|
onurmusa Diyor ki
O kızcağızın elinde silah yoktu beyefendi. Lojmanında, evinin balkonundaydı.
|
Kasden lojmana mı ateş ettiler yoksa karakola ateş ederken mermilerin bazıları hemen yakınında bulunan lojmana mı gitti bilemiyoruz tabi. Bu nedenle PKK'nın eskiden olduğu gibi sivilleri tekrar hedef aldığına dair net bir yargıda bulunmak zor. Eğer önümüzdeki günlerde de siviller benzeri saldırılara maruz kalırsa PKK'nın 1980'lerin sonlarındaki kirli günlerine geri döndüğüne emin olabiliriz. Ancak Genelkurmayın bildirisinin şu kısmını çok ilginç buldum:
"Bu son saldırı göstermiştir ki bölücü terör örgütü eski kirli günlerine tekrar geri dönmüş ve..."
Bu ifadede dolaylı yoldan deniyor ki PKK eskiden kirli günlerinde idi ama sonradan kirli politikayı bırakmış (sivillere saldırıyı) temiz oynamaya başlamıştır. Bu son olayla birlikte tekrar kirli günlerine dönmüştür.Gerçekten ilginç ve genelkurmaydan beklemediğim bir itiraf.
|
önce bu olayı lanetleyelim. bunun adını koyalım:TERÖR
|
PKK'yı salt terör örgütüne indirgemek doğru olmaz. Herşeyden önce siyasal hedefleri olan, belli bir ideolojiyi savunan, hedeflerine ulaşmak için basın, yayın vb. sivil araçlar olduğu kadar şiddet ve terör de kullanan, şiddet kullandığı kadar ateşkes teklifleri de yapan ve buna uyan bir örgüttür. İhtiyacı olan mali gücü elde etmek için haraç alma ve uyuşturucu ticareti yapma gibi illegal yollar kullanması sebebiyle batıdaki itibarını kaybetmiştir.
PKK, Kürt özgürlük hareketini silahlı yolla gerçekleştirme taraftarı olan ve bu amaçla askeri kanadı olan bir partidir. Kürtler üzerine uzun yıllardan beri yapılan asimilasyondan beslenmektedir. 19. yy. Osmalısında Balkanlarda çıkan milliyetçi ayaklanmaların Anadolunun güneydoğusundaki gecikmiş versiyonudur.
Öncelikle lanetlenmesi gereken Kürt kimliğini Cumhuriyetin başından beri inkar ve imha politikasıyla yok etmeye çalışanlardır.
Pınar Akdağ'ın resimlerine ve cenaze fotoğrafların bakınca demokratik ve barışçıl çözümün gerekliliğine daha çok inandım ve bu yönde daha fazla uğraşlar vermemiz gerektiğine inandım. Ya bu kan davasını sürdüreceğiz ya da insancıl bir çözüm üreteceğiz. Başka bir çözüm yok. Ya "silahlı açılım" ya da "demokratik açılım".