Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-04-2009, 15:02
biryolcu biryolcu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Yeniden yaratma ve sorgulama teknolojisi.. başladı bile..

Yeniden yaratılışa inanmıyorsunuz...

bildiğinz gibi Dna dan klonlama başladı bile... Dna da ki bilgiyi ve onun hafızasına kaydettiği enerjiyi yani anıları okumada hızla yol kat ediliyor daha şimdiden..

Şİmdi değil, belki 10 yıl sonra belki okunacak siz ölseniz bile, dna nız kolanlanıp aynı hafızaya ve duygusal enerjiye sahip bir kopyanız ( hafıza ve duygusal bütünlük aynı olursa yine siz olacaksınız ) yeniden doğabilir.

Bırakın 10 yıl sonra olmasın, 100 ,1000, 1 milyon yıl olsun... Yada boşverin, insanoğlunun ömrü yetmesin, başka bir medeniyet 1 milyar yıl sonra gelip dünyadaki dna yığınlarını topraktan ayıklanıyıp yenib ir teknoloji ile yaşayan herşeyi yeniden değerlendirmek veya köle yapmak için yeniden diriltsin..

Allah dileidği şekilde yeniden diriltir.. Ama şu gerçek ki, yeniden diriliş birileirnin eliyle ( melekler-uzaylılar-görünmez enerjiveya ışınsal varlıklar ismi neyse.. yada bizzat sonsuz enerjinin kendi eliyle ) gerçekleşecektir...

Gelecekte peygambrlik ilan eden ve büyük teknolojiye sahip bir medeniyetin başkanının, dünyamızda yada başka bir gezegenden gelerek ..tüm insanların Alah ın emriyle diriltip özel bir bilgisayarda sorgulanmayacağını, ve sanal gerçeklik cihazlarına yerleştirip hakettiklerini yaşatmayacağına nasıl emin olabilrisiniz? Bilimkurgu sandıklarınız birerbirer gerçek oluyor.. Bu nedenle yeniden idrilişin mutlaka olacağını kabul etmelisiniz. Sonsuzluk uzun bir süre.. tüm ihtimaller ve çılgınca gibi görünen fikirleirn gerçekleşmesi için gayet makul sürede bir zaman dilimi

Bana deli diyebilrisiniz, ben bu şekilde olacak demiyorum. adece sizi farklı ve geniş açıdan düşünmeye davet edip, kesinlikle olabilecek şeyler hakkında ki fikrilerinizi geliştiremey çalışıyorum..

İnsan yeterince inanırsa herşeyi yapabilir, Tanrıdan ilham alan bir insan, yada herhangi bir varlık, yine onun veridği güçle ve izinle ... biiznillah.. cennet ve cehennemin ustası olabilir.. Yeniden dirilişinde... Kuran daki anlatımlar sembolik de olabilir. O melek yada insansı gruplar bir benzetme olabilir...

Yada herşey düşündüğümüzn çok daha ötesinde olabilir..

Sonuç olarak KUran a tam olarak okudum ve iman ettim ve anlattıkları bana zaten olacak, ve olması gereken makul şeyler gibi geliyor.. İman ettim şahit olun..

Haydi birisi çıkıp, bu saydıkların sonsuz zaman dilimi içinde asla olmayacak desin.. Olmaya başladığını bile bile hemde..
Alt 12-04-2009, 16:27
kaancan
Üye Değil

sevgili yolcu bir kaç bakış açısından baktım:
1-ala4-5 teki gibi topraktan çıkan yeşil otu kurutupta mı yazıyosun....?
2-zarriyat suresindeki gibi bilincsiz bir sarhoşluk mu var üstünde....?
3-çok fazla bilim kurgu filmi mi seyrediyorsun....?
4-dna,aminoasit ve proteinler hakkında fazla bilgin mi yok....?
5-büyük islam ebcetçisi sn.çelakılda kurandaki mendelin doğum gününe denk gelen numaralı ayette arapça d,nun,a harflerinin geçtiğini ve bu şekilde kuranın dna dan bahsettiğini söylüyor....sanırım oda içmeden sahneye çıkmayanlardan
6-ama senin hakkın sana ,sen çelakılıda geçmişsin juri olsam islama katkı nobel ödülünü sana verirdim....
7-bilim her türlü gelişmeye açık;ama sen kalkıp her gelişmeye ilahi bir anlam yüklersen sen nasıl gelişeceksin?
8-bana sorarsan teknolojik gelişimler tanrıdan alınan ilhamla değil insani ihtiyaçlara göre olmaktadır;gerçi sana sorsak sen cep telefonu,güdümlü füzeler,uzay gemileri,uydular vs...tüm gelişmelerin kurandan esinlenerek yapıldığını söylemekten sanırım utanmazsın
9-deoksiribonükleikasit te kimyasal ayrışmaya uğradaıktan sonra topraktaki elementsel yerini almaktadır;sanırım dna ları bozulmayan ilahi varlıklar olarak görüyosun(büyük yanlış)hücrelerin otolizi dnalardan başlar:ölüm dnalardan başlar...
10-kuranı ve diğer insan psikolojisin zedeleyen kitapları işin içine katmadan yapacağın tüm bilim kurgu ve tanrı tasarımlarına eliden gelen desteği veririm...

islama katkılarını ve her türlü senaryolarını heycanla bekliyorum,çalışmalarında(hayallerinde)başarılar.. .kolay gelsin.
Alt 12-04-2009, 16:52
Üye

Alay etmeden , mantıklı cevap yazamayacak kadar kişisel gelişim evrimini tamamlayamamış birine nasıl cevap vermek lazım acaba?

1 ) Bahsettiğim diriltme işlemi şimdiki teknoloji ile yapılabilri demiyorum, sadece senin dar ufkunu açmaya çalıştım.

2 ) geçmişte aya gidilecek, insanlar klonlanabilecek, organlar üretilebilecek, sanal gerçeklik olacak diyen insanlarla da alay eidliyordu.. Malesef şimdi alay edenler alay konusu oldular..

3 ) Bazılarının asla lafdan güzel sözden anlamayacağını çok iyi biliyorum. ONların hakkı kötek değilde nedir? Layıklar yani... Başlarına her ne gelecekse, siz uyarılmıştınız açıkca denecek.. Sahip olduğunuz muhteşem bir fırsatı, sırf kendini beenmişlikten kaynaklanan alaycılık ve yarım yamalak yanlışlarla dolu bir bilimsel bilgi yığıncığı yüzünden kesin olarak inkar edenlerdensin.
Alt 12-04-2009, 17:16
kaancan
Üye Değil

ben yukarda ne yazdım?utanmassın demiştim demi? haklı olmak üzücü ama gerçek bu...
bana islamı senoryo kurmadan,hayallerinle değil kitabında yazılanlarla savun;
-sen hala dua ediyormusun zeyd karısını boşasın muhammed alsın diye?
-sen hala dua ediyormusun ebu lehebin elleri kurusun diye?
-sen hala çok eşliliğe inanıyormusun?
-sen hala peygamberin bütün 1.derece akrabalarıyla ilişkiye girmesini onaylıyormusun?
-sen hala kadınların dövülmesine katılıyormusun?
-sen hala allahın fikir değiştirdiğine inanıyormusun?(gördü,anladiki,bildi...)
-sen hala 50 küsür yaşında adamla 9 yaşında kızın ilişkiye girmesini onaylıyormusun?
-sen hala cariyelik,kölelik gibi insan onuruna yakışmayan konumlara inanıyormusun?
-......

bu soruları okadar uzatırım ki....yolculuktan vazgeçersin!
işin garibi bu soruların hepsinin cevabı sende evet ve sen hala utanmadan bilim diyorsun...
hangi bilim bu?
Alt 12-04-2009, 17:30
one
Üye Değil

biryolcu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Alay etmeden , mantıklı cevap yazamayacak kadar kişisel gelişim evrimini tamamlayamamış birine nasıl cevap vermek lazım acaba?

1 ) Bahsettiğim diriltme işlemi şimdiki teknoloji ile yapılabilri demiyorum, sadece senin dar ufkunu açmaya çalıştım.

2 ) geçmişte aya gidilecek, insanlar klonlanabilecek, organlar üretilebilecek, sanal gerçeklik olacak diyen insanlarla da alay eidliyordu.. Malesef şimdi alay edenler alay konusu oldular..

3 ) Bazılarının asla lafdan güzel sözden anlamayacağını çok iyi biliyorum. ONların hakkı kötek değilde nedir? Layıklar yani... Başlarına her ne gelecekse, siz uyarılmıştınız açıkca denecek.. Sahip olduğunuz muhteşem bir fırsatı, sırf kendini beenmişlikten kaynaklanan alaycılık ve yarım yamalak yanlışlarla dolu bir bilimsel bilgi yığıncığı yüzünden kesin olarak inkar edenlerdensin.
DAR UFUK ne demektir kısaca anlatırmısınız ?
Alt 12-04-2009, 19:47
Üye

Utanmam sendne çoktur. Ben sana bu sorularla ilgili kısaca cevap vercem, Sende simetri mucizesini hi bir bilgisayar gerçekleştiremeyeceği hade, bunun kitap nerdeyse okumamış ve bilimle prof manada hiç ilhilenmeiş birinin nasıl ALlah ın izni olmadan yaptığını açıklayın.. Daha doğrusu simetri mucizesinin bir benzerini getirin...

-sen hala dua ediyormusun zeyd karısını boşasın muhammed alsın diye?
( Zeyd'İn eşi çok şerefli asil bir kadındı , Hz Muhamed'i eş olarak istiyordu, fakat Peygamberin ısrarı ve yönlendirmesi ile çok az kimsenin saygıdeğer biri olarak gördüğü Zeyd ile evlendi. Zeyd in eşi bu fedakarlığı Allah resulu için yaptı, onun yönlendirmesi ve isteklerine değer veridği için. Sonra evlilik yürümedi, uyum sağlayamadılar ve boşanmaya karar verdiler. Allah resulu bu durumdan kendisini sorumlu tutuyordu. Ayet indi, ve Zeyd in dul kalan eşini alması istendi. Hz Muhammed As. bunu bir sürü açıklamaya utandı. Halk ne düşünür diye. Sonra azarlama ayeti geldi. Açıkladı, Zeyd in eski eşi, sabrının karşılığını hayallerini gerçek kılarakve resulluha ile evlenerek aldı. Zeyd de anlaşamadığı eşi ile olan kötü evliliğini bitirdi. Ayrıca evlatlık meselesi arap geleneklerinde mirasa ortaktı. Ama ALlah katında böyle olmadığı açıklandı ve sadece sizin demenizdir. dendi. Zeyd evlatlıktı. Allah resulu evlatlığını korumak, güzel asil ve bilgili bir kadınla evlendirmek istemişti ama, bunda başarılı olamadı...

-sen hala dua ediyormusun ebu lehebin elleri kurusun diye?
Evet, körkütük kafir olan ve bile bile ALlah resulune saldıran öldürmeye çalışan, insanları iman etti diye aşağılayıp savaş açan, kast eden herkesin elleri kurusun.

-sen hala çok eşliliğe inanıyormusun?
Kuran tek eşililiği tavsiye eder. Çok eşliolanlar için aralarında adaleti göztebilirsenizeğer der, ve göztemeyeceklerini söyler yinede kapıyı kapatmaz çok eşliliğe. Çünkü; Çok önemli bir durum vardır; Araplar arasında yada dünyanın pek çok yeirnde sürekli savaş oluyordu ve bu savaşlarda erkekleirn çoğu ölüyordu. Belki de 1 erkeğe 2 kadını düştğü zamanlar oluyordu. Kızların toprağa diri diri gömüldüğü günleride unutmamak lazım.. BU durumda Allah Cc. nun çok eşliliğeizin vermemesi kadınla riçin zorluk olabilirdi... Ayrıca demokratik bir yaklaşımdır, tek eşliliğe zorlamaktansa, dileyene izin vermek. Dİledikleri gibi yaşasınlar, kimseye zararları yoksa ve halleirnden memnunsalar. nasılsa kimse zorlamıyor ki? Ayrıca nikah akdinde tek eşli yaparsanız erkek kiseyle evlenemez, evlenek isterse kadına boşanma hakkı doğar. Yani mednei kanundan çok farklı değil. Peki kadına neden izin verilmiyor çok eşlilik, tarihde hiç kadınlar erkeklerdenciddi şekilde az sayıda olmamışlar bildiğim kadarıyla.. ayrıca çocuğun babasının kim olduğunu belirlemenin tüm çağlar boyunca imkansız olması, ve işin ekonomik boyutları, vs gibi pek çok yönde sağlıksız olmaktadır.. Bu konuyu bu kadar çaıklamak yeter herhalde. Bunun zorunluluk olduğunun bilinmesi lazım ve demokrtik olduğunun....

-sen hala peygamberin bütün 1.derece akrabalarıyla ilişkiye girmesini onaylıyormusun?
Zeyd Ra eşini kasdediyorsan, 1. dereceden akrabası değildi. . İFtira atarken dikkatli ol, yaptığın şey bir suçtur. Eğer o kişi bunu yapmamışsa sen kendi 1. akrabanla birlikte olmuş gibi yargılanacaksın.

-sen hala kadınların dövülmesine katılıyormusun?
Dövülmesi şeklide olan kelime yanlış çevrilmiştir. Yapılan son çevirilerde Y N öztürk gibi , mantıklı şekilde, ayırın, uzaklaştırın gibi çevirmişleridr ki, şu an ek çok arap dili uzmanı bu görüşte. Gerçektende örfi anlayış keliemelerin eş anlamlarını göz artı ettirmiş mealcilere.

-sen hala allahın fikir değiştirdiğine inanıyormusun?(gördü,anladiki,bildi...)
BU arap edebiyatın bir parçası. Arap edibayatını ne kadar ince ve nuanslarla dolu olduğunu bilmen lazım. Herşeyi önceden bilen birisi, mesela çocuğunun pastayı yalan söyleryerek yiyeceğini bilen bir baba, çocuğunun bunu yaptığını görünce, anladım ki, sen beni dinlemeyeceksin diye, konuşabilir ayrıca..

-sen hala 50 küsür yaşında adamla 9 yaşında kızın ilişkiye girmesini onaylıyormusun?
Hadislerin çoğu uyduradır. Nasıl inanıyorsunuz Kuran bile dğeitirildiğine dair bir sürü saçma saan iddia sıralrken ve nerden bilelim derken, bu hadisler geçrek gibi ortaya çıkıp belge gösteriyorsunuz .. Sizi oyunbazlar .. Hz Ailenin yaşının 18 ,13 vs olduğunu söyeleyen hadislerde var. BUradaki durumda Hz Aişe ergenliğe ulaştıktan sonra Peygamber eşi olmuşsa ki tüm hadislerde bunda ittifak var, zaten fizyolojik ve yaratılış açısından ters bir durum yok. Vicdan ve sosyoloji açısından da, her iki taraf ve ailelerde razı ise, yine hayırlı bir evliliktir. Kaldı ki, müminlerin kadın öğretmeni olarak yetiştirilmesi için küçük yaşlı bir eş seçimi gayet mantıklıdır ve bu ALlah ın emri olabilir...

Hz uhammed AS yaşları 13-17 arasında 100 tane ceariye ye sahip olup hanedanlık kursaydı ben de bu konuda eleştiride bulunabilirdim belki.. Ama eşleirnin çoğu dul ve yarısındaçoğu yaşlı.. Genelde mağdur kimseler.. Genel olarak haatıve kadınlar ayaklaşımı yüzlerce hadiste görüldüğü gibi çok zarif ve ince. Kadınları toprağa gömülmekten kurtuluşuna vesile olan bir kahraman. Eğer tüm kadınlar evlenmek istese idi ki eminim böyledir ( arap kültüründe çok evliliğin normal olduğunuda düşününce ) Peygamberde hepsini birden nikahlasa bence mantık ve vicdan aısından insani açıdan sulanabirlid bir durum olmazdı ki, o tam tersini yapmışş... Dullardan ve yaşlıların oğunu oluşturduğu, bazıları kimsenin beğenmediği kadınlarmış.. Hatta gelen bedevilerden çoğu, sana kendi kızlarımızdan kadınlarımızdan verelim demişler.. sitememiş... Ayrıca HZ Haticenin veftından sonra 3 yılboyunca evlenmemesi ve kendisine önerilen çok genç ve gzel pek çok kızla evlenme tekliflerini redetmesi de onun asaletini ve ALlah için olan yaşantısını belgeler niteliktedir. Zulmedildiğini düşündüğünüz HZ aişe her fırsatta peygambere aşkını ve hayranlığını dile getirmiş , ondan sonrada komutan ve öğretmen olarak önemli görevler almış, mükemmel ekilde yetişmiş sosyal bir hanımefendidir.

-sen hala cariyelik,kölelik gibi insan onuruna yakışmayan konumlara inanıyormusun?

KÖle erkeğe cariye kadına veirlen ad. Savaş esirleri için en iyi yöntemin islamdaki kölelik anlayışı olduğunu göreceksiniz. Savaşta, sizi haksız yere öldürmek isteyen düşmanlarınızı yaaladığınız zaman esir edersiniz yada öldürürsünüz. Öldürmek yerine, onlara iş vermek, geçimlerini sağlamak, kendi yediğinden ve giydiğinden yedirmek ve kardeşim diye hitap etmek, tüm bunlar islamın emridir ve sanki ödül gibidir. Bana göre islamın esirler için böyle bir kölelik anlayışını tavsiye etmesi son derece merhametlidir. Genelde esir kamplarında işkence, salgın hastalıklar, ve öldüre işkence, cinsel istismar vs şeklinde kullanılır... Onlardan iş gücü elde etmek ve insani bir yaşam verek iyi davranmak, sosyal yaşama hapsetmeden entegre etmek çok güzel bir yol. Mükemmel bir çözüm. Eğer serbest bıraksanız, yeniden toplanıp sizi öldürüler ki bu aptallık olur

Azıcık biel araştırarak pek çok kasıtlı ve çarpıtılmış, ancak islam cahili insanları kandırabilecğeiniz soruların cevapları benim sınırlı bilgimle bile bu şekilde kolayca cevaplanıyor. EMinim daha bilgili kişiler daha aydınlatıcı bilgiler vereceklerdir. Hatam olduysa Rabbim affetsin, En iyi bilen ALlah CC: dır.

Konu biryolcu tarafından (12-04-2009 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir.
Alt 12-04-2009, 19:59
Üye

Dar ufuğun ne olduğu sorulmuş;

"Ufku geniş açıdan görebilen insan gözünü açıp inceleyince etrafındaki dağları, denizleri bulutları çölleri, kayaları, ağaçları herşeyi görebilir. Ama ufku dar insan belki sadece kayayı görür. Ve der ki; "dünya ne biçim bir yer, çok çirkin, halbuki birazdaha geniş bakabilse hepsinde bir uyum ve hikmet olduğunu görür. Dar ufuklu olmak, aceleyle, düşünmeden ve yeterince araştırmadan, işi iyi bilen kimselerin görüşlerini uzun süreler dinlemeden, tartışacağı konuda uzmanlık sahibi olmadan hüküm verm heveslisi basit insanlardır"
Alt 12-04-2009, 20:02
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saydıkların sonsuz zaman dilimi içinde asla olmayacak.Çünkü söylediklerin sizin inancınıza da,benim birikimim ve düşüncelerime de tamamen ters..

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...
Alt 12-04-2009, 20:08
kaancan
Üye Değil

yazık hepsine evet...inanılmazsın!
umarım hepsi başına gelir....
(nasıl ben iftira atınca yargılanıcaksam aynıları seninde başına gelsin)
evletlığının karısıyla evlenen yakınların olsun...
9 yaşında memeleri yeni tomurcuklanmış kızlardan hoşlanan yakınların olsun...
sen öldükten yıllarsa sonra nedenini bilmeden küfür eden binlerce düşmanın olsun...
ahzab50 den bahsetmiştim...yalanlardan değil bizzat kurana yazılanlardan...
yaw bıktık artık arabın inceliğinden;çaprazlama kesin,kafaını koparın,boyunlarını vurun,gördüğünüz yerde öldürün...nerde kaldı incelik?bunlar ne deyince.... onlar savaş zamanı ayetleri...
insanları cariyelerle ilişkiye girilmiyo şeklinde yanlış yönlendirmeler...karıları kördü,topaldı ama 100 cariye o açığı kapatmıştır...sende bilirsin..
yalanın bini bir para köle erkeğe cariye kadına verilen isim öylemi? yapmaaaa....
söylediklerine önce kendin inan sonrada biz inanalım...
bu yalanların yüzünden neye inanıyorsan umarım hepsi başına gelir...
Alt 12-04-2009, 20:13
zeitgeist zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

biryolcu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zeyd Ra eşini kasdediyorsan, 1. dereceden akrabası değildi. Aralarında hiç bir kan bağı yoktu
Halasının kızı diye biliyorum..Yanılıyorsunuz

Eli , Eli ...Lama Sabaktani...

Önerilen Siteler