Andrew´isimli üyeden Alıntı
Guzel kardesim bak,
Sana bir sey diyorum, lutfen anlamaya calis. Benimle kavga etmeyi, atismayi, satasmayi felan birak. Sadece beni dinle, tamam mi guzel kardesim.
|
Üslubuna dikkat et. Karşında öğrencin veya cemaatin yok. Benim seni dinlediğim kadar sen de beni dinlemek zorundasın. Burası özgür bir ortam. İşine gelmiyorsa yazmazsın. Yada beğenmiyorsan cevap yazmazsın. Kimse kimseyi beğenmek zorunda değil. Ancak asgari müşterekte anlaşılabilir.
Benim üslubum senin üslubundan daha seviyeli, daha kaliteli, daha oturaklı ve ayakları yere daha fazla basan yorumlardır. Sen "ben kilisede çalışıyorum, bir kariyerim var, bokum var püsürüm var bana saygı gösterin" havasındasın. Öyle bir dünya yok. Saygı görmek istiyorsan kim olduğunla değil, fikirlerinle yücelmeyi dene. Şu an fikirsel anlamda çukurun dibindesin. Müsade etmiyorsun ki seni o karanlıktan çıkaralım?
Andrew´isimli üyeden Alıntı
Ben, 17 yildir kacmamisim, senden niye kacayim, guzelim?
Tekrar ediyorum, ben seni kucuk gordugum yada kendimi buyuk gormuyorum. Ama duzgunce konusalim. Ben bunu istiyorum.
|
Ben sırf 14 yıldır buradayım. Bunun öncesinde de en az 10 yıl daha var. düz dünya forumunda bilim insanı olarak 10 yıldır küreselde varım. Hatta internet önce intranetken onun testlerinde bile bulundum ki bu 33 yıl filan ediyor. Ama ben bununla övünmüyorum. 17'yle övünürsen o zaman buna göre cevap yazdım diye şimdi seninle cuk mü yarıştırmış oldum?
Şu üslubunu değiştirmekle başla istersen. Küçük görmüyorum diyorsun, ancak hitap ederken yok güzelim, yok güzel kardeşim. Bunlar karşındakini küçümseme, ya da ona kendi dünya görüşünü yada üslubunu dayatma çabasıdır. Kasten yapmıyor olabilirsin, alışkanlık olabilir, ama önceki yazımda belirttiğim gibi bizler senin öğrencin veya kilisedeki cemaatin değiliz. Burası açık bir platform ve karşılıklı saygı önemli. Ben senin güzelin değilim, kardeşin değilim, güzel kardeşin de değilim, senin hiç bir şeyin değilim. Yazışmalarda seviye istiyorsan, önce seviyeli bir şekilde hitap etmeyle başla istersen. Sayın Singularity demeni tercih ederim.
Ben doğrudan konuya dair bir yazı yazdım ve sen muhatap almıyorum diye tek cümle geçtin. Açıklama yok, mantıklı açıklama da yok. Geri dönüp ordan devam et istersen. Üslubu geç, senin üslubun benden daha iyi değil. Fakat sen üslubunu değiştirirsen ben buna uygun yazarım. Bende her üsluba göre ya da herkesin nasıl hak ettiğine göre üslup vardır sen merak etme. Güzel üslup diyorsan bunu hak etmelisin. Argümanlarıma cevap verirsen ordan devam ederiz. Verecek cevabın yoksa, sanki senin üslubun daha iyiymiş gibi üslup da üslup diyerek ağlamayı sürdürebilirsin, al mendil.