Tekil Mesaj gösterimi
  #78  
Alt 14-07-2017, 22:24
Ahlaksız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 07 Jul 2012
Mesajlar: 8.496
Standart

7.yüzyılda annesi Amine,babası Abdullah olan Muhammed isimli bir peygambere dair bilimsel anlamda elimizde bir kanıt yok..Ben bilimsel anlamda var olmayan bu kişinin,var olamıyacağını mitolojik anlamda göstermeye çalışacağım..Bunu da özellikle İsa'nın gizemleri kitabını baz alarak yapacağım..Bu kitapta İsa'nın pagan tanrılarla olan benzerliği/ayniliği aktarılıyor..Ben bu karşılaştırmaya,İslam'ın peygamberi Muhammed'i de dahil edeceğim..Kabaca 15 madde çıkardım..Daha da uzatabilirdim ama yoruldum açıkçası..Bu benzerlikler veya aynilikler haricinde,İsa ve Muhammed arasında da bir sürü benzer veya aynı konular mevcut..Yani çok uzatabilecek bir konu bu..Bu yaptığıma da bu literatürde,karşılaştırmalı mitoloji deniyor..Bunu yapmadan da,bu konularda ne yazık ki doğru bir bilgi sahibi olamazsınız..Mitolojiyi çözümlemek istiyorsanız,mutlaka karşılaştırma işine girmek zorundasınız..Ayrıca İbni Hişam'ın siretinden de yararlandığımı belirteyim..Yani ne yazdıysam,kaynağı/delili var..Ufak bir giriş ve sonra maddeler..Meraklısına..Buyrun;
**************************

Akdeniz çevresindeki hemen hemen bütün uluslar,pagan gizemlerini benimsemişlerdir..Bir grup yahudi de gizemlerin yahudi versiyonunu,ölen ve ölümden dirilen yahudi tanrı insan İsa mesihi,Osiris veya Dionysos gizemlerindeki hikayelerden yola çıkarak yaratmışlardır..Zamanla bu uyarlanan mit,tarihsel bir gerçek olarak algılanmış ve sonuçta literal hristiyanlık doğmuştur..

Gizem tanrı insanın Mısır'daki adı Osiris,Yunanistan'da Dionysos,Anadolu'da Attis,Suriye'de Adonis,İtalya'da Baküs,İran'da Mitras'tır..

Roma'da bu gizem tanrı insanının ismi İsa oluyor..İslam dinini yaratan İran'lılar da,Arabistan'da bu gizem tanrının adını Muhammed olarak belirliyorlar..Ya da bu isim,yüzlerce yıl boyunca mitlerin değişmesi,farklı algılanması sonucunda kendiliğinden ortaya çıkıyor..Aslında Muhammed isminin İsa'nın bir sıfatı olduğu ağır basan görüştür..Yani Muhammed ve İsa'yı aynileştirmek,şu an en mantıklı çıkarım olarak kabul edilebilir..Yalnız burada önemli bir detay olarak,Muhammed'in öldükten sonra dirilmediği söylemi vardır ki,bu diğer pagan tanrılardan Muhammed'i farklılaştırır..Bu da aslında arapların İsa'yı bir insan olarak kabul etmesiyle alakalı bir durumdur..

Şimdi tüm bu tanrı insanların ortak özelliklerinden bahsedeceğim;

1-Luka 4-24'te İsa şöyle der;''Hiçbir peygamber kendi memleketinde iyi karşılanmaz.''
Kendini tanrı insan ilan eden gezgin mucize yaratıcısı Pythagoras,Empodocles veya Apollonius,kendi memleketlerinde kabul görmemişlerdir..
İsa'da aynı şekilde kabul görmemiştir..
Muhammed'de öyle..Muhammed kendi memleketinden adeta kaçmıştır ve bunun adı da hicret olmuştur..Aslında buradaki mit,tamamen geçmişteki tanrı insanların veya tanrı insanların kahinlerinin başlarından geçtiği söylenen mitin en son versiyonudur..

2-O doğdu,o doğdu..Oh gelin ve ona tapının..
...
...
Gece doğan tanrının..
Bu bir Mısır şiirinin ilk ve son mısrasıdır..Burada bahsedilen ve gece doğan tanrı Osiris'tir..
Luka 2-(8-12)'ye göre de İsa gece doğmuştur..
İbni Hişam'da aynen şöyle der;''Resulullah (S.A.V.) fil yılında,Rebiul-evvel ayının onikinci pazartesi gecesi doğdu..

3-Mağara,antik Dünya'da toprak ananın rahmi olarak algılanır..Mitras veya Dionysos bir mağarada doğmuştur..
İsa'nın da bir mağarada doğmuş olduğu söylenir..
Muhammed'in mağarada doğduğuna dair bir bilgi yok ama Muhammed'in bir mağarada,hem de vajina anlamına gelen Hira ismindeki bir mağarada,peygamberliğinin başladığı belirtilir..

4-Mısır'da İsis ile ilişkilendirilen Sirius yıldızı,rabbin yani Osiris'in yeniden hayata gelişini müjdeliyordu..
İsa hikayesinde de üç bilge adam,bir yıldızı takip ederek İsa'yı Bethlehem'de bulurlar..
İbni Hişam'ın Hasan bin.Sabit'ten aktardığı rivayete göre,Muhammed'in doğduğu gece yahudilerden birinin ''bu gece Dünya'ya gelen Ahmet'in yıldızı doğdu'' dediğini aktarır..

5-Dionysos uzun saçlı,sakallı,sessiz bir yabancı olarak gösterilir..
İsa'da bu şekilde anlatılır..
Muhammed'in de uzun saçlı ve sakallı olduğu,Ahmet İbn Hanbel'e göre çoğu zaman sükut ettiği söylenir..

6-Bacchalarda Dionysos,kral Pentheus'un karşısına çıkarılan masum ve adil bir insan olarak gösterilir..İsa'da Roma valisi Pilate'nin önüne çıkarılan masum ve adil bir insan olarak gösterilir..
Ayrıca gizem geleneğinin filozoflarından birçoğu da adil insan olarak aktarılır..Mesela Socrates..
Muhammed'in adil(emin) bir insan olduğunu,Hatice'nin Muhammed'e yaptığı övgülerden ve Hacerül esved taşının yerine konulması mitindeki rolünden anlıyoruz..

7-Atina'daki hacılar,Dionysos'a övgüler söylerken ellerindeki ağaç dallarını sallıyorlar..Anadolu'nun gizem tanrı insanı Attis'in festivali de ''kamış taşıyanların girişi'' ve ardından ''ağacın girişi'' ile başlıyor..
İsa'da Kudüs'e girerken,kalabalıklar onun yolunun üzerine ağaç dalları seriyorlar..
Muhammed'in Medine'ye varışı esnasında ağaç dalları ile ilgili bir kayıt göremedim ama islami kaynaklar baz alınarak çekilmiş Çağrı filmindeki sahneye göre,Muhammed'i karşılayanların bir kısmının ellerinde ağaç dalları vardır..

8-Dionysos'un taraftarları delilikle suçlanmışlar veya erdemsiz davranışları yüzünden saldırıya uğramışlar..
İsa da vergi tahsildarlarının veya günahkarların dostu olduğu için suçlanmış ve sözde erdemsiz davranışları yüzünden saldırıya uğramıştır..
Muhammed'de delilikle suçlanmış,yüzüne tükürülmüş,yürüdüğü yola diken atılmış veya koyunun döl yatağı üzerine atılmış..

9-Pagan bilgelerin veya kahinlerin birçoğu hastaları tedavi ederler,mucizeler gösterirler,cinleri kovarlar..
İsa'da aynı şeyleri yapar..
Muhammed'in de bir şifacı gibi gösterildiği hadisler vardır..Cinlerle bir ilişkisi vardır..Mucize konusu tartışmalı ama mesela miraç bir mucize olarak kabul edilmelidir..Ya da İbni Hişam'a göre Muhammed görünmez olabilmektedir..

10-Dionysos'un havarileri,önce Dionysos'u gezgin bir adam olarak görürler..Sonra Dionysos'un yüce bir kişi olduğunu farkederler..
İsa başlarda Tanrı'nın oğlu olarak tanınmaz..
Muhammed'de uzun yıllar peygamberliğini kimseye anlatamaz..

11-Mitras'ın 12 burcu temsil eden 12 havarisi vardır..
İsa'nın da 12 havarisi vardır..
Muhammed'in de 12 havarisi vardır..Ayrıca Muhammed,rebiulevvel ayının 12'sinde doğar,aynı ayın 12'sinde hicret eder..Aynı ayın 12'sinde de ölür..

12-Pagan filozoflar veya bilgeler,otoriteye karşıydılar..Despotluğa başkaldıran,iki yüzlülüğe saldıran insanlar olarak görülmüşlerdir..
İsa'da aynı şekilde bir asi/isyankar olarak görülmelidir..
Muhammed'de içinde yaşadığı toplumun değerlerini yok sayan,küçümseyen,hatta bu değerlere İbni Hişam'a göre küfreden bir asidir..Kabe'deki putları yok etmesi veya kendi yaşadığı topluma savaş açması,akılda tutulmalıdır..

13-Eleusis'teki inisiyelere ''kardeş'' anlamına gelen adelphoi adı veriliyordu..Mitras taraftarlarına ''kardeşler'' deniyordu..
Hristiyanlar birbirlerini ''kardeşler'' olarak severler..
Kuran'da müminlerin ''kardeş'' olduğunu(hucurat 10) belirtir..

14-Mitras taraftarları Dünya'nın sonunda bir ateşin ortaya çıkacağından bahsederler..
Hristiyanlarda da bu inanç vardır..
Müslümanlara göre de,Yemen'de veya Hicaz'da bir ateşin ortaya çıkacağı iddia edilir..

15-M.Ö.1500 dolaylarında antik Mısır'da ''Tanrı'nın sözü''(kelam-logos) teorisi çok gelişmişti ve firavun ''Tanrı'nın sözü'' olarak kabul ediliyordu..
Efsanevi pagan bilgesi Hermes,logosu(kelam) tanrının oğlu olarak kabul eder..Logos,tanrının büyük zekasının ilk düşüncesidir ve o bunun ile evreni yaratmıştır..
Heraclitus'ta M.Ö.6.yüzyılda ''baba ve oğul(logos) aynıdır'' demiştir..
İsa logostur,kelamdır,tanrının oğludur..Yuhanna inciline göre,Tanrı İsa sayesinde herşeyi var etmiştir..
Müslümanlara göre de Allah,Muhammed'i kendi nurundan,diğer herşeyi de Muhammed'in nurundan var etmiştir..
Alıntı ile Cevapla