Alibey´isimli üyeden Alıntı
Bu zeyd den olan muhammede yamanan çocuk fatımadır. Yani fatıma muhammedin değil aslında zey din kızıdır. Haticenin ilk eşlerinden olan çocuklarını bu olayı gizlemek için muahammedden diye anlatırlar.
|
Yâni diyorsun ki; zeynep, rukayye ve ümmü gülsüm'ün babası, Hatice'nin önceki eşi.
Peki kaynağın ne ?
İşkembe-i Kübrâdan sallamanın "moda" olduğu forumlar aynı ölçüde ciddiyetten de uzak olurlar.
Ben-i Mustalik gazvesinden dönülürken, kervandan sonra safvan adlı biriyle geç gelen Aişe için dedikodu yapanlar, köle mariadan olan ibrahim için de benzer dedikoduları üretenler, bu üç kız hakkında neden susmuş olsunlar ki ?
İslâm tarihçileri söz konusu iddiaları kabul etmez ama; bunları da gizlemezler.
Bu durumda; zeynep, rukayye ve ümmügülsüm hakkında neden hiç dedikodu yok ?
Yahut var da ben mi bilmiyorum ?
İslâm peygamberinin şahsına/kişiliğine yönelik bu aşağılama ve hakâretler, ucuz numaralar ve provokatif hareketler bana göre.
Muhammed kısır olsa ne olur; olmasa ne olur.
İnsanlığa attığı İslâm kazığını çıkarmak için uğraşın derim ben.
Gerçekten dağarcığınızda İslâmi eleştiri adına bir şeyler var ise.
Karılar hamamı dedikodularından öteye gitmeyen, kaynağı olmayan, iddiaların kerâmeti kendinden menkûl bu hikâyelerden ne devşirmeyi ummaktasın acabâ?
Müslümanlara nefret aşılamaktan, onları, müslüman olmayanlara karşı daha kindar ve tahammülsüz yapmaktan başka bir getirisi olmaz bu yazdıklarınızın.
Burada bir uyarım da sn. spartacus'e.
Bedevi, alevilik ile ilgili çirkin nitelemeler içeren, aslı astarı olmayan iddiaları foruma asınca; neredeyse bütün alevi kökenli üyeler başlığa doluşup veryansın ettiler.
Peki; bu tepkilerinde haksızlar mıydı ?
Elbette haklı idiler.
Şu halde; #49'no lu mesajda yazılanlar için neden "körler-sağırlar" oynanıyor ?
Bu forumda yaklaşık iki yıldır kem-küm ederim.
Nedeni; birkaç istisnâ dışında, diğer forumlarda olduğu gibi şahsıma yönelik ağır hakâretler ile karşılaşmıyor olmam.
Ama; bu kabil çifte standard'ın uygulandığı yerde yazmanın da bir mantığı kalmıyor esâsında.
Umuyorum bu şekil yakışıksız mesajlara müdâhele edilir.
Eğer Turandursun forumu kimi provokatörlerin oyuncağı olacaksa;
Burada olmamın bir anlamı kalmayacak.
Saygıyla.
NOT: #49 no'lu mesaj şikâyet edilmiştir.