Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-04-2009, 03:17
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Kadin ve tÜrban

Başörtüsü yada türban bir sembol ama neyin sembolü? Bunu "dinsel inancımın gereği" olarak açıklamak bana yetmiyor. Öyle olsaydı sadece son yıllarda ortaya çıkan bir sorun olmazdı.

Bu, aynı zamanda kadın haklarına bir saldırı niteliğindedir. Neden başka bir dinsel gereklilik değil de "türban" önplandadır şu anda. Bir örnekle açıklayayım. Bugün Türkiye'de din alanı Diyanet'in kontrolündedir. Diyanet kendi anlayışı çerçevesinde bir din sunumu yapmaktadır. Hatta kimi zaman fetva sayılabilecek açıklamalar yapmaktadır. Ve bu kurum tamamen devlet kontrolündedir.

Halbuki bu yapı İslam'a uymaz. Birçok tarikata da uymaz. Bir sürü İslamcı grubun Diyanet'in kaldırılmasını ve din işlerinde özgürlük istediklerini duymadım ben. İstiyorlarsa da bunu bir politika haline getirip faaliyette bulunmuyorlar. Halbuki bu gerçekten de dine uygulanan bir baskıdır. Bir devletin kendi kanunları çerçevesinde faaliyetleri kontrol etme yetkisi vardır ama dini yönlendirmeye yetkisi var mıdır?

http://sargon.blogcu.com/Islam+aydinlanmasi/

Sevgili sargon'a degerli yazilari, emekleri ve katkilari icin tesekkür ediyorum.

cigi
Alt 16-04-2009, 03:17
Yasaklandı

Alt 16-04-2009, 23:46
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hürriyet yazarı Özdemir İnce'nin 2008 Ocak ayındaki köşesinden bir alıntı.

"Eyit mu'minlere: Örtsünler gözlerinin bir nicesin, dakı saklasunlar ferçlerini; ol arurakdur anlara." (24:30)

Günümüz Türkçesi ile: "Söyle erkek inananlara: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve cinsel organlarını saklasınlar; bu onlar için daha temiz davranıştır."

"Dakı eyit mu'mine avratlara: Örtsünler gözlerinin bir nicesin, dakı saklasınlar ferçlerini. Dakı göstermesinler bezeklerini. Dakı bıraksunlar derinceklerini göncükleri üzre." (24:31)

Günümüz Türkçesi ile: "Ve söyle inanan kadınlara: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve saklasınlar cinsel organlarını. Ve göstermesinler ziynetlerini (süslerini). Ve yakaları üzerine bıraksınlar başörtülerini."

Görüldüğü gibi Muhammed bin Hamza'nın çevirisinde "baş örtmek" diye bir şey yok. Ama cinsel organın adını kıvırtmadan, harbi yazıyor. Çünkü Arapça Kuran'da da "Saklasınlar cinsel organlarını (furujlarını)" yazıyor. O da harbi! Göğüslerin, memelerin gösterilmemesi isteniyor; başörtüsü bunları örtecek şekilde salınsın deniliyor. Şimdiki kadınların "ferçlerini", göğüslerini saklamak için başörtüsüne gereksinimleri mi var? Hem yanlış çeviriyorlar, hem yanlış yorumluyorlar, hem de okuduklarını anlamıyorlar.

Muhammed bin Hamza'nın çevirisinde geçen Arapça "Ferç" sözcüğü 15. yüzyılda kadın ve erkek cinsel organı anlamına geliyormuş. (Muhammed bin Hamza, "Kur'an Tercümesi, İkinci Cilt (Sözlük)", Kültür Bakanlığı, 1978. S.216). Aynı sözcük günümüzde "kadın cinsel organı" anlamına geliyor. Arapça'da "farj" (tekil), "furuj" (çoğul)!

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 17-04-2009, 00:21
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili cigi,

ellerine saglik, ben begendim, güzel bir calisma olmus. Ustelik ilk calisma olarak da bir iki yazim hatasi olmasina karsin oldukca iyi hazirlanmis bir sunum.

Benim o yazimin temel tezi aslinda islam aydinlanmasi denen dönemin "akilcilga" dayanarak ortaya cikmis oldugu idi. O yüzden uzun uzun Razi, Farabi, El-Kindi, Ibn-i Sina'yi falan anlatmistim. Gericilesmenin bu "akilcigin" reddedilmesiyle ortaya ciktigini ve islamin bu reddiye yüzünden karanliga gömüldügünü göstermeye calismistim. Türban konusu sadece olayi güncel gelismelere baglamak icin yaptigim giriste kullandigim bir seydi. Tabii bu kadar uzun bir calismayi görsel sekilde sunmak kolay degil. Sen güncel kisimlari almissin. Ancak ben bir cok insanin bu islam aydinlanmasini sanki bu günkü anlayisla islama sarilmis kisilerin gelistirdiklerine inandiklarini düsünüyorum. Bu düsünceyi sarsmak istemistim. O kisma girmemissin. Belki olayi bilenler bu baglantiyi kurabilirler, ancak muhtemelen cok cok kücük bir kesim bunu yapabilecektir. Eger bu konu icin ayri bir calisma yapabilirsen bence etkileyici olacaktir.

tekrar eline saglik, sevgiler

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 17-04-2009, 11:07
Yasaklandı

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eger bu konu icin ayri bir calisma yapabilirsen bence etkileyici olacaktir.
Yaparim sevgili sargon. Fakat biraz zamana gereksinim var.

Bu konu ile calismaya baslayacagim zaman, senin önerilerinin ve dileklerinin isigi dogrultusunda; birlikte yapalim derim.

Sevgiler.
Alt 17-04-2009, 12:39
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ben de elimden gelen yardimi yaparim sevgili cigi. Mesajlasalim.

Bu arada agac kutsalligi, tas kutsalligi, yilan kutsalligi gibi konularda görsel malzeme cok bulabilecegini düsünüyorum. Bu konularda da sunumlar yapmayi düsünür müydün. Ben daha önce agac kutsalligi ile ilgili bir sunum yapmistim. Izleyenlerin oldukca hosuna gitmisti.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 19-04-2009, 05:02
Yasaklandı

sargon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de elimden gelen yardimi yaparim sevgili cigi. Mesajlasalim.

Bu arada agac kutsalligi, tas kutsalligi, yilan kutsalligi gibi konularda görsel malzeme cok bulabilecegini düsünüyorum. Bu konularda da sunumlar yapmayi düsünür müydün. Ben daha önce agac kutsalligi ile ilgili bir sunum yapmistim. Izleyenlerin oldukca hosuna gitmisti.

Yapariz birlikte sevgili sargon.

Senin yazinin ve filminin altina sevgili K.C. nin yazisini ve filmini asarak yaziyi devam ettirelim.

Sevgiler.
Alt 19-04-2009, 05:04
Yasaklandı

Smile

Baş örtüsü hakkımız, söke söke alırız!

Alın tabii, alın.
Müslüman bir kadın için baş örtüsünden daha ulvi, daha elzem, daha üstün nitelikte NAMUS TESCİLLEYEN, olmazsa olmaz bir giysi yok zira.

http://kadinislamadalet.blogcu.com/

Konu cigi tarafından (19-04-2009 Saat 16:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: problemi cözdüm
Alt 19-04-2009, 12:06
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Cigi... ne diyim bilmem ki, tüylerim diken diken oldu,
müziği gerçekten iyi seçtiğimi düşündüm,
ama senin animasyonlar, resimler, akış v.s. yok böyle bir şey yahu... çok çok beğendim, ellerine sağlık..

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 19-04-2009, 12:49
Yasaklandı

Sevgili K.C.

Tesekkür ederim. Fakat ben videoyu hazirlayip youtube aktarinca bazi yazilarin dizilimi degisiyor. Buna çözüm bulmam gerekiyor.

Sana bir gün önce icin söz vermistim olmadi. Müzik beni biraz ugrastirdi.
Taktim kafayi mehdi'ye.

Sevgiler.

Önerilen Siteler