Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

 
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
  #1  
Alt 27-08-2013, 00:01
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 28 Dec 2010
Bulunduğu yer: Istanbul
Mesajlar: 8.554
Standart Sırtımızdaki ağır cehalet yükü ile yaşamak.

Sevgili arkadaşlar,


Hem değerli sanatçı ve düşünürümüz Can Yücel'i bu vesileyle anmış olalım, hem resimde söylemiş olduğu sözü kullanarak bir tartışma yapalım istedim.

Laikliğin malum dinci çevrelerin açık tehdidi altında olduğunu görüyorum. Gün geçmiyor ki, dinci gerici bir uygulama yürürlüğe sokulmasın, eğitimde - kamuda - hukukta gerici bir adım atılmasın.

Bir süredir "halkımızın içinde bulunduğu bu cehaletle nasıl başa çıkılabilir" diye kafa patlatıp duruyorum. Can Yücel'in resimdeki sözleri de aklımdan geçmedi değil.

--/--

- Dinsizler olarak tamamen yalnızız. Dinsiz görüşleri temsil eden bir parti yok.
- Bilim severler olarak tamamen yalnızız. Ülkenin bilim kurumları, okullar ve üniversiteler dinci gerici (ve diğer statükocu) çevrenin işgali veya ağır baskısı altında.
- Hukuk - adalet severler olarak tamamen yalnızız. Ülkenin hukuk - adalet kurumları, özerk sivil toplum kuruluşları (STK) dinci gerici (ve diğer statükocu) çevrenin işgali veya ağır baskısı altında.
- Demokrasi severler olarak tamamen yalnızız. Dinci gerici (ve diğer statükocu) çevre düdüğünü öttürüyor.

--/--

+ Halkımıza bir uygulamanın, düşüncenin doğru olmadığını ispatlasanız bile düşüncelerini değiştirmiyorlar.
Örneğin;
Dincilerin yolsuzluklarını gösteriyorsunuz, "Müslüman hırsızlık yapar mı ?" diyorlar. Ganimet ayetlerini gösteriyorsunuz, "haktır, gaktır, guktur" diyorlar.

Dincilerin tecavüzlerini gösteriyorsunuz, "Müslüman tecavüz eder mi ?" diyorlar. Cariye ayetlerini, hadisleri gösteriyorsunuz, "haktır, gaktır, guktur" diyorlar.

Dincilerin cinayetlerini gösteriyorsunuz, "Müslüman cinayet işler mi ?" diyorlar. Savaş ayetlerini, hadisleri, tarihteki Arap katliamlarını, günümüzdeki Arap terörist katliamlarını gösteriyorsunuz, "kafirdir, haktır, gaktır, guktur" diyorlar.

Bundan Müslümanın Müslümandan çalması, Müslümanın Müslümana tecavüzü, Müslümanın Müslümanı öldürmesi yanlışmış sonucu çıkıyor. Ne var ki, günümüzde Müslüman Müslümandan çalıyor, Müslüman Müslümana tecavüz ediyor, Müslüman Müslümanı katlediyor.

Mısır'daki şeriatçı Mürsi'yi, terörist Müslüman Kardeşler'i tüm çağ dışı görüşlerine ve uygulamalarına rağmen malum partinin taraftarları ayakta alkışlıyor, ölümüne destekliyor.

--/--

Yıl olmuş 2013, laiklik, demokrasi, özgürlük, adalet kavramları anlaşılması hiç zor kavramlar değiller. Buna rağmen halkımız bu kavramlara o kadar uzak ki. Oysa, bu kavramları çoktan benimsemiş, daha da geliştiriyor olmalıydık.

--/--

Tartışma konumuza gelecek olursak;
- Türkiye'nin sırtından bu cehalet yükünü atmak için çok geç midir ? Değilse neler yapılabilir.
- Can Yücel'in dediği gibi ülkeyi bölsek, laik - demokratik - çağdaş - özgürlükçü yaşamak isteyenler bir yana, feodal - bağnaz - şeriatçı yaşamak isteyenler diğer yana ayrılsa, herkes yoluna mı gitse ?

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alıntı ile Cevapla
 

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeter Artık Türkler'de Vatanın'da Rahat Yaşamak İstiyor bayraktaro1 Tarih 158 09-09-2011 02:06
Cehalet veya büyük bir sihir Kemaloğlu Politika 8 14-12-2010 01:29
Yaşamak.... perseus Edebiyat 13 15-11-2009 00:49
Mucizeyi bizzat yaşamak elinizde abdulKADİR Kur'an'da Mucize Yoktur 200 22-06-2009 02:01
Tanri kaldiramayacaĞi bİr yÜkÜ yaratabİlİr mİ? isar86 İslam 17 30-03-2009 17:49

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:22 .