Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-04-2006, 13:06
affetmez_iso
Üye Değil

Standart Re: KURANDAN İNCİLER

SLM ARKADAŞLAR BU TURANDURSUN PİÇİ KİM 2 CİSİ BURDAKİ PİÇLERİN BAŞKA İŞİ GÜCÜ YOKMUDA DİN HAKKINDA İLERİ GERİ KONUŞUYORLAR. BİZLER SİZİN OLMAYAN DİNİNİZLE DALGA GEÇİYORMUYUZ . SİZİN GİBİ ANANSINI SİKTİKLERİME NE DESEM AYNISINI NAMUS YOK ŞEREF YOK DİN HİÇ YOK KAPILMIŞSINIZ BİR TURAN DENİLEN PİÇİN PEŞİNE YOLUNDA GİDİYORSUNUZ O PİÇİN UMRUNDA BİLE DEGİLSİNİZ ŞİMDİ O PİÇ YAŞIYORMU BİLMİYORUM AMA KAFASINA SIKACAM O PİÇİN SİZİN GİBİ ****** COCUKLARINI KANDIRIYOR BAŞKA BİR SİKİME YARADIGI YOK BİDE SİTE AÇMIŞLAR TURANDURSUN.COM DİYE SİKEM *TURAN DURSUNU"""FORUMDAKİ PİÇLER TAPACAK BİŞEYMİ BULAMIYORSUNUZ YOKSA HİÇ BİR ŞEYEMİ İNANMIYORSUNUZ YOKSA KAFA BULMAYAMI GELİYORSUNUZ ANLAMADIM BU İŞTEN BİŞEY EN İYİ SİZ BENİM MSN YE GELİN DETAYLI KONUŞALIM SEVECEN_44@HOTMAİL.COM DİNSİZLERİ BEKLİYORUM
Alt 19-04-2006, 17:24
Üye Değil

güncelleme...
Alt 19-04-2006, 18:17
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

11/HUD :

1. Elif, Lam, Ra. Bu, hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan Allah tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış,sonra da ayrıntılı olarak açıklanmış bir Kitaptır, *

2. şöyle ki, Allah'tan başkasına kul olmayın! Ben size O'nun tarafından müjdelemek ve uyarmak için gönderilmiş bir peygamberim! *

51/ZARİYAT :

50. "O halde hemen Allah'a kaçın; haberiniz olsun ki, ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım. *

51. Allah'la beraber başka bir tanrı uydurmayın; haberiniz olsun ki ben size ondan gelen açık bir uyarıcıyım.

Bu ayetlerde hitap edenin Allah değil, peygamber olduğu görülüyor.Bu nasıl açıklanabilir?
Alt 19-04-2006, 23:37
Üye Değil

Bu başlık ve bununla birlikte bazı başlıklar sanırım bir üyeyi silme işlemi sırasında listede görünmez oldular. Tüm başlıklar veri tabanında mecut. Sadece arama özelliğini kullanarak bulmak ve başlığa *bir mesaj ekleyerek güncellemek gerekiyor. O zaman başlık görünür duruma geçiyor. Geçen yıl da olmuştu bu sorun.

Bu durumu açıklamakta fayda var, başlık silindi sanılmasın.
Alt 23-04-2006, 00:20
Üye Değil

Selam dostlar,
Kısa bir ayrılıktan sonra tekrar aranızdayım.En son olarak başlığımda bir
müslüman arkadaşımızın ağza alınmayacak küfürlerini gördüm.Ona cevap vermek
istedim.Baktım benim başlık yok.O bana küfür eden kişiye seslenerek diyorum
ki:Ben bir öğretmenim.Ben öğretmeni bir muma benzetirim her zaman.Mum yan-
dıkça çevresini aydınlatır.Çevresini aydınlatırken de erimeye başlar.Biz
öğretmenler de birer mum gibiyiz.Bak kardeşim bir zamanlar ben de senin gibi
düşünüyordum.Zamanla bazı şeylere körü körüne inanmayarak sorgulamaya başla-
dım.Sizleri aydınlatmak için bazı şeyleri yazıyorum.Ben bunları yazarken bir
çıkarımın olduğunu mu düşünüyorsun.Biliyorum allah,kuran sizin kutsal değer-
leriniz.Ben yazımda bunlara hakaret etmedim.Sadece bu kitabın masallardan
ibaret olduğunu ortaya koymaya çalıştım.Bundan hareketle bu masallarla ülke
yönetilemeyeceği gerçeğini ortaya çıkarmaktı amacım.Yorumlarıma katılmaya
bilirsin.Senin doğal hakkın.Sen de bunların böyle olmadığını ikna edici şekil-
de yanıt verebilirdin.Ama sen ne yaptın?Küfürlerin neyi değiştirdi ?Sen şimdi
amacına mı ulaştın.Ne olursak olalım önce insan olalım.Ben seni insan olmaya
davet ediyorum.İnsan sevgisi sevgilerin bence en kutsalıdır.Sana tavsiyem
insan olarak önce kendini sev,göreceksin ki diğer insanlarıda sevmeye başla-
dığını anlayacaksın.Bu ülke hepimizin.Bırakın insanlar inandıkları gibi yaşa-
sınlar.Demokrasi gibi güzel başka bir yönetim şekli var mı?Laiklik olmazsa
sizin gibi düşünmeyen insanların bu ülkede özgürce yaşamaları mümkün mü?
Bak çağdaş ülkelere.İçlerinde dinle yönetilen var mı?Bir onlara bak bir de
dinle yönetilen müslüman ülkelere.Ayrıca bir Türkiye'ye bak.Bir de müslüman
ülkelere.Atatürk gibi bir liderin çıkmış.Geleceği görmüş.Ve onun sayesinde
bu günlere geldik.Arapların neyine özeniyorsunuz.Bırakın onlar bize özensin-
ler.İşte benim sorunum bu.Aydın bir insan olarak demokratik,laik cumhuriyeti-
mize sahip çıkalım.Bırakın din vicdanlarda kalsın.İsteyen istediği gibi yaşa-
sın.Dini kişisel çıkarlara,siyasete ve devlet işlerine alet etmeyin.Bunları
yaptığınız surece din kutsallığını koruyacaktır.Siz bunu yapmıyorsunuz.İslam
tebliğ dinidir diyerek insanlara zorla dayatmaya çalışıyorsunuz.O zaman
elbette bizler de kendimizi savunacağız.Bizim yaptığımız da budur.
Alt 23-04-2006, 00:22
Üye Değil

........
Alt 24-04-2006, 01:37
Üye Değil

KURANDAN İNCİLER!(6)

KAFİRÜN:1. (Resûlüm!) De ki: Ey kâfirler!
2. Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
3. Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz.
4. Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.
5. Evet, siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
6. Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.
(Alın size kurandan bir inci daha...
Tam kafirlik birsure.Taparım,taparsın,tapar,taparız,taparsınız,
taparlar.Tam bir mükemmellik örneği!.Peygambere de teslimiyetçiliği de yakıştıramadım.Ne demek sizin dininiz size,benim dinim de banadır.Bir kafiri gördüğünüz yerde öldürün diyen sen değilmiydin.(Bakara).6.Ayeti sana yakıştıramadım.Benim dinimden olmayanların hepsini öldürün deseydin
böylesi daha yakışırdı.Aynı biz Türklere yaptığın gibi ...Değil mi yüce Allah!)

MAUN : 1. Dini yalanlayanı gördün mü?
2. İşte o, yetimi itip kakar;
3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez;
4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
6. Onlar gösteriş yapanlardır.
7. Ve hayra da mâni olurlar.
( Bu surede sana katılmamak mümkün değil.Haklısın.Bence de o namaz kılanlara yazıklar olsun.O günden bu güne bir şey değişmedi.Kulların bıraktığın yerdeler.Yetim hakkı yiyen yiyene.Yoksulluk dininin olduğu her yerde diz boyu.Malesef kullarının çoğu gösteriş peşinde.Allah adına din adına köşeyi dönen dönene.Alta kalanın da canı çıksın.Ve de öyle oluyor.Hani sen her şeye kadir değilmiydin.Böylelerini hem bu dünyada hem de öbür dünyada burunlarından getirmeliydin.Ama nedense hep öbür dünyada diyorsun.Adaletin bu mu yüce allah!Gel de isyan etme...)

FİL : l. Rabbin fil sahiplerine neler etti, görmedin mi?
2. Onların kötü planlarını boşa çıkarmadı mı?
3. Onların üstüne ebâbil kuşlarını gönderdi.
4. O kuşlar, onların üzerlerine pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyordu.
5. Böylece Allah onları yenilip çiğnenmiş ekine çevirdi.
(Allahım sen neye kadirsin böyle.Şu fiil sahiplerine yaptığını seni kandıran her kese yapsaydın olmazmıydı.Şu ebabil kuşlarına ne oldu Allahım!Yoksa onların nesli mi tükendi.O pişkin tuğlalardan
yapılmış taşları şu nankör kullarına yağdırsaydın makbule geçmezmiydi.Biz de onları ekin olarak yerdik.Tabi ki yine büyüklere masallar faslı.)

HÜMEZE: 5. Hutame'nin ne olduğunu bilir misin?
6. Allah'ın, tutuşturulmuş ateşidir.
KARİA 8. Ameli yeğni olana gelince.
9. İşte onun anası (yeri, yurdu) Hâviye'dir.
10. Nedir o (Hâviye) bilir misin?
11. Kızgın ateş!
(Yüce Allah! Ateşten başka bir şey bilmez misin?Hem kullarını yaratıyorsun hem de ateşe atıyorsun.Ben şimdi senin büyüklüğüne nasıl inanayım.Büyüklük bu mu?Ateş ateştir.Ha hutame olmuş ha haviye olmuş.Ne fark eder?Amaç yeşillik olsun değil mi yüce Allah!)

TİN : 1. İncire, zeytine,
2. Sina dağına ,
3. Ve şu emîn beldeye yemin ederim ki,
4. Biz insanı en güzel biçimde yarattık.
5. Sonra da çevirdik aşağıların aşağısına attık
(Daha öncede belirtmiştim.Allah aklına ne geliyorsa onun üzerine yemin ediyor.Burda da incire,zeytine,dağa,beldeye yemin ediyor.Şimdi soruyorum sana yüce allah niye yemin etme gereğiduyuyorsun.Her şey senin elinde değil mi?Yoksa peygamberin seni kullanarak kendisi mi yeminediyor.İkincisi insanı en güzel şekilde yarattım diyorsun.Sonradan da aşağıların aşağısına attım
diyorsun.Gerçi peygamberin hep biz diyor ya.Kendisini sana eş değer olarak gördüğü anlaşılıyor.Acaba tüm bunları beraber mi yaptınız.Çünkü biz diyor başka bir şey demiyor.İnsanlar o güzel biçimleriyle kalsalardı ne kaybın olurdu?Doğru ya o zaman cehennem nasıl dolacaktı değil mi!)

İNŞİRAH:1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
2. Yükünü senden alıp atmadık mı?
3. O senin belini büken yükü .
4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
(Acaba burada peygamber kalp ameliyatı mı geçirdi.Bu ğöğsü açıp genişletmekte nasıl oluyor.Buna ne gerek vardı?Hani sen her şeye kadirdin!)

DUHA : 1. Andolsun kuşluk vaktine
2. Ve sükûna erdiğinde geceye ki,
8. Seni fakir bulup zengin etmedi mi?
9. Öyleyse yetimi sakın ezme.
10. El açıp isteyeni de sakın azarlama
11. Ve Rabbinin nimetini minnet ve şükranla an.
(Burda da aklına kuşluk vakti ve gece gelmiş ve onlara yemin etmiş!Doğru! Haticeyle evlendikten sonra zengin olduğunuzu ve peygamberliğinizi o zaman ilan ettiğinizi biliyoruz.Birde hep düşünürdüm.Bu müslüman ülkelerinde niye bu dilencilik yaygın diye.Demek ki 10.ayet dilencilerin ilham kaynağıymış.Ama bir şeyi unutmuşsun.Kulların bu dilencilik uğruna ne cambazlıklar yapıyor.Ah
bunu bir bilebilsen.Ama nerden bileceksin ki...)

BELED : 19. Ayetlerimizi inkâr edenler ise işte onlar soldakilerdir,
20. Cezaları, kapıları üzerlerine sımsıkı kapatılmış bir ateştir.
(Beldeye,babaya ve babanın çocuğuna yemin etmiş yine bu surede.Almaya gerek duymadım.Onun yeminlerine artık alıştım.Sağdakileri kolluyorsun.Çünkü onlar imanlı.Ama senin bu imanlı kulların genellikle her türlü haltı işliyor nasıl olsa allahımız bizi af eder diye başlıyorlar ibadet etmeye. Çünkü bu açık kapıyı sen kendin bıraktın.Ben soldaki bir kulun olarak attığım her adımda dürüst oldum.Yalan- dolan ,alavere-dalavere nedir bilmem.Hep vatanımı ve milletimi düşündüm.İnsana en ufak bir zararım olmadı.Hep sevgiye inandım.Şimdi sence ayetlerini inkar ettim diye beni ateşe mi atacaksın.Ben şimdi senin büyüklüğüne nasıl inanayım.Benim yaptığım mı doğru.Yoksa imanlı kullarının yaptıkları mı doğru?)
(Devam edecek)
Alt 26-04-2006, 03:14
Üye Değil

KURANDAN İNCİLER(7)

MÜCADELE:
1. Kocası hakkında seninle tartışan ve Allah'a şikâyette bulunan kadının sözünü Allah işitmiştir. Allah, sizin konuşmanızı işitir. Çünkü Allah işitendir, bilendir.
4. (Buna imkân) bulamayan kimse, hanımıyla temas etmeden önce ardarda iki ay oruç tutar. Buna da gücü yetmeyen, altmış fakiri doyurur. Bu (hafifletme), Allah'a ve Resûlüne inanmanızdan dolayıdır. Bunlar Allah'ın hükümleridir. Kâfirler için acı bir azap vardır.
7. Göklerde ve yerde olanları Allah'ın bildiğini görmüyor musun? Üç kişinin gizli konuştuğu yerde dördüncüsü mutlaka O'dur. Beş kişinin gizli konuştuğu yerde altıncısı mutlaka O'dur. Bunlardan az veya çok olsunlar ve nerede bulunurlarsa bulunsunlar mutlaka O, onlarla beraberdir. Sonra kıyamet günü onlara yaptıklarını haber verecektir. Doğrusu Allah, her şeyi bilendir.
10. Gizli konuşmalar şeytandandır. Bu, iman edenleri üzmek içindir. Oysa şeytan, Allah'ın izni olmadıkça, müminlere hiçbir zarar veremez. Müminler Allah'a dayanıp güvensinler
19. Şeytan onları etkisi altına aldı da kendilerine Allah'ı anmayı unutturdu. İşte onlar şeytanın yandaşlarıdır. İyi bilin ki şeytanın yandaşları hep kayıptadırlar.
* * * * * (Acaba bu işiten peygamberin kendisi olmasın mı?Allah insan olmadığına göre olsa olsa bu kendisidir.Hani bir surede de allah kendisine salavat getirmişti.4.ayetteki hafifletmeye bakın. İki ay oruç.Altmış fakiri doyurma.Ne hafifletme ama!.Sen zaten gökte ve yerde olan her şeyi
biliyorsun.O üç-beş kişinin yanında senin ne işin var yüce allah!Yine müminlerine torpil geçmiş allah.Onlara şeytanı yaklaştırmıyor.Şu şeytanına hakim olsanda kulların imansız olmasaydı olmaz mıydı yüce allah!)

CUM'A:
5. Tevrat'la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerce kitap taşıyan merkebin durumu gibidir. Allah'ın âyetlerini yalanlamış olan kavmin durumu ne kötüdür! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez.
6. De ki: Ey yahudiler! Bütün insanlar değil de, yalnız, kendinizin Allah'ın dostları olduğunuzu iddia ediyorsanız, bunda da samimi iseniz, haydi ölümü temenni edin (bakalım)!
* * * * * * *(İncilere devam ediyoruz.Kuranın allahına bakın.Yahudiler için neler demiş.Sanki yahudiler kendisinin kulları değilmiş.Bir tarafta tevratı savun.Diğer tarafta tevratı savunanlara ölüm.Ama ne yazık ki bu gün o beğenmediğin yahudi kulların dünya ticaretinin merkezindeler.
Kendi devletlerini de kurdular.Müslüman kulların ha bire birbirleriyle dalaşıyorlar.Açlık, yokluk sefalet diz boyu.Sağ gösterip yoksa sol mu vurdun yüce allah!)

TAHRİM:
1. Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını gözeterek Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.
2. Allah, (gerektiğinde) yeminlerinizi bozmanızı size meşru kılmıştır. Sizin yardımcınız Allah'tır. O, bilendir, hikmet sahibidir.
3. Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca, Peygamber bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi: Bunu sana kim bildirdi? dedi. Peygamber: Bilen, her şeyden haberdar olan Allah bana haber verdi, dedi.
4. Eğer ikiniz de Allah'a tevbe ederseniz, (yerinde olur). Çünkü kalpleriniz sapmıştı. Ve eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka verirseniz bilesiniz ki onun dostu ve yardımcısı Allah, Cebrail ve müminlerin iyileridir. Bunların ardından melekler de (ona) yardımcıdır.
5. Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha iyi kendini Allah a veren, inanan, sebatla itaat eden, tevbe eden, ibadef eden, oruç tutan, dul ve bâkire eşler verebilir.
* * * * * * * *(Bir tarafta allah diğer tarafta peygamber.Al gülüm ver gülüm.En ufak bir sorunda hemen ayet iniyor.Allaha bak! yemin bozmayı da meşru kılmış.O *zaman *yeminini bozan *kullarına bir *şey demeye hakkın yok.Ve eşlerini *tehdit ediyor.Bakire ve dul eşler * * * * * * * * * * * * * * tehdidiyle.Acaba bu surede söz konusu olan oğulluğu Zeydin karısı Zeynep mi *acaba? Kendi ailevi sorunlarını dışa yansıtan peygambere ne demeli?)

MÜLK :
5. Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.
17. Yahut gökte olanın üzerinize taş yağdıran (bir fırtına) göndermeyeceğinden emin misiniz? İşte (bu) tehdidimin ne demek olduğunu yakında bileceksiniz! * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *19. Üstlerinde kanatlarını aça-kapata uçan kuşları (hiç) görmediler mi? Onları (havada) rahmân olan Allah'tan başkası tutmuyor. Şüphesiz O her şeyi görmektedir.
* * * * * * * *(Yedi katlı göğün en yakınındaki göğü kandillerle donatmış!Üstelik bunları da (yıldızları) şeytanlara atış yapmak için yapmış!Sahi kulların dua ederken ellerini yukarıya * * * * * * * * * * * * * * * * kaldırıyorlar.Demek ki gökte mesken tuttun.Ama göğün hangi katındasın!İnsan belirtmez mi?Kıyamet için yakın diyorsun ama aradan asırlar geçti bir türlü nedense bu kıyamet bir türlü kopmadı.Kuşlara gelince.Bilim kuşların *nasıl uçtuğunu ortaya koydu.Ama deseydin ki şu şu nedenden dolayı kuşlarım uçuyor o * zaman bilim senin yanında halt işlemiş olurdu.)

SAFF :
4. Allah, kendi yolunda kenetlenmiş bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever.
9. Müşrikler istemeseler de dinini bütün dinlere üstün kılmak için Peygamberini hidayet ve hak ile gönderen O'dur.
10. Ey iman edenler! Sizi acı bir azaptan kurtaracak ticareti size göstereyim mi?
11. Allah'a ve Resûlüne inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır.
12. İşte bu takdirde O, sizin günahlarınızı bağışlar, sizi zemininden ırmaklar akan cennetlere, Adn cennetlerindeki güzel meskenlere koyar. İşte en büyük kurtuluş budur.
* * * * * * * * ( Allaha bak allaha.Dinleri arasında ayrım yapıyor.İslam dinini diğer dinlere üstün kılıyor. Ve bu din için kullarını cihada davet ediyor.Bir de savaşanları seviyormuş.Eğer benim yolumda savaşırsanız günahlarınızı bağişlar ve en büyük kurtuluş olarak da cennete gidersiniz diyor.Şimdi bu zihniyet senin büyüklüğüne yakışıyor mu yüce allah!İsası
Musası onlar da peygamberlerin değilmiydi.Kimi kiminle savaştırıyorsun yüce allah! Hem insanı yaratıp hem de cehennemle tehdit eden allaha da bu yakışır...)

İNFİTAR:
l. Gökyüzü yarıldığı zaman,
2. Yıldızlar döküldüğü zaman,
3. Denizler birbirine katıldığı zaman,
4. Kabirlerin içindekiler dışarı çıkarıldığı zaman,
5. İnsanoğlu (yapıp) gönderdiklerini ve (yapamayıp) geride bıraktıklarını bir bir anlar.
6. Ey insan! İhsanı bol Rabbine karşı seni aldatan nedir.
7. O Allah ki seni yarattı, seni düzgün ve dengeli kılıp,ölçülü bir biçim verdi.
* * * * * * * * * (Muhteşem bir kıyamet sahnesi.1-gökyüzü yarılıyor(nasıl yarılacaksa),2-Kandiller( pardon yıldızlar)patır patır dökülüyor,3-Denizler birbirine giriyor(nasıl giriyorsa),4-Mezardakiler dışarı cıkarılıyor(Kim çıkaracaksa).Ortaçağda yaşayan bir insanın bu masallarına acı bir
gerçektir ki bilgi çağında yaşayan insanlarımızın çoğunluğu inanmaktadır.Birazcık beyni mantığı olan bir insan nasıl bu masallara inanıyor hayret ediyorum.İkincisi ihsanı bol rabbin diyor.Doğru zengin kullarına ihsanın bol.Nedense yoksul kullarında bu bol ihsanı nı göremiyoruz.Hiç de kullarını dengeli yarattığını göremiyorum.Kullarının *küçümsenemeyecek oranda özürlü olduğunu görüyoruz.Demek ki bir yerlerde ölçüyü fazla kaçırmışsın * * yüce allah!)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *(Devam edecek)
Alt 27-04-2006, 04:35
Üye Değil

KURANDAN İNCİLER

HAKKA:
69.44. Eğer (Peygamber) bize atfen bazı sözler uydurmuş olsaydı,
69.45. Elbette onu kıskıvrak yakalardık.
69.46. Sonra onun can damarını koparırdık (onu yaşatmazdık).
69.47. Hiçbiriniz buna mâni de olamazdınız.
(Nasıl olsa meydan boş.Atın atabildiğiniz kadar!)
69.31. Sonra alevli ateşe atın onu!
69.36. İrinden başka yiyecek de yoktur.
(Yahu bu ateşi anladık.Yedirecek başka bir şey bulamadın mı yüce allah!)
MEARİC:
70.4. Melekler ve Rûh (Cebrail), oraya, miktarı (dünya senesi ile) ellibin yıl olan bir günde yükselip çıkar.
70.8. O gün gökyüzü, erimiş maden gibi olur.
70.9. Dağlar da atılmış yüne döner.
70.43. O gün onlar, sanki dikili bir şeye koşuyorlar gibi, kabirlerinden fırlaya fırlaya çıkarlar.
(Demek ki allahın bir günü bizim elli bin yılımızmışmışmış.....Diğer incilerin yorumunu
sizlere bırakıyorum.)
MÜDDESSİR:
74.17. Ben onu sarp bir yokuşa sardıracağım!
74.18. Zira o, düşündü taşındı, ölçtü biçti.
74.19. Canı çıkasıca, ne biçim ölçtü biçti!
74.20. Sonra, canı çıkasıca tekrar (ölçtü biçti); nasıl ölçtü biçtiyse.
74.26. Ben onu sekara (cehenneme) sokacağım.
74.27. Sen biliyor musun sekar nedir?
74.28. Hem (bütün bedeni helâk eder, hiçbir şey) bırakmaz, hem (eski hale getirip tekrar azap etmekten) vazgeçmez o.
74.29. İnsanın derisini kavurur.
74.30. Üzerinde ondokuz (muhafız melek) vardır.
( İncilerden bir demet.)
İNSAN:
2. Gerçek şu ki, biz insanı katışık bir nutfeden (erkek ve kadının dölünden) yarattık; onu imtihan edelim diye, kendisini işitir ve görür kıldık.
(Bir damla su burada katışık nufte olmuş.Yine soruyorum toprak mı,çamur mu,balçık mı,
bir damla su mu?Hangisi yüce allah?Demek ki bizi imtihan etmek için kulak ve göz verdin.
Geçiniz....Yüce allah!)
16. Gümüşten öyle kadehler ki onları istedikleri ölçüde tayin ve takdir etmişlerdir.
17. Onlara orada bir kâseden içirilir ki (bu şarabın) karışımında zencefil vardır.
18. (Bu şarap) orada bir pınardandır ki adına Selsebîl denir
(Zencefil-selsebil nasıl uymuş ama!Bu dünyada insanlara şarabı yasakla öbür dünya için
şarapla kandır.Bu ne büyüklük yüce allah!)
MÜRSELAT:
77.20. (Ey insanlar!) Biz sizi dayanıksız bir sudan yaratmadık mı?
77.21. İşte o suyu, sağlam bir yere yerleştirdik.
77.22. Belli bir süreye kadar.
77.23. Biz buna güç yetirmişizdir. Ve bizim gücümüz ne büyüktür.
(Bir damla su burda da dayanıksız su olmuş.Bu nasıl dayanıksız bir suymuş böyle.Ondan
sonra bizim gücümüz ne büyüktür diyerek övünüyorsun.Bu bir çelişki değil mi?)
GAŞİYE:
4. Kızgın ateşe girer.
5. Onlara kaynar su pınarından içirilir.
6. Onlar için kuru dikenden başka yemek yoktur,
7. O ise ne besler ne de açlığı giderir.
(Şimdi bu cehennem manzaralarını gördükçe imanlı kulların bu dine niye dört elle
sarıldıklarını daha iyi anlıyorum.Güzel huriler,selsebil pınarı dururken kızgın ateş,
kaynar su,irin ve kuru diken yemeğini kim yemek ister ki!)

FECR :
1. Andolsun Fecre ,
2. On geceye ,
3. Çifte ve teke,
4. (her şeyi karanlığı ile) örttüğü an geceye
5. Bunlarda akıl sahibi için elbette birer yemin (değeri) vardır.
(Ben bir akıl sahibiyim.Ben bunlarda bir yemin değeri göremiyorum.Hadi gece ile
gündüzü anladık.O on gece neyin nesi?Neyin çiftine ve tekine yüce peygamber
pardon yüce allah!Bir de devamlı soruyorum niye yemin etme gereği duyuyorsun
yüce allah.Sana özenerek imanlı kulların da bol bol yemin ediyorlar.Sıkıştıkları
zamanda yeminlerini bozuyorlar.Yemin bozmayı meşru kılan da sen değilmiydin.)

(Devam edecek)
Alt 29-04-2006, 02:35
Üye Değil

KURANDAN İNCİLER(9)

BAKARA:
2.50. Bir zamanlar biz sizin için denizi yardık, sizi kurtardık, Firavun'un taraftarlarını da, siz bakıp dururken denizde boğduk.
2.55. Bir zamanlar: Ey Musa! Biz Allah'ı açıkça görmedikçe asla sana inanmayız, demiştiniz de bakıp durur olduğunuz halde hemen sizi yıldırım çarpmıştı.
2.56. Sonra ölümünüzün ardından sizi dirilttik ki şükredesiniz.
2.60. Musa (çölde) kavmi için su istemişti de biz ona: Değneğinle taşa vur! demiştik. Derhal (taştan) oniki kaynak fışkırdı. Her bölük, içeceği kaynağı bildi. (Onlara Allah'ın rızkından yeyin, için, sakın yeryüzünde bozgunculuk etmeyin, dedik.
* * * * * *(Tevratın kötü bir kopyası olan kurandan inciler.Masal kaynak olarak başka bir masalı almış.
* * * * * * Denizi yarmalar,değnekle taşa vurup taştan on iki kaynak suyun fışkırması....Hele bir de
* * * * * * yıldırım çarptıktan sonra ölenlerin dirilmesi de ayrı bir masal...)

2.106. Biz, bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturursak (ertelersek) mutlaka daha iyisini veya benzerini getiririz. Bilmez misin ki Allah her şeye kadirdir.
* * * * * *(Kuranın allahı bazen yanlış ayetlerle yolunu da şaşırıyormuş.Sen her şeyi bilen değilmiydin?
* * * * * * ONDAN SONRA DA BEN HER ŞEYE KADİRİM DİYORSUN.Yuturamazsın yüce allah!)

2.111. (Ehl-i kitap Yahudiler yahut hıristiyanlar hariç hiç kimse cennete giremeyecek, dediler. Bu onların kuruntusudur. Sen de onlara: Eğer sahiden doğru söylüyorsanız delilinizi getirin, de.
2.113. Hepsi de kitabı (Tevrat ve İncil'i) okumakta oldukları halde Yahudiler: Hıristiyanlar doğru yolda değillerdir, dediler. Hıristiyanlar da: Yahudiler doğru yolda değillerdir, dediler. Kitabı bilmeyenler de birbirleri hakkında tıpkı onların söylediklerini söylediler. Allah, ihtilâfa düştükleri hususlarda kıyamet günü onlar hakkında hükmünü verecektir.
2.120. Dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.
2.135. (Yahudiler ve hıristiyanlar müslümanlara Yahudi ya da hıristiyan olun ki, doğru yolu bulasınız, dediler. De ki: Hayır! Biz, hanîf olan İbrahim'in dinine uyarız. O, müşriklerden değildi.
2.136. "Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer peygamberlere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk" deyin.
* * * * * *(Bakın yüce allahın hak dinlerinin aralarındaki şürtüşmelere.Tabi peygamber de bu durumdan kendisine vazife çıkarıyor.Hem de çelişkilerle dolu bir vazife.İlk başlarda bu dinlere karşı ılımlıdır.Güçlendikten sonra bu kafirlerle üstünlük savaşına başlamıştır.Ve sonunda da kuranın allahı vasıtasıyla en üstün din islamiyettir demiştir.Ama *ne yazık ki Kuranın allahı bu *üstünlüğü diğer dinlere *sağlayamamıştır.Tabi bu da ayrı bir konu.)
* * * * *
2.178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın (öldürülür). Ancak her kimin cezası, kardeşi (öldürülenin velisi) tarafından bir miktar bağışlanırsa artık (taraflar) hakkaniyete uymalı ve (öldüren) ona (gereken diyeti) güzellikle ödemelidir. Bu söylenenler, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Her kim bundan sonra haddi aşarsa muhakkak onun için elem verici bir azap vardır.
2.179. Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki suç işlemekten sakınırsınız .
* * * * * * (Şu allaha bakın.Hani allahın verdiği canı allah alıyordu.Kısasa bakın.Sen bu kısasla resmen
* * * * * * *kullarını birbirlerini öldürmeye davet ediyorsun.Hem de insanları sınıflara ayırarak.Kuranın
* * * * * * *allahı zaten sana da bu yakışır?Her zaman senin hümanist değil sadist olduğunu hep
* * * * * * *belirttim.Bunu bir kez daha kanıtladığın için sağol.Ama imanlı kullarına seslenerek diyorum-
* * * * * * *ki işte allahınız.Bu nasıl büyüklük yüce allah?)

2.187. Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz. Allah sizin kendinize kötülük ettiğinizi bildi ve tevbenizi kabul edip sizi bağışladı. Artık (ramazan gecelerinde) onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için takdir ettiklerini isteyin. Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zamanlarda kadınlarla birleşmeyin. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Sakın bu sınırlara yaklaşmayın. İşte böylece Allah âyetlerini insanlara açıklar. Umulur ki korunurlar.
* * * * * * (Demek ki peygamberden önce de oruç vardı.O zaman demekki oruç ayında insanlar
* * * * * * *ilişkiye giremiyorlarmış..İstediği kadar yasaklasınlar.Ekmek su gibi doğal bir ihtiyaç.Kim * * * * * * * yasağa *uyar ki.Helal kılmakla akıllılık etmiş.İkincisi o dönemde saat ne gezer.Sabahın beyaz * * * * * * * * ipliği,karanlığın da siyah ipliği. Ne güzel oruç zamanını tasvir etmiş.Sahi bir şey anladınız * * * * * * * * * * mı?Bir de mescitlerde kadınlar ne geziyor onu da anlamış değilim.)

2.255. Allah, O'ndan başka tanrı yoktur; O, hayydir, kayyûmdur. Kendisine ne uyku gelir ne de uyuklama. Göklerde ve yerdekilerin hepsi O'nundur......
* * * * * * * (Biliyorum o ne uyur ne de uyuklar.Gece gündüz cehennemi nasıl dolduracağım insanlara
* * * * * * * *nasıl işkenceler yapacağım diye düşünmekten uyuyamaz!Yahu gören işiten bir varlık
* * * * * * * *elbette hem uyuyacak hem de uykusu geldiği zaman uyuklayacak.Şunlar inci değil de
* * * * * * * *nedir?)

2.260. İbrahim Rabbine: Ey Rabbim! Ölüyü nasıl dirilttiğini bana göster, demişti. Rabbi ona: Yoksa inanmadın mı? dedi. İbrahim: Hayır! İnandım, fakat kalbimin mutmain olması için (görmek istedim), dedi. Bunun üzerine Allah: Öyleyse dört tane kuş yakala, onları yanına al, sonra (kesip parçala), her dağın başına onlardan bir parça koy. Sonra da onları kendine çağır; koşarak sana gelirler. Bil ki Allah azîzdir, hakîmdir, buyurdu.
* * * * * * * * (Alın size bir masal daha.Bunu da artık siz yorumlayın.....)

ALİ İMRAN:
3.59. Allah nezdinde İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattı. Sonra ona "Ol!" dedi ve oluverdi.
* * * * * * * * *(Ya!!!Gördünüz mü?İsa işte böyle olmuş!!!!)

3.124. O zaman sen, müminlere şöyle diyordun: İndirilen üç bin melekle Rabbinizin sizi takviye etmesi, sizin için yeterli değil midir?
3.125. Evet, siz sabır gösterir ve Allah'tan sakınırsanız, onlar (düşmanlarınız) hemen şu anda üzerinize gelseler, Rabbiniz, nişanlı beş bin melekle sizi takviye eder.
3.140. Eğer siz (Uhud'da) bir acıya uğradınızsa, (Bedir'de de düşmanınız olan) o kavim de benzer bir acıya uğramıştır. O günleri biz insanlar arasında döndürür dururuz (zaferi bazen bir topluma bazen öteki topluma nasip ederiz.) Ta ki Allah, iman edenleri ortaya çıkarsın ve aranızdan şahitler edinsin. Allah zalimleri sevmez.
3.165. (Bedir de) iki katını (düşmanınızın) başına getirdiğiniz bir musibet, (Uhud'da) kendi başınıza geldiği için mi "Bu nasıl oluyor!" dediniz? De ki: O, kendi kusurunuzdandır. Şüphesiz Allah'ın her şeye gücü yeter
* * * * * * * * (Savaşçı melekler de varmış!...Yenilgiye de nasıl kılıf bulmuş.O yenilgide *savaşçı
* * * * * * * * *nişanlı melekleri nerdeymiş acaba?Tutup bir de kullarına yenilginin sebebi kendi
* * * * * * * * *kusurunuzdur diyor.Eğer allahın her şeye gücü yetiyorsa Uhud da nerdeydi.İmanlı
* * * * * * * * *kulların da aynı senin yolundan gidiyorlar.Onlar da senin gibi (hem de zorlanarak)
* * * * * * * * *ayetlerine kılıf uydurmakta bire birler.Ama uydurdukları kılıflara kendilerinden başka
* * * * * * * * *kimse de inanmıyor.Yüce allah!şunu bilki insanlar bilgi çağını yaşıyor.Artık senin ve
* * * * * * * * *peygamberinin bu masallarına zor inanırlar.Bundan haberin olsun.)
MAİDE:
5.33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.
5.38. Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık bir ceza ve Allah'tan bir ibret olmak üzere ellerini kesin. Allah izzet ve hikmet sahibidir.
* * * * * * * * *( Evet kuranın allahına bakın.Eğer diyor benim hak dinimi(islam) kabul etmezseniz
* * * * * * * * * bunun cezası ölüm,o da yetmiyor asılma,hızını alamıyor el ve ayaklarını çaprazlama
* * * * * * * * * kesin.Eğer bunu da yapamıyorsanız onları sürün diyor.Bu kafirler kim.Yahudisi,
* * * * * * * * * hiristiyanı.Yahu yüce allah! bunlar da senin kulların değil mi?İkincisi.Hırsızlık yapanların
* * * * * * * * * ellerini kesin diyor.Ey kuranın yüce allahı! sen kesip biçmekten başka bir şey bilmez * * * * * * * * * * * * * misin?El kesmekle kol kesmekle hırsızlığı ortadan mı kaldırdın?Bu ne vahşet böyle.
* * * * * * * * * Ne mutlu o insanlara ki böyle bir allaha inanmıyorlar...)

5.48. Sana da, daha önceki kitabı doğrulamak ve onu korumak üzere hak olarak Kitab'ı (Kur'an'ı) gönderdik. Artık aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet; sana gelen gerçeği bırakıp da onların arzularına uyma. (Ey ümmetler!) Her birinize bir şerîat ve bir yol verdik. Allah dileseydi sizleri bir tek ümmet yapardı; fakat size verdiğinde (yol ve şerîatlerde) sizi denemek için (böyle yaptı). Öyleyse iyi işlerde birbirinizle yarışın. Hepinizin dönüşü Allah'adır. Artık size, üzerinde ayrılığa düştüğünüz şeyleri(n gerçek tarafını) O haber verecektir.
* * * * * * * * * (Hani insanı hep denemek ve imtihan etmek için yaratmış ya dinleri de denemek için
* * * * * * * * * *yaratmış.Bunlara ne gerek vardı yüce allah!Tek bir ümmet olarak yaratsaydın ve bu
* * * * * * * * * *ümmetin sevgi,huzur,mutluluk içinde yaşasalardı olmazmıydı yüce allah!İmanlı kullar-
* * * * * * * * * *ına seslenerek diyorum ki bazı şeyleri artık sorgulayın.Bu palavralara artık körü
* * * * * * * * * *körüne inanmayın.İnanıyorsanız oturun oturduğunuz yerde.Bu masalları bizlere
* * * * * * * * * *bari zorla dayatmaya çalışmayın.)

5.90. Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.
* * * * * * * * * (Hem yarat hem de bunlar şeytan işi pisliktir de.Asıl insanları bu pisliklere bulaştıranın
* * * * * * * * * *en büyük sorumlusu sen değil misin yüce allah!?Suçu ilk önce kendin de ara.Ondan
* * * * * * * * * *sonra kullarını suçla.)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * (Devam edecek)

Önerilen Siteler