sevgili ki-adi
yazdıklarınız tamamen yanlış ve sadece kendı düşüncenız..
ben kuran-ı kerimi bilim ile uydurmaya kalmıyorum;zaten kuranın sıfresı denılen seyler oldukça yanlış buldugumu söylemek ısterım.
islamda bir ayet alınarak yorum yapılmaz;kuran-ı kerimi bir bütün olarak değerlendirmek gerekir..
Nahl Sûresinin
67 . Ayetinde
Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır
bugun yukardakı ayetı okuyan adama islamda içkinin günah olmadıgı yazar;ama daha sonra gelen ayette içkinin haram oldugu yazar;yanı allah ayetlerini pekiştirir,güçlendirir,veya yanlış anlaşılmasının önüne geçer.
ayrıca güneşin batması son derece alakasız bir suçlamadır;arapça bilen insanlar onu cok guzel açıklmıştır;ama ben onların acıklamasından biraz daha farklı açıklayacam;
oradaki anlamdan güneşin çamura battıgını anlamı söyle izah edilebilri.güneşin deniz üzerinde denizin içine doğru batması veya doğması gibidir;gerçektede sankı güneş dağın yada denizin içinden doğmuş gibi gözükür.burda çelişki var demeniz oldukça komık..yeni bir çelişki buldugunuz ıddıa etmenız sadece sizleri gülünç duruma düşürmektedir.Açıktır ki güneş, belli bir yerden batmaz. Ama eğer deniz kıyısındaysak yerin yuvarlak ve denizin yüzeyinin de eğimli olması nedeniyle güneşin batış esnasında yavaş yavaş ve usulca denizin koynuna girdiğini görürüz
Edip Yüksel
86. Uzak batıya varınca güneşi büyük bir okyanusta batar buldu ve orada bir topluluk ile karşılaştı. “Ey İki Nesil Sahibi, dilersen onları cezalandır, dilersen onlara iyi davran,” dedik.