Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 11-01-2010, 01:47
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli dost UlulElbab;

Bir aforizma vardır ya ; "There are no atheists in foxholes" yani meali "Siperde hiç ateist yoktur".Tam olarak kimin önermesi olduğunu bilinmeyen bu aforizmada sözde baskı altındaki, ölümle burun buruna gelen tüm askerlerin dua ettikleri anlatılır.Sözde yaratıcı bir gücün farkına insan bu gbi durumlarda daha iyi varabilirmiş.

Çaresizlik durumunda, baskı altında, ölümle burun buruna gelinen zamanlarda insandan herşey beklenir.Baskı altında alınan ifade bile geçersizken baskı altında edilen Duanın ne mantığı olur ki?

"Şu olay şöyle şonuçlansa benim için iyi olur" gibi şeyler söylemişimdir ama bunlar da Dua değildir.Dostlar arasında kişişen temennilerimi dile getirme biçimimdir.

Kabul edildiği varsayılan Dualar içinse ;

Bir insan bir şeyi çok isterse ve üzerinle azimle çalışırsa zaten isteklerine bazı realiteler dahilinde kavuşabilir.Bunun haricinde de alayına güler geçerim.Sadece Dua yetmez birde araya vekil koyarlar ya hani, ağaca çul çaput bağlar, hazret mezarları önünde ağlaşırlar, evliya mezarları önünde toplaşırlar...Bunlara iki kat gülerim.

Saygılar.
Değerli Dost AerA,

"There are no atheists in foxholes"
Bu söz bana bir kaç yıl önce izlediğim bir filmi hatırlattı;
Yanlış hatırlamıyorsam ismi: "what the bleep down the rabbit hole""
Konusu Kuantum fiziğiyle felsefenin buluşmasıydı ...Hatırımda kalan bir yerinde şöyle birşey deniyordu:
"gözlemci gerçeğin tezahur etmesindeki birincil etmendir" " gözlemimizin sonucu bütünüyle bizim algı ve düşüncelerimize bağlıdır. ve sonra dua ile inanç arasındaki ilişkiye gönderme yapıyordu.
"Eğer birşeyin olacağına tüm kalbimizle inanırsak o şey gerçekleşir."
Aslında Hayat kü.ük Sebeplerin ve küçük sonuşların oluşturduğu bir Zincir...
Hayatımız da bir amaca ulaşmak için sebepleri kendimiz oluştururuz.
Örneğin Üniversiteyi kazanmak için çalışmalı,sınav günü soruları çözmeli ve tercih yapmalıyız vs. ama filmin söylediği bu sebep ve sonuç ilişkisinin her iki yönde de çalışabildiğiydi. Kısaca bir sonuca ulaşmak için sebepleri realize edebileceğimiz gibi bir sebebe ulaşmak için sonuçları da realize edebiliriz,tabi buna tüm ruhumuzla inandığımız zaman.

Kuantum Fiziği veya Kuantum Mekaniği konusunda ne düşünüyorsunuz?

Birde Paralel Evrenler teorisi vardı yanılmıyorsam...

Sevgi ile...

Önerilen Siteler