Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-10-2005, 01:38
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart ADMİN'E: Haftanın ARPACIK SOĞANI SEÇİMİ

Cem arkadaşa açık öneri; Site üyelerinden birini ayın bundan sonraki
her haftasında 'Haftanın Arpacık soğanı' seçmeyi öneriyorum. Her IP numarasının bir oy hakkı olması kaydiyle; site ahalisini olumsuz yönde etkileyen; diliyle rahatsız eden, çirkin bir dil kullanan, kibir ve husumet gib
i hastalıklara yenik düşmüş bir arkadaşı; Anket sonucu haftanın arpacık so
ğanı seçmeyi öneriyorum. Leman dergisinin Haftanın G. Lalesi seçimine
benzer bir seçim olabilir bu. Bir ay içinde 2 defa arpacık soğanı seçilen üye siteden 3 gün uzaklaştırma alabilir.

Olası Faydaları:
Bazı arkadaşların saldırgan ve küfürlü üslubunu törpülemeye vesile olabilir.

Kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman görenlere yanlış yolda olduklarını anlatmaya vesile olabilir.

Siteye bir renk katabilir.

Olası zararları:

Oy verme konusunda hilelere tevessül edilebilir.

Arpacık soğanı adayı olarak bazıları hedef gösterilebilir.

Arpacık soğanı seçilenlerin üzerinde bu sebze ismi kalıcı olabilir.

Bu kadar ciddi konuların yanısıra birazcık 'oyundan' zarar gelmez diye düşünüyorum. Aday gösterme ve diğer kurallar hakkında değişik fikirler
geliştirilebilir.
İlk haftanın aday adayları olarak: Kendimi, Mokratesi ve Aciz bir Kulu (Alümünyum / Aspartam ekürisi joker= Bizlerden birinin üyeliği doğal yollarla düşerse bu arkadaşlar devreye girer) gösteriyorum.

Aday gösterme kuruluna önerim: sargon, saadetpink, cem (mecburen).
Alt 17-10-2005, 03:44
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Mutezile, önerine katılıyorum. Siteyi biraz yumuşatmış oluruz hem de. Ciddi tartışmalar yaparken bile espri yapabilmek, bence güzel birşeydir ve tartışmaların gerilimini azaltıp, düşünmeye ağırlık verir.

Bu arada beni de aday gösterme kuruluna gösterdiğin için teşekkürler. İşine nasıl yaradı, aday gösterme kuruluna önerildi, hemen üstüne atladı diye düşünen olur diye korkuyorum ama

Hatta, diğer forumlara katılan arkadaşlar, başka forumların bu türden renk katan özellikleri varsa, onları da önersinler bence. Siteyi biraz eğlenceli ve renkli hale getirelim.
Alt 17-10-2005, 03:54
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Güzel bir fikir. Olsa iyi olur.

Tek Gerçek Maddedir
Alt 17-10-2005, 10:47
Üye Değil

Bu fikri tuttum. Ancak forumdaki oylamalarda sanırım IP numarasına göre ayrım yapılmıyor. Yani bir kişi aynı IP ile birdenfazla oy atabilir. Gene de bir başlangıç olsun.
Alt 17-10-2005, 11:05
Üye

Oy kullanabilmek için Oyunun yazına Nickini yazması şart koşulabilir.

''Rasullulah'ın'' dediği gibi: ''El Hamb'un Hudatün'' (Savaş hile yapma sanatıdır). Bu yola tevessül edecekleri en azından TEŞHİR etmiş olursun.
Alt 17-10-2005, 18:54
Üye Değil

Sevgili Mutezile,
Fikrin ilk başta kafama yatmıştı ancak sonradan bunun önemli olumsuz yönlerinin olabileceğini düşündüm. Şöyle ki, böyle oylamalar kişilik haklarını ihlal olabilir. Böyle kişilere yazılı uyarı göndermek, eğer sonuç vermezse başlıktan çıkarmak (kick), mesajlarını silmek, en son olarak da üyeliğini silmek daha iyi gibi görünüyor. Diğer türlü husumeti arttırır diye düşünüyorum.
Alt 17-10-2005, 20:13
Üye

Sevgili Cem,

Lafı eveleyip gevelemeden düüşüncemi söyleyeyim: Senin ve diğer moderatörlerin görevlerinizi (böyle bir görevden söz edilebildiği ölçüde)
yapmadığınızı-sitedeki asayiş ve huzur ortamının Beka'sı için önemli (her
hangi?) bir çaba harcamadığınız konusunda kanaatim vardır.

Zaten Site içindeki küfürleşmeleri çok iyi izleyen ve tavır koyan bir staff olayı yok iken; Site içinde hakaret ve küfürleşmelerin gırla gittiği bir
ortamda 'Arpacık Soğanlığı' olarak nitelenmek sadece espri ve takılmala-
ra yol açacağı düşüncesindeyim. Kendi adaylığımı ilk haftanın arpacık soğanı için koymuştum halbuki. Biraz kendimizi Ti'ye (sarakaya) almamız
da sakınca olmayacağını düşünüyorum.
Kişilik Hakları ihlaline arzu edersen 200-250 civarında örnek veririm. Site içinde müeyyide kurumunun hiç işlemediğini düşünüyorum.

Bir örnek vermek gerekirse -Teşbihte hata olmaz - (ateistforum'da)Atatürk'e Ahmak ve benzeri sıfatları yağdıran bir Site sakini hakkında Atatürk'ü Koruma Kanununa atfen açık suç duyurusunda bulundum ve yazıyı okuyan TC sınırları içindeki herhangi bir savcıyı Re'sen soruşturma açmaya çağırdım. Aynı gün adminlerden biri bu vatandaşın siteye girişine 3 gün yasak koydu; doğru yada yanlış ben şimdiye kadar üye olduğum süre içerisinde bu sitede yakası açılmadık küfürler eden; Gazi'ye apaçık KÜFÜR EDEN (İSİM VEREYİM Mİ?) HİÇ KİMSEYE bir yaptırım uygulandığını görmedim. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Gazi'ye HAKARET VE KÜFÜ
R eden bu 2 arkadaşı lisanı münasiple uyardığımda bil bakalım ne oldu? Nothing'den tekdir aldım! Kişilik hakları İhlali gibi çok önemli bir kavramı eğer Arpacık Soğanı seçimleri ile bağdaştırabiliyorsak; bu hakların GERÇEKTEN İHLAL EDİLDİĞİ DURUMLARDA MÜDAHİL OLUNMASI GEREKLİLİĞİ son derece açık değil midir? Sitede birbiriyle husumet güden (bu konuda bana yöneltilecek her türlü eleştiriyi dinlerim- asla bir peşin hükümle gelmem) birtakım isimlerin birbirini kırması, birbirine 'kıyması'na ben kendi adıma üzülüyorum. Ortamı- sertliği dengelemek için düşündüğü
m bu 'Seçim'i bu kadar Onur Kırıcı, Kişilik haklarını İhlal edici olduğunu
düşünüyorsan beni Turan Dursun sitesinin daimi arpacık soğanı ilan edebi
lirsin. Eğer bu hafta ben endazeyi kaçırıp dilime hakim olamadıysam bir hafta bu yaftayı taşımalıyım. Eğer Cem tenkit de ileri gitti ve kalp kırdıysa
aynı şekilde; eğer Sargon vs vs.. Düşüncenin özünde bu vardı.

Bence masum ve hınzır & muzip bir düşünce olan bu seçimin siteye bir
renk getireceği aşikardı. Senin fikirlerine saygı duyuyorum ama katılmıyo
rum. Bundan sonra Kişilik Hakları İhlali adı altında Haftalık bir topic açarak; SALDIRIYA UĞRAYAN VE SALDIRANLARI zamanım yettiğince teşhir edeceğim. Kuduz köpek gibi sağa sola ağzındaki zehirleri akıtanları
madem görmemekte-uyarmamakta-kınamamakta ısrar ediyorsunuz / ben
im iyi niyetle yaptığım öneriyi de reddediyorsunuz- KİŞİLİK HAKLARININ İHLALİ DİZİSİ'Nİ DE BAŞLATMIYORSUNUZ / ben karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışacağım.

Konuyla ilgili herkesi de fikrini ifade etmeye çağırıyorum.
Alt 17-10-2005, 20:49
saadetpink saadetpink isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mutezile'nin önerisi, banada sempatik geldi....Hatta "arpacık soğanının" yanında olumlu kişiyi simgeleyebilecek bir başka değerlendirmede konabilir...

Zevzek'de böle bir uygulama var...( (karma uygulaması...)

İlk hafta tabiiki benim ismim de değerlendirilmeye alınabilir....
Alt 17-10-2005, 21:36
Üye Değil

Sevgili Mutezile,
Forumlarda açık hakaret , kişiliğe saldırı görüldüğü zaman mesajlar siliniyor. Ben mesajları kısmen takip edebiliyorum. Tüm mesajlara bakamıyorum. Sanırım diğer moderatörler n0thing ve baybars son zamanlarda sık girmiyorlar forumlara. Bu nedenlerle atlanmış mesajlar olabilir.
İstersen seni de Serbest Forum moderatörlüğüne alalım. Ne dersin bu göreve?
Alt 17-10-2005, 22:03
burkay
Üye Değil

SELAM KARDESLER ... CEM KARDES AMA BEN BIR KONUDA GÖRÜSÜMÜ YAZDIM HERHANGI BIR KÜFÜR YOK IKEN BENIM YAZIMI SILMENDEKI ANLAMI HALEN ANLAMIS DEGILIM ... BELKI YANLIS BIR SEY YAZMIS OLABILIRIM AMA KÜFÜR HIÇBIR YAZIMDA BULAMAZSSIN ... MUTEZILENIN YAPMIS OLDUGU BIR ÖNERIYI ANCAK BASLADIGINDA GÖRÜRÜZ ... BANA KALIRSA EGER ADALETLI DAVRANIRSAK INANAN VEYA INANMAYAN AYRIMI YAPMADAN OY VERMEMIZ GEREKIYORKI BUDA BÜYÜK BIR IHTIMALLE OLMAZ BENCE HIÇ YAPMAYALIM ... BURDA GENE INSANLARI RENCIDE EDECEGIZ BILIYORUM ALAYLI TAVIRLARLA BU KISI HAKKINDA KÜÇÜK DÜSÜRÜCÜ LAFLAR KULLANACAGIZ ... BU BENIM GÖRÜSÜM ... BELKI DE FAYDALI OLUR BILEMEM ... MUTEZILE BIR KONUDA HAKLI DAHA FARKLI YAZILARDA ASIRI DERECEDE KÜFÜRLESMELER OLUYOR BUNLARA KISITLAMA GETIRILMELI ... SAYGILAR ...

Önerilen Siteler