Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-11-2009, 03:48
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ergenekon konusunda sizinle bende hemfikirim.Bu işi ergenekona bağlamak biraz komplo teorisi oluyor.

Bu arada evet olabilirlikten bahsediyor,bu durumda en azından her ikisinede eşit yaklaşmalıyız.Fakat kitapların büyük bölümünün ve özellikle Talmut'un Ana dili olduğuna da kesinlikle vurgu yapılıyor...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 16-11-2009, 03:58
Çellist Çellist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Git atari oynaya çellist. aşıyo bu konular seni.
Haklısın... Müminler gibi, kaka yaparken bile hangi Muhammedi duanın okunacağını bile bilmeyen ben hiçbir şeyden anlamam. Senin gibi bilgi birikim sahibi bir alim değilim ki bu derin mevzular hakkında bir şeyler anlayayım.

Ne güzel herşeyi açıklamışsın. Barnabas, Vatikan panik halinde, Ergenekon... Artık geri kalanını da bulmak bize düşer; senin gibi bir alim niye uğraşıp iddianameyi okusun ve de diğerlerine bilgi versin ki; hidayet o kadar kolay mı? Değil elbet...

Yalnız bu masal kitabının Kur'an'la paralellik teşkil etmesi tuhaf. İsa'nın haremiyle ilgili, köle ticareti yapması üzerine, zekat toplaması üzerine, İsa'nın ganimetle geçimini sağlaması üzerine, Kabe'ye tapınmak üzerine gibi temel İslami konularda yazılar var demek ki Barnabas İncili'nde... İnternetteki Barnabas İncili denilen metinlerde bu konular yok ; ama sen daha iyi bilirsin. Bilirsin de paylaşmazsın... Dergah kafası işte, gizeme yat, haklı çık...
Alt 16-11-2009, 04:28
Çellist Çellist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Talmud hakkında düşündüm taşındım...

Talmud sözlü gelenektir ve Karaimler bizdeki Kur'an'cılar (hadisi reddedenler ) gibidir; Talmud'u reddederler -Geniş bir Yahudi mezhebidir, bildiğimiz Karaimler (etnik Türk) yüzde birden azdır bütün Karaim mezhebi içinde-.

Anladığım kadarıyla MÖ 70'te yazıya dökülmüş; ama resmileşmemiş, ve halen sözlü gelenek tanımını koruyor.

Onu düşün, bunu düşün, iş epey girift. Kesin bir kanaatte bulunup da emin olduğum zamanlarda yaptığım üzere aha yakaladım müminin palavrasını diye bir şey diyemiyorum...

Ama ilgili komplo kitabının açıklamasında bol palavra ve tutarsızlık var ki burada yazmaya kalksam kimse de okumaz.

1) Müminler okumaz. Çünki müminler bir haltı anlayarak okumaz.

2) Gayrimüminler o kadar yazıyı okumaz. Zira konu çok ucuz bir komplo teorisi; birisinin isbatını okuyup ikna olmalarına gerek yoktur; zaten palavra olduğu bellidir...
Alt 16-11-2009, 11:14
karadut karadut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bozacının şaidi şıracı olurmuş.
Kuranı; Yahudi veya hıristiyanlardan farklı bir kin duyar kendine inanmayana,yani ateistlere.
Hani 3 maymunu oynamak gibi bir şey.Biri duymaz öteki görmez filan falan.
Öyle bir kitap var olsa ve bir peygamberden bahsetse bu Muhammedi nasıl işaretliyor olabilir.Bu kanıya nereden vardık.
Şimdi bende burada yazıyorum.
Bu insanlık anlayışı bı şekilde devam ettiği sürece milyonlarca kişi kendini peygamber ilan etmeye devam edecek.Ve beklide biri veya birkaçı çok parlayacak.Belki bizim bu aptallığımız onu Mesih yapacak.Ve dünya lideri olacak.Ama maalesef onun Mesih olduğunu dünyanın bir bölümü ( her ne kadarını düşünmek istiyorsanız) kabul etsede onun yalanı gerçeğe asla dönüşmeyecek.Hep aynı raflarda yerini alacak.
İkinci mesele ise önüne gelen İncil yazmamışmı.Bir mümin İncillerin hiçbirine inanmazken buna neden inanıyor.Eeeeeeeee kendi peygamberini milyonda bir ihtimal ile de olsa muştalamış ya.Eeeee orda isa mümin kardeşimin en önemsediği Allahın oğlu olma tezini çürütüyor ya.
Şimdi kuran ne diyor.Meryem ilişkiye girmeden isa olmadımı.İsayı oraya Allah koymadımı.
Biraz abes olacak ama kusura bakmayın.
Oraya ben koysam olan çocuk benim çocuğum oluyorda,Allah isayı oraya koyunca neden Allahın oğlu olmasın deiilmiiiii.

Evrim teorisin en büyük eksikliği bir cennete sahip olmayışı.Kim yok olmak isterki.
Alt 16-11-2009, 12:49
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

KARADUT; saçmalama, İsa'nın yaratılışının, Kuran-ı kerimde hz. Adem'den farksız olduğu vurgulanır. Tabiki insanın ve diğer verlıkların üreme şekilleri aynıdır, o yüzden İsa'nın o incilde sen Allah'n oğlusun diyenlere şöyle atıfta bulunduğu yazar.

Gidin başımdan deliler yerin sizile bereber benide yutmasından korkarım dediği.

sen düşüm İsa peygamberin Allah'a sadakatini.ayrıca Kıbrıs'ta bulunan barnabas incilinde Ahmed yazısı olduğu kanıtlanmış.O kitabıda bi şekil yok etmiişler.

Yine şunu söylüyorum ,jandarma niye el koydu,diyelimki tarihi eser diye. Niye halka sunulmadı,niye saklandı. biz bunların peşindeyiz. sizin saçma fikirlerinizin peşinde değiliz. çünkü böyle bir incil gerçeği var.

Siz burda saçma fikirler üretirken, o savunduğunuz adamlar kanınınzı emip sizleri, bizleri sömürüyo. İnsanlar üzerinden, sırtından ceplerini doldutuyor.

O incil tercüme edilip, basılıp satılsa ve aslıda müzeye konsa sen şu ülkenin ne kadar para kazanıcağını hesap et. Dünya düzenini değiştirecek, devrim niteliğinde kitap bu.

Ama buna benzer inciller ytine bulunur umuyorum, o zamanda İslam dini tescil edilir. baklım o zaman ne olur.
Alt 16-11-2009, 13:11
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bilmediğimden soruyorum Ahmed kim ? İslam peygamberinin adı Muhammed Mustafa değil mi ?

The Greatest Story Ever Sold
Alt 16-11-2009, 13:19
Üye

Ahmed, Muhammed'in gök ismidir.
Alt 16-11-2009, 13:33
ozgurrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgurrr ozgurrr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mongus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahmed, Muhammed'in gök ismidir.
Gök ismi ne demek ? Gökte mi yazıyor ? Göbek adı mı yoksa ? Bununla ilgili bir kaynak varsa gönderirmisiniz nerede ahmed ismi geçiyor Muhammed için ?

The Greatest Story Ever Sold
Alt 16-11-2009, 14:01
Alchindus Alchindus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Bir insan inciller içün isa içün kelam edecek ehliyette kendisini görecek amma isanın ana lisanı ne idi, yaşadığı devirde yaşadığı muhitte kendisi ve havarileri hangi lisanı konuşur idi bunu bilmeyecek amma ahkam kesecek!

Her bir hususu ne kadar ucuzlaştırdık!

Gerçeğe sadakat şart, bu olmadan olmaz!
Alt 16-11-2009, 14:05
Üye

Alchindus, İsa'nın aramice konuştuğu kanıtlanmış , sen daha neyin peşindesin. bir incele bakalım o devri, lisanları, bu oturumda nogada'nın gönderdiği bilgiler var, göz attınmı?

Önerilen Siteler