Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-02-2011, 16:03
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

_melek_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,bazı konularda hem fikiriz.Vahiy sorgulanıyor.Allah'ın emri sorgulanr mı hiç,neden haram neden helal diye."Allah Rasulü s.a.s buyuruyor;İçki ilaç değildir.bilakis hastalıktır.Şifayı,size haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır."böyle tartışmlar müslüman için oldukça anlamsız ve tehlikelidir.
...
Şifayı,size haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır.

Sn Melek;

Bu hadis hakkinda iki sey söylenebilir.

Bir: Bu hadis yanlistir.(Yalan veya uydurma hadis)

Iki: Peygamber bir seyden anlamiyor.(Yani kafadan salliyor.)

Birinci secenegi kabul edersek, eyvallah!

Ikincisine gelince;

Şifayı,size haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır.

Bugun, bilindigi gibi "TiP 1" diye adlandirilan seker(diyabet) hastalari, düzenli olarak insulin kullanmak zorundalar. Bu insulin hormonu da inek, domuz vs. gibi hayvanlardan saglanir.(alinir) Simdi Kur'an'da haram denilen hayvanda(domuz) sifa vardir. Yani domuzun insulininden faydalanmayan diyabet hastasi, saglikli bir metabolizmaya sahip olamaz. Zamanla vücüdu yipranir ve cesitli organlarini kaybeder(Göz, böbrek, ayaklar vs. gibi)

Ayni cizgi üzerinden gidersek; Kur'an'da bal, sifa ve helaldir. Ver bakalim bir kasik bal seker(diyabet) hastasina, ne olacak?
Alt 03-02-2011, 18:26
kaya19 kaya19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mücerred´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kaya19;361374]Selam sayın Melek;

Peygamberimiz’in hadis yazımına izin vermediğini, kendi sözlerinin yazımını yasakladığını hadisçiler bile kabul etmektedir. En doğru kabul edilen iki hadis kitabından biri olan Müslim’de ve Hanbeli mezhebinin kurucusu İbni Hanbel’in Müsned’inde şu hadisi rivayet ederek Peygamber’in kendi sözlerinin yazımını yasakladığını kabul ederler. “Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.” (Müslim, Sahihi Müslim Kitab-ı Zühd, Hanbel, Müsned 3/12, 21, 33) Darimi’deki hadis ise şöyledir: “Sahabe Allah’ın elçisinden sözlerini yazmak için izin istediler. Ancak onlara izin verilmedi.”(Darimi, es-Sünen) El Hatib’teki hadis şöyledir: “Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve yazdığınız şey nedir? dedi. Senden işittiğimiz hadisler (sözler) dedik. Hz. Peygamber Allah’ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah’ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.” (El Hatib, Takyid, sayfa 33) Tirmizi’den de bunu öğrenebiliriz: “Allah elçisinden sözlerini yazmak için izin istedik, bize izin vermedi.” (Tirmizi, es-Sünen, K. İlm, sayfa 11)

O begenmedigimiz hadisler kuranı açıklamak için birinci dereceden başvuru kaynagıdır,dinin uygulayıcıları için.
Muhammed Peygamber kendi sözlerinin yazımını yasaklamış oldugu söylenir.
Bu Peygamber kendi sözlerinin yazımını yasaklarken
23 yılda tamamlandıgı iddia edilen ayetleri bir kitap halinde toparlamayı nasıl akledememiştir.
Bu yüzden Ömerin ayetleri bir kitap haline getirelim önerisine Ebubekirin Peygamberin yapmadıgını biz nasıl yaparız sözlerini hatırlatırım size.

Eger Muhammed Peygamber Arap yarım adası yerine iranda yaşamış olsaydı.
Onun bütün sözleri kaydedilirdi.Onunla beraber onun ardıllarının,sahabelerinin de sözleri kaydedilirdi neden biliyormusunuz?
O dönem arap yazılı kültür daha çok ilkel ,Farslılar yazılı kültür anlamında araplardan fersah fersah , ilerde.
Şöyle bir sonuç çıkarabiliriz.Muhammed Peygamber dogru bir seçim olmuş olsada Allah iran yerine arab yarım adasını seçerek cografi bir hata yapmıştır.

Peygamberin ölümünden ne kadar sonra kuran ayetlerinin toparlanması ile ilgili komisyon kurulmuştur?

Muhakkak ki O'nun toplanması ve okunması Bize aittir.(Kıyame 17)
O hâlde, biz onu okuduğumuz zaman, onun okunuşuna uy.(Kıyame 18)
Sonra onu açıklamak da bize aittir.(Kıyame 19)

Bu ayetlerden anlaşıldığı üzere Kuran’ın toplanması ve okutulması Allah’a aittir.Peygamberimize toplamak gibi bir görev verilmemiştir.

O dönemdeki toplumların durumlarını ben bilemem.Toplanması için belki de insan şeklinde bir melek de gönderilmiş olabilir.Ne şekilde kim tarafından toplandığı beni bağlamaz.Sadece toplandığını bilirim.

Benim düşüncemde tarihi tarihçiler yazar.Bu da arzularına nasıl geliyorsa o şekilde olabilir büyük ihtimal.Olduğu gibi aktaran da olabilir.Farklı şekillerde aktaran da olabilir.

Ben geçmiş konusunda ancak Rabbimin bana bildirdiği kadarını bilirim.Kuran’ın dışındaki kaynaklardan gelen rivayetler beni bağlamaz.

Ben hadisleri tümden reddettiğimi Melek’e zaten belittim.Ben hadisin birini kabul edip diğerini etmeme gibi bir durumda değilim.Gelen hadisin doğru yada yanlış olduğu beni ilgilendirmez.Hadislerin bağlayıcı bir özelliği yok benim için.

Benim için tek hüküm kaynağı Kuran’dır.Ben Kuran’ı hadislere süzgeç olsun diye okumam.Hüküm vermek için okurum.
Melek’ten Alıntı;
Rasulullah Allah'tan aldığı vahyi yanlızca insanlara aktarmakla kalmamış,aynı zamanada onları açıklamış ve kendi hayatındada tatbik ederek müşahhas örnekler haline getirmiştir.Bu nedenle ona yaşayan Kuran'da denilmiştir.İslam bilginleri genellikle,dini konularla ilgili hadislerin Allah tarafından Hz. Peygambere vahyedilmiş olduklarını kabul ederler.Delil olarak ta,"O (peygamber)kendiliğinden konuşmaz;onun sözleri,kendisine indirilmiş vahiyden başkası değildir."(en-necm,:3-4)ayetini ileri sürerler.

Nem suresinin 4. ayetinde “O yalnızca vahyolununan vahiydir.” yazıyor.Ve “O” kelimesiyle bahsedilen Kuran.Peygamberimize iki tane kitap indirilmemiştir.Tek bir kitap indirilmiştir;O da Kuran’dır.Sen hadis kitaplarını ayet hükmünde dinle ilgili kitaplar olarak kabul edersen peygamberimize 2 kitap indirildi demiş olursun.

Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, fasık olanlardır. (MAİDE 47)

Peygamberimiz hangi kitapla hükmetmek zorunda?.Sadece ve sadece Kuran’la hükmetmek zorundadır.İkinci bir kitap var diyorsan kendin bilirsin.İkinci bir kitap yok diyorsan ve hadisleri hüküm kitabı olarak kabul ediyorsan.Ve hadislerle hüküm veriyorsan.Sen kendin zalimlerdensindir.
Peygamberimiz altını hangi kitaptan erkeklere haram kıldı?
İbadetlerimi ne şekilde yaptığımı ayetle anlattım.
Ayrıca peygamberimiz Kuran’la hüküm veriyorsa rivayet edilen hadislerde şöyle denmesi gerekir.Peygamberimizin bir hadis aktarırken sözüne dayanak kıldığı ayeti belirtmesi gerekir.Peygamberimizin kaç tane hadiste “Şu ayet gereğince bu konu bu şekildedir.” demiştir?Peygamberimizin görevinin ne olduğunu ben ayetlerle anlattım.

Benim ayetlerle hüküm verdiğim konularda,benim hükmümün karşısına bir hadis konuyor.Hadis gereğince verdiğim hüküm kabul görmüyor.Tek bir ayetle de hüküm vermiyorum.Hükmümde bir çok ayeti dayanak gösteriyorum.Karşıma bir hadis konuyor,sonrasında da karşımdaki kişi hiçbir ayetten dayanak göstermeden “Allah şöyle yapıyor,böyle yapıyor.” Diyor.Yani Allah hakkında bilmediği şeyler söylüyor.Gayba taş atıyor.Allah hakkında bilmediğimiz şeyler söylememiz de bizlere haram.

Kuran’dan verdiğim hükümler mezhep imamlarının, alim dediğin kişilerin hükümlerine ters düşüyor.Ayetler tercih edilmiyor, mezhep imamları tercih ediliyor,hadisler tercih ediliyor.Ayetler hükümsüz kabul ediliyor.Hükümsüz kabul etmek de bir şekilde ayeti inkardır, yalan saymaktır.

Kuran’a sıkı sıkıya bağlı birisiyim.Nerdeyse her gün okurum.Ve ben yalnızca Allah’ın indirdiğiyle hüküm verdiğim ve hadisleri kabul edip hadislerle hüküm vermediğim için bazı çevrelerce imansız kabul ediliyorum.
Alt 03-02-2011, 19:34
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kaya19´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın AerA

Arkadaşım sizin inancınıza göre güneş tesadüfen meydana gelmiş,dünya tesadüfen meydana gelmiş,ay tesadüfen meydana gelmiş.Dünyanın güneşe olan mesafesi tesadüfen dünyadaki hayata olanak sağlayacak mesafede.
................
................
Arkadaşım amma da çok tesadüfe inanıyorsunuz.

Esen Kalınız.
Değerli kaya19 ;

Ben inanmıyorum... Yazdıklarınızın tamamı, şahsıma ait olmayan, beni ilgilendirmeyen söylemler... Hal böyle iken neden bana mal edip, çamur atıyorsunuz?

Tesadüfe inanmak mı? Ben sebebini "BİL" mediğimi düşünüyorum... Ya siz?

Arkadaşım amma da çok "Çamur Hikayeleri" ne inanıyorsunuz...

Lütfen kendi kendiize gelin-güvey olup, sonrasında gelinliğinizi ve güveyliğinizi başkasına yamamayınız. Mazallah (!) toplum içerisinde de yaparsınız, recm ederler

Sayın AerA

Farklı özellikleri olan 7 kat gök de tesadüfen meydana gelmiş.Ayrıca bu 7 kat gök yüzünün güneşten dünyaya gelen ve canlılığa zarar veren ışınları engelleme özelliği tesadüfen meydana gelmiş.
Ne kadar sığ ve bilinçsiz bir insan taklidi yapmaktasınız, farkında mısınız?

Gökler 7 kat demek... İsterseniz fiziksel ve kimyasal özellikleri farklı 70 katada ayrılır. Ama atmosfer, gök değil... "Gök" eskilerin cahillinden ibarettir. Herşey bir tarafa hiç stratosfer uçağı diye bir şy duymadınız mı? Alt-Orta ve Üst olmak üzere 3 çeşitler... Demekki sırf stratosfer bile aslında 3 katmış...

"Bilmediğiniz" konularda sırf "inancınızla" ahkam kesmeyin...

Sizin inanç sisteminiz tesadüfe inanmaktan başka bir şey değil.Yaradanın varlığına inanmamak için tesadüflere inanmak kolayınıza geliyor herhalde.
Benim inandığım bir şey yok ve cehaletiniz göz boyuyor... İnsanlık 1 milyonun üzerinde Tanrı kurgulamıştır. Hal böyle iken sizin Tanrınızın gerçek Tanrı olma olasılığı, 1/1000000 dan daha küçük... İşte gerçek tesadüf Bir kere olsun iğneyi kendinize, çuvaldızı başkasına batırınız...

Deistlik de ayrı bir dal herhalde.Her canlının farklı genetik yapıları olduğunu bilmek,her şeyi en ince şekilde hesap etmiş bir güç olduğuna inanmak ama bu gücün her şeyi amaçsız yarattığını düşünmek.Bu kadar hesap kitapla yaratan bir gücün amaçsız yarattığını düşünmek mantıklı değildir. Amaçsız yaratılış inancı da mantıklı değil bence.
Sakat doğan çocuklar, Mükemmel Tasarımın bir amacı olmadığını gözler önüne serer sanki, ama görene.. İnançlar zaten kör kişinin ışığı değilmidir?

İnanmaktan bahset dediniz ben de öncelikle sizin inançlarınızdan bahsettim.
Şarlatanlık yaptınız ve kaçak oynadınız... Bunlar benim inançlarım değil ki

Siz diyeceksiniz ki tesadüfen Muhammed diye birisi çıktı,tesadüfen Kuran’ı bizlere aktırdı.Tesadüfen Muhammed çok zeki birisiydi ve Kuran’ın benzeri bir kitap yazılamıyor.
Muhammed diye birisi çıktı, 20 nini üzerinde kadınla evlendi... Hatta Tanrısı onun evlenmesinde sakınca olmayan kadınların listesini ayet ayet indirdi, ganimetlerden alacağı payı bile ayete bağlayarak konumunu sağlamlaştırdı. Lakin bu Tanrı ikide bir fikir değiştirerek ayetleri Nesh etti v.b. Hal böyle iken derim ki, Muhammed gerçekten çok zekiydi ve binlerce insanı kandırdı... Kendi gündelik siyasetinin eseri olan bir kitapla ... Kuran gibisi yazılamıyor mu? Komik olmayın ve aşağıda ki ayeti okuyun :

"Bilmek" ve "İnanmak" arasındaki farkı algılayamayanlar ne kötü haldedirler. Onlara bu Dünyadada, olmayan diğer dünyadada akıl ihsan edilmemiştir... (Makara 118 : İhanet Tefsiri)

Yazılamaz mı? Bu mavallamı kandırdılar sizi? Allah(!) biliyor ya, siz Bulgaristan'dan arayan ve para isteyen kadınlara da para kaptırmışsınızdır... Şu sıralar çok moda ya hani...

Şarlatanlık yapıp, cami megafonlarından size anlatılanları gelipde bana mal etmeyiniz. Benim tesadüf ile işim olmaz. Benim ilk çağdan kalma, ne idiğü belirsiz karalamalara itikat etmek gibi işimde olamaz. Amacım "BİLMEK" dir, "İNANMAK" değil... Ya sizin?

Esen Kalınız

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu AerA tarafından (03-02-2011 Saat 19:39 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-02-2011, 20:03
oguzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oguzay oguzay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Bilmek" ve "İnanmak" arasındaki farkı algılayamayanlar ne kötü haldedirler. Onlara bu Dünyadada, olmayan diğer dünyadada akıl ihsan edilmemiştir... (Makara 118 : İhanet Tefsiri)

Hocam!

Gri ile renklendirdigim yeri, parantez icine almak gerekir diye düsünüyorum.
Alt 03-02-2011, 21:03
Altar_ Altar_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın area kabul etmediğiniz, inanmadığınızı söylediğiniz bir kitabın peygamberinin özel hayatı ile ilgili olan ayet kısımlarını yazıp onların doğru olduğunu iddia etmek bir çelişki değil mi?...
Alt 03-02-2011, 21:06
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Altar_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın area kabul etmediğiniz, inanmadığınızı söylediğiniz bir kitabın peygamberinin özel hayatı ile ilgili olan ayet kısımlarını yazıp onların doğru olduğunu iddia etmek bir çelişki değil mi?...
Hayır, değildir. Niye olsun ki?

ulpian´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
(4) Eğer ateistsen, neden ''Kuran'a göre ....'', ''Allah demiş ki,...'' şeklinde cümleler kuruyorsun?

Ne alaka!
Ateistler, bütün dinlerin ve İslam'ın da insan ürünü olduğu bilincindedir. Dolayısı ile Kuran'ın da insan sözü olduğu elbette ateistlerce bilinmektedir.

Fakat tartışabilmek, karşıt görüşün tutarsızlıklarını gösterebilmek için, elbette ki, karşıt görüşün aksiyomlarını -tartışma süresince- doğru olarak varsaymak meşrudur.

Yani örneğin bir ateist ''Ben Kuran'ın insan ürünü olduğunu düşünüyorum. Fakat bir an için varsayalım ki, Tanrı sözü. O zaman şu ayette Allah'ın şöyle demiş olması tuhaf değil mi?'' gibi bir soru sorabilir. Ama her defasında bu kadar açıklama yapmamak için -ve muhatablarının zekasına da güvenerek- kısaca ''Allah'ın bu ayette böyle demesi tuhaf değil mi?'' de diyebilir.

Buradan hareketle ''Vay efendim. Hani sen ateisttin. Nasıl olur da, şimdi Allah'tan, ayetten bahsedersin, sanki Kuran'ın gerçekten de Allah kelamı olduğunu kabul ediyormuş gibi?'' şeklinde bir itiraz gülünç olur.

Burada -muhatablarının zekasına ve anlayış kabiliyetine güvenildiği için- ''Ben inanmıyorum. Ama tartışma adına bir an için varsayalım ki, böyle...'' gibi bir ön-açıklamaya gerek görülmemiştir sadece, o kadar.
Alt 03-02-2011, 21:17
Üye

bence çelişkidir ulpian...ben şimdi kendimi senin yerine koyuyorum ve ben bu kitaba kesinlik ile inanmıyorum desem..sonrada kitaptan bazı ayetleri alıp ee bak ama peygamber böle şeyler yapıyormuş diye örnek göstermek çelişkidir..inanmadığını doğru olmadığını iddia etiğin bir kitaptan sırf işine geliyor diye bazı ayetleri delil olarak göstermek pek masumane sayılmaz....
Alt 03-02-2011, 23:19
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

bence çelişkidir ulpian...ben şimdi kendimi senin yerine koyuyorum ve ben bu kitaba kesinlik ile inanmıyorum desem..sonrada kitaptan bazı ayetleri alıp ee bak ama peygamber böle şeyler yapıyormuş diye örnek göstermek çelişkidir..inanmadığını doğru olmadığını iddia etiğin bir kitaptan sırf işine geliyor diye bazı ayetleri delil olarak göstermek pek masumane sayılmaz....
Yukarda açıklamaya çalışmıştım. Tekrar deniyeyim:

- Ben Kuran'a inanmıyorum. Birileri, muhtemelen de büyük kısmını Muhammed'in kendisi uydurmuştur, diyorum.

- Bir müslümanla tartışıyorum ve onun Kuran'da yazan her kelimenin Allah sözü olduğuna inandığını biliyorum.

- Buradan hareketle diyorum ki, ''bak senin mutlak doğru olarak kabul ettiğin kitapta Muhammed'in şöyle şöyle yaptığı söyleniyor. Dolayısıyla senin inancına göre Muhammed böyle şeyler yapmış. Buna ne dersin?''

Tabii dediğim gibi, muhatablarımızın zekasına güvenerek her defasında bu kadar açıklama yapmaya gerek duymuyor ve ''bak Kuran'a göre Muhammed şöyle yapmış'' diyoruz. Buradan Kuran'ı mutlak doğru olarak kabul ettiğimiz çıkmıyor. Sizin inancınızı baz alarak, sizin inancınıza göre mutlak doğru olan şeyleri soruyoruz ve eleştiriyoruz.

Daha net anlatamam sanırım. Yine de çelişki buluyorsanız, sizin sorununuz olsa gerek, diye düşünüyorum.
Alt 04-02-2011, 00:20
Üye

ulpian sana kuran diye sunulan kağıt yapraklarından oluşan sayfalar kuran değildir..sen henüz gerçek kuran ile karşılaşmadın..o yüzdenn "bak peygamberiniz böyle yapıyordu" deme imkanın yok....ayrıca farz edelim bunu peygamber kendi kafasına göre yazdı, yahuu hiç insan kendisini zor durumda bırakacak bir ayeti yazarmı....
..ha birde muhatablarınızın zekası sizin yazdığınız cümlelerden yola çıkıp,sizin olası düşünce ve duygularınızın tezahürünü aynı cümlelerden farklı manalar çıkarmak itibari ile muhakeme edip,sizin cümleler ile ifade etmediğiniz halde olası bir ihtimal katarak düşüncelerinizi idrak edecek zeka seviyesinde olmayabilir..kusurumuza bakmayın, bu konuda biz sizin kadar ileri derecede zeka seviyesine henüz insanlık olarak ulaşamadık....
Alt 04-02-2011, 11:58
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Değerli altar ;

Ulpian'da yanıtlamış zannedersem. Peygamberin özel yaşamını dillendiren ayetler kitapta mevcut. Ben kitapdaki mevcudiyeti üzerinden girerim diyaloğa.

Yanlış bir mantık kurmuşsunuz zaten. Misal; İsrailin dış politikasını eleştirirken, İsrailin dış politikalarının doğrulunu kabul ediyormusunuz? Elbetteki hayır. İsrailin dış politikası ortada ve bellidir. Eleştirene göre yanlıştırda...

Yukarıdaki hususda aynen böyle. Yanlıştır. Yanlış olan; peygamberin evlenip koynuna almasında sakınca olmayan kadınların listesinin "tüm insanlığa hitap ettiği söylenen" kutsal bir kitapda bulunmasıdır. Doğruluğunu kabul ettiğimiz şey ise, bunun kitapda bulunuyor olmasıdır.

ulpian sana kuran diye sunulan kağıt yapraklarından oluşan sayfalar kuran değildir..sen henüz gerçek kuran ile karşılaşmadın..
Gerçek Kuran derken, sahtesinide mi yapmışlar?

ayrıca farz edelim bunu peygamber kendi kafasına göre yazdı, yahuu hiç insan kendisini zor durumda bırakacak bir ayeti yazarmı....
Nesh (neş) diye bir olay var dostum. Zaten zırt pırt ayetler nesh edilmemiş mi? Hani şu Allahın daha ileriyi bilemeyip, günü kurtarmak için "A" dediği ama durum değişince fikir değiştirip "B" dediği hadiseler... Kendini zor durumda bırakmak mı? En kötüsü, hemen Allahı koşar gelir yardımına ve neş eder ilgili ayeti Etmedi mi?

Esen Kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Önerilen Siteler