çünku bılgın eksık ben sebıb sümer mitolojısı demışsın araştıracagım söz ama sende araştır.araştır ve öyle gel yazışalım

Önerilen Siteler