07-08-2006, 09:42
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: BENU MUSTALIK GAZASI
Cem";p="´isimli üyeden Alıntı
Ne hakkı arkadaşım? Savaşta düşman askerlerini yenip karılarının, kızlarının ırzına geçmenin hakkı mı olur? Farzedelim ki kadınlar da savaşıyordu, savaş esirinin ırzına geçilmesini nasıl hak kabul edebilirsin insafsız sorogren? Amerikalı askerlerin Iraktaki kadınların ırzına geçmelerini nasıl kınıyorsan bunu da kınamak zorundasın! İsrail askerleri, direniş gösterdi diye Hizbullahçı kadınların ırzına geçse ne düşünür, ne hissedersin? haklarıdır, savaş hukuğudur mu dersin?
|
Cem arkadaşımızın bu sözlerine ben de katılıyorum.Ve İslam'ın bu tür düşüncelerden uzak olduğunu üzerine basa basa belirtiyorum.
|

07-08-2006, 09:50
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
cem bey,yazılarımı takip ettiğiniz için gurur duydum.teşekkür ederim.
eleştiri hakkınız tabii ki var.ben de eleştirilemez olduğumu zannetmiyorum.
aslında kasden çarpıtma gibi niyetim yoktu,hangi çarpıtma bu kurtlar sofrasında hayatiyet bulabilir ki.
===cariye meselesi islamdan evvelden gelen bir olaydır.doğru mu.tamam.
netice itibariyle de mesela benim bir cariyem yok.sizin de çevrenizde cariyeli kimse olduğunu zannetmiyorum.o da tamam.
sınırlar bunlar.
ortada olanlar ise demek ki,cariyeliği yok etmeye yönelik bir gelişim izlemiş.
dolayısıyla varolagelen cariyelik müessesesi sadece müslümanlara ait değil ve de varolan cariyeler sadece müslümanlarla savaşanlar değil.belki de müslüman oldukları halde veya hak din üzerine oldukları halde dinsizlece esir alınıp cariye edilenler de var.ve bunlar alınıp satılıyor muş.durum bu merkezde iken gel zaman git zaman cariye filan kalmadı işte.
evet islam da önce paraylaaldırmış onları amma öyle hukuku var ki,idaresi *hale bile gelmiş.bunların hukukları fıkıh kitaplarında yazar.üst yazımda bu konu işlendi.==
"İşte böyle diyor Muhammed. Eleştirdiğimiz asıl bu sözlerdir"
==iyi de bu sözleri siz şimdi eleştirdiniz.topicöyle başlamadıydı.şimdi tam kafamdam ozgun fikir çıkaramıyacağım zaten doğru olmaz.bu laf niye söylendi ve neticesi ne oldu.amma bu işin evvelden beri süregelen bir iş olduğunu zannediyorum.ayrıca sahabeler o kadar vahşi olsa gidip de azili sormaz.dümdüz işine bakar.her türlü.adamlar azili yapıp yapmamanın hükmünü soracak haldeler.cariye konusundaki hükümleri de biliyorlardır.ganimet paylaşılmaktadır.zannedersem beşte biri devlete kalıyor.diğerleri eşit paylaşılıyor.paylaşma olmadan da hayvan gibi bir saldırı yok.paylaşmadan sonra ise cariyenin namusu sahibinin namusu gibi oluyor.amma süreçiçinde cariye müessesesi eriyip gidiyor.herkes hür kalıyor.
===
"Farzedelim ki kadınlar da savaşıyordu, savaş esirinin ırzına geçilmesini nasıl hak kabul edebilirsin insafsız sorogren"
==bu basitbir ırza geçme olarak değerlendirilemez.öldürüp atmaktansa ,çoluk çocuğundan ayırmaktansa,çocuğundan ayırmadan,evli ise kocasına aiy kalmak üzere,bir nevi kadına sormadan onunla hayatı biraz paylaşmak,biraz da onu bir hizmetkar gibi kullanmaktır.ki süreç de o müesseseyi yoketmiştir.,müslümanlar bunu yaparken ateistler ne yapıyordu o zamanlar.ayrı bir erdemlilik mi vardı.olay her yerde ve herkes için buydu.al amerika daha 100 sene oldu köleliği bırakalı ki,fırsat bulsa herkesi cariye edecek .
==
|

07-08-2006, 14:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
Anlamadığım şey şudur. Neden mesela, sizin bir ayıbınızdan bahsedince, çıkıp, amerika'da şöyle, böyle vs. diye atlarsınız hemen?
Amerika'da kölelik kurumsal olarak mevcutken de, bugünde, toplumsal düzen hristiyan öğretisine dayanır. İslam der ki, Hristiyanlıkta Allahın tebliğidir. Ama bu Allah hiç bilmez, görmez, ne hristiyanlıkta, ne islamda köleliğe itiraz eden bir mevzu koymaz. Bu hep sümen altı edilir. Dahası, köle-efendi işlerine bir düzen tarif ederek köleliği meşrulaştırır.
Amerika'da kölelik vs. ile, bunun ne alakası vardır. Müslümanlar bunu yaparken ateistler yoktu. Zaten, müslümanların gözünde ateist oldukları için onlara bu muamele yapıldı. Gerçi onlarda ateist değildi.
Ama, ateizm diye bir sosyal düzen olgusu yok. Ateizm denen şey, kişi ile kendi inançları arasında. Kişinin bir başkasına nasıl davranacağına dair herhangi bir önerme getirmiyor. Fakat islam getiriyor ve siz islamın iyi, hoş, güzel, Allahtan gelme olduğunu filan iddia ediyorsunuz. Ama, bariz şekilde islamın hiç te hoş olmadığını görüyoruz. Demekki, yalan söylüyorsunuz, takiyye yapıyorsunuz. Velev ki, bir şey olsa, islam tekrar dünya düzeni haline gelse, mesela gelip bizi köle etmeniz, cariye etmeniz vs. gayet mümkün, çünkü sizde bu müesseseler mübah zaten...
|

07-08-2006, 15:10
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili liop,yazışma adabını biraz düzelttiğin için sevindim doğrusu.
diğer meseleler ise,dert etme görünürde öyle bir tehlike yok senin için.
islam esirlik müessesesini hazır olarak ateşten top olarak kucağındabuldu.bunu insanlardaki yerleşmiş hayat tarzından söküp atana dek de ehven-i şer olarak adım adım düzelte düzelte kaldırdı.şimdi öyle bir tehlike yok merak etme.
o zaman her kim kimi esir alırsa alıp satardı oralarda.o adet zamanla yok oldu.
Ayrıca ben şimdiye dek;
"yeni yeni cariyeler edinin"
diye bir ayet veya hadis duymadım.
|

07-08-2006, 17:31
|
|
Üye
|
|
|
|
hiramusta";p="´isimli üyeden Alıntı
Bak Onur kardeşim birilerinin uydurduğu şeyler İslam'ı ve beni bağlamaz.Ortada Allah'ın vahyi dururken birilerinin sapkınlıkları İslam addedilmez
|
Sana cariyelikle ilgili 6 ayet yazdım. Ayrıca ayetleri buraya yazmadan tefsirden açıklamalarını tek tek okudum. Ayetleri anlatan hadislerinde bir çoğunu verdim.
Ben senin gibi kendi kafama göre cevaplar yazmadım. Tartışılmaz İslami kaynaklardan faydalandım. Üslup olarak senin yazılarını beğensem bile tartışmayı çıkmaza sürükleyip rayından çıkardığını söylemeliyim.
Vahyi terkedip hurafelere sarılanlar üzerinde başarılı da oldular.Ama özellikle aydınlanma çağı olan günümüzde vahye iman edenlerin sayılarının hızla artmasıyla birlikte bunlarında papucu yavaş yavaş dama atılmaktadır.
|
Sen cariyelikle ilgili benim verdiğim 6 ayeti es geçerken, fuhuşla ilgili olan bir ayeti cariye efendi ilişkisi gibi gösterip konuyu çarpıtmaya çalıştın. Verdiğin Nur suresinin 33. ayetini anlatan bir çok hadis varken ve bütün tefsirlerde ayetin hikayesi benim anlattığım şekilde geçerken, sen ayete kendi kafandan başka bir açıklama getirdin.
Şimdi ben bunun üzerinde durmak istiyorum. Sen hangi sıfatla dini değiştirmeye kalkıyorsun? Sen o iftiracı diye suçladığın insanların bir çoğunun cennetlik olduğunu bildiğin halde nasıl onlara iftira ediyorsun? Sen Kuranın açık ayetlerini nasıl kafana göre değiştiriyorsun?
Şimdi soruyorum sana madem hadisler önemli değil ya da kafana göre uydurmadır diyebiliyorsun; Sünnet oldunmu? Eğer oldunsa nereden öğrenipte oldun? Namazı kaç vakit ve nasıl kılacağını biliyormusun? Oruç nasıl tutulur biliyormusun?
Bu saydıklarım Kuranda yazmıyorsa ve bana hadisle cevap vereceksen hiç verme. Ayrıca açıklamaları tefsirlerde geçen Kuran ayetlerini bir daha *lütfen çarpıtma!!!
Örneğin Onur kardeşin alıuntıladığı 2 rivayet birbiriyle çelişiktir. Birinci rivayette göre ilgili ayetle cariyelerin fuhşa zorlanmaları yasaklanmıştır.Dolayısıyla Ashabın böyle birşey yapması düşünülemez.İkinci rivayette ise Peygamberin ölümünden sonraki bir zamandan bahsediliyor.Yani birinci rivayetteki ayet inmiş ve cariyelerin fuhşa zorlanması yasaklanmış olduğu bir zamandan.Buna rağmen cariyelerin satıldığından bahsediyor.Bunlar akla da,mantığa da ,vahye de ters durumlardır.
|
Bu hadislere verdiğin cevap bile nasıl olayı çarpıtmaya çalıştığını gösteriyor. ilk hadiste söylenen satma işlemi cariyenin başkalarıyla para karşılığı cinsel ilişkiye sokulması yani fuhuşa zorlanmasıdır.
2. hadiste anlatılan satma işlemi ise bildiğimiz mal alım ve satımına bir örnektir. Zaten o devirde esir pazarlarında cariyeler bir mal gibi alınıp satılabiliyordu.
Şimdi sen nasıl olurda bu hadislerin birbiriyle çeliştiğini söylersin, nasıl ayetin konusunu çarpıttığın gibi bu hadiside çarpıtırsın? Sen her yazdığım ayeti ya da hadisi çarpıtırsan seninle nasıl tartışabiliriz?
Hadisin uydurma olduğu daha metninden belli.adam çocuğunun annesi olan cariyesini başkalarını satıyor.Böyle kepezeliliği adına Müslüman diyen bir şahsın ki bi de bu Peygamberin ashabıysa,yapması mümkünmüdür?
|
Sen hadisin uydurma olup olmadığına karar veremezsin. Hadisi insan onuruna yakışmaz olarak görüyorsun ama cariyeleri ve köleleri savaş ganimeti olarak adlandıran Kurana iman ediyorsun.
Bak yine söylüyorum, bu konu başlığında ben en az 10-15 tane hadis yazdım. Bu verdiğim hadislerin çoğu sahih olarak geçiyor. Sen bu hadisleri reddederken ayetlerin anlamını bile çarpıtmaktan geri durmadın.
Lay beside me, tell me what they've done. Speak the words I want to hear, to make my demons run. The door is locked now, but it's open if you're true. If you can understand the me, than I can understand the you.
|

08-08-2006, 00:29
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili sorogren,
islam köleliği kaldırdı mı yoksa tüm islam ülkeleri diğer ülkelerin kölesi, tüm islam kadınları da erkeklerin kölesi mi oldu?nisa suresinin tanıdık ayetlerini koymak istemiyorum...
ayrıca:cariyelik kölelik...arkanızda allah ın gücü car ilah ın gücü var...ol desin olsun...niçin yüzyıllar boyu sürecek kölelik sistemini bıçak gibi kesip milyonlarca insanı feraha çıkartmıyor bu düzeni devam ettiriyor?yoksa islam bu feodal ilkel vahşi sömürü zihniyetinin bir sonucu mu?
neden allah ol deyip de olmuyor?
|

08-08-2006, 00:45
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sana cariyelikle ilgili 6 ayet yazdım.
Bana,cariyelikle ilgili 6 ayeti nereye yazdın,sevgili Onur kardeşim?
|

08-08-2006, 09:53
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
painkiller cevabın iki üst yazımda var.
oturmuş bir sistemi bıçak gibi kesemezsin.
sonra yine gelir.
daha modern dünya bile tam olarak bitiremedi veya 100 sene evvelbitirdi bu işi.
alışkanlıklar zamanla ve sağlam şekilde kaldırılmıştır.
başka türlü olmaz.
|

08-08-2006, 10:15
|
 |
Üye
|
|
|
|
Peygamberinin yatak maceraları için tonlarca ayet gönderen Allah, bir kölelik meselesine deva bulamamış mı? Herşey ondan sorulmuyor mu? Bu ilah bu kadar zavallı mı? Dahası, Muhammede gelene kadar 124 bin peygamber yollamış (güya) bunların eli armut mu toplamış?
İslamın bir kaç bam teli vardır. Ama kendisi zaten çürüktür. Şöyle bir silikinip bakın bakalım, islamın temelde savunulacak yeri filan var mı? Güya öyleymiş, böyleymiş diye, çarpıta, çarpıta, ancak sindirebiliyorsunuz.
Kefali bilirmisin? Şu heryerde olan balıklar. Bunlardan iri olanını, yazın yakalarsan ne olur?
1. Temizlemek için yararsın. Lağım gibi kokar: "Burnunu kapat".
2. Eti topraksı kokuludur: "Patates, soğan ve defne yaprağı ile pişir".
3. Eti serttir, patates vs. koysanda, bir acayip kokar: "2-3 gün sirkede beklet".
4. Geç pişer, pişerken de kurur: "Bol yağda kızart"
Daha uzar gider. Şimdi sen bana diyorsun ki, "Kefal çok güzel, çok iyi bir balıktır." Biraderim, bu kadar muameleden sonra, sanırım köpek eti olsa, o bile daha güzel olurdu. Şu yaptığınız tonla zorlamaya bir bakın. Bu kadar zorlamanın onda birini, kefale yapsanız, denizlerin en güzel, en mükemmel balığı ilan ederdiniz..
Bu zorlamanın binde birini israil'e yapın. İsrail, dünyanın en adil ve merhametli memleketi olur. Bush'a yapın, o ise, gökten zembille inmiş, peygamber ötesi mükemmel insan oluverir. Hiç mi biz neyi savunuyoruz, bir din, asırlara sari olması gereken, 1400 yıl hüküm sürmüş, belki bir 100 yıl daha hüküm sürecek bir din, bu kadar zorlama, bu kadar bayağı olabilir mi? Bunu hiç düşündünüz mü?
Sizin neden bu kadar dine sarılmaya çıktığınızı başka zaman açıklarım. Ama bu soruya önce bir cevap beklerim, neden bu rüsva dine bu kadar sarılıyorsunuz, sizce? Bu zorlamaların mesela onda birini neden Bush veya Stalin'e göstermiyorsunuz?
|

08-08-2006, 11:30
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İslamın beni cezbeden yanlarını açıkyayayım Liop kardeş.Bu aynı zamanda benim için büyük bir onurdur.İslamın güzelliklerini bizim unutkan aklımızla sıralayabildiğimiz kadar sayacak olursak,İslam bize;
Allah'ın varlığı ve birliğini
Allah'a eşler koşmadan iman etmek gerektiğini
Allah'ın merhametli, cömert ve affedici olduğunu
Allah'ı hem sevmek, hem de Allah'tan korkmak gerektiğini
Allah'ın her şeyin yaratıcısı olduğunu
Allah'ın her şeyi görücü, bilici, işitici olduğunu
Allah'ın tüm eksikliklerden arınmış olduğunu
Allah'ın ezeli ve ebedi olduğu
Allah'ın hayat veren, öldüren, dirilten olduğunu
Allah'ın iman edenleri sevdiğini
Allah'ın dini oluşturan tek otorite olduğunu
Allah'ın kitabı Kuran'ın her şeyi açıkladığını
Yani Kuran'ın din adına her şeyi kapsadığını
Kuran'ın çelişkisiz bir kitap olduğunu
Kuran'ın eksiksiz oluduğunu
Kuran'ın inananlar için hatırlatma, rehber, rahmet olduğunu
Kuran'ın insanları doğru yola ilettiğini
Sırf Allah rızası için ibadet etmek gerektiğini yani gösteriş için ibadet edilmemesi gerektiğini
Peygamberler'in tümüne iman edip onlar arasında ayrım yapılmaması gerektiğini
Peygamberimiz'in bir tek Kuran ile hüküm verdiğini
Peygamberimiz'in son Peygamber olduğunu
Peygamberimiz'in, Allah'ın vahyetmediği bir şeyi Allah'a
isnat etmeyeceği
Dosdoğru namaz kılmak gerektiğini
Ramazan ayında oruç tutmak gerektiğini
Ramazan gecelerinde önceden yasak olan cinsel ilişkinin serbest bırakıldığını
Mallarımızın birkısmını Allah rızası için insanlığın hayrına sarf etmememiz gerektiğini
Bu sarfiyatta malları öncelikle yetime, yolda kalmışa, fakire, yakınlara vermemiz gerektiğini
Bu sarfiyatın ölçüsünün ihtiyaçtan artakalan olduğunu
Verdiğimiz hayırları başa kakmamak gerektiğini
Verdiğimiz zaman gönülden vermemiz gerektiğini
İmkanı Ümmet bilincinin bir tezahürü olan hacc için yılda birkere biraraya gelmesi gerektiğini
Haccın manevi kirlerden arınmaya bir vesile olduğunu
İnsanlara doğru ve uygun olan davranışları tavsiye etmek gerektiğini
Yanlış ve uygun olmayandan davranışlardan alıkoymak gerektiğini
Zulme elimizle,dilimizle engel olmaya çalışmamız gerektiğini
Gereğinde mücadeleyi hem malla, hem canla yapmak gerektiğini
Kınayanın kınamasından korkulmamasını
Faizin sömürü olduğunu ve yasaklandığını
Tartıda, ölçüde hile yapmamak gerektiğini
Adaletsizlik yapmamak gerektiğini
İsraf etmemek gerektiğini
Cimri olmamak gerektiğini
Adam öldürmemeyi ve adam öldürmenin sonucunda katile kısas uygulanmasını
Hırsızlık yapmamayı ve hırsızın hertürlü cezai müeyyide ile hırsızlıktan elinin kesilmesini
Fitne çıkarılmamasını
Zina edilmemesini
Birisine zina iftirasında bulunulmamasını
Lezbiyenlik ve homoseksüellikten uzak durulmasını
Bunlar için gerekli önlemlerin alınmasını
Büyünün kınanmasını
Şeytandan (hertürlü saptırıcıdan)Allah’a sığınılmasını
Şeytanın dost edinilmemesini
İnsanların araya koyduğu şefaatçileri ortadan kaldırarak yalnızca Allah'tan bağışlanma dilenmesini
Allah'tan ümidi kesilmemesini
Günahlara hemen tevbe edilmesini
Zorluklara karşı sabırlı olunmasını
Bilgimizin olmadığı bir konuda tartışılmamasını
Körü körüne, bilmediğimiz bir şeyin ardınca gidilmemesini
Anlaşmalara uyulmasını
Yeminlerin tutulmasını
Yakınların aleyhine bile olsa adaletten şaşılmamasını
Şahsi kin yüzünden adaletten sapılmamasını
Hoşgörülü ve bağışlayıcı olunmasını
Yetimlerin mallarını kendilerine verilmesini
Yetimlere güzellikle davranılmasını
Yetimleri itip kakılmamasını
Dünya hayatının geçici zevklerine aldanılmamasını
Asıl hedefin Allah'ın rızası olmasını
Hayatın Allah rızası için yaşanmasını
Güç ve imkana dayanarak bozgunculuk çıkarılmamasını
Allah'ın ayetlerine gönülden boyun eğinilmesini
Münafıklara (ikiyüzlülerin) aldanılmamasını
Kibrin kötülüğü
Nankörlüğün kötülüğü
Aklını çalıştırmayanın durumu
Doğruyu çoğunlukta aramanın hata olacağını
Atalarını üzerinde bulduğuna inanmanın, gerçeği bulmada bir metot olamayacağını
Aklı kullanmadan taklitçi olmanın hata olduğunu
Hamrın (sağlıklı düşünmeyi engelleyen herşeyin) şeytan işi bir pislik olduğunu
Tapılmak için dikilen taşların şeytan işi bir pislik olduğunu
Falın şeytan işi birer pislik olduğunu
Kıyamete inanılmasını
Cennet’in varlığını
Cehennem’in varlığını
Cennet ve Cehennem'in sonsuzluğunu
Cennet ve Cehennem'i göz önünde bulundurarak yaşanılmasını
Allah'ın rızasının Cennet'ten de önemli olmasını
Bizi ilk defa Yaratan'a, yeniden yaratmanın çok kolay olmasına inanmayı
Allah'ın elçi göndermeden azap etmeyeceğini
Allah'ın kendisine ortak koşulmasını bağışlamayacağı, bunun dışında dilediği günahı dilediğine bağışlayacağını
Cennetliklerin mutlu, Cehennemliklerin pişman olacağını
Din adamı diye gözükenlerin bir kısmının insanların mallarını haksızlıkla yediğini
Din adamlarının ve Peygamberlerin Rableştirilmesinin kınanmasını
Kuran'da kendisinden bahsedilmeyen daha birçok Peygamber'in olduğunu
Adem ve hakkında anlatımı
Nuh ve hakkında anlatımı
İbrahim ve hakkında anlatımı
Süleyman ve hakkında anlatımı
Musa'nın Firavun'la olan mücadelesini
İsa ve annesi Meryem'in kıssalarını
Yusuf'un kıssası ve rüyaları yorumlamasını
Yakup'tan bahsedilmesini
İsmail ve Hz. İshak'tan bahsedilmesini
Zülkarneyn'den, Lokman'dan anlatımlarını
Peygamberler'in *karşılaştığı sıkıntıları
Bu sıkıntılara rağmen Peygamberler'in mücadelesini
Peygamber'in babası veya oğlu olmanın bile kimseyi kurtarmayacağını Anne ve babaya iyi davranılmasını
Allah'ın yarattıklarını incelenmesini
Allah'ın gökteki, yerdeki sanatlarını araştırılmasını
Leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesilenleri yenilmemesini
Allah'ın helal ettiği rızıkları haram edilmemesini
Günahın açığından da, gizlisinden de kaçınılmasını
Allah'a yönelenlerle beraber olunulmasını
Saldırgan olunulmamasını
Saldırganlarla Allah yolunda savaşılmasını
Saldırana saldırdığı şekil ve ölçülerde saldırılmasını
Güzel düşünüp, güzel işler yapılmasını
Emanetleri hak edene, becerikli kişilere verilmesini
Yönetimde istişareyi esas alınılmasını