Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-10-2005, 12:40
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart AYŞE HAPİSTE Mİ ÖLDÜ

Muhammedin en sevdiği karısının Muhammedin ölümünden sonraki hayatından pek bahsedilmez.
Bu konuda bildiklerinizi yazarsanız aydınlanırız.
teşekkürler.
Alt 22-10-2005, 14:05
Sniper Sniper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

ilginç bir soru..

Ayşe hatuna ne oldu yaw? ben de merak ettim.

aslında merak da etmiyorum ama etmiş olalım diye diyom.
Alt 22-10-2005, 15:24
Üye

Araştırmada mısınız yoksa bu konuda fikri olan yokmu?
sizde benim gibi bu konuya fransız mısınız?
Alt 22-10-2005, 19:21
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hem de fıp fransısız. Ayşe ye ne oldu? hımmmmm. Bak şimdi bu çok önemli bir konu. Ayşe anamız ( ) acaba nerelere kayboldu? Haaaaa. Bu arada havva anamıza ne oldu? Onu bilen var mı? Sonra hatice anamız? sonra zeynep anamız? Lan bizim ne çok anamız var be!!

Tek Gerçek Maddedir
Alt 23-10-2005, 14:28
Üye

Ayşe nin, Muhammedin ölümünden sonra kuranın ve müslümanlığın uygulanış şeklinin değiştirilmeye başladığını öne sürerek isyan ettiği ve ordu toplayıp savaştığı doğru ise bu gün bizim kuran değişmiştir iddialarımızın bir bir kanıtıdır.
Alt 24-10-2005, 09:24
afacanx
Üye Değil

En son Hz. Ali tarafından mağlub edilmişti. Esir düşmüştü...
Hz. Ali, Hz. Aişe'yi bağışlamış. Savaş için onu kınayan Hz. Ali ile, Hz. Ayşe arasındaki diyalog şöyledir:

Hz. Ali: "Allah'ın Resulu sana bunu mu vasiyet etti, Ya Aişe?"
Hz. Aişe: "Beni bağışlıyorsun ha, ya Ali... Gerçekten büyük bir insan olduğunu gösterdin..."

Ondan sonra Hz. Aişe'nin siyasetten elini eteğini çektiğini zannediyorum. Çünkü artık adı geçmiyor. En fazla hadis nakleden insanlardan biri olmuştur, ve kendi halinde vefat etmiştir kanımca...
Alt 12-01-2007, 12:11
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: AYŞE HAPİSTE Mİ ÖLDÜ

Hz.Aişe/Aişe'nin hapiste öldüğüne dair bir bilgiye hiçbir sahih kaynakta
rastlamadım ben.Aişe 613 veya 614 doğumlu olup,678 yılında eceliyle
vefat etmiştir.
Alt 12-01-2007, 14:07
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. kani,

"Rasulallah’ın vefatından sonra Hz.Aişe hadislerin bir sonraki nesillere taşınması görevini üslenmiştir. Hadisler konusunda Aişe oldukça titiz davranmıştır. Ve bu konuda Dirayetçilerin arasında yer almaktadır.

* * * * * *Hz.Aişe Rasulallah’ın vefatından sonra yaşadığı en büyük olay Cemel Vak’ası’dır. Bu olay H.36 (9 Aralık 656 ) Basra yakınlarında gerçekleşmiştir. Hz.Aişe bu olayda 34 yaşında idi. *Rasulallah vefatından 26 yıl sonra gerçekleşen bu olay Hz.Aişenin aklına düşünce başörtüsünü ıslatacak kadar ağlamasına sebep olur.

* * * * *Hz.Osman dönemine *kadar siyasete katılmayan Hz.Aişe Hz.Osman’ın kötü politikası sonucu siyasete katılmak zorunda kalır. Bu dönemde *haksızlığa uğrayan insanlar Medine’ye toplanarak ayaklanır ve halife Osman’ın evini kuşatırlar. Hz.Ali kendi çocuklarını halifenin evinin kapısına bekçi olarak koyar. Fakat bütün bunlara rağmen halife Osman öldürülür. Hz.Osman’ın öldürülmesiyle Ümeyye Oğulları Medine’yi terk eder. Ve Medine isyancıların eline kalır. Bunun üzerine hemen şura toplanır ve Hz.Ali halife seçilir. Hz.Ali öncelikle Medine’de ortamın durulmasını sağlar. Ve amacı ortam durulduktan sonra Hz.Osman’ın katillerinin bulunmasıdır.

* * * * * *Bu sırada Hz.Aişe hac için Mekke ‘dedir. Dönüş yolunda olayı Zübeyr bin Avvam, Talha bin Ubeydullah’dan öğrenir. Etrafındakilerin Hz.Ali konusunda olumsuz şeyler söylemesi sonucunda tekrar Mekke’ye döner. Onun isteği de Hz. Osman’ın kanının hesabının sorulmasıdır. Mekke’de etrafına toplanan Ümeyye Oğulları Hz.Aişenin Medine’ye yürümek üzere ikna ederler. On beş bin kişilik ordu toplanır ve oradan Basra’ya hareket edilir. Ha veb yakınlarında Hz.Aişe geri dönmek ister fakat Zübeyr bin Avvam, Talha bin Ubeydullah onun sayesinde Allah’ın barış ve huzurunu sağlayacağını söyleyerek ikna ederler. Hz.Aişe amacıda iç sükuneti sağlamak uzlaşma yoluna gitmekti. Fakat işler çok daha farklı gelişti. Bu savaşın Cemel Vak’ası olarak anılmasının sebebi Hz.Aişe savaşı devesinin üzerinden idare etmesindendir. Sonuçta Hz.Aişe tarafı savaşı kaybetti. Talha ve Zübeyr olmak üzere birçok müslümanın kanı akar. Hz.Ali Hz.Aişe’yi kardeşi Muhammed bin Ebubekir ile Basra’ya oradan da Basralı 40 kadınla 12 bin dirhem vererek Medine’ye gönderir. Ancak Hz.Aişe önce Mekke’ye hacca oradan Medine’ye döner. Daha sonraki hayatında hiçbir dönem siyasete katılmamıştır ve kendisini tamamen ilme vermiştir."
Kaynak (http://www.akabe.com/haber_detay.php?haber_id=1168)

Aslında google arama ile ilk bulunan sitedeki bilgiler bunlar ve bu bilgileri sizlerin bildiğini de biliyorum.
Soruyu sorma amacınız ve varacağınız noktayı da merak ediyorum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 12-01-2007, 14:43
Üye Değil

Hz.Aişe bu olayda 34 yaşında idi. *Rasulallah vefatından 26 yıl sonra gerçekleşen bu olay Hz.Aişenin aklına düşünce başörtüsünü ıslatacak kadar ağlamasına sebep olur.
sayın mhmmd
verdiğiniz bilgide bir hesap hatası var gibime geldi, bu durumda aişe 8 yaşında olmuyormu
Alt 12-01-2007, 15:40
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Gandalf,

Aynı hesabı ben de yaptım lakin yazının tırnak içi (aktarım) olduğundan dolayı değiştirmek istemedim. Aynen kullandım. Aktarım kaynağı da belirttim.
Cemel olayı M. 656 da olmuştur.
Peygamberimiz M. 632 de vefat etmiştir.
Peygamberimizin vefatında, Hz. Aişe 27 yaşında idi (M.632)
Vefattan sonra 48 yıl yaşamış ve 74 yaşında vefat etmiştir.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

Önerilen Siteler