Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-08-2010, 12:02
fantomas fantomas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi

Daha dünmüş gibi hatırımda.O zaman ahalisinin çoğunun milliyetçi olduğu ancak sakallı,entarili takkelilerin giderek çoğaldığı bir şehirde idim.

11 Eylül'ü şu terimle anlatayım.

Kaos.

Ve o kaosun içinde sıradan milyonlarca insan kendi halinde yaşamını sürdürmeye çalışıyordu.

Halk gizliden gizliye askerin neden harekete geçmediğini söylüyordu kendi aralarında yaptıkları fısıldaşmalarda.

Neyse,

Bir gün baktık ki bir kaç savaş uçakları uçuyor gökyüzünde. Bizim şehir milliyetçi bir şehir olduğu için torpil de geçtiler.

Jetler delice uçmadı.

Öylesine bir geçiş işte.

"Vay darbe olmuş" dediler.

Türkiye'de komünist ya da dinci bir darbe bekleniyordu ama askerin darbe yapması halkı çok şaşırmıştı.

Bir kaç saat sokağa çıkma yasağı uygulandı sadece.Sonra ana caddelere çıktık.En ana caddede sadece iki tank konuçlandırılmıştı.

Bizim şehirde işlerini hemen bitirdiler.Öyle arama tarama filan yapılmadı.Kimler alınacaksa oraya iki asker göndermişler onlarda "gözünün yağını yiyim ağbiii ben ne yaptım" yollu hafif sersenişlerde bulunmuşlar.Ancak koca şehirde yakalanan belki elli belki de yüz kişi idi.

Şehirdeki pek çok semte,mahalleye haki renkli giyimmiş tek bir sivil bile gelmedi.Bizim mahalleye de gelmediler.

Halk şaşkındı.Bir anda bitirilmişti bütün sorunlar.Üstelik askerler sanıldığının aksine çok profesyonel iş görüyorlardı.Bu kadarına en çok "Asker niye harekete geçmiyor? Bunlardan bir şey çıkmaz!" diyenler şaştılar.

Niye mi yazdım?

Hiiiç.

Herkes 12 Eylül'ü konuşuyor.

Ben de anılarımı tazeledim.

Konu ALKA tarafından (04-08-2010 Saat 16:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazarin istegiyle düzeltildi

Önerilen Siteler