Anne olmak her ne kadar zor do olsa, o derecede de mutluluk verir insana, Bunu annemde, esimde, , ve etrafimdaki diger annelerde goruyorum. Ne yazik ki o hissi duyamiyor babalar. Guzel olmasa, hayat boyu bitmeyen karsilik beklemeden verebildigi sevgiyi, kendini evladi icin her zaman feda etmeye hazir tavrini, nasil izah edebiliriz annelerin.
Sevgili cigi, eline saglik, biraz huzunlu ama yine de cok guzel olmus annelere armaganin.
Umarim tum annelerin gunu neseli, acisiz ve gulucuklerle dolu gecer.
Anneler gunu her gundur, senede birgun degil, fedakarlik timsali anneler, gununuz kutlu olsun!
Anne kelimesi kadar derin, kucaklayıcı, şefkat, umut, merhamet ve sevgi dolu; sımsıcak bir kelime aramayın.
Onları hayatta iken mutlu etmenin yollarını arayalım. Yerine koyabileceğimiz bir şey yok.
Sımsıkı sarılıp, yanaklarından öperim kendi annemin.
Sizde kendi annenizi öpün.
Size sevmeyi o öğretti. Ondan sevginizi esirgemeyin
‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’
''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. '' Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
Sabah 7 de kahvaltı hazır..
-Anne neden zahmet ettin işyerinde kahvaltı yapıyorum..
-Olsun birşeyler atıştır oradada yersin..
-Olur ama birdaha hazırlama yorulmanı istemiyorum..
-Peki..
Diğer sabah film başa sarar..
Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------
Dünya üzerinde dinlerin ve onların yargıçları tarafından esir gibi kullanılan, acı çektirilen, sömürülen ve hayvan gibi bir kenara itilebilen kadınlarımızın, annelerimizin Anneler gününü kutluyorum.. Bu zincirden kurtulabilmeleri, Özgür bir dünyada özgürce yaşayabilmeleri ümidiyle..