Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-02-2011, 13:42
_melek_
Üye Değil

kaya19;36168[COLOR=red Diyor ki
[/COLOR]
Nem suresinin 4. ayetinde “O yalnızca vahyolununan vahiydir.” yazıyor.Ve “O” kelimesiyle bahsedilen Kuran.Peygamberimize iki tane kitap indirilmemiştir.Tek bir kitap indirilmiştir;O da Kuran’dır.Sen hadis kitaplarını ayet hükmünde dinle ilgili kitaplar olarak kabul edersen peygamberimize 2 kitap indirildi demiş olursun.

Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, fasık olanlardır. (MAİDE 47)

Peygamberimiz hangi kitapla hükmetmek zorunda?.Sadece ve sadece Kuran’la hükmetmek zorundadır.İkinci bir kitap var diyorsan kendin bilirsin.İkinci bir kitap yok diyorsan ve hadisleri hüküm kitabı olarak kabul ediyorsan.Ve hadislerle hüküm veriyorsan.Sen kendin zalimlerdensindir.
Peygamberimiz altını hangi kitaptan erkeklere haram kıldı?
İbadetlerimi ne şekilde yaptığımı ayetle anlattım.
Ayrıca peygamberimiz Kuran’la hüküm veriyorsa rivayet edilen hadislerde şöyle denmesi gerekir.Peygamberimizin bir hadis aktarırken sözüne dayanak kıldığı ayeti belirtmesi gerekir.Peygamberimizin kaç tane hadiste “Şu ayet gereğince bu konu bu şekildedir.” demiştir?Peygamberimizin görevinin ne olduğunu ben ayetlerle anlattım.

Benim ayetlerle hüküm verdiğim konularda,benim hükmümün karşısına bir hadis konuyor.Hadis gereğince verdiğim hüküm kabul görmüyor.Tek bir ayetle de hüküm vermiyorum.Hükmümde bir çok ayeti dayanak gösteriyorum.Karşıma bir hadis konuyor,sonrasında da karşımdaki kişi hiçbir ayetten dayanak göstermeden “Allah şöyle yapıyor,böyle yapıyor.” Diyor.Yani Allah hakkında bilmediği şeyler söylüyor.Gayba taş atıyor.Allah hakkında bilmediğimiz şeyler söylememiz de bizlere haram.

Kuran’dan verdiğim hükümler mezhep imamlarının, alim dediğin kişilerin hükümlerine ters düşüyor.Ayetler tercih edilmiyor, mezhep imamları tercih ediliyor,hadisler tercih ediliyor.Ayetler hükümsüz kabul ediliyor.Hükümsüz kabul etmek de bir şekilde ayeti inkardır, yalan saymaktır.

Kuran’a sıkı sıkıya bağlı birisiyim.Nerdeyse her gün okurum.Ve ben yalnızca Allah’ın indirdiğiyle hüküm verdiğim ve hadisleri kabul edip hadislerle hüküm vermediğim için bazı çevrelerce imansız kabul ediliyorum.

Sayın Kaya 19;şu zalim,şu imansız tartışması yapmıyorum.İslam dini hükümlerin 2 kaynağı vardır.Bunlar Kuran ve Sünnettir.Ümmet olmanın ilk ve temel şartı sünnete uymaktır.Hiçbir kişi ve topluluk kendiliğinden din ortaya koyamaz,ibadet şeklini belirleyemez.İslam ancak sünnetle birlikte uygulanabilir.Kuran ancak sünnetin yardımıyla tam olarak anlaşılıp hayata geçirilebilir.Sünnet İslamın pratik örneğidir.İslam dinini en güzel şekilde açıklayan,yorumlayan,yaşayan Peygamberimizdir.Bizde bunu gözardı ederek Kuran-ı Kerimi kendimiz yorumlamaya,yaşamaya kalkarsak ibadetlerimiz nekadar tam itikadımız nekadar sağlam olabilirki.
Bir müslüman kendisine İslamiyet gibi yüce bir dini Kuran gibi nurlu bir rehberi getiren,dünyaya geliş gayesini öğreten ve ona ebedi bir saadeti müjdeleyen Peyagamberini sever.Fakat bu sevginin alameti sevilene benzemeyi,ona uymayı,itaat etmeyi ve onun razı olduğu şeyleri yapmayı gerektirir.Bu ancak Peygamberin sünnetini ihya etmek ve yaşamakla mümkündür.Allah'ı sevmek,onun razı olduğu şeyleri yapmaktır.Allahın razı olduğu hareket tarzı ise enh mükemmel şekilde Rasul-i Ekrem Efendimizde görülmüştür.Kuaran-ı Kerim'de "mhakkak ki Allahın Rasulünde sizin için en güzel örnek vardır"buyuran Cenabı Hak sevgili habibini her yönden en mükemmel sürette ve en ideal bir şekilde yaratmıştır.

Anlamadığım,anlaşamadığımız nokta,Peygamberin yoırumunun,ayetleri hayatında uygulayışının din hakkında hükünmlerin üzerine hüküm getirmek,yorumlamaya kalakmak sizce nekadar mantıklı nekadar doğru bir davranış olur.

Saygılar.........
Alt 04-02-2011, 14:02
_melek_
Üye Değil

Basic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şifayı,size haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır.

Sn Melek;

Bu hadis hakkinda iki sey söylenebilir.

Bir: Bu hadis yanlistir.(Yalan veya uydurma hadis)

Iki: Peygamber bir seyden anlamiyor.(Yani kafadan salliyor.)

Birinci secenegi kabul edersek, eyvallah!

Ikincisine gelince;

Şifayı,size haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır.

Bugun, bilindigi gibi "TiP 1" diye adlandirilan seker(diyabet) hastalari, düzenli olarak insulin kullanmak zorundalar. Bu insulin hormonu da inek, domuz vs. gibi hayvanlardan saglanir.(alinir) Simdi Kur'an'da haram denilen hayvanda(domuz) sifa vardir. Yani domuzun insulininden faydalanmayan diyabet hastasi, saglikli bir metabolizmaya sahip olamaz. Zamanla vücüdu yipranir ve cesitli organlarini kaybeder(Göz, böbrek, ayaklar vs. gibi)

Ayni cizgi üzerinden gidersek; Kur'an'da bal, sifa ve helaldir. Ver bakalim bir kasik bal seker(diyabet) hastasina, ne olacak?

Buhari Sahihinde İbn-i mesut 'dan şöyle nakleder;Allah sizin şfanızı size haram kıldığı şeylerde yaratmamıştır.hadisi Ebu Davut ve tirmizi rivayet etmişlerdir.Müslimin sahihinde Tarık ibn-i Süveyde'l Hadramiden şöyle rivayet edilir,

Dedim ki:Ey Allahın elçisi,bizim torağımızda üzümler var,biz onları sıkıyoruz,ondan içelim mi?

Peygamber efendimiz'de;"hayır" buyurdular

Tekrar Peygamberimize danıştım ve dedim ki:biz hastayı tedavide kullanıyoruz,

O bana dediki:bu kullandığınız şifa değil,aksine derttir.

Diyosunuz ki; domuz eti haram ama tedavi amaçlada kullanılıyor,

Şeker vb.maddeler helal fakat tükedildiğinde şeker hastalarında ölüme dahi yol açıyor.

Bende diyorum ki;Bunun araştırmasın yapmam yapamam,neden helal neden haram sorgulamasını yapmam.Bunun araştırmasına girmem zaten çok mantıksız ve anlamsız olur.Çünkü ben müslümanım tek olan Allaha inanıyorum ondan gelen herşeye amenna diyorum.

Ayrıca yenilip içilmesi haram olan birşeyle tedavi olmak esas itibariyle caiz değildir.Ancak bazı alimlere göre başka bir tedavi yolu ve onun yerine geçecek başka bir ilaç bulunmuyorsa Müslüman uzman bir doktorun tavsiyesi üzerine böyle bir ilacı kullanmak caizdir
Alt 04-02-2011, 14:56
Altar_ Altar_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın area bu nesh meselesi yani ayetlerin aynı konuda farklı açıklamalar yaparak iniş sırası belirlenip diğerini egale etme meselesi,peygamberimizin ölümünden sonra yapılmıştır..peygamberimizin döneminde yazılmış kitap haline gelmiş bir kuran yokturrrrr...zaten nesh meselesi kuranın kitap haline getirildiğinde kuran'a bir şeyler katıp bir şeyler çıkarmak maksatı ile ortaya çıkartılan kitapta meydana gelmiştir...kendi ekledikleri ayetlerin orjinalleri ile çelişmesi vuku bulmuştur..daha sonra baktılar ayeti olduğu gibi yoksaymak ve eklediklerini çıkarmak tepkiye yol açacak bunu önlemek için bu tarz bir şark kurnazlığı yaptılar..
...o yüzden değerli arkadaşlar kuran'a ekleme ve hadis yolu ile kendi sapkın zihniyetlerini meşru kılmak isteyenlerin islam diye insanlar dayattıkları bu din, gerçek islam değildir...bu saptırılmış dinden bazı ekleme ayetler ve hadisler ile peygamberi hedef almak doğru bir mantık değil....şuan anlatamadığım açıklayamadığım daha önemli detaylar var lakin şu yazdıklarımı dahi anlayamayacak kafasındaki tabular neticesinde kesin red edecek milyonlarca müslüman var..
...ben şunu öneriyorum bunu kavrayamayacak, kendisine dayatılanları olduğu gibi gerçek sayıp sorgulama bilincinden yoksun kendini müslüman sayanları bir kenara bırakıp,bu konularda kafasındaki tabuları yıkmış sorgulama ve muhakeme bilinci gelişmiş kendini deist ve benzeri düşüncede kabul görenlerin bu konuda objektif davranıp,eğer ortda gizlenen saptırılan bir din varsa onu ortaya çıkarmak için çaba sarf etmek gerekir diye düşünüyorum..
Alt 04-02-2011, 18:15
kaya19 kaya19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Melek; sana benim neler yazdığımı okumanı ve düşünmeni tavsiye ediyorum.Seninle tartışmaya girmek istemiyorum.

Senden tek bir isteğim var.Belirttiğim şekilde sabah namazına kalkıp dua etmen.

Kendine iyi bak,
Alt 04-02-2011, 18:20
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Altar_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
zaten nesh meselesi kuranın kitap haline getirildiğinde kuran'a bir şeyler katıp bir şeyler çıkarmak maksatı ile ortaya çıkartılan kitapta meydana gelmiştir...kendi ekledikleri ayetlerin orjinalleri ile çelişmesi vuku bulmuştur..daha sonra baktılar ayeti olduğu gibi yoksaymak ve eklediklerini çıkarmak tepkiye yol açacak bunu önlemek için bu tarz bir şark kurnazlığı yaptılar..
Değerli dostum ;

Birilerinin kitaba ekleme yaptığını düşünüyor olmalısınız ki yukarıda ki gibi bir cümle kurabilesiniz. O zaman sormak zorundayım, tamamının değiştirilmediğini nereden biliyorsunuz? Noktasından virgülüne kadar, tamamının...

Esen Kalınız

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 04-02-2011, 18:50
Üye

AerA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli kaya19 ;

Ben inanmıyorum... Yazdıklarınızın tamamı, şahsıma ait olmayan, beni ilgilendirmeyen söylemler... Hal böyle iken neden bana mal edip, çamur atıyorsunuz?

Tesadüfe inanmak mı? Ben sebebini "BİL" mediğimi düşünüyorum... Ya siz?

Arkadaşım amma da çok "Çamur Hikayeleri" ne inanıyorsunuz...

Lütfen kendi kendiize gelin-güvey olup, sonrasında gelinliğinizi ve güveyliğinizi başkasına yamamayınız. Mazallah (!) toplum içerisinde de yaparsınız, recm ederler

Ne kadar sığ ve bilinçsiz bir insan taklidi yapmaktasınız, farkında mısınız?

Gökler 7 kat demek... İsterseniz fiziksel ve kimyasal özellikleri farklı 70 katada ayrılır. Ama atmosfer, gök değil... "Gök" eskilerin cahillinden ibarettir. Herşey bir tarafa hiç stratosfer uçağı diye bir şy duymadınız mı? Alt-Orta ve Üst olmak üzere 3 çeşitler... Demekki sırf stratosfer bile aslında 3 katmış...

"Bilmediğiniz" konularda sırf "inancınızla" ahkam kesmeyin...

Benim inandığım bir şey yok ve cehaletiniz göz boyuyor... İnsanlık 1 milyonun üzerinde Tanrı kurgulamıştır. Hal böyle iken sizin Tanrınızın gerçek Tanrı olma olasılığı, 1/1000000 dan daha küçük... İşte gerçek tesadüf Bir kere olsun iğneyi kendinize, çuvaldızı başkasına batırınız...

Sakat doğan çocuklar, Mükemmel Tasarımın bir amacı olmadığını gözler önüne serer sanki, ama görene.. İnançlar zaten kör kişinin ışığı değilmidir?

Şarlatanlık yaptınız ve kaçak oynadınız... Bunlar benim inançlarım değil ki

Muhammed diye birisi çıktı, 20 nini üzerinde kadınla evlendi... Hatta Tanrısı onun evlenmesinde sakınca olmayan kadınların listesini ayet ayet indirdi, ganimetlerden alacağı payı bile ayete bağlayarak konumunu sağlamlaştırdı. Lakin bu Tanrı ikide bir fikir değiştirerek ayetleri Nesh etti v.b. Hal böyle iken derim ki, Muhammed gerçekten çok zekiydi ve binlerce insanı kandırdı... Kendi gündelik siyasetinin eseri olan bir kitapla ... Kuran gibisi yazılamıyor mu? Komik olmayın ve aşağıda ki ayeti okuyun :

"Bilmek" ve "İnanmak" arasındaki farkı algılayamayanlar ne kötü haldedirler. Onlara bu Dünyadada, olmayan diğer dünyadada akıl ihsan edilmemiştir... (Makara 118 : İhanet Tefsiri)

Yazılamaz mı? Bu mavallamı kandırdılar sizi? Allah(!) biliyor ya, siz Bulgaristan'dan arayan ve para isteyen kadınlara da para kaptırmışsınızdır... Şu sıralar çok moda ya hani...

Şarlatanlık yapıp, cami megafonlarından size anlatılanları gelipde bana mal etmeyiniz. Benim tesadüf ile işim olmaz. Benim ilk çağdan kalma, ne idiğü belirsiz karalamalara itikat etmek gibi işimde olamaz. Amacım "BİLMEK" dir, "İNANMAK" değil... Ya sizin?

Esen Kalınız
Değerli kaya19 ;

Ben inanmıyorum... Yazdıklarınızın tamamı, şahsıma ait olmayan, beni ilgilendirmeyen söylemler... Hal böyle iken neden bana mal edip, çamur atıyorsunuz?

Tesadüfe inanmak mı? Ben sebebini "BİL" mediğimi düşünüyorum... Ya siz?

Arkadaşım amma da çok "Çamur Hikayeleri" ne inanıyorsunuz...[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/PERC%C4%B0N/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/04/clip_image001.gif[/IMG]

Lütfen kendi kendiize gelin-güvey olup, sonrasında gelinliğinizi ve güveyliğinizi başkasına yamamayınız. Mazallah (!) toplum içerisinde de yaparsınız, recm ederler [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/PERC%C4%B0N/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/04/clip_image002.gif[/IMG]
Esen Kalınız
Arkadaşım ben orda ateistliğe bakış açımı anlattım.Söylemlerimde sen ifadesi kullanmadım hepsinde siz yazıyor.Kaanuni arkadaşımız geneli kastetmek istediğimi anlamış ve cevap vermiş bana.Sen anlayamamışsın.

Ben sana hakaret etmemişim ama sen bana hakaret ediyorsun.Sen bana cahil,şarlatan gibi kelimelerle hakaret ediyorsun.

Bak direk seni kastetmiyorum.Gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum.
Bazılarınız Müslümanlar bize hakaret ediyor diyor.Ama kendileri de hakaret ediyor.
Kendilerine dönüp bakmıyorlar herhalde.
Ben şimdi size desem ki ateistler bize hakaret ediyor.
Biz Müslümanlara hakaret etmiyoruz onlar bize hakaret ediyor dersiniz.
Ben sana hiçbir hakarette bulunmadığım halde sen bana hakaret ettin.Örnek olarak kalsın bu yazı.Kendinizi savunmayın bu konuda.
Alt 04-02-2011, 18:58
Altar_ Altar_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın aera.....islam 1400 yıl önce tebliğ edilmedi...islam ilk insanın bedensel formunu kazanıp dünyada zuhur etmesi ile birlikte tebliğ edilmiştir...bu tebliğ kitab veya sayfa değildir, bu ilahi-evrensel mesajlardır..bu bir süreçdir...yaratılış, başlama noktasını ilahi planlar dahilinde ilahi güçten alıp,o noktadan sonra selektif bir yapı ile günümüze gelinmiştir...insanın yaptığı tüm eylem ve düşüncelerin sorumluluğu bizzat insana aittir...bugün islamı ve tanrıyı eleştirme hakkımız yok çünkü gerçek ilahi tebliğde bulunduğun konumun, senin tekamül derecenin sonucudur...tanrı bizden kendisi için bir şey talep etmiyor ki bize sadece yol gösteriyor...dinsel metinlerde kurtuluşa ermek ifadesi sık kullanılıyor bnce bunu üzerinde durulmalı bu kavram anlaşılmadan ne tanrıyı nede bu sistemin işleyişini kavramak mümkün değil
....bugün farklı kültür ve toplumlarda dinsel mitlerin birbirine benzemesi;tufan,hz. isa gibi babasız doğan çocuk anlatımları,isis-osiris-homerus gibi teslis inanışları ve daha bir çok dinsel anlatım toplumların farklı sosyal yapıları,dilleri gibi etkenlerin neticesinde aynı olay ve durumların farklı betimlemeler ile günümüze geldiğinin kanıtıdır..zaten ilahi-evrensel mesajların farklı toplumlara değişik zamanlarda yeniden tebliğ edilmesinin sebebi insanlar arsındaki ihtilaf ve görüş ayırılıklarının giderilmesidir...
...siz bana ilahi tebliğin tamamen değiştirilmediğini bilip bilmediğimi sordunuz..sayın aera ilahi tebliğ ilk zuhurundan bu yana hiç değiştirlmediki..değişitirilen insanların yazdıkları ve aktardıklarıdır...işte ben o ilk tebliğin ne olduğunu bildiğim için bugün tamamının değil bir kısmının tahrif olduğunu müşahade ve tatbik ediyorum....

Konu Altar_ tarafından (04-02-2011 Saat 19:07 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-02-2011, 07:35
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Bende diyorum ki;Bunun araştırmasın yapmam yapamam,neden helal neden haram sorgulamasını yapmam.Bunun araştırmasına girmem zaten çok mantıksız ve anlamsız olur.Çünkü ben müslümanım tek olan Allaha inanıyorum ondan gelen herşeye amenna diyorum.
Mantiksiz olan nedir biliyor musun melek, arastirmasini yapmadan allahtan geldigini hicbir dayanagin olmadan kabul etmen. nereden biliyorsun allahin sozleri oldugunu? allahin kitabi olduguna inandirildigin kuranin mi soyledigi icin? Yoksa allah sana dogrudan indirdi kurani da bizden mi gizliyorsun?
Sen yine inan, inan ama koru korune degil, "arastirmasina" gir, sonucta eminsin zaten, korkacak birsey yok. Sen allahin sozlerinden degil, sana ondan oldugunu iddia edenlerden suphe et. Ya dogru degilse sana anlatilan masallar? Nasil gercegi bulabilirsin hic arastirmadan.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 05-02-2011, 11:35
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kaya19´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben sana hakaret etmemişim ama sen bana hakaret ediyorsun.Sen bana cahil,şarlatan gibi kelimelerle hakaret ediyorsun.
Değerli kaya19 ;

İlk defa karşılaştığınız kişilere "Siz" değilde, "SEN" diyebiliyorsanız zaten bırakınız Kuran'ı, Adabı Muhaşeret öğreniniz biraz. Ne demek ben "sen" demedim "siz" dedim...

kaya19´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Örnek olarak kalsın bu yazı.Kendinizi savunmayın bu konuda.
Örnek olarak kalsın tabiki.Şahsım hakkında yalan yanlış çıkarımlarda bulunun, bunu vurgulayıncada yan çizin... Bravo...

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein

Konu AerA tarafından (05-02-2011 Saat 12:29 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-02-2011, 16:21
Üye

Değerli kaya19 ;

Muhammed gerçekten çok zekiydi ve binlerce insanı kandırdı... Kendi gündelik siyasetinin eseri olan bir kitapla ... Kuran gibisi yazılamıyor mu? Komik olmayın ve aşağıda ki ayeti okuyun :

"Bilmek" ve "İnanmak" arasındaki farkı algılayamayanlar ne kötü haldedirler. Onlara bu Dünyadada, olmayan diğer dünyadada akıl ihsan edilmemiştir... (Makara 118 : İhanet Tefsiri)

Esen Kalınız
Sayın AerA;

Bilmekle inanmak arasındaki farkı algılayamayanlara akıl verilmemiştir dediğinizi düşünüyorum.Aklı veren kim?,Öbür dünyanın olmadığını hangi kaynağa dayanarak biliyorsunuz yada öyle düşünüyorsunuz?

Neyse ben bu konuda kendi kafama göre yorum yapmayayım.Maazallah bazı topluluklar bilmediğiniz konularda ahkam kesme der,cahil der,şaklaban der.Yazıda ne anlatıldığını yada ne anlatılmak istendiğini soruyorum.

Önerilen Siteler