Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-05-2006, 00:16
Üye Değil

Standart Re: KURANDAN İNCİLER

KURANDAN İNCİLER(10)

MAİDE :
5.109. Allah'ın peygamberleri toplayıp da "Size ne cevap verildi" dediği gün, "Bizim hiçbir bilgimiz yok, şüphesiz gizlilikleri hakkıyle bilen ancak sensin" diyeceklerdir.
5.110. Allah o zaman şöyle diyecek: "Ey Meryem oğlu İsa! Sana ve annene (verdiğim) nimetimi hatırla! Hani seni mukaddes ruh (Cebrail) ile desteklemiştim; (bu sayede) sen beşikte iken de yetişkin çağında da insanlarla konuşuyordun. Sana kitabı (okuyup yazmayı), hikmeti, Tevrat ve İncil'i öğretmiştim. Benim iznimle çamurdan, kuş şeklinde bir şey yapıyordun da ona üflüyordun, hemen benim iznimle o bir kuş oluyordu. Yine benim iznimle anadan doğma körü ve alacalıyı iyileştiriyordun. Ölüleri benim iznimle (hayata) çıkarıyordun. Hani İsrailoğullarını (seni öldürmekten) engellemiştim; kendilerine apaçık deliller (mucizeler) getirdiğin zaman içlerinden inkâr edenler, "Bu, apaçık bir sihirden başka bir şey değildir" demişlerdi.
* * * * * * * * *(Şu ayetlere bak ayetlere!Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...Kuranın allahı! son
* * * * * * * * * peygamberine bir de torpil geçiyor!Güya allah diğer peygamberlerine gizlilikleri
* * * * * * * * * söylemiyor.Allah o zaman şöyle diyecek diyerek ve kendini de allahın yerine koyarak
* * * * * * * * * gizlilikleri söylemeye başlıyor.Ne gizlilikler ama....Her kesin bildiği masallar...Aslı
* * * * * * * * * astarı olmayan masallar.Ve ne yazık ki kör gözler de bu masallara inanıyor.Bu ne
* * * * * * * * * mükemmel bir kitap !)

EN'AM *:
6.39. Ayetlerimizi yalanlayanlar karanlıklar içinde kalmış sağır ve dilsizlerdir. Allah kimi dilerse onu şaşırtır, dilediği kimseyi de doğru yola iletir.
ARAF:
7.179. Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır
* * * * * * * * *(Yüce allah!Sen hani dilediğini şaşırtıp dilediğini de doğru yola iletiyorsun ama sana
* * * * * * * * * sormazlar mı o zaman o savaşlar neyin nesi.Savaşlara ne gerek vardı?Dinin uğruna
* * * * * * * * * o kadar kan ve göz yaşına ne gerek vardı.Kullarını öldürmeden de bunu yapamaz-
* * * * * * * * * mıydın?Hani sen her şeye kadir değilmiydin.Bu nasıl kadirlik yüce allah!Hem diyorsun
* * * * * * * * * ki cinler ve insanların bir çoğunu cehennem için yarattım.Ondan sonra da onlar hay-
* * * * * * * * * vanlar gibidir diyorsun.Bunları söylemeye hakkın var mı şaşkın! pardon yüce allah!)
ARAF:
7.107. Bunun üzerine Musa asasını yere attı. O hemen apaçık bir ejderha oluverdi!
7.108. Ve elini (cebinden) çıkardı. Birdenbire o da seyredenlere bembeyaz görünüverdi.
7.117. Biz de Musa'ya, "Asanı at!" diye vahyettik. Bir de baktılar ki bu, onların uydurduklarını yakalayıp yutuyor.
7.118. Böylece gerçek ortaya çıktı ve onların yapmakta oldukları yok olup gitti .
7.143. Musa tayin ettiğimiz vakitte (Tûr'a) gelip de Rabbi onunla konuşunca "Rabbim! Bana (kendini) göster; seni göreyim!" dedi. (Rabbi): "Sen beni asla göremezsin. Fakat şu dağa bak, eğer o yerinde durabilirse sen de beni göreceksin!" buyurdu. Rabbi o dağa tecelli edince onu paramparça etti, Musa da baygın düştü. Ayılınca dedi ki: Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tevbe ettim. Ben inananların ilkiyim.
ŞUARA:26.32. Bunun üzerine Musa asâsını atıverdi; bir de ne görsünler, asâ apaçık koca bir yılan (oluvermiş)!
26.33. Elini de (koynundan) çıkardı; o da seyredenlere bembeyaz görünen (nur saçan bir şey oluvermiş)!
26.43. Musa onlara: Ne atacaksanız atın! dedi.
26.44. Bunun üzerine iplerini ve değneklerini attılar ve: Firavun'un kudreti hakkı için elbette bizler galip geleceğiz, dediler.
26.45. Sonra Musa asâsını attı; bir de ne görsünler, onların uydurduklarını yutuveriyor!
26.46. (Bunu görünce) sihirbazlar derhal secdeye kapandılar.
26.47. "Alemlerin Rabbine, iman ettik" dediler
26.62. Musa: Asla! dedi, Rabbim şüphesiz benimledir, bana yol gösterecektir.
26.63. Bunun üzerine Musa'ya: Asân ile denize vur! diye vahyettik. (Vurunca deniz) derhal yarıldı (on iki yol açıldı), her bölük koca bir dağ gibi oldu
* * * * * * * (Musanın asası neye kadirmiş böyle!!!...Araf'ta ejderha,şuara'da yılan oluyor.Bu meşhur
* * * * * * * *asa daha önce de yazdığım gibi çelişkili bir şekilde iki surede daha geçmişti.Peygamber
* * * * * * * *meydanı boş bulduğu için kafasına göre bu asayı bazen yılan bazen ejderha yapıyor.
* * * * * * * *İmanlı kulları mutlakka bu yılanı ejderhaya benzetmişlerdir.Niye yılana benzeyen
* * * * * * * *ejderha olamaz mı?Ha ejderha ha yılan ne fark eder !...Musanın nasıl tövbe ettiğini
* * * * * * * *gördünüz değil mi?Musa inanmasın da kim inansın!!!...Onda sonra Musa elbette asasını
* * * * * * * *denize vurunca deniz yarılacaktır.Bu insanlar bu masallara nasıl inanıyorlar hayret
* * * * * * * *ediyorum.Lütfen birazcık beyin ve mantık jimnastiği yapın.)
ENFAL:
8.39. Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın! (İnkâra) son verirlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını çok iyi görür.
8.65. Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer sizden sabırlı yirmi kişi bulunursa, iki yüze (kâfire) galip gelirler. Eğer sizden yüz kişi olursa, kâfir olanlardan bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir topluluktur.
* * * * * * * * (Dilediğini şaşırtıp dilediğini doğru yola iten kuranın allahı!bakın ayetlerinde kullarını
* * * * * * * * *savaşa teşvik ediyor.O imanlı kullara soruyorum şimdi.O savaştığınız kafirler aynı
* * * * * * * * *allahın kulları değil mi?Onlar da hak dinlerin kulları değil mi?Yoksa o dinler bu kuranın
* * * * * * * * *allahının dinleri değil mi?Onların allahı ayrı sizin allahınız ayrı mı?Bunlar birbirlerine
* * * * * * * * *saygılı ve mutlu bir şekilde yaşasalardı olmaz mıydı?Olmaz mıydı yüce allah!Bunu
* * * * * * * * *yapmak çok mu zordu?Ama ben senin olmadığını biliyorum.Seni sorgulayarak
* * * * * * * * *insanların aydınlanması için tüm bunları yazıyorum.)
SAFFAT:
37.43. Naîm cennetlerinde .
37.44. Tahtlar üzerinde karşılıklı otururlar.
37.45. Onlara pınardan (doldurulmuş) kadehler dolaştırılır.
37.46. Berraktır, içenlere lezzet verir.
37.47. O içkide ne sersemletme vardır ne de onunla sarhoş olurlar.
37.48. Yanlarında güzel bakışlarını yalnız onlara tahsis etmiş, iri gözlü eşler vardır.
37.49. Onlar, gün yüzü görmemiş yumurta gibi bembeyazdır.
37.50. İşte o zaman, birbirlerine dönerek (dünyadaki hallerini) soracaklar
37.62. Şimdi ziyafet olarak, cennet ehli için anılan bu nimetler mi daha hayırlı, yoksa zakkum ağacı mı?.
37.63. Biz onu (zakkumu) zalimler için bir fitne (imtihan) kıldık.
37.64. Zira o, cehennemin dibinde bitip yetişen bir ağaçtır.
37.65. Tomurcukları sanki şeytanların başları gibidir.
37.66. (Cehennemdekiler) ondan yerler ve karınlarını ondan doldururlar.
37.67. Sonra zakkum yemeğinin üzerine onlar için, kaynar su karıştırılmış bir içki vardır.
37.68. Sonra kesinlikle onların dönüşü, çılgın ateşe olacaktır
* * * * * * *(Cennet ve cehennem palavralarından manzaralar...Ne gariptir ki bu dünyada umduğunu
* * * * * * * bulamayan insanlar bu sahte cennete gitmek için can atıyorlar.Ne garip değil mi!)
YUNUS:
10.1. Elif. Lâm. Râ. İşte bunlar hikmet dolu Kitâb'ın âyetleridir.
HUD:11.1. Elif. Lâm. Râ. (Bu sana indirilen), hikmet sahibi (ve) her şeyden haberdar olan (Allah) tarafından âyetleri sağlamlaştırılmış, sonra da açıklanmış bir kitaptır.
YUSUF:
12.l. Elif. Lâm. Râ. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir.
ŞUARA:
1. Tâ. Sîn. Mîm.
2. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir
RAD:
1. Elif. Lâm. Mîm. Râ. Bunlar, Kitab'ın âyetleridir. Sana Rabbinden indirilen haktır, fakat insanların çoğu inanmazlar.
KASAS:
1. Tâ. Sîn. Mîm.
2. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir.
DUHAN:
1. Hâ. Mîm.
2. Apaçık olan Kitab'a andolsun ki,
* * * * * * ( Bunlar da kutsal kitabın çözülemeyen ne olduğu belirsiz ayetleri.Hani doğrusunu söy-
* * * * * * *lemek gerekirse mükemmel bir kitaba da yakışır böyle muammalar!!!....) *
HUD:
11.44. (Nihayet) "Ey yer suyunu yut! Ve ey gök (suyunu) tut!" denildi. Su çekildi; iş bitirildi; (gemi de) Cûdî (dağının) üzerine yerleşti. Ve: "O zalimler topluluğunun canı cehenneme!" denildi.
* * * * * * (Kuranın incisinden bir kesit.Yorumu sizlere ait.)
NUR:
24.45. Allah, her canlıyı sudan yarattı. İşte bunlardan kimi karnı üstünde sürünür, kimi iki ayağı üstünde yürür, kimi dört ayağı üstünde yürür... Allah dilediğini yaratır; şüphesiz Allah her şeye kadirdir.
* * * * * * *(Her şeye kadir olan allah bu canlılarını topraktan mı,çamurdan mı,nüfteden mi,yoksa * * * * * * * * * * * * burda olduğu gibi sudan mı?Hangisinden yüce allah!?)
NUR:
24.31. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz.
24.60. Bir nikâh ümidi beslemeyen, çocuktan kesilmiş yaşlı kadınların, zinetleri (yabancı erkeklere) teşhir etmeksizin (bazı) elbiselerini çıkarmalarında kendilerine bir vebal yoktur. İffetli davranmaları kendileri için daha hayırlıdır. Allah işitendir, bilendir.
* * * * * * * *(Türbanlı,kara çarşaflı bayanlara ithaf olunur.Yorumsuz...)

Önerilen Siteler