Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-04-2009, 18:12
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Üç peygamber de yetim

Üç semavi dinin peygamberlerininin hayat öykülerinde ortak bir yön var.

Musa babasının yanında büyümüyor Firavunun sarayında büyüyor.

İsa'nın babası hakkında her fırka ayrı şey söylüyor.Neticede o da babasının yanında büyümüyor.

Muhammed de daha doğmadan babasız kalıyor.

Bu bir rastlantı olabilir mi? Rastlantı değilse eğer bu durumun sosyolojik temellerinde ne olabilir?
Alt 21-04-2009, 19:09
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

çoğu kişilik bozukluğunun sebebi çocuklukta aranır

peygamberlik iddiası kişilik bozukluğudur;bu yönden, yetim kalmalarının onları ilerde bekleyen narsisme ve kişilik bozukluğuna zemin oluşturduğu düşünülebilir.temelinde kesinlikle daha başka travmalar yatıyor olabilir,ama bu konunun bir zemin oluşturmuş olabileceğini rahatça söyleyebiliriz..
Alt 21-04-2009, 21:32
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

evettt çok güsel bi yere değinmişsin ayejj tevekeli bu adamlar ben peygamberim diye ortaya çıkmadılar varmış bi sorun :d hatırlarmısınız bir adam vardı ben isayım diye ortaya çıkmıştı sözde mesihdi neydi adı unuttum o adamda babasızdı.. yetim olmak zor tabi..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 21-04-2009, 22:05
kaancan
Üye Değil

sevgili ayeji tam da bu konuda sitedeki çeşitli bakış açılarını, psikoloji-felsefe bölümünde yazdığım psikolojik rahatsızlıklar yazı dizisindeki veriler ile birleştirip uzun bir yazı yazmaya başlamıştım...tesadüf senin topiğine yazıcaz anlaşılan
yalnız sitede muhammedin hayatıyla ilgili okumadığım (tam olarak algılayamadığım)bir kaç kısım daha var onlarıda bitirip yazıyı senin topikte uzun uzun yazıcaz sanırım....
bence çok ciddi ve irdelenmesi gereken bir topic açmışsın,ayrıca bu topik paylaşılan psikozun(bence din algısı) aydınlanmasında da çok büyük faydaları olucak...
şimdiden teşekkürler.
Alt 21-04-2009, 22:22
michaud michaud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence bir paygamberin yetim olması gayet doğal. çünkü bu adamlar en nihayetinde 30 lu 40 lı yaşlarda peygamber olduklarını idea etmişler. ki o yaştaki bir adamında yetim kalmsası gayet doğal
Alt 21-04-2009, 22:26
kaancan
Üye Değil

sevgili michaud olay o değil adamlar bebekliklerinden itibaren babasızlar;yani kırkında babaları ölmüş adam değil bunlar...
Alt 21-04-2009, 22:29
michaud michaud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili kaancan olayı anladım tabii. ama demek istediğim şu sen 40 yaşında paygamber olduğunda ister senin baban sen 1 yaşındayken ölsün istersen sen paygamber omadan 1 sn önce sonuç olarak sen paygamber olduğunda yetimsin
Alt 21-04-2009, 22:42
sergenci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sergenci sergenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hasan Mezarci idi o EDİT adı

bu tip EDİT yani kendisini tanrı ile konuştuğunu iddia eden şizofren beyinler

kişilik bozukluğunun sebebi çocuklukta aranır

bir kaç hadisde okumuştum muhammedin epilepsi hastası olduğunu hemde gerçek hadislerde sara nöbeti geldikten sonra vahiy geldi deyip okumaya başlıyormuş hadisleri araştırıyorum bulunca yazacağım.

bir kaç ilginç araştırma yaptım bilgilerinize.

Epilepsi hastalarında depresyon, anksiyete bozuklukları, psikoz, çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite, kekemelik tablolarına rastlanıyor.

Epilepsi hastaları detaylara fazla önem verirler. Soyutlama yapmakta güçlük çeken, aşırı dinsel uğraşılarda bulunan ve cinsel olarak biraz az aktif olan insanlara epileptikler arasında daha sık rastlanıyor. Epilepsi hastalarında hemen her türlü psikiyatrik bozukluk görülüyor ama depresyon daha öncelikli... Epileptiklerin yaşadığı önemli durumların biri de damgalanmadır. Nöbetlerin ani ortaya çıkışı, buna psikiyatrik hastalıkların eşlik etmesi, sosyal ve ekonomik olarak zor durumda olmaları hayatı daha da zorlaştırır onlar için. İş bulamakta, eş bulamakta zorluk yaşarlar. Öğrenme güçlüğü, nöbetler esnasında bir takım dil sürçmelerine rastlanır. Hepinizin bu konuda merak ettiğini düşündüğüm soruları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi'nden Konsültasyon Liyozen Psikiyatri konularında çalışmaları olan psikiyatri uzmanı Prof. Dr. M. Kemal Arıkan'a sorduk

-Epilepsi hastalığı nedir, hangi disiplinlerin ortak alanına girer?
Epilepsiyi tanımlamadan önce nöbeti (seizure) tanımlamak gerekiyor. Nöbet beyin hücrelerinin (nöron) ani kendiliğinden deşarj olmasıdır. Epilepsi en az bir defa böyle bir nöbeti içeren ve diğerleri için kalıcı risk barındıran hale denir. Epilepsi daha çok psikiyatri ve nörolojinin ilgi alanına girmektedir.

Epilepsi hastalarında kişilik bozuklukları görülür mü?
Detaylara fazla önem veren, soyutlama yapmakta güçlük çeken, aşırı dinsel uğraşılarda bulunan ve cinsel olarak biraz az aktif olan insanlara epileptikler arasında daha sık rastlanıyor. Eskiden olduğu düşünülen epileptik kişilik son yıllarda tartışılır hale gelmiştir. Tipik bir profil çizmek zor olsa da yukarıda belirttiğim özelliklere gerçekten görece daha fazla tanık oluyoruz.

Epilepsi hastalarında yaşamı en çok zora sokan şeyler nelerdir?
Damgalanma. Nöbetlerin ani ortaya çıkışı. Psikiyatrik hastalıkların eşlik etmesi. Sosyal ekonomik olarak zor durumda olmaları. İş bulamamaları. Eş bulamamaları. Demek ki epileptikleri bekleyen zorluklar saymakla bitmiyor. O nedenle sosyal olarak hepimizi o insanlara yardımcı olmaya çalışması çok değer taşımaktadır

Epileptiklerde toplumsal bağ hangi seviyededir? Bayılmalar ya da hastalığın diğer belirtileri hastanın sosyal bağlarını nasıl etkiler? Zayıflatır mı?
Epileptikler sosyal ilişkilerinde ciddi sıkıntı içindedir. Ancak, örneğin tedaviye dirençli epileptiklerin sadece %8 inin eş bulabildiği bildirilmektedir

Epilepsi hastalığında kişi öğrenmeye devam eder mi?
Çocukluk çağında başlayan epilepsi başta olmak üzere, epilepsi bilişsel işlevleri negatif etkiler. Bunlar arasında öğrenme güçlüğü de yer alır. O nedenle böyle çocukların ivedilikle tedavi altına alınmaları gerekir

Dâhi seviyesinde olan kişilere de epileptik dendiği oluyor. Bu bağlantı nasıl kuruluyor ve doğru mudur?
Tam tersine kontrolsüz ve/veya tedaviye dirençli olgularda zeka düzeyi düşmektedir. Ama dâhiler arasında da epilepsiye rastlamak elbette mümkündür. Ancak azıklıkta olsa gerekir. Toplum sağlığı açından bilinmesi gereken nokta çocukluk yaşlarında örneğin matematik yeteneği düşük olanlarda epilepsi olasılığının akla gelmesi ve ivedi çözüm aranması gerekliliğidir

Epilepsi hastalarında hezeyan durumları var mıdır? Halüsinasyon görülür mü?
Evet. Hem nöbet sırasında, hem nöbet sonrasında, öncesinde ve iki nöbet arasında özellikle paranoid hezeyanlara ve halüsinasyonlara rastlama ihtimal vardır. Bu nedenle tüm şizofreni tanısı düşünülen olguların bu açıdan gözden geçirilmesi yerinde olur

Konu K.C. tarafından (22-04-2009 Saat 09:32 ) değiştirilmiştir. Sebep: uygunsuz dil

Önerilen Siteler