07-12-2009, 18:17
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Türbanlı kız çocuğu ortalığı karıştırdı.
Geçtiğimiz ay ortasında basına yansıyan bir habere göre, Diyarbakır’da 12 yaşındaki bir kız çocuğu yaz tatilinde gittiği Kur’an kursundan sonra türban takma kararı aldı, okullar açılınca okuduğu İlköğretim okuluna türbanla gidip derslere girmeye çalışınca kriz çıktı, okul yönetimi kılık kiyafet kanununa muhalefetten velisi olan babasına uyarı ve diğer idari cezaları verirken, baba kızını türban ile okutabileceği bir İlköğretim okulu aramak için mücadeleye başladı ve çocuğun okula gidememesi ve babanın diretmesi ile birlikte sorun Milli Eğitim bakanlığına taşındı, özellikle yerel medyada konu büyük bir ajitasyon malzemesi yapıldı. basına-tinercilerin-gittiği-okula-bile-almadılar, diye yansıyan sorun şimdilik günlük politik haberler arasında kaybolsada yakında gene haberlerin başköşesine oturacaktır.
Türban dayatması ve sorunu gün geçtikçe derinleşiyor, tıpkı uyuşturucu sorunu gibi geldi İlköğretim okullarına dayandı, erişkin bireylerin okuma hakkı olarak ortaya çıkan türban takma ve İslam namusu diye dillendirilen sorun şimdi İlköğretimde, soruna destek veren İslam dışı kitlelerin ne yapacakları merak konusudur! 12 yaşında ki bir çocuğun hür iradesi olarak saygı gösterilmesi ve okuluna gidebilmesi için başlatılan kampanya yavaş yavaş tırmanmaya başladı. Türban’ın bir özgürlük ve sosyal hak olarak tanınması gerektiği konusunda gelinen nokta çok önemlidir, bir sonraki nokta sanırım Anaokulları olacaktır…
|