hopestar´isimli üyeden Alıntı
Doğrular değişkendir ama gerçek tektir.. Bir tanedir.. O da büyük bir gizemdir.. Bilinemezdir.... demişsin dostum ......yahudiler isa mesihi kabul etmediler çünki isa mesih yahudilerin beklediği gibi olmadı....yahudilerin beklediği savaşçı bir mesihti....ama isa mesih barış getirdim dedi....zaten olay burda koptu...isa mesihin 1000 lerce tanığı vardır yapmış olduğu şeyler insan üstü şeylerdir.....suda yürümek?körleri iyi etmek,topalları iyi etmek,5000 kişiye ufacık tabaktan yemek verip onları doyurmak....sudan şarap yapmak---ölü diriltmek....öleceğini ve nasıl öleceğini önceden bildirmek.....öldükten 3 gün sonra dirilip 1000 lerce insana gözükmesi?????bunlar tanıklıdır...ve bütün tanıklar güvenilirdir....bu işleri ancak tanrı yapar...gerçek gizemlidir fakat bu gerçekleri dünyaya bir zat gelerek isa mesih bizlere açıklamıştır....insanları okadar çok sevmişki insan bedeni alarak dünyaya gelip insan bedeninde insanlara doğruları anlatmış ve bütün insanlık için büyük acılar çekmiş ve ölmüştür....bunu tanrı yapmıştır kim için bizler için....
|
hopestar..
bu dünyada bir bilim bir de inanç kavramı vardır..
inançlı insanlar kanıt tanık gibi anlamsız ifadeler kullanrlar..
bilim tüm dünya insanlığının tartışmasız kabul ettiği şeylerdir.. bilinendir..
inanç sadece belli bir grup insanın gerçeklik zannettiği bildiğini zannettiği derin bir uyku halidir.. bilinmeyeni bildiğini zanneder.. diğer insanları bunları görmemekle suçlar.. bunu sadece senin için söylemiyorum.. hangi dinden inançtan birini alırsan al.. hepsinin ana semptomu aynıdır..
benim inancım hakikat diğerleri aldanma şeytan oyunudur..
tüm devekuşları aynı hastalığa yakalnmıştır.. bunu söylersin görmesine yardımcı olmaya çalışırsın ama dediğim gibi bu insanın özgür iradesinde olan bir şey olmadığı için yukarıdaki kırmızı cümlede hepsi ısrar ederler..
uyku derin ama çok derindir.. lafla anlatılacak gibi değildir..