Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-09-2008, 04:13
timsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
timsah timsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhametlilerin en merhametlisi..
yaratanların en güzeli....

herkesin merhamet dereceleri vardır..şimdi sen sana kötülük yapan birisine mi daha merhametli olursun yoksa sevdiğin birisine mi..?

1.kelime grubu allahın her kula aynı merhametle yaklaşmayacağını anlatmak istemektedir..nasıl bir lambanın aydınlatma dereceleri farklıdır az ışık veen lamba bıraz daha ışık veren lamba biraz daha fazla ışık veren lamba..vb..

merhametlilerin merhametlisi(kötülük yapana az merhamet eden tanrı,iyi olana biraz daha fazla merhamet eden tanrı)burda tanrının birden çok old değil kişilere göre ayrı ayrı yaklaşan tanrıdan bahsedılmektedir.

2.kelime grubunu da aynı mantığa oturtabilirim islama göre en güzel yaratılan insandır..

benim düşünceme göre böyledir ..
belki bizim gramer yetesizliğimizden de kaynaklanıyor olabilir.yandalımı arapça yaptıktan sonra o konulara da girerim..

not:yukarıdaki düşüncelerin temeli bir yerden alıntıdır.(söyleme gereği duydum)

Söyleme gereği duydun bizde, cevaplama gereği duyduk bu vatandaşa, cevabınıda ilet
kendisine.
Lambaların iyisi kötüsü varda, yaratanlarındamı iyisi kötüsü var dersin artık

Barışı zayıflar savunur, güçlüler için barış masaldır.

http://www.skyradio.nl/player.php
Alt 18-09-2008, 04:23
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder

hayır yaratanın merhamet derecesi ..
sana ettiği merhamet farklı bana farklı mehmete farklı hasana farklı..burda tanrının kötü veya ii mi old tartışılmaz..islama göre belirli kurallar vardır uyanlara elbette farklı uymayanlara farklı davranacaktır eğer hepsi aaynı meleke de olsaydı hepsine aynı merhametle yaklaşırdı..
(islam ınancına gore düşünürsen islam burda kendisiyle çelişmez )
ama dışardan bakarsan herkes kendine göre algılar ve kendince yanlışlar bulur ..
Alt 18-09-2008, 04:30
Üye

Bende yaratanların en iyisi ayetindeki cümleye cevap yazdığını farz ederek sana cevap
yazdım. Peki Kurandaki bu cümle "yaratanların en iyisi yada en güzeli" bölümüne cevabın
nedir? Sence başka yaratanlardamı var ve yaratanın iyisi kötüsüdemi var?

Alt 18-09-2008, 12:48
Üye

zaten yukarda anlatmaya çalıştım... ordada yaratanların en güzelini de bu şekilde anlayabiliriz diye düşündüğümü yazdım..üzgünüm cvbım yukarıda kaldı aynı şeyi yazcak değilim lütfen baştan oku
Alt 18-09-2008, 13:50
Üye

Biz buna kısaca "koiakkbsbe" diyoruz kelime oyunu ile ancak kendini kandırırsın.
Bilmiyorsan susmak da bir erdemdir.

Alt 18-09-2008, 15:10
Üye

şimdi ben sana yazcam sen anlamıcan yıne yazcam yıne anlamıcan yıne yazcam yıne anlamıcan.. benım o kdar vaktım yok ben fıkrımı soylerım anlayan anlar anlaman ıcın kendımı çatlatacak değilim..

ayrıca yazdıklarımı ne demek istediğimi asgari şekilde düşünen insan dahi anlar(sadece insanlara laf yetiştirmek için forumlarda kulaç atmıyorsa)..

ne demek istediğimi anlar ondan sonra katılır yada katıllmazsınn..

ben zaten bildiğimi yazdım.. kesin doğrudur demiyorum yukarıya yazdıklarıma bak...

hadi benden son kez sana bir güzelllik olsun :
merhamet derecelerini yani kişilere göre farklı farklı davranan tanrının yaratılmışları da farklı farklı yarattığı fikrini yani (islam inancında en güzel yaratılan insandır burda tanrının insana özendiği ve diğer yaratılmışlardan farklı bir misyon ,güzellik verdiğini anlıyorum ..yani her yaratılmışa farklı bir misyon verir ve faklı farklı yaklaşır yaratırken. burda tanrı bir tanedir ama her canlıya ayrı ayrı yaklaşmaktadır ben bunu anlıyorum anladığımı söylüyorum)

tabii ben anlıyorum anladığımı anlatmaya çalııyorum arkadaş beni demogojiyle suçluyor ne diyelim:

''sen ne kadar bilirsen bil bildiğin karşındakinin anladığı kadardır''

dememek için zor tutuyor insan kendini..
Alt 18-09-2008, 17:37
porsuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
porsuk porsuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

katre_07´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hadi benden son kez sana bir güzelllik olsun :
merhamet derecelerini yani kişilere göre farklı farklı davranan tanrının yaratılmışları da farklı farklı yarattığı fikrini yani (islam inancında en güzel yaratılan insandır burda tanrının insana özendiği ve diğer yaratılmışlardan farklı bir misyon ,güzellik verdiğini anlıyorum ..yani her yaratılmışa farklı bir misyon verir ve faklı farklı yaklaşır yaratırken. burda tanrı bir tanedir ama her canlıya ayrı ayrı yaklaşmaktadır ben bunu anlıyorum anladığımı söylüyorum)
Sayın Katre07 yaratılmışların en güzeli cümlesini yorumladığınızı anlıyorum yanlış anlamıyorsam. ama mealde "yaratanların en güzeli" diyor. yani yaratılanların mertebesi ile ne alakası var? onu anlayamadım

Sonsuz bir şey varsa buna ben de dahilim arkadaşım.
Alt 18-09-2008, 18:48
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Mü'minûn/12: Andolsun biz insanı çamurdan bir süzmeden yarattık.
Mü'minûn/13: Sonra onu bir nutfe (sperm) olarak olarak sağlam bir karar yerine koyduk.
Mü'minûn/14: Sonra nutfeyi alaka (embriyona) çevirdik, alakayı bir çiğnemlik ete çevirdik, bir çiğnemlik eti kemiklere çevirdik, kemiklere et giydirdik; sonra onu bambaşka bir yaratık yaptık. Yaratanların en güzeli Allah, ne yücedir!

Bu (13. ve 14.) ayetlerden ben şu sonuçları çıkarıyorum:

1- İnsanın oluşması için sadece sperm ve onun korunacağı sağlam bir yer yeterli oluyor.

Yani kadın yumurtasının hiçbir önemi yok burada. Sperm, eşşeğin kulağına da konsa aynı gelişimi tamamlayacakmış demek ki.

2- Sağlam bir yere konan erkek spermi, önce embriyon haline geliyor, ardından bir çiğnemlik et haline geliyor ve bu et kemikleşiyor, sonra da bu kemiklere tekrar et giydiriliyor; en sonunda da bundan bambaşka bir yaratık olarak doğuyor.

Yani kadın yumurtası olmadığı için zigot yok, doğrudan embriyona geçiliyor, ardından bu embriyon kemiklere dönüşüyor (tıpta buna ne denir bulamadım), sonra bu kemikler etle kaplanıyor ve cenin (dölüt) oluyor her halde, sonunda da bundan bambaşka bir yaratık (bebek) olarak doğuyor.

Bu sayede Muhammet (A.B.V)'den çok önemli tıbbi bilgiler de edinmiş oluyoruz.
Alt 18-09-2008, 20:47
Üye

katre_07, bak bir kişi daha (porsuk nickli üye) benim gibi anlamış, sorun bende değilmiş
demekki. Şimdi sen biraz daha gayret edip, ikimizin anlayacağı şekilde anlatırsan çok
memnun oluruz.

Şimdi yine soruyorum;
Yaratanların en güzeli varsa çirkinide varmıdır?
Yaratanların en güzeli Allah ise, diğer yaratanlar kimlerdir?

Daha eratnati, ahesteli ve tane tane lütfen.

Alt 18-09-2008, 23:31
YOLCULUKLAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YOLCULUKLAR YOLCULUKLAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Timsah arkadaşım gerçekten de güzel bir soru sormuşsunuz... Sabahtan beri araştırıyordum... Sonunda bu işlerde bilgisine güvendiğim bir arkadaşıma sordum ve ondan dişe dokunur bir cevap alabildim.Paylaşayım;

Araplar "yaratıcı", "yaratan" gibi kelimeleri Allah için kullandıkları gibi aynı zamanda da sanatçılar için de kullanırlarmış.

Örneğin, bir heykel traş bir heykel yapıyor ve bu kişi o heykelin yaratıcısı oluyor.

Dolayısıyla "yaratanların en iyisi" derken bu grubun içinde, bizim anladığımız manada ki yaratıcı sadece Allah var geriye kalanları ise sanatçılar oluşturuyor.

Bu mantıktan gidersek, gerçekten de yaratanların iyisi de vardır (Allah), kötüsü de vardır (sanatçılar).

Aslında bu tarz bakış açısı da bana saçma gelmedi; çünkü o günün Arap dünyasında yaratanlar çoktu ve bu yaratanlar yüzünden Arap dünyasının başı putlarla da bir hayli dertteydi...

Ben bu şekilde duydum ve aktardım. Yanlış bir bilgi vermiş olabilirim. Hatam varsa düzeltin lütfen...

Önerilen Siteler