Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #11  
Alt 26-11-2012, 22:18
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 28 Dec 2010
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 8.557
Standart

Sevgili Pennywise,

Aslında temel soru veya sorun insanın doğada-evrende gördüğü şeylerin mükemmel işleyen mekanizmalar olduğunu düşünerek bunu üstün bir gücün tasarlamış olması gerektiği sonucuna varmasıdır. Bu sonuç onları Tanrı fikrine iter.

Pagan ve semavi (göksel) dinler temelde bu tasarımcının-yaratıcının kendi dinlerinin Tanrı'sı olduğu iddiasındadır. Özellikle semavi dinlerde peygamber (elçi) ve kutsal kitap iddiası da vardır.

Böyle tasarımcı-mimar-yaratıcı bir Tanrı varsa bile, hiç bir din kendi Tanrısının bu Tanrı olduğunu, hiç bir kutsal kitap kendisinin bu Tanrı'nın sözleri olduğunu, hiç bir peygamber kendisinin bu Tanrı'nın elçisi olduğunu kanıtlayamaz.

Özellikle semavi dinler, inananların sayısal çokluklarını öne sürerek diğer dinleri kibir içinde aşağılarlar, halbuki, en az diğer dinler kadar batıl, çağ dışı, masalsı, uyduruk ve üfürüktürler.


Günümüzün tarih, antropoloji, biyololoji, fosil bilim, evren bilim verilerini ele alarak dinleri incelediğimizde her birinin kendi çağına ait ilkel evren ve doğa algısına sahip olduklarını, kendi çağındaki ilkel toplumsal gelenekleri yücettiklerini anlayabiliyoruz. Her yeni din öncekilere, öncekiler de yenisine düşman olunca savaşlar, katliamlar, işgaller, talanlar, tecavüzler, köleleştirmeler de eksik olmamış tarih boyunca.

Dinler Tanrı'nın emri olarak algılandığından, çağın gerektirdiği biçimde dini değiştirmek Tanrı'nın emrine karşı gelmiş olmak demek olacağından, çağlar geçtiği halde dinlerin içindeki ilkellikler değiştirilememiş, haliyle zaman içinde insanlığın ilerlemesine engel olan ayak bağı haline gelmişlerdir.

Dinler dogmadır, sorgulanmadan kabul edilmesi gereken öğretilerdir. Dini kabul etmiş olan insanlar dindeki çağ dışılıkları, akıl dışılıkları görmezden gelmek, bu güdüklüklerle yaşayabilmek için zihinsel savunmalar geliştirirler. Bunlar; 3 maymunu oynamak, minareye kılıf hazırlamak, görmezden gelmek, bilimsel gerçekleri inkar etmek, bunun iman sınavı olduğunu düşünmek, cennet vaadini düşlemek, cehennem tehditlerinden korkmak, ebeveynlere saygı, feodal bağlar, toplumdaki yerini kaybetme korkusu, ya varsa korkusu, menfaatleri kaybetme korkusu vesairedir.

Bu forum dinlerin kaynağını, Tanrı fikrini, filozofisini, din fikrini, dinleri, kutsal (!)kitapları, hadis vs. gibi ek kaynakları tüm yönleriyle ele alan bir çok başlık ve kaynak içerir. Size önerim önce bunları okumanız ve bilgi birikiminizi arttırarak özümsedikten sonra bu tür tartışmalara girmenizdir.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ebu Cehil ve Tuvalet. Ne alaka mı? Okuyun Lütfen. Thunder İslam 36 28-01-2017 16:49
Ve yolun sonuna geldik... Sangre Politika 33 28-08-2011 01:47
İslamda ,adların sonuna konan ekler ozgur_beyin İslam 4 16-09-2010 00:18
Güzel bir video sonuna kadar izleyin ve düşünün yucemanitu Multimedya 10 25-06-2010 02:51
bu iletiyi okuyun lütfen.... paleo_castro Konu-dışı 21 23-04-2007 20:42

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:16 .