Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-04-2010, 10:41
ArthurBrwcla ArthurBrwcla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ArthurBrwcla - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Hani nerde Allah?

Aslında benim hikayem pekte ilgi çekici değildir yada uzun uzun anlatılmaz.Basittir.

Lise 1 den beri Dini inançlarım yoktur,ben, dini sadece insanı sömürmek üzere kurulmuş yalanlar olarak algılarım.Bir çok insanın Din için öldürüldüğünü gördüğüm zaman kendi kendime dedim " Allah varsa neden bunları görmüyor?Nerede bu Allah nerede bu adaleti?" diye sormaya başladım ve sonunda bana takılmış kara gözlüklerden kurtulup aydınlığı gördüm.Üniversiteye başlayınca ise bu düşüncelerim daha çok pekişti.Ve halen de diyorum "Din insanı sömürmek amacı gütmüş , insana kara gözlükler takan yalanlar dolusu bir oyundur". diye
Alt 09-04-2010, 11:40
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Lütfen sus, senin bildiklerini başkaları bilmesin.

Din geçmişin siyaset aracıdır. toplumu yönetme kontrol etme.....Günümüz siyaseti için de aynı... ama değişim oluyor da yırtıyoruz paçayı.

Muhammed için zamanın devrimcisi denir. ne kadar bilemem. ama kurduğu sistemi sorgulama, mantık üzerine kurmamış.Din üzerine kurmuş. Günümüzde zulm edenler dinin önde gidenleri, temsilcileridir.
Alt 09-04-2010, 18:32
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

ArthurBrwcla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aslında benim hikayem pekte ilgi çekici değildir yada uzun uzun anlatılmaz.Basittir.

Lise 1 den beri Dini inançlarım yoktur,ben, dini sadece insanı sömürmek üzere kurulmuş yalanlar olarak algılarım.Bir çok insanın Din için öldürüldüğünü gördüğüm zaman kendi kendime dedim " Allah varsa neden bunları görmüyor?Nerede bu Allah nerede bu adaleti?" diye sormaya başladım ve sonunda bana takılmış kara gözlüklerden kurtulup aydınlığı gördüm.Üniversiteye başlayınca ise bu düşüncelerim daha çok pekişti.Ve halen de diyorum "Din insanı sömürmek amacı gütmüş , insana kara gözlükler takan yalanlar dolusu bir oyundur". diye
Kainatta hangi hayır vardır ki kötülüğe kullanıldığı vakit kötü olmasın
Din namına yapılan fenalıkları dinin mahiyeti zatisi men etmiştir..
Allah hemen mi ceza versin
o vakit kim kalır herkes mümin olur
herkes mecburen cebir ile mümin olmuş olur..
serbest serbest olmaz...
Alt 10-04-2010, 11:10
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

o vakit kim kalır herkes mümin olur

..
ne mahsuru var?? neden herkes iyi olsun istemiyor sen ve allahın?? reno

illa birileri azap mı çeksin?? röno

illa sen farklı mı olmak istiyorsun?? röno....

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 10-04-2010, 12:39
Yasaklandı

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne mahsuru var?? neden herkes iyi olsun istemiyor sen ve allahın?? reno
O VAKİT HERKES İYİ OLUR MU ?
neden iylik yaptın ?
Çünkü iylik yapan yükseliyor işleri yolunda gidiyor
neden kötülük yapmadın neden kızmadın köpürmedin.. kendini tuttun elini kaldırmadın..
çünkü kötülük yapanın cezası hemen veriyorlar işleri yolunda gitmiyor
o zaman ne olur... herkes ölümden sonrası da İnanır herkes mümin olur

herkes karşısındaki İnsanı insan olarak değil..
işleri yolunda gitsin diye kollar yoklar arar sorar

demek ki UYAR ! sana iylik yapan seni sevdiğinden yapmıyor olur bunu çok iyi bilirsin
Alt 10-04-2010, 13:07
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

demek ki UYAR ! sana iylik yapan seni sevdiğinden yapmıyor olur bunu çok iyi bilirsin
İslamiyetteki iyilikler birşey karşılığı yapılmıyor mu? (Cennet..)

Sevgiden mi yapılıyor?

Kur'an'da insan sevgisi bile zikredilmemişken insan sevgisi sebebiyle iyiliğin yüceliğine değinmek, dini bir emirmiş gibi telakki etmek neyin nesi?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 10-04-2010, 13:37
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ArthurBrwcla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

biz buna sınav diyoruz canım kardesim... anlayamadıysan ac oku kuranı da ankebut 2 ne diyor gör...

o kadar basit mi zannediyon sen iyiyle kötünün savaşını...kötüler yaşayacak iyiler ölecek...Allah nerde sorusunu geçin bir kere..böyle ateist olan varsa hakikaten acıyorum ona...kahkahayı basıyorum tabi bu arada...
Alt 10-04-2010, 13:57
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

biz buna sınav diyoruz canım kardesim...
Evet, eşitler arasında yapılmayan bir sınav.

Bilmediğimiz bir dildeki kitaptan sorumlu tutulduğumuz bir sınav.

Öğretmeni 1400 yıl ölmüş bir derste anlatılanları 300 yıl sonra başkalarının naklettiği, o başkalarının da arasında ihtilaf bulunan bilgilerden hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu anlamak için müneccime ihtiyaç duyduğumuz herkesin de müneccimliğe soyunduğu bir sınav.

Kitabı yazan, kitap ve öğretmen arasında organik bağ bulunan ve birinin varlığının ispatını diğerlerinin yaptığı, varlık ispatına yönelik bu kısır döngünün bu üçü arasında gidip gelip dışarı taşamadığı bir sınav.

Açıklaması bulunamayan, mantık dışılığa sınav adı verilen böylelikle de herşeyin açıklandığı sanılan bir sınav.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 10-04-2010, 14:10
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

K.C.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Öğretmeni 1400 yıl ölmüş bir derste anlatılanları 300 yıl sonra başkalarının naklettiği, o başkalarının da arasında ihtilaf bulunan bilgilerden hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu anlamak için müneccime ihtiyaç duyduğumuz herkesin de müneccimliğe soyunduğu bir sınav.

Kitabı yazan, kitap ve öğretmen arasında organik bağ bulunan ve birinin varlığının ispatını diğerlerinin yaptığı, varlık ispatına yönelik bu kısır döngünün bu üçü arasında gidip gelip dışarı taşamadığı bir sınav.

Açıklaması bulunamayan, mantık dışılığa sınav adı verilen böylelikle de herşeyin açıklandığı sanılan bir sınav.

davanda samimi gorunuyorsun sayın kc...ama yanıldıgın noktalar var

bir elinin beş parmagına bak bakalım eşitler mi...ne eşitliğinden bahsediyorsun...dünyada herkes eşit olsaydı..herkes iyi olsaydı herkes çirkin olsaydı herkes güzel olsaydı...düşün bakalım..çoğalt bu kavramları...nasıl bir dunya ortaya cıkardı...öss sınavında herkes eşit mi sayın kc...sen daha cok calısmıssın tıpı kazanıyorsun...ama hiç calısmayan biri sallayarak tıpı kazanıyor....var mı boyle eşitlik...ne eşitliğinden bahsediyorsun...bugun herkes para kazanma derdinde...senden daha cok calısıpta daha cok para kazananlar senle niye eşit olsun sayın kc...

bu bir...

ikinicisi :

boyle bir bahane olamaz yaa...ingilizce öğrenmeye gelince öğreniyorsun ....arapcaya gelince o bizim bilmedigimiz dil...kolay gelsin sana kc...düşün düşün...düşünmüyorsunuz...

hadislerle kuranı karıstırma istersen...her duydugun hadise sünnet diyen mi var ki sen kalkıp her hadise sünnet diyorsun...peygamber deve üzerinde süt icermis...bu hadistir...sünnet mi şimdi bu...kavramları öğrenmeni tavsiye ediyorum...

ravisi belli olmayan hadisleri getiripte aha sizin dininiz bu dersen..baştan daha kaybedersin...ebu sufyandan hadis getirirsen...oturup dusuneceksin...ebu hureyre den hadis getirirsen 100 de 100 dogrudur demeyeceksin...bu adamların tarihlerine bak istersen...neymiş bu adamlar...

sınavla nasıl bagdastırdın anlamadım...

kolay gelsin sana
Alt 10-04-2010, 15:07
Yasaklandı

K.C.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslamiyetteki iyilikler birşey karşılığı yapılmıyor mu? (Cennet..)

Sevgiden mi yapılıyor?

Kur'an'da insan sevgisi bile zikredilmemişken insan sevgisi sebebiyle iyiliğin yüceliğine değinmek, dini bir emirmiş gibi telakki etmek neyin nesi?

K.C !

Şu önümüzdeki yazılarıın üzüründe durup düşenerek okursan
yukarıda söylediklerini.. din hakkında sana yutturulan meaaleri sana yutturulan telkinleri hepsini atarsın yakarsın itibar etmezsin
dinlemezsin... kendi kendini bir yerde yanlışım var dersin

Din dersini ben yanlış alıyorum dersin

Dikkatle üzerinde durup iyice düşünerek Okuyun !

O VAKİT HERKES İYİ OLUR MU ?
neden iylik yaptın ?
Çünkü iylik yapan yükseliyor işleri yolunda gidiyor
neden kötülük yapmadın neden kızmadın köpürmedin.. kendini tuttun elini kaldırmadın..
çünkü kötülük yapanın cezası hemen veriyorlar işleri yolunda gitmiyor
o zaman ne olur... herkes ölümden sonrası da İnanır herkes mümin olur

herkes karşısındaki İnsanı insan olarak değil..
işleri yolunda gitsin diye kollar yoklar arar sorar

Önerilen Siteler