Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-04-2009, 07:41
wolvox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
wolvox wolvox isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ibrahim aslında firavun muydu-semavi dinlerin kökeni hakkında

Geçen aylarda "Ring of Power" adında bir film izlemiştim. Zeitgeist benzeri bir belgesel. Oldukça uzun, görüntü kalitesi kötü ve malesef araştırdığım kadarıyla Türkçesi yok. İzleyeniniz oldu mu bilmiyorum. Herneyse bu belgeselin bir bölünmünde özlelikle İbrahim peygamberin mısır firavunlarından biri olması ve dinler ve kökenleri hakkında çok carpıcı birtakım bilgiler var. Benzer belgesellere göre daha düşük kalitede olmasına ve zaman zaman komplo teorisinin dozunu kaçırmasına karşın uzun uzun anlatmış ve genelde konu edilmeyen çokça değerli bilgiye ulaşabilinecek bir kaynak. Ben de üşenmeyip sizler için bu belgeselin yaklaşık 15 dk'lık bir bölümünün Türkçe altyazını çevirdim ve ilgili kısımla altyazıyı rapidshare'e attım. Mutlaka indirip izleyin üzerine tartışalım. (Aslında çeviri yaptığım kısmın haricinde de dinler ve peygamberler hakkında çok fazla konu var onlara da belki daha sonra değinirim, yoruldum oraları da çeviremedim, o kısımların da bu kısmından şaşırtıcılık konusunda geri kalır yanı yok)

RING OF POWER BELGESELİNDEN BİR KESİT VE YAPTIĞIM TÜRKÇE ALTYAZI ÇALIŞMASI İÇİN İNDİRME LİNKİ

Daha sonra konu hakkında internette geniş bir araştırma yapmıştım. Bu konuda birkaç haber ve yazıdan alıntılar yapıyorum. Bu yazılar belgeselde anlatılanla çoğu yerde paralellikler taşıyor. Onları da okursanız sevinirim. Bu konu önemli çünkü tüm bu Musevi-Hristiyan-Müslüman geleneğinin kökeninin ve hepsinin atası olan İbrahim'in ne olduğu anlaşılınca bazı şeyler çok ama çok daha netleşiyor.

--alttaki haber http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2000/09/24/243254.asp 'den alıntıdır-----------

Hz.İbrahim Firavun'du

İki Fransız araştırmacı (doğrulanırsa sadece eski Mısır ve Yahudi tarihini değil, binlerce yıllık geçmişe dayanan siyasi iddiaları da değiştirecek) müthiş bulgulara erişti:

Mısır'dan kovulan Yahudiler aslında tek tanrılı Mısırlılar'dı ve anavatanları Yukarı Mısır'dı.

Hz.İbrahim, Mısır'ın ilk tek tanrılı Firavun'u, Nefertiti'nin kocası Ahenaton'un kendisiydi.

Tevrat'ın anlattıkları doğru ancak adı geçen Yahudi büyükleri Mısır asilleriydi.

Hz. Musa ise, daha sonra 1.Ramses adıyla Firavun olacak Mısırlı bir generaldi.

İKİ Fransız araştırmacı sadece bilim dünyasını değil, tarihi değiştirecek, Ortadoğu'da dengeleri altüst edecek bir iddia ortaya attı: İbrahim Peygamber aslında Mısır'ın tek tanrılı ilk firavunu Ahenaton'dan başkası değildi. Ve Mısır'dan kovulan ve İsrail'e dönen Yahudi kavmi de, Ahenaton'un tek tanrılı dinini benimsemiş Mısırlılardı.

Yahudi kökenli iki Fransız bilimadamı, Roger ve Messod Sabbah 20 yıl süren çalışmalarını bir kitapta topladılar.

Bugün Hz.Musa'nın bir Mısırlı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Yahudi tek tanrıcılığının Aton dininin devamı olduğu da yeni bir iddia değil.

YAHUDİLER ASLINDA MISIRLI

Ancak, Mısır tarihini ve kayıtlarını inceleyen uzmanlar şimdiye kadar Hz. İbrahim'in, Yusuf'un veya Musa'nın izine rastlamadılar. Daha da anlaşılmaz olanı, Eski Ahit'e göre 430 yıl boyunca Mısır'da yaşayan, 210 yıl köle olarak tutulan onbinlerce Yahudi'den Mısır tarihi nasıl olur da hiç bahsetmez? Firavun'dan kaçan binlerce Yahudi köle Kenan bölgesine, yani Firavun'un topraklarına nasıl, korkusuzca yerleşebilmiştir? Niçin Mısır'da tek bir Yahudi mezarı, bir mezar taşı, bir duvar yazısı veya bir mektup bulunamamıştır?

Messod ve Roger Sabbah bu ‘muammaları’ çözmeyi başardılar.

Tevrat'ta anlatıldığı şekliyle, Yahudiler'in Mısır'dan Musa'nın önderliğinde kaçışının hiçbir tarihi kaydı yoktur; çünkü Yahudi tarihinin ‘Yahudiler’in Göçü' diye verdiği olay, Ahet-Aton kentinde yaşayan tek tanrılı Mısırlılar'ın Firavun Ai tarafından sürülüşünden başka birşey değildir.

Mısır'ın ilk tek tanrıya inanan firavunu Ahenaton'un ölümünden sonra, Firavun Ai Ahenaton'un başkenti Ahet-Aton (şimdiki Tell el-Amarna) halkını sınırdışı etti. Böylece tek tanrıcılığı Mısır'dan atmış oldu.

Ancak, tek tanrıcılık yok olmadı. Ahet-Aton halkı Sazlıklar Denizi'ni aşarak Sina Çölü'ne geçti. ‘Denizin yarılması’ efsanesi de Mısır mitolojisinde yer alan ‘Anadeniz’in Firavun tarafından ikiye açılması' efsanesinden farklı birşey değildir. Filistin'in Kenan bölgesine yerleşen Mısırlı rahipler ve asillere ‘Firavun’a (yani Ahenaton'a) tapan' anlamına ‘Yahud’ adı verildi. Yahudlar, burada Yahuda Krallığı'nı (Yuda) kurdular.

Yani Tevrat'ta adı geçen Hz. İbrahim, Sara, İshak, Rebeka, Yakup, Israil, Laban ... hepsi aslında Mısırlı asillerdi. Böylece, iki araştırmacının çalışmaları sonucunda ‘kimin kim olduğu’ da ortaya çıkmış oluyor:

Hz. Musa, ileride Firavun 1. Ramses adıyla tahta geçecek olan Mısırlı general Mose (Ra-Messu) idi.

Yuşa (Musa'nın halefi) ise Musa'nın büyük oğlu.

Ve en önemli bulgu, bugüne kadar çözülememiş sır da ortaya çıktı :

Hz. İbrahim, Firavun Ahenaton’dan başkası değildi. (Müslüman Mısırlılar bugün bile bu firavundan ‘Ahenaton Aleyhisselam’ diye söz ederler.)

Bu bulgular doğruysa, sadece 3500 yıl öncesine ait tarih yeniden yazılmayacak. Yahudiler'in anavatanının Filistin değil, Mısır'ın Yukarı Nil kıyıları olduğunun ortaya çıkmasıyla, yakın tarihe bakış da gözden geçirilecek.

ORTAK ATAMIZ AHENATON MU

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Harran'da Nisan ayında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği seminerde ‘Ortak Atamız’ olduğu dünyaya ilan edilen İbrahim Peygamber, iddiaya göre, Mısır'ın tek tanrılı firavunu Ahenaton'dan (MÖ 1372-1354) başkası değildi.

Amenofis IV, MÖ 1372'de firavun oldu. Nefertiti'nin kocasıdır. 1366'da başkentini Teb'den yeni inşa edilen Ahet-Aton'a (bugünkü Tell El-Amarna) taşıdı. Adını ‘Kürenin (Güneş) beğendiği’ anlamına gelen Ahenaton şeklinde değiştirdi. Atalarının çok tanrılı Amon dinini reddederek, tek tanrılı evrensel Aton dinini resmi din ilan etti. Yerine geçen firavunlar tek tanrılı dini silerek ve yeni başkenti yıkarak Amon kültüne geri döndüler.
------------------------------

Ayrıca, http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=54649 deki yazıyı da okumanızı tavsiye ederim. Şimdilik bu kadar,daha sonra bazı eklemeler yapabilirim.

Saygılar.

Konu wolvox tarafından (05-04-2009 Saat 14:29 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-04-2009, 10:13
kaancan
Üye Değil

güzel araştırma eline sağlık....umarım devamı gelir....isa ve diğerlerinin sırlarınında yavaş yavaş çözülmesi gerekiyor.
Alt 05-04-2009, 14:12
Üye

kaancan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel araştırma eline sağlık....umarım devamı gelir....isa ve diğerlerinin sırlarınında yavaş yavaş çözülmesi gerekiyor.
Onlar da var bu belgeselde. O kısımlara gelemedim çeviride. Bu konuda bazı araştırmalar da desteklediği için öncelikle bu kısmı aldım. İngilizcesi olanlar video sitelerinden arartıp tamamını izleyebilrler.
Alt 05-04-2009, 19:07
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Teknik açıdan berbat hazırlanmış(biraz eski olduğundan sanırım) fakat içerdiği bilgiler etkileyici...
Video nun sonunda "Mısır tanrısı Horus'un gözünün Amerika 1 doları üzerinde ne işi var"
"Niçin Washington,Londra ve Vatikan da mısır tanrısı Amun Ra'yı onurlandıran dikilitaşlar dikili durumda"

Bahsi geçen dikili taş ı yeni öğrenmiş oldum...Fakat komplo teorilerini içeren başka bir video da izlediğim "mısır tanrısı Horus un Amerika 1 doları üzerinde ne işi var "sorusunu tekrar anımsadım..Hakikaten soruyu sorcağına bide cevabı verseler...

videoda 8:36 daki resim gerçekten bi piramite mi ait?

"Mormon joseph smith ve diğer mısırlı bilimadamları resimlerden birinde İbrahimin firavunun tahtında oturduğunu belirledi"
"İbrahim ismi de bir rulo papirus üzerinde deşifre edildi"

bunlar yenir yutulur iddialar değil,keşke belgeselde bu kanıtlarada yer verselermiş...
Videonun tamamını izlemeye niyetim de var aslında...Eğer tamamını çeviriye niyetin varsa yardım edebilirim...
Alt 05-04-2009, 19:24
Üye

zeitgeist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Teknik açıdan berbat hazırlanmış(biraz eski olduğundan sanırım) fakat içerdiği bilgiler etkileyici...
Video nun sonunda "Mısır tanrısı Horus'un gözünün Amerika 1 doları üzerinde ne işi var"
"Niçin Washington,Londra ve Vatikan da mısır tanrısı Amun Ra'yı onurlandıran dikilitaşlar dikili durumda"

Bahsi geçen dikili taş ı yeni öğrenmiş oldum...Fakat komplo teorilerini içeren başka bir video da izlediğim "mısır tanrısı Horus un Amerika 1 doları üzerinde ne işi var "sorusunu tekrar anımsadım..Hakikaten soruyu sorcağına bide cevabı verseler...

videoda 8:36 daki resim gerçekten bi piramite mi ait?

"Mormon joseph smith ve diğer mısırlı bilimadamları resimlerden birinde İbrahimin firavunun tahtında oturduğunu belirledi"
"İbrahim ismi de bir rulo papirus üzerinde deşifre edildi"

bunlar yenir yutulur iddialar değil,keşke belgeselde bu kanıtlarada yer verselermiş...
Videonun tamamını izlemeye niyetim de var aslında...Eğer tamamını çeviriye niyetin varsa yardım edebilirim...
1.Bu horus muhabbetinin altından zaten çok daha fazla şeyler çıkıyor. Dinlerin tümünü büyük ölçüde etkilemiş bir kült. "Zeitgeist the movie" buna daha çok değinmiş bir belgesel izlemeyenlere tavsiyem mutlaka baksınlar.

2.Cevapları veriyor zaten film boyyunca kendince de tamamını izlemek lazım ben tam orda pes ettim
Ayrıca dikilitaş, göz, illumunati, mason mevzularıyla da alakalı ve mısır kaynaklı şeyler. bu konuda da çokça araştırma var. dan brown'ın "melekler ve şeytanlar" kitabında da bundan bahsediliyor(mayısta filmi çııkıcak). Vatikanın ana meydanında bariz bir şekilde paganist zodiak sembolü ve bariz dikilitaşlar var. amerikan 1 doları üzerinde de piramit ve üzerinde herşeyi gören göz sembolü var google görsellerden bakabilrsin. Gerçekten manidar.

3.O resim büyük ihtimalle bir piramite ait gibi gözüküyor hiyeroglif olduğu açık. araştırmak lazım ama ahkam kesemem yine de

4.adamlar bu ibrahim firavun konusunda araştırmaları sonucunda kitap yazmışlar eminim onda resimleri ve detaylı bilimsel açıklamalar vardır ama nerden bulacaksın o kitabı?

5. Çevirme işine girişebiliriz olabilir aslında ama 3-4 saatlik bi film benim gözüm korktu biraz.
Alt 05-04-2009, 19:37
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bilimsel kanıt hakkında 1842 de yazılan bi kitap bugün yokmudur...
Alt 05-04-2009, 19:57
mesihisa mesihisa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

güzel dostlarım bılıyorum fıkrınız degısmeyecek zaten bir fıkır ın degişmesi çok zordur.dinler hakkındakı fıkırlerınız aslı astarı olmayan bir fıkırlerdır.neden mi bakın elınızdekı fıkır ve düşüncelerı tanıdıgınız veya tanımadıgınız birçok tarıhcıye ve bılım ınsanına göturun ve yorumlarını alın ve yakınınızda bir ünıversıte varsa siyasi düşüncesı ve dını düşüncesı ne olursa olsun bu kanıtlarınızı sunun onlara hatta ımkanınız varsa dünyanın en ıyı unıversıtelerıne gıdın ve sorun.varacagınız sonuç ne olacak bılıyormusunuz fıkrınız degısmeyecek evet ben bır ınanan olarak bunu söyluyorum degısmeyecek ama............................................... ..............................(yaşayın ve görun dostlarım)
Alt 05-04-2009, 19:59
mesihisa mesihisa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

firavun un hz ibrahım oldugunu söyleyen bınlerce hatta mılyonlarca bılım ınsanı arasından sadece 2 kişi nın olması ve sızın hemen bunu kabullenmenız hatta dogrulugu daha kesın olmayan birşey hakkında destek vermenız çok garıp degılmı
Alt 05-04-2009, 20:15
Üye

firavun un hz ibrahım oldugunu söyleyen bınlerce hatta mılyonlarca bılım ınsanı arasından sadece 2 kişi nın olması ve sızın hemen bunu kabullenmenız hatta dogrulugu daha kesın olmayan birşey hakkında destek vermenız çok garıp degılmı
Sevgili mesihisa
sadece 2 kişi olmadığını anlatmak için bazı kaynaklar daha verdim(ayrıca o 2 kişi dediklerinde koyu yahudi insanlar) ve daha da fazla verebilirim. Ayrıca bir kabullenme durumu yok sadece araştırılmaya gerçekten değer ve mantıklı gelen iddaalar olduğu için paylaşıyorum. Ama önceki mesajında söylediğin istediğin bilim adamına sorun meselesi hiç de doğru değil bu fikrin doğruluğunu savunan bir sürü insan var ve zaten diğer bilim adamları bu konularla ilgili fikir verecek ilgi alanında değildir. Ama senin her tarihçiye bilim adamına sormuş araştırmış gibi davranman da ilginç. Dahası o dönemi araştıran tarihçilerin bilgileri alkeolojik bulgulara dayanır ve ellerinde gerekli bulgular ve bilgiler yoksa zaman içinde değişik kabuıller olabilir ve yeni teoriler ve kanıtlar çıktığında değişebilir. Bilimin ilerleyiş şekli zaten budur. Ve de bu tip şeylerin açığa çıkması takdir edersin ki o kadar kolay değildir.Milyarlarca insanın yaşayışını kimilerinin çıkarlarını doğrudan etkileyecek böyle araştırmaların engellenmesini anlayabiliyorum...
Fikrine de saygı duyuyorum sağol yorumun için.
Alt 05-04-2009, 20:17
Üye

zeitgeist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bilimsel kanıt hakkında 1842 de yazılan bi kitap bugün yokmudur...
zeitgeist
bu kitap mevcut ama türkçesi var mı bilemiyorum bakacağım...
google'da "lost book of abraham" yazınca çokça sonuç çıkıyor.

Önerilen Siteler