TSK Ic Hizmetler Kanunu'nun 35. maddesi darbe savunucularinin bahane ettikleri bir madde idi. Her ne kadar ordunun bir ic tüzük maddesine dayanarak darbe yapma hakki oldugunu savunmak akla mantiga sigan bir sey olmasa bile bu sitede yapilan tartismalarda ordunun bu madde sayesinde darbe yapmaya hakki oldugunu savunanlar olmustu.
Simdi CHP, AKP'ye gelin bu maddeyi degistirelim diye meydan okudu. Son 10 yildan beri demokratik degisiklikler isteyerek AKP'yi sikistirmaya calisan bir muhalefet görmedigim icin ben de sasirdim acikcasi. Radikal gazetesinde bu haberi okuduktan sonra Taraf gazetesinin nasil yorumladigina bakayim dedim. Eminim Taraf'i AKP'nin yayin organi gibi görenler yazilanlari okuyunca onlar da benim gibi sasiracaklardir.
Haber - AKP kivirtmadan cevap versin
Ahmet Altan - 35 ve Generaller
Iste istedigim muhalafet bu idi. CHP'yi ayakta alkisliyor devamini talep ediyorum. Tüm dokunulmazliklari kaldirmak icin, Kürt sorununda demokratik acilimlar yapmak icin ve daha ihtiyacimiz olan yüzlerce demokratik degisiklik icin demokrasi savunucusu olan bir muhalafet istiyoruz.