Biraz doktorlarimiza haksizlik yapiliyor gibi geldi.Saglik sistemindeki kesmekes yuzunden magdur olanlar vardir ama bunu suclusunu doktorlar diye gostermek ,bana gore cok yanlistir.
Ailem icinde doktor sayisi oldukca fazla.Inanin bana onlardan aldigim bilgi (merakimda vardir),sayesinde kucuk bir kasabanin doktor ihtiyacini bile gorebilirim
Hatirlayan dostlar olacaktir,bundan 3 sene once ,beyin olumu gerceklesmis hamile bir kadini ,makineye bagli yasatip dogum yaptiran Doc.Dr Riza benim kuzenim olur.Hatta dogan bebege bile onun adini koymuslardi.
Ailem icinde hastane bashekimi olanlarda vardir.Onlardan bildigim ve gordugum kadariyla,calisma sartlari avrupa ile kiyaslanmayacak kadar zor ve ilkel.Buna ragmen gosterdikleri basari hic de azimsanmayacak kadar fazla.
Aldiklari ucretin fazla oldugunu soyleyen bir dostumuz bile olmus.Fakat suna inanin aldiklari ucretin her ay binlerce lirasini ,dunyadaki tip gelisimlerini takip etmek icin kitap/dergi/yayin ve teknolojiye harciyorlar.Devletin karsilamasi gereken paralari ceplerinden oduyorlar.
Avrupada bir devet hastanesinde isiniz olsaydi ve aklinizda otel rahatligi verilen showlar kalmasaydi,Turk doktorunun degerini daha cok anlardiniz.Zaten son yillarda ulkemize tedaviye gelen avrupalilar bunun en buyuk kanitidir.
Siyasi gelismeler yuzunden ,gorev yapan doktorlarin hastaneye ayaklarinin ters gittigini biliyorum ama bunu takdir edecek dostlarinda arasinda oldugumdan eminim.