Felâsife´isimli üyeden Alıntı
Mesela doping denilen şey, gücünü artırmaktan ziyade, acı eşiğini yükseltmek anlamında.
Haltercilerin doping ilaçları güçlü kanser ilaçlarıymış, bu nasıl gücü arttırır dersen.
Kanser ilaçları güçlü ağrı kesiciler, ağrı sızı için yani, normal insan bunu alınca ağrı eşiği iyice yükseliyor, dolayısıyla daha fazla ağırlıkların altına rahatlıkla girebiliyor.
Öteki türlü fazla ağırlığı kaldıramamasının nedeni fazla "acı" dır, dopingse bunu yukarı çekiyor.
Yani güçlü hissi değil esas his, acı hissinin azalması ki bunlarında hipnozla yapıldığını çok gördüm medyalarda.
|
Bu dediklerine iki itirazım olacak. Birincisi, biz o deneyde hipnotize edilmedik, bir dakika kadar kendimizi "yapabilirim, kaldırabilirim" diye telkine tuttuk.
İkincisi, bu deney sonrasında parlaklarımızda bir zorlanma izi, bir kızarıklık vb olmadı. Daha sonradan da hiç bir ağrı sızı hissetmedik. Olsa bu dikkatimi çekerdi. Çünki bu tür olaylara çok kuşkucu ve sorgulayıcı bakıyorum. Ruh çağırma deneyinde de öyle her şeye dikkat etmiştim, masanın altına falan bakmıştım, mıknatıs vb var mı diye.