Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-04-2009, 03:43
hopestar hopestar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Rab Mesih

isa mesih hayat ve yaşam benim demiştir...tevratı ve zeburu tamamlamaya geldim demiştir...bunu yaklaşık 2000 yıl önce sölemiştir..müslümanlar ise incil bozulmuştur diyerek tanrının gücünü ve kudretini yok saymıştır...bakınız tanrı nedir?mutlak hakim değilmidir?kudretli olan değilmidir?peki müslümanlar incil bozuldu diyerek tanrıyı yerin dibine sokmuş olmuyorlarmı?bugün dünyada ateist varsa bunun sebebi müslümanlardır çünki ateistler diyorki sizin tanrınızın kitabını insanlar bozmuş ...yani sizin tanrınız insanlara boyun eğmiştir ve böle bir tanrı olamaz...bunu aklı yerinde bilinçli olan hiç bir insan kabul edemez...ms 1 yılından 630 yılına kadar olan süreçte incilin bozulmasına zaten imkan yoktur...630 yılda ..incil bozulmuş diyenler düşünsünler bir kuran 630 dan 2009 a kadar okunmuş ve aynen gelmiş incil ms 1 ile 630 yılları arasında okunmuş ve okuyan herkes tasdik etmiş..630 dan 2009 a kadar olan süreçtede incili okuyanlar aynen tasdiğe devam etmiştir....müslümanlar tanrıyı reddediyorlar..isa mesih gerçek yaşam benim diyor islam ise kabul etmiyor...tanrıyı kabul etmeyen zaten ateisttir kısacası islam=ateizm dir...TANRININ KİTABI OLAN KİTABI MUKADDESE DEİŞMİŞTİR DİYEN İSLAM ALEMİ TANRIYI ZAYIF VE İNSANLARA MAĞLUP OLMUŞ OLARAK GÖSTERDİKLERİNİ BİLMİYORLARMI?tanrı incilde tektir,çoklu tanrı diye birşey yoktur..bu islamın incile iftirasıdır....tanrı 3 farklı yönde kendisini tanıtıyor...baba-kutsal ruh ve isa mesih....bu 3 aynıdır ama islama göre 3 tanrıdır...bunu sorun müslümanlar böle bilir....ben isa mesihe iman ettim...isa mesih havarilerine şunu diyor ilerki zamanlarda öle harika gözüken kitaplar veya sahte peygamberler gelecekki bana inananlar bile ozaman sapabilecekler...sizden istediğim beni hep takip etmenizdir...diyor mesih isa rab....
Alt 06-04-2009, 04:00
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hopestar..

sizin ve isanın musevilerle ya da musevilerin sizin ve isanızla arasındaki sorunlar konusunda bizi biraz aydınlatırmısın..

bazı ayna görüntüleri oluştu da .. merak ettim..

ya da "yok aslında birbirimizden farkımız ama biz osmanlı bankasıyız" mı demektesin..

Konu paslıçivi tarafından (06-04-2009 Saat 04:06 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-04-2009, 04:03
Üye

nüfusunda her hristiyan yazan hristiyan değildir..her gördünüz sakallı hacımı sanıyorsunuz????avrupa neymiş hristiyanmış buna kargalar bile güler...çünki rab isa mesihin emirleri kesindir değişmez....ZİNA ETMEYİN DİYOR,KÖTÜLÜK ETMEYİN DİYOR,İNSAN ÖLDÜRMEYİN DİYOR HİÇBİR CANLIYA ZARAR VERMEYİN DİYOR,ANNEYE BABA YA SAYGIDA HÜRMETTE EKSİK ETMEYİN DİYOR...KOMŞULARINIZA VE YAKINLARINIZA HERZAMAN YARDIM EDİN DİYOR,BİR KADINA ŞEVKLE BAKARSAN ZİNA ETMİŞ OLURSUN DİYOR....İSLAMDA BU BİLE YOK...İSLAMDA ZİNA SADECE İLİŞKİYLE OLUYOR AMA İSA MESİH BU KONUYA DAHA CİDDİ BAKMIŞ ...GÜNÜN 24 SAATİNİ İSA MESİHİ DÜŞÜNEREK GEÇİREN BİRİSİ ASLA VE ASLA HİÇBİR GÜNAHA GİRMEZ... BUNU İYİ BİLİN...avrupa yanlış kötü bir yaşam sürüyorsa bunda tanrının suçu nedir???yahudiler tanrıya baş kaldırdıysa bunda tanrının suçu nedir???ilk insan ve peygamber olan adem şeytana uymadımı????yeme dediği ağaçtan elmayı yemedimi???tanrıyı göre göre günah işleyen adem varken neden diğer peygamberler günah işlemiş olmasınki?isa mesih diyor ki insanlar günaha yatkındır ve bütün insanlığın kurtuluşu benim....hayat ve yaşam benim....gerisi yalan...isa mesihe iman edenler gerçek yaşama kavuşacaklar etmeyenler tanrıyı yok saymaktan dolayı yargılanacaklar....yargı günü yakındır...herkes hazırlıklı olsun ..ii geceler
Alt 06-04-2009, 04:16
Üye

Doğrular değişkendir ama gerçek tektir.. Bir tanedir.. O da büyük bir gizemdir.. Bilinemezdir.... demişsin dostum ......yahudiler isa mesihi kabul etmediler çünki isa mesih yahudilerin beklediği gibi olmadı....yahudilerin beklediği savaşçı bir mesihti....ama isa mesih barış getirdim dedi....zaten olay burda koptu...isa mesihin 1000 lerce tanığı vardır yapmış olduğu şeyler insan üstü şeylerdir.....suda yürümek?körleri iyi etmek,topalları iyi etmek,5000 kişiye ufacık tabaktan yemek verip onları doyurmak....sudan şarap yapmak---ölü diriltmek....öleceğini ve nasıl öleceğini önceden bildirmek.....öldükten 3 gün sonra dirilip 1000 lerce insana gözükmesi?????bunlar tanıklıdır...ve bütün tanıklar güvenilirdir....bu işleri ancak tanrı yapar...gerçek gizemlidir fakat bu gerçekleri dünyaya bir zat gelerek isa mesih bizlere açıklamıştır....insanları okadar çok sevmişki insan bedeni alarak dünyaya gelip insan bedeninde insanlara doğruları anlatmış ve bütün insanlık için büyük acılar çekmiş ve ölmüştür....bunu tanrı yapmıştır kim için bizler için....
Alt 06-04-2009, 04:16
Kıdemli Üye

zeitgeist..

nietchze ve albert russell ın yaşamlarını incele.. zihnini ikiye bölmüş iki yarıyı birbiriyle savaştırıyorsun.. bu senin zihnini daha da güçlendirir..

zihin hastalıktır, insanlığın binlerce yıldır en büyük hastalığıdır.. egodur, yalancı benliktir.. inanç dünyasında yaşayıp uyumaktır..

uçlarda keyiflisindir huzurlusundur ama senin gibi tam ortasındaysan huzurun kaçmıştır..

septik ateist/müslümansın...

bir şeye inanıp inanmamak ya da neye inancağına karar vermek senin özgür iradende olan bir şey değildir.. ama dünyanın tüm inanırları kendi iradesiyle inandığını zannederler.. o yüzden inanmanın hesabının sorulması kadar saçma bir şey yoktur..

sen sadece senin varoluşundaki duygu/düşünce ego/özbenlik arasındaki uyumsuzluktan ötürü anksiteye (sıkıntı, bunaltı, huzursuzluk) yaşıyorsun.. hepsi bu..

çözüm tam bir uyanıklık, farkındalık ve aydınlanmadır.. özüne tam olarak inmektir..

bir fareye tapmakla tanrıdan vahiy aldığını söyleyen adama inanmanın hiç bir farkı olmadığını farkettiğinde aydınlanmışsındır..

kuranın doğruluğu hakkında sadece müslümanlar şüpheye düşer.. gayrimüslim biri için kuran şüpheye düşülmeyecek doğrulukta sahtedir zaten..

sen budha öğretilerinde nasıl şüpheye düşmeyip huzursuzluk yaşamıyorsan bir budist de senin kuranın hakkında aynı tavrı gösterdiğinden emin olabilirsin..

bu dünyada bir devekuşları vardır bir de kartallar.. devekuşları kafalarını soktukları kumda debelenip dururlar, başka devekuşlarının çukurlarıyla ilgilenmezler..

sen kartal ol havalan ve hepsine yukarıdan bak.. yaşamın güzelliğinin özgürlüğünün farkında ol...

Konu paslıçivi tarafından (06-04-2009 Saat 05:06 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-04-2009, 04:25
Üye

tanıklarıyla görülmüş ve yaşanmış olaylar var bunları inkar etmek saçmalık olmazmı?yaşam ve gerçek benim diyor
Alt 06-04-2009, 04:30
Üye

bir şeye inanıp inanmamak ya da neye inancağına karar vermek senin özgür iradende olan bir şey değildir.. ama dünyanın tüm inanırları kendi iradesiyle inandığını zannederler.. o yüzden inanmanın hesabının sorulması kadar saçma bir şey yoktur..demişsin...

ben senin dediğin gibi özgür iradem dışında 2 yıl önce müslümandım ama kimsenin fikrini almadan kendi irademle isa mesihe iman ettim....insanlar akıla sahiptir bu aklı kullanmayıp irade bende değil deyip yaşarsam ozaman ben bu dünyada ne işe yarıyorum diye kendime sormam lazım?tanrının verdiği aklı kullanarak ve hür irademle tercihimi yaptım ve bu tercihimdende kimse sorumlu değildir...iyi geceler
Alt 06-04-2009, 04:31
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

..bakınız tanrı nedir?mutlak hakim değilmidir?kudretli olan değilmidir?
3 farklı yönde kendisini tanıtıyor...baba-kutsal ruh ve isa mesih.

....insanları okadar çok sevmişki insan bedeni alarak dünyaya gelip insan bedeninde insanlara doğruları anlatmış ve bütün insanlık için büyük acılar çekmiş ve ölmüştür....bunu tanrı yapmıştır kim için bizler için....

sayın hopestar

Bunlar birbirini takip eden iki iletinizden. Bir tarafta mutlak hakim olan tanrı, diger tarafta ölen bir tanrı. Kendini işkenceden koruyamamış , çarmıha gerilmiş, alay edilmiş aşagılanmış çaresiz biri.

Bütün İnsanlık dediginiz de Filistin'de bir iki kasaba. Neresinden tutsanız elinizde kalır. Kendine hayrı olmayan bir tanrıdan nasıl medet beklenir anlamıyorum ki.

Musa'nın Muhammed'in tanrısına hiç olmazsa ulaşılamıyor. Gören bilen yok. Sizinki ise kendini bile korumaktan aciz biri.

Allah akıl fikir versin sizlere. 21 yüzyılda ugraştıgımız şeylere bak.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 06-04-2009, 04:34
Kıdemli Üye

hopestar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğrular değişkendir ama gerçek tektir.. Bir tanedir.. O da büyük bir gizemdir.. Bilinemezdir.... demişsin dostum ......yahudiler isa mesihi kabul etmediler çünki isa mesih yahudilerin beklediği gibi olmadı....yahudilerin beklediği savaşçı bir mesihti....ama isa mesih barış getirdim dedi....zaten olay burda koptu...isa mesihin 1000 lerce tanığı vardır yapmış olduğu şeyler insan üstü şeylerdir.....suda yürümek?körleri iyi etmek,topalları iyi etmek,5000 kişiye ufacık tabaktan yemek verip onları doyurmak....sudan şarap yapmak---ölü diriltmek....öleceğini ve nasıl öleceğini önceden bildirmek.....öldükten 3 gün sonra dirilip 1000 lerce insana gözükmesi?????bunlar tanıklıdır...ve bütün tanıklar güvenilirdir....bu işleri ancak tanrı yapar...gerçek gizemlidir fakat bu gerçekleri dünyaya bir zat gelerek isa mesih bizlere açıklamıştır....insanları okadar çok sevmişki insan bedeni alarak dünyaya gelip insan bedeninde insanlara doğruları anlatmış ve bütün insanlık için büyük acılar çekmiş ve ölmüştür....bunu tanrı yapmıştır kim için bizler için....
hopestar..

bu dünyada bir bilim bir de inanç kavramı vardır..

inançlı insanlar kanıt tanık gibi anlamsız ifadeler kullanrlar..

bilim tüm dünya insanlığının tartışmasız kabul ettiği şeylerdir.. bilinendir..

inanç sadece belli bir grup insanın gerçeklik zannettiği bildiğini zannettiği derin bir uyku halidir.. bilinmeyeni bildiğini zanneder.. diğer insanları bunları görmemekle suçlar.. bunu sadece senin için söylemiyorum.. hangi dinden inançtan birini alırsan al.. hepsinin ana semptomu aynıdır..

benim inancım hakikat diğerleri aldanma şeytan oyunudur..

tüm devekuşları aynı hastalığa yakalnmıştır.. bunu söylersin görmesine yardımcı olmaya çalışırsın ama dediğim gibi bu insanın özgür iradesinde olan bir şey olmadığı için yukarıdaki kırmızı cümlede hepsi ısrar ederler..

uyku derin ama çok derindir.. lafla anlatılacak gibi değildir..

Alt 06-04-2009, 04:41
Kıdemli Üye

hopestar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tanıklarıyla görülmüş ve yaşanmış olaylar var bunları inkar etmek saçmalık olmazmı?yaşam ve gerçek benim diyor
kim neyi görmüş.. elinizde bu konuda bilimsel bir veri kanıt var mı..

muhammed de ayı ikiye bölmüş.. ben tanrının son elçisiyim diyor..

hangisne neden inanalım.. kriterimiz ne olacak.. biri 1400 biri 2000 yıllık efsane..

Önerilen Siteler